|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zadomowienie
|
Patrze że co szpital to obyczaj. U nas w szpitalu odział jest otwarty niby po dwie osoby na raz może być ale jak ja chodziłam w odwiedziny to i po 10 osób było i nikt nic nie mówił. Jeżeli się weźmie sale pojedynczą (50 zł doba) to tatuś może zostać na noc tylko nie ma dla niego łóżka na fotelu zawsze może się przekimać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
ide się położyć chociaż chwilę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |||
Zadomowienie
|
gratuluję
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam takie bardziej prymitywne, do robionych kosmetyków używałam ![]() Postawa Twojego tż godna podziwu, oby wszyscy faceci tak myśleli ![]() Pumas- nie wiem co kupić tacie, zwłaszcza że będzie u nas, bo przyjeżdża pomóc nam w remoncie. Mój mąż ma urodziny w dzień ojca, nie wiem co zrobić, czy kupić ![]() Paula- co do tej krwi w łazienkach, to przypomniało mi się jak koleżanka (rodziła w 2002) mówiła, że podstawa to klapki pod prysznic na bardzo grubych koturnach ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | ||
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie na początku miałam Ferrum a zmienili mi na Sorbifer, bo ponoć jest lepszy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się nie znam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja rozważam dwa szpitale. W pierwszym sale porodowe rodzinne z prysznicem, wanną, piłkami. ZZO na NFZ, oprócz tego do dyspozycji piłki, jakieś wymyślne krzesła, maty, gaz rozweselający i aparaty TENS. Po porodzie sale 2-osobowe z łazienkami i nie ma problemu z odwiedzinami. Natomiast drugi szpital to też sale do rodzenia rodzinnego z łazienkami. Niestety nie ma ZZO (w ogóle ani płatnego ani na NFZ) ale jest też gaz rozweselający. No i później sale poporodowe 2 lub 3osobowe i wyznaczone godziny odwiedzin. No i jeszcze jedno - odwiedziny są na korytarzu, a nie w salach poporodowych więc jak któraś po porodzie ledwo chodzi to ciężko jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odwiedziny sa tylko miedzy 15 a 17. Nawet nie ma mowy zeby maz posiedzial z zona 10 minut dluzej. Wszyscy sa wypraszani. A u nas z CC jest tak: Facet czeka na korytarzu przed poloznictwem, kobiete wioza na blok operacyjny, robia CC, polozne biora dziecko, mame w tym czasie szyja. Dziecko jest myte, pokazane ojcu i zabierane na butelke i tam juz zostaje. Mama kolejny raz widzi dziecko dopiero na nastepny dzien (po porannej kapieli), jest z nim max 3 godziny, bo zaraz zabieraja dziecko na butelke a pozniej albo Ci przywioza albo nie, z nimi nie wiadomo, po CC normalnie dziecko dostajesz dopiero po sciagnieciu opatrunku, a opatrunek sciagaja w drugiej dobie. I to jest niby po to zeby "mama odpoczela". Taa... Albo bo im tak latwiej. Zgaduje ze predzej to drugie. Nawet jak masz sile to Ci dziecka nie chca dac ![]() ![]() O jezu jak ja panikuje teraz co bedzie tym razem... A po SN mame szyja i wioza na noworodki, najczesciej tez dziecko najpierw dostaje butelke, ale moze to zalezy od tego kto akurat jest na oddziale ![]() Tatus tez widzi dziecko przez chwile i musi isc do domu i wrocic na nastepny dzien w odwiedziny. Na noc zabieraja dzieci po CC przez 3 doby, po SN o ile dobrze pamietam przez 1 albo 2. Cytat:
![]() Teraz juz nawet nie pamietam jak czesto mozna bylo trafic na czysta lazienke ![]() Cytat:
![]() U nas wszystkie sale sa bezplatne, ale oddzial jest zamkniety, fotela w sali 1-osobowej nie ma, tatus nie moze zostac dluzej niz te 2 godziny w czasie odwiedzin. Cytat:
![]() Nie musze chyba mowic, ze szpitalne klapki wyrzucilam od razu po powrocie do domu? ![]()
![]() |
#4120 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w szpitalu kiedys tez tak bylo, ze 2-3 lata temu przez pare miesiecy, ale na korytarz dzieci nie wolno bylo wynosic, tatus mogl ogladac przez szybe jak mama podjechala z wozkiem do drzwi. Tylko pewnie w zadnym szpitalu nie mozna dziecka z wozka wyciagac poza sala. U nas o to straszne krzyki byly. Ciezko dzisiaj znalezc dobry szpital, zwlaszcza jak jestes z malego miasta...
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Hmm dostalam podwojna wyplate... i teraz pytanie,,, czy dostalam podwojna na zas czy oni sie pomyli czy to jest odprawa czy o cholere tu chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje !!! ![]() ![]() Cytat:
dzięki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast drugi jest w Krynicy (100km) i tam leżałam na ginekologii i pracuje tam mój gin. Tylko czy dojadę ? Nad Krakowem się nie zastanawiałam nawet. Jest co prawda szpital Ujastek (gin-polozniczy) ale jakoś nie przemawia do mnie - taka fabryka rodzenia. A ze śmiesznych spraw to moja znajoma uciekła z porodówki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie i teraz nie wiem bo bym sobie poszlala z zakupami he he jakby to jakis bonus byl albo cos ale moze byc tez wyplata z przyszlego miecha wiec wted musze kase zostawic i teraz mnie kusi, a nei chce do nich dzwonic, musze poczekac az tz mi przyniesie rozliczenie z poprzedniego miesiaca i wtedy bede wiedziec.
Ehh ale nie powiem milo mnie zaskoczyli od rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Soleilka, Maciejka, Bebe, Modnisia gratuluję kolejnych tygodni
![]() Nadalka masz dość, to zrozumiałe; ja mam dość w 36 tc. po fenku czuję się czasem jakbym miała zejść z tego świata + 1001 dolegliwości ciążowych. Próbuję się zbierac w sobie i nie narzekać, oszczędzać TŻta, bo mam wrażenie że czasem słuchanie tego wszystkiego jest gorsze niż przeżywanie tego. Ja podobnie jak Pumas jestem przeciwna wywoływaniu porodu sztucznie tylko dlatego że minął 40 tc. Ale kto wie - może zmienię zdanie. Chmielinka słodką będziesz miała córeczkę ![]() Prince zostaw w pi.zdu te papierki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Się nie wyspałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takich opowiesci troche bylo. Zajecia mielismy w prywatnej klinice, byla nawet opowiesc o kobiecie po 30stce, ktora nie chciala rodzic w szpitalu (tym do ktorego ja musze isc, bo klinika juz jest zamknieta). Nie bylo wolnych miejsc, a ze wzgledu na wiek i tak chcieli jej robic CC. Kobieta im zaczela panikowac, ze nie wyjdzie, ona musi tam byc i koniec. Tlumaczyli jej, ze nawet po tym nie bedzie miala wygodnego lozka zeby sie polozyc, ani wlasnego pokoju. Mial sie zwolnic dopiero nastepnego dnia. Wezwali jej taksowke. Wyszla. Po chwili wraca - odeslala taksowke. Nie bedzie rodzila w szpitalu i koniec ![]() I wyobrazcie sobie, ze (z tego co mowila ta polozna) kobieta zostala, tylko teraz nie pamietam czy ostatecznie spala na stole operacyjnym czy na fotelu porodowym ![]() Kazdy porod jest inny, czasami naprawde fajne opowiesci z tego wychodza ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- sliczne ciuszki, dywanik tez mi sie bardzo podoba ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że zaczęłam 38. tydzień
![]() Zastanawiam się czy pić te liście malin czy to za wcześnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4132 |
Wtajemniczenie
|
![]() super zakupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Byłam u gina
![]() jak zwykle sie mna odpowiednio zajal nie to co ta durna baba!!!! Wg niego ten papierek wyszedł niebieski bo musialam wypic wody za duzo i mocz moze byl rozcienczony. (ja pilam duzo w nocy) wiec sie go pytam czy od moczu tez wychodza niebeiskie a on ze tak ale nie od normalnego tylko wlasnie jak jest rozcienczony. (tego nie wiedzialam) pochwalił mnie za czujnosc i powiedzial ze chyba juz mi On nie wystarcza ze papierki kupiłam ![]() zrobil mi ktg i mialam jakies tylko 3 skurczybyki wieksze ale nie takie duze ja ich nie czułam. Mowil ze ogolnie super. I ZROBIL MI USG!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dowiedzialam sie tyle ze 3 lipca na wizyte mam przyjsc i umówimy siie juz na date cc. Ze za 2 tyg rozwiaze juz ciąze zebym az tak nie odczuwała tego mojego kregoslupa. a jesli sie akcja zacznie to mam przyjsc do szpitala szybciej. I jak mnie zobaczyl to powiedzial ze dawno mnie nie wdzial a ja ze bylam u Niego to Go nie bylo, wiec stwierdzil z emial przeczucie ze go nawiedze w szpitalu ![]() ![]() mnie tez bolą ![]() Cytat:
![]() chyba tak zrobie... ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- acha , mam lezec przez te ostatnie 2 tyg z nogami do gory bardzo duzo w ciagu dnia ze wzgledu an tego zylaka i moje opuchniecie nog.
![]() |
#4135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też zamierzam wyrzucić te klapki ze szpitala ![]() Gratulacje!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() A propos uciekającej z porodówki to mi ostatnio fryzjerka opowiedziała podobną historię swojej koleżanki. Dziewczyna miała regularne skurcze i pojechała (sama samochodem) do wybranego szpitala, mąż miał na nockę i miał do niej dojechać. Wrócił z tej nocki i postanowił się przespać jeszcze, ona już się nie mogąc doczekać dzwoni do niego (w międzyczasie i wody też odeszły), na co on (ponoć pierdoła straszna i melepeta): ale jak mam dojechać, czym i w ogóle, taki jestem biedny malutki...to ona niewiele myśląc wychodzi na żądanie z tego oddziału (gdzie lekarze i położne już jej puścić nie chcieli, powiedzieli, że jej drugi raz nie przyjmą bo jest bardzo dużo rodzących) i jedzie przywieźć szanownego małzonka, oczywiście ich nie przyjęli drugi raz i musieli jechać do innego szpitala. Cud że im się dziecko w aucie nie urodziło ![]() Utłukłabym takiego chłopa na miejscu, ale ponoć u nich to ona portki nosi, zarabia więcej itp. Śliczne zakupki ![]()
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" ![]() Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-06-21 o 09:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odleglosc chyba nie jest az tak wazna, zwlaszcza jesli TZ moglby zostac ze mna (wtedy Michala dalibysmy do babci, mam nadzieje ze cale 5 dni bez niego jakos bym przetrwala ![]() Po prostu musze zrobic cos, zeby bylo lepiej niz za pierwszym razem. Pewnie tez tak bardzo panikuje przez to co przeszlam w tym szpitalu... A ta historia jest straszna ![]()
![]() |
#4140 | ||||||
Rozeznanie
|
miałam właśnie napisać, że wy ciągle te skurcze, twardnienia, bóle brzucha, krzyża i siara, a mi nic nie jest.. Ale własnie zaczął mnie boleć brzuch jak na @ ![]() Cytat:
OMG! ![]() ![]() Cytat:
a na początku ciąży nie miałaś cukru sprawdzanego? Ja miałam własnie tylko na początku i od tej pory już wcale... Cytat:
Cytat:
oj to nie dobrze ![]() Cytat:
co za baba !! ![]() Cytat:
to informuj nas cały czas na bieżąco ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.