|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Napisane przez Soleilka
Jeszcze na dobranoc pytanie w czym śpią Wasze maluchy? Bo ja ostatnio Fabiemu zakładam koszulkę z krótkim rękawkiem i cienkie bawełniane spodenki z h&m. Nawet skarpet nie daję 
|
pajacyk+body z krótkim rękawem albo bez rękawka Nie przykrywam.
To aż dziwne, bo jest tak, jak phdwao pisała - gdybym ja tak spała, zamarzłabym na amen. Muszę mieć na sobie piżamę i kołdrę (po uszy). A mała, gdy ją czasem nad ranem nieopacznie przykryję swoją kołdrą (choćby tylko do pasa) zaraz jest spocona jak mysz.
Cytat:
Napisane przez pumas
Hej Hej
Depoison, powariowałaś z tymi zakupami - tak się zawsze zastanawiam, że pewnie masz duże mieszkanie, bo ja bym tego nie pomieściła na 100% !!!!!!!
Agunia, doczytałąm, że kąpiecie Lusię co 3 dni - mogę spytać, dlaczego akurat co 3? My kąpiemy codziennie, nie odpuszczamy jej.
|
taaa, duże Cholernie! całe 60 metrów! 
Po prostu zagraceni jesteśmy niemożliwie i tyle 
W ogóle dziwna ta nasza chałupa, bo 30 metrów ma duży pokój i tyle samo - reszta mieszkania, a duży pokój jest paradoksalnie tym, w którym mamy najmniej mebli (i tylko jeden, do którego można coś schować - komodę Leksvik, więc też niewielki). Za to w sypialni... - szafy po sufit (te ikeowskie 2m na 2,42 + pięć takich kartonów na górze), półki przy drzwiach, pudła pod łóżkiem... 
Ale w przyszłym roku chcemy poszukać czegoś 80-100 m, bo tu już długo nie wytrzymamy.. 
Ja nie Agunia, ale też kąpię co 3 dni. Spotkałam się tutaj z taką szkołą (że częściej za bardzo wysusza skórę), więc się jej trzymam, bo i mnie wygodniej 
Cytat:
Napisane przez wvictoria
Zdrowie Maniusia ważne. Jeden dzień nie ma go w domu i tęsknię... no tęsknię za królikiem. Wariatka ze mnie i tyle 
|
etam, wariatka. Jak tak, to ze mnie wariatka jeszcze większa - kiedyś np. jechaliśmy JEDNYM CIĄGIEM z Gordes na Prowansji do Berlina, bo dowiedzieliśmy się, że tej nocy nikt nie będzie spał z naszym kotem (poprzednie dni urlopu spędziła z nią teściowa). 1500 kilometrów, połowa trasy w ulewnym deszczu, cały czas jedna osoba za kierownicą.
Dojechaliśmy nad ranem i ledwo żywi, ale za to kot nie musiał spędzić całej nocy sam w mieszkaniu. Ładnie, nie? 
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23
Oto kombinezon i czapka na Adasiowe chrzciny 
|
śliczne! 
Cytat:
Napisane przez chmielinka
wasze dzieci też się tak kręcą w trakcie spania?
Ale muszę wam powiedzieć, że bardzo mnie odciąża mój mąż, bo dzieli się ze mną nockami, tzn. jak ja dzisiaj czuwałam nad małą a on słodko spał, tak następnej nocy on czuwa a ja idę spać. Co prawda ja i tak zawsze się obudzę jak Hanulka się obudzi ale za chwilę mogę sobie usnąć a on się nią zajmuje. Od razu mi lżej, bo jego i ta całymi dniami nie ma.
|
oj, kręcą. Okropnie 
I mąż też mnie odciąża (gdyby nie to, chyba bym padła). Dziś np. znów spałam na kanapie (choć w sumie nie musiałabym, mała zasnęła około 23 i spała do 7)
Cytat:
Napisane przez Vestis
Dziewczyny czy Wasze dzieci wciąż śpią z rączkami do góry? 
|
najczęściej tak 
Cytat:
Napisane przez kasikkkkka
jeszcze mam pytanko, czy wasze dzieciaczki dużo kichają?
bo moja sporo i zastanawiam się, czym to może być spowodowane i czy to normalne??
|
a ile to jest dużo? Moja kicha tak ze 3 razy dziennie, po 2 kichnięcia 
Cytat:
Napisane przez chmielinka
No i ja też się pochwalę moją niunią ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|
to w kąpieli - rewelacja! 
Cytat:
Napisane przez karolka110
przyszły zabawki Lamaze 
motyl/ważka Fredek-zwany niekiedy smokiem robi furrorę-niezły z niego gadżeciarz
Marinka też fajna, ale nie to co Fred
|
no nie? U nas Marina ostatnio tylko w wózku jeździ.
Za to motyl jest pierwsza zabawką (ale pionier z niego!), która jest w stanie uspokoić płacz. Że też ja go wcześniej nie kupiłam.. 
Sprawdzałam tę moją farbę - to ta Schwarzkopf Brillance, Kaschmir Rot

O, zając, któremu się nie oparłam (i z którym będę spać na kanapie ), wygląda tak:
|