Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 09:36   #2521
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jak musi ustąpić to do lekarza biegiem. Ja nie pomogę, grypę żołądkową miałam raz, po jednym dniu minęła bezpowrotnie. Nie wiem czy to zasługa sposobu "leczenia" mojego ojca czy nie, ale wmusił we mnie kieliszek wódki z pieprzem po tym żołądek się szybciutko uspokoił
Aguś i Ty to wypiłaś??Ja wczoraj zadzwoniłam do mojej mamy i mówie jej ,że tak źle się czuje itp. A mama ,zaczęła tacie od razu mówić,to tylko w słuchawce usłyszałam "powiedz Asi,że jak nie wie co działa to niech do mnie przyjedzie ja ją ulecze", mówie mamie no ciekawe czym ?Pewnie wódką z pieprzem? A mama mówi "no a co?to zawsze działa,albo woda z sodą i octem "

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Asia ja nie pomoge nigdy grypy zoladkowej nie mialam

Kurna wiedziałam,że coś będzie nie tak. Tak dobrze wszystko było, jak nigdy szło zgodnie z moim planem

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 09:39   #2522
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Aguś i Ty to wypiłaś??Ja wczoraj zadzwoniłam do mojej mamy i mówie jej ,że tak źle się czuje itp. A mama ,zaczęła tacie od razu mówić,to tylko w słuchawce usłyszałam "powiedz Asi,że jak nie wie co działa to niech do mnie przyjedzie ja ją ulecze", mówie mamie no ciekawe czym ?Pewnie wódką z pieprzem? A mama mówi "no a co?to zawsze działa,albo woda z sodą i octem "
Wypiłam. Byłam zdesperowana, bo to był sylwester Ale naprawdę mi pomogło

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 09:39   #2523
phdwao
Zakorzenienie

Asiu coś w tej wódce musi byc, bo jak TŻ męczyła żołądkówka 5 dni i poszedł do lekarza i powiedział że wypił kieliszek, to mu lekarka powiedziała, że dobrze zrobił musiałby pić codziennie na dobranoc-ale i tak leki mu zapisała, ale wódka działa

Pumas fajnie, że pospasował Ci iphone, TŻ się spisał i nie miej wyrzutów

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-10-24 o 09:40
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 09:44   #2524
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Wypiłam. Byłam zdesperowana, bo to był sylwester Ale naprawdę mi pomogło
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Asiu coś w tej wódce musi byc, bo jak TŻ męczyła żołądkówka 5 dni i poszedł do lekarza i powiedział że wypił kieliszek, to mu lekarka powiedziała, że dobrze zrobił musiałby pić codziennie na dobranoc-ale i tak leki mu zapisała, ale wódka działa

Pumas fajnie, że pospasował Ci iphone, TŻ się spisał i nie miej wyrzutów
Kurde poczekam jeszcze dzisiaj,jak mi nie przejdzie to najwyżej zapisze sie do lekarza . Już nawet nie mam czym wymiotować

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 09:46   #2525
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
wrocilysmy juz
Rozi płakuniała ale byla dzis pie.rdol.nieta pielegniarka i kaząła małą polozyc tak jej reke wygieła ze pewnie Ja bolało
Róży do badania mocno wygięły dłoń, ale płakała przy wkłuciu, a potem chyba z powodu nieruchomienia. Potem od razu pozwoliły ją wziąć na ręce i jedna przytrzymała gazę, a potem oczywiście trzymałam ja.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jeszcze na dobranoc pytanie w czym śpią Wasze maluchy? Bo ja ostatnio Fabiemu zakładam koszulkę z krótkim rękawkiem i cienkie bawełniane spodenki z h&m. Nawet skarpet nie daję
To zależy od temperatury, bo dostawca ciepła nie uwzględnia stanu moich okien, więc jak wieje, to body z długim rękawem, półśpiochy i czasem kocyk, a dzisiaj body z krótkim i kocyk. O dziwo go nie skopała. Czasem zakładam też skarpetki. Śpiworka nie chcę, bo wolę, żeby miała możliwość skopania kocyka. Tylko nie mogę zostawiać otwartego okna, bo przedwczoraj uchyliłam i zasnęłam, a ona wszystko skopała i została w body z krótkim. Dobrze, że postękiwała i się zbudziłam. Założyłam jej półśpiochy i wzięłam do siebie, żeby się szybko rozgrzała.

Ja co prawda wyniki tarczycowe mam bardzo dobre, ale jednak odczuwam chłód bardziej, niż ona i czasem trudno mi zdecydować, jak powinnam ją ubrać. Jak ubiorę za lekko, to bardzo szybko ma chłodną skórę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 09:50   #2526
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej ja witam sie bez humru i ide robic kawe.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:01   #2527
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja co prawda wyniki tarczycowe mam bardzo dobre, ale jednak odczuwam chłód bardziej, niż ona i czasem trudno mi zdecydować, jak powinnam ją ubrać. Jak ubiorę za lekko, to bardzo szybko ma chłodną skórę.
no własnie, mam ten sam prblem-ja spię w krótkim rekawie ale muszę się nakryć po brodę kołdrą bo mi zimno w ręce, a Jaś ma długi rękaw, ale przykryty jest do brzuszka, jak jest spocony to mam wyrzuty że go przegrzalam, ale nigdy nie wiem jak go ubrac-mieszkanie mamy na szczycie bloku i jak jest zimno w nocy to czuć chłód

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej ja witam sie bez humru i ide robic kawe.
mamka co ejst? jak mała?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:06   #2528
karolka110
Wtajemniczenie

Helloł
moje dziecię spało dziś do 5.20 zjadło z cyca, potem kwiliła, bo ją gazy męczyły-przed 6 w końcu wycisnęła, dołożyła na przewijaku drugą ratę, dałam jej MM i spała ze mną do teraz-czyli 4h, co jej się nie zdarzaa teraz idziemy jeść
Stary 2012-10-24, 10:08   #2529
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
U nas ta magia nie zadziałała. Powiedziałabym, ze jest gorzej. Sab Simplex pomaga póki co, choć dwa dni były już gorsze. Poranki są niezłe, tylko jeszcze noce Póki co jest nieźle Jej, jaką mam nadzieję, że będzie lepiej Podobno Hipp jest pod tym względem najlepszy.

No nic, zmykam oglądać Dextera przy drineczku z Malibu
Uwielbiam Dextera ...widziałaś już nowy sezon?

Licytuję małej matę Lamaze jest świetna
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:08   #2530
prince_polo
Zakorzenienie

musze w tym dresiku co jej kupiłam rozmiar 38 pszerzyc pas! bo dzis Juz Ją uciskał tzn spodenki. A taki ładny umowilam sie z koleznaką o 11 na spacer idziemy porobic foty Mam nadz ze slonce wyjdzie od jutra ma u nas juz byc zimniej duzo wiec ostatni dzis dzien w miare, choc i tak jest zimno

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:20   #2531
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ratunku-dopadła mnie grypa żołądkowa ,tzn chyba to jest to. Sama już nie wiem. Wczoraj rano się zaczęło . Co zjem to wymiotuje, gorączkuje - w nocy miałam 38,9 .Nawet bym nie wiedziała,ale mąż się zmartwił ,że szybko poszłam spać. Wzięłam paracetamol 500 gorączka spadła do 37,5. Teraz mierzyłam sobie temperature- mam 37,7 . Boli mnie brzuch,mam mdłości i czuje się jakaś taka "rozbita" - a w niedziele przecież mamy chrzciny ,przy czym w sobote jeszcze muszę iść do kościoła .

Boję się,że zarażę Patryka,więc śpię w salonie.

Czy któraś z Was to przechodziła?Jak sobie pomóc? Czy powinnam iść do lekarza? Do niedzieli musi mi wszystko ustąpić,bo inaczej nie wiem jak to będzie
Moim zdaniem objawy grypy żołądkowej do niedzieli już miną. Ja miałam raz lub dwa - kilka lat temu i na początku ciąży. To drugie jak na grypę było dość łagodne (dostałam caaaaaaałe 2 dni zwolnienia), a pierwsze (na pewno grypa) trwało chyba dwa dni, ale potem byłam strasznie osłabiona (ja bardzo rzadko mam wysoką gorączkę, więc jak się zdarzy, to padam). Brałam jakieś typowe leki i coś przeciw... objawom. Leż, bierz leki i pij płyny izotoniczne, albo rozpuszczaj sobie tabletki z witaminami i minerałami.
Brałam chyba Laremid, ale niektórzy polecają Smectę.
Do lekarza bym poszła tylko po receptę na Nimesil. To nie jest lek ani na grypę, ani problemy żołądkowe (pierwszy raz dostałam go jak obiłam sobie żebra w autobusie), ale stawia na nogi przy zatruciu (i niektórym pomaga na kaca). Dodam, że przy problemach żołądkowo-jelitowych (bez gorączki) wolę salicylany (nawet samą aspirynę), niż paracetamol.
Może to nie grypa, tylko silne zatrucie i nikogo nie zarazisz.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
jak musi ustąpić to do lekarza biegiem. Ja nie pomogę, grypę żołądkową miałam raz, po jednym dniu minęła bezpowrotnie. Nie wiem czy to zasługa sposobu "leczenia" mojego ojca czy nie, ale wmusił we mnie kieliszek wódki z pieprzem po tym żołądek się szybciutko uspokoił
Mama też coś w ten sposób skutecznie wyleczyła.
Ja chyba też, a po zażyciu tego lekarstwa przypomniałam sobie, że wcześniej brałam avomarin.
Wódka mnie nie rusza, ale u babci to się piło chyba spirytus z pieprzem! Brrr! Wolałabym jednak ten spirytus, niż sól i ocet.
Stary 2012-10-24, 10:20   #2532
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Mala dobrze ogolnie obudzila sie o 2.30 (od 4 dni budzi sie o tej godzinie) zjadla 200 ml i poszla spac obudzila sie o 7 chcialam dac jej jesc nei chciala, wyla przy tej butelce jakby za kare no i tak do 9, teraz w koncu zjadla wiec mialam czas na kawe i sniadanie.
Ogolnie czuje sie bardzo zmeczona nie wiem czy brakuje mi jakis witamin czy to pogoda tak na mnie wplywa.
MOglabym przespac caly dzien a po nocce spanie od 23 do 2.30, 15 minut przerwy i do lozka i spanie do 7, dzis przeciagnelam do 8 lezalam mi nie wystarcza wstaje zmeczona..
Niestety tz nie pomysli o tym zeby to on wstal jeden dzien wczesniej a ja moglabym pospac no bo po co..
Do tego wczoraj wieczorem poklocilam sie z moja mama, tzn nie poklocilam sie ale powiedziala cos co mnie bardzo zabolalo wiec poszlam spac w beznadziejnym nastroju i w takim tez sie obudzilam...

Haniu tak ten sam rocznik
No to macie przechlapane z tymi paszportami a nie pomyslalas ze jak bedziecie w polsce zrobic Marysi dowod tymczasowy? Bo on bedzie na 5 lat a tak za rok bedziesz musiala znowu paszport wyrabiac.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:21   #2533
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Nie zdarzyłam wszystkiego nadrobić właśnie jestem na spacerku jakieś już pół godziny. Mała zasnęła, udało mi się ją ujarzmić

Co do ssania to u nas w ruch idzie i piastka i wszystkie paluchy tyle że ona ich nie ssie tylko gryzie.
Stary 2012-10-24, 10:22   #2534
nel_a
Zakorzenienie

hej dziewczyny

wczoraj wieczorem mąż kupił mi na to przeziębienie "prenalen" do tego herbatka z lipy i dziś jest znacznie lepiej

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:24   #2535
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
musze w tym dresiku co jej kupiłam rozmiar 38 pszerzyc pas! bo dzis Juz Ją uciskał tzn spodenki. A taki ładny umowilam sie z koleznaką o 11 na spacer idziemy porobic foty Mam nadz ze slonce wyjdzie od jutra ma u nas juz byc zimniej duzo wiec ostatni dzis dzien w miare, choc i tak jest zimno
U nas kilka par fajnych spodenek jest za wąskich w pasie i co z tego, że jest gumka, skoro na całej długości przeszyta trzema nitkami. Nie wiem, czy to pruć, czy zakładać większe, a tamte później sprzedać.
Stary 2012-10-24, 10:28   #2536
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Witam się wyspana jak norka. Dzieć poszedł spać o 20 i obudził się o 3.30, a później o 6.30. W sumie pospał do 8 i od 9 znowu śpi. Jak ja go uwielbiam
Poza tym szukam fotelika samochodowego najlepiej takiego 9-36 kg. Możecie coś polecić? Na razie wybrałam taki:
http://allegro.pl/concord-transforme...715196037.html
ale jeszcze się nie zdecydowałam na 100% i chętnie poczytam opinie

Cytat:
Fabi i spanie? Co Ty, jakby się rozdarł, to by ludzie patrzyli na mnie, jak na kosmitkę...
Będę musiała coś wykombinować
To następnym razem termin byłby ustalony pod Ciebie
A poważnie to nie możesz iść na inną grupę? Albo odpuścić zajęcia?

Cytat:
U nas ta magia nie zadziałała. Powiedziałabym, ze jest gorzej. Sab Simplex pomaga póki co, choć dwa dni były już gorsze. Poranki są niezłe, tylko jeszcze noce Póki co jest nieźle Jej, jaką mam nadzieję, że będzie lepiej Podobno Hipp jest pod tym względem najlepszy.

No nic, zmykam oglądać Dextera przy drineczku z Malibu
żeby hipp zadziałał. Mój syn należy do tych niewielu dzieci na które nie działał

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
chciałam błagać o to samo, ale skoro Fabiś tak się stawia przy przebieraniu, to trudno
Sol, jakie to duże jest? może jeszcze polubi przebieranie, a Ty mu to zdążysz ubrać?

pierwszy raz mi się zdarzyło, że czytając nasz wątek roześmiałam się w głos. Aż mąż pytał, co się stało

No i... jednak nie powstrzymałam się Kupiłam dziś tego burego zajączka, o którym pisałam w sobotę
(najwyżej ja będę z nim spała )

wvictoria - trzymam kciuki za Mariana
Ja też liczę na to, że jednak uda się pyknąć to zdjecie Fabiemu

Ja to się często śmieję w głos jak czytam wizaż Już się mąż nawet nie dziwi

Zajączek będzie jak znalazł jak będziesz spać na sofie
Dziękuję w imieniu Maniusia

No i mam prośbę. Możesz polecić jakąś książkę do czytania teraz dziecku? W ogóle są takie? Czy postawić na bajki jakieś? Bo chciałabym zacząć małemy czytać (chociaż po kilka zdań) ale nie bardzo wiem co

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Coś w tym jest
Jeszcze przez 8 miesięcy cieszę się "2" z przodu
Małolata

Cytat:
Wydaje mi się, że rozmiar 80? Spore jest
Właśnie jakby lubił się ubierać A tu przed każdym wyjściem jest koncert

Idę spać. Oczy mi się same zamykają.
W ogóle ten rozrabiaka śpi w poprzek łóżka

Jeszcze na dobranoc pytanie w czym śpią Wasze maluchy? Bo ja ostatnio Fabiemu zakładam koszulkę z krótkim rękawkiem i cienkie bawełniane spodenki z h&m. Nawet skarpet nie daję
W pajacyku.

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Hey. Wczoraj pisalyscie o pchaniu piastek do buzi. Moja mala caly czas je pcha nawet jak ma smoka i wtedy on jej wypada i jest ryk. Boje sie zeby juz polubi piastki bardziej niz smoka. Ja mialam dzis lajtowa noc mala poszla o 22 spac obudzila sie o 6. Apropo noszenia to ja mala malo nosze na rekach zawsze do odbicia po jedzeniu i czasem jak sie znudzi jej na lezaco. Wiec po niedzielnych chrzcinach rece mi opadaja a tyrzymalam ja tylko w kosciele potem moja mama mi jej oddac nie chciala. A chrzciny poszly fajnie naweet mala nie miala sensaci po tym co jadlam. Moje dziecko zebralo sprora sume pieniedzy wiec chyba zrobie jej jakas lokate. A gosie byli mala zachwyceni. Ze taka grzeczna.
za udane chrzciny

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:29   #2537
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ja zbytnio nie stymuluję, owszem kładę na brzuszku, pokazuję zabawki, ale to wszystko co robię.
Ostatnio poczytałam co powinno robić dziecko w wieku Amelki i oczywiście zaraz się zestresowałam, że nie robi tego czy tamtego. (oczywiście nie zauważam, że robi już coś czego jeszcze nie powinna).
Mówiąc w skrócie naczytam się, a potem niepotrzebnie panikuję
No i efekt jest taki, że jak już sobie popanikuję (małż się wtedy ze mnie śmieje) to rozsądnie stwierdzam, że na wszystko przyjdzie czas.
Jednak jeśli będę miała jakieś poważne wątpliwości to skontaktuję się z pediatrą - każde dziecko jest inne i nie do końca można opierać się na wiedzy internetowej.

No to się wykosztowaliście. Ale czego nie robi się dla ukochanego członka rodziny Żeby tylko było lepiej.
A swoją drogą szkoda, że hodowca taki nierozważny i rozmnażał bliską rodzinę
Co do pogdubionego to ja tak samo

Zdrowie Maniusia ważne. Jeden dzień nie ma go w domu i tęsknię... no tęsknię za królikiem. Wariatka ze mnie i tyle

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Co byśmy zrobiły bez tych poniedziałków też od następnego poniedziałku zaczynam ćwiczyć. W sumie naukę języków mogę do tego też dołożyć. A co. Jak szaleć to szaleć.

Nowy etap w życiu Dwa miesiące kp to też dobrze dla dzieciątka. Mój mąż był tyle karmiony piersią, potem mm i wyrósł chłop jak dąb
Szkoda tylko, że te poniedziałki nie nadchodzą

Wiesz, dla mnie ważne, że młody zadowolony. A od jakiegoś czasu i tak już nie jadł z piersi tylko odciągałam. W końcu stwierdziłam, że to nie ma sensu i tyle. Pokarmu jak na lekarstwo i całe godziny spędzone przy dojarce... no mam dość i tyle. No i znaleźlismy mleczko, które jemu odpowiada więc jest dobrze
I dziękuję

Cytat:
wrocilysmy juz
Rozi płakuniała ale byla dzis pie.rdol.nieta pielegniarka i kaząła małą polozyc tak jej reke wygieła ze pewnie Ja bolało NO i sie pytam jej czy tyle siuskow wystarczy a ona mowi ze ona tez tego niewie. (kiedys bylysmy i byla inna bardziej uprzejma) a ta po kluciu niepozwoliła mi wziac jej an rece bo musialam trzymac mocno wacik. Wiec jej mowie z eniebede patrzyla jak dziecko sie zanosi bo ona sie uspokoi dopiero an rekach(i tak bylo wzielam Ja odrazu usmiechnieta)

jakas durna baba w ogole niepowinna tam pracowac gdzie malutkie dzieci
Hm... ja w takich sytuacjach chętnie korzystam z ankiet dot. zadowolenia pacjenta. Głupia baba i tyle! DObrze, że Rozi się szybko uspokoiła.

Cytat:
Dziewczyny ratunku-dopadła mnie grypa żołądkowa ,tzn chyba to jest to. Sama już nie wiem. Wczoraj rano się zaczęło . Co zjem to wymiotuje, gorączkuje - w nocy miałam 38,9 .Nawet bym nie wiedziała,ale mąż się zmartwił ,że szybko poszłam spać. Wzięłam paracetamol 500 gorączka spadła do 37,5. Teraz mierzyłam sobie temperature- mam 37,7 . Boli mnie brzuch,mam mdłości i czuje się jakaś taka "rozbita" - a w niedziele przecież mamy chrzciny ,przy czym w sobote jeszcze muszę iść do kościoła .

Boję się,że zarażę Patryka,więc śpię w salonie.

Czy któraś z Was to przechodziła?Jak sobie pomóc? Czy powinnam iść do lekarza? Do niedzieli musi mi wszystko ustąpić,bo inaczej nie wiem jak to będzie
Wódka z pieprzem. Wiem, że nie chcesz ale działa! To tylko kieliszek, warto rozważyć.
A jak nie to aviomarin - ja kiedyś brałam przy grypie żołądkowej i pomagał (pod warunkiem, że go nie zwrócisz od razu)

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:29   #2538
karolka110
Wtajemniczenie

zjadła i śpi dalej...co jej
Stary 2012-10-24, 10:37   #2539
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Hejka!
Jesteśmy po USG bioderek - wszystko tak jak być powinno
super

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
i pokaz zakupy
o dobrze, że mi przypomniałaś

Oto kombinezon i czapka na Adasiowe chrzciny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00084.jpg (25,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00085.jpg (34,2 KB, 19 załadowań)

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:39   #2540
chmielinka
Zadomowienie

Hej,

ale miałam nockę jak nam Hania usnęła o 21.00 tak obudziła się o 1.25 na jedzenie. Nakarmiłam ją, odbiła, włożyłam do łóżeczka i zaraz usnęła. Z tym że jak usnęła to zaczęła się tak wiercić co ona wyprawiała (!) rozrzucała ręce i nogi na boki, wykopywała się zkoca, wciskala buzię w materac i pocierała ją na boki, obracała się z pleców na boki i odwrotnie, tyłem głowy tarła o materac.... ito wszystko na spaniu! uspokoiła się dopiero o 3.30 a o 5.00 znowu jedzenie. Teraz na szczęście śpi spokojnie i mogłam sobie podszykować obiad i nawet umyć włosy

wasze dzieci też się tak kręcą w trakcie spania?

Ale muszę wam powiedzieć, że bardzo mnie odciąża mój mąż, bo dzieli się ze mną nockami, tzn. jak ja dzisiaj czuwałam nad małą a on słodko spał, tak następnej nocy on czuwa a ja idę spać. Co prawda ja i tak zawsze się obudzę jak Hanulka się obudzi ale za chwilę mogę sobie usnąć a on się nią zajmuje. Od razu mi lżej, bo jego i ta całymi dniami nie ma.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:47   #2541
Vestis
Raczkowanie

Dziewczyny czy Wasze dzieci wciąż śpią z rączkami do góry?

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:48   #2542
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrowie Maniusia ważne. Jeden dzień nie ma go w domu i tęsknię... no tęsknię za królikiem. Wariatka ze mnie i tyle
*
Wódka z pieprzem. Wiem, że nie chcesz ale działa! To tylko kieliszek, warto rozważyć.
A jak nie to aviomarin - ja kiedyś brałam przy grypie żołądkowej i pomagał (pod warunkiem, że go nie zwrócisz od razu)
Tęsknisz za członkiem rodziny.

Fotelik fajny i wydaje mi się, że jak na tak szeroki przedział wagowy, to 4 punkty są dobrym wynikiem. Cena mniej fajna, ale z drugiej strony to zakup na lata. Daj znać, jaki kupisz.
Może znajdziesz coś na http://fotelik.info/
Stary 2012-10-24, 10:49   #2543
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Moja śpi różnie, zazwyczaj na boku z rączkami przy buzi, ale jak sie obróci na plecy to ma rączki w górze

Franuś
Stary 2012-10-24, 10:50   #2544
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Hej,

ale miałam nockę jak nam Hania usnęła o 21.00 tak obudziła się o 1.25 na jedzenie. Nakarmiłam ją, odbiła, włożyłam do łóżeczka i zaraz usnęła. Z tym że jak usnęła to zaczęła się tak wiercić co ona wyprawiała (!) rozrzucała ręce i nogi na boki, wykopywała się zkoca, wciskala buzię w materac i pocierała ją na boki, obracała się z pleców na boki i odwrotnie, tyłem głowy tarła o materac.... ito wszystko na spaniu! uspokoiła się dopiero o 3.30 a o 5.00 znowu jedzenie. Teraz na szczęście śpi spokojnie i mogłam sobie podszykować obiad i nawet umyć włosy

Ale muszę wam powiedzieć, że bardzo mnie odciąża mój mąż, bo dzieli się ze mną nockami, tzn. jak ja dzisiaj czuwałam nad małą a on słodko spał, tak następnej nocy on czuwa a ja idę spać. Co prawda ja i tak zawsze się obudzę jak Hanulka się obudzi ale za chwilę mogę sobie usnąć a on się nią zajmuje. Od razu mi lżej, bo jego i ta całymi dniami nie ma.

Bartek też tak szaleje - bardzo rzadko zdarza mu się tak po prostu zasnąć..Rzuca główką z boku na bok, kręci się, stęka. Nie wiem z czego to wynika

dla męża

Preferencje

Stary 2012-10-24, 11:03   #2545
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Mala dobrze ogolnie obudzila sie o 2.30 (od 4 dni budzi sie o tej godzinie) zjadla 200 ml i poszla spac obudzila sie o 7 chcialam dac jej jesc nei chciala, wyla przy tej butelce jakby za kare no i tak do 9, teraz w koncu zjadla wiec mialam czas na kawe i sniadanie.
Ogolnie czuje sie bardzo zmeczona nie wiem czy brakuje mi jakis witamin czy to pogoda tak na mnie wplywa.
MOglabym przespac caly dzien a po nocce spanie od 23 do 2.30, 15 minut przerwy i do lozka i spanie do 7, dzis przeciagnelam do 8 lezalam mi nie wystarcza wstaje zmeczona..
Niestety tz nie pomysli o tym zeby to on wstal jeden dzien wczesniej a ja moglabym pospac no bo po co..
Do tego wczoraj wieczorem poklocilam sie z moja mama, tzn nie poklocilam sie ale powiedziala cos co mnie bardzo zabolalo wiec poszlam spac w beznadziejnym nastroju i w takim tez sie obudzilam...
przytulam mocno

Cytat:
Poza tym szukam fotelika samochodowego najlepiej takiego 9-36 kg. Możecie coś polecić? Na razie wybrałam taki:
http://allegro.pl/concord-transforme...715196037.html
ale jeszcze się nie zdecydowałam na 100% i chętnie poczytam opinie
same czwóreczki w testach na fotelik.info, więc nieźle możesz poszukać jeszcze opinii w necie co do użytkowania, ale wydaje się być ok
tylko przy tych większych fotelikach bardzo ważną sprawą jest przymierzenie ich do autka - koniecznie! Bo czasami się okazuje, że pasy są za krótkie i go nie obejmą, a taki fotelik to jednak spory wydatek

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

fajne

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Hej,

czasem się tak wierci jak przysypia, mam wrażenie, że to gazy, bo często przy tym ostro popierduje

Cytat:
tak

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:06   #2546
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

Super zesatwik

Bartek miał podobne ciuszki na chrzcie - taki misiowaty komplecik z H&M, tyle, że dwuczęściowy.

Preferencje

Stary 2012-10-24, 11:09   #2547
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Śpi sw różnych pozycjach. Z rączkami do góry też.
Stary 2012-10-24, 11:13   #2548
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Bartek też tak szaleje - bardzo rzadko zdarza mu się tak po prostu zasnąć..Rzuca główką z boku na bok, kręci się, stęka. Nie wiem z czego to wynika

dla męża
hmm też się własnie nad tym zastanawiam... nic no, bęcę dalej ją obserwować i zobaczymy

dzięki
Cytat:
czasem się tak wierci jak przysypia, mam wrażenie, że to gazy, bo często przy tym ostro popierduje
może masz racje... w sumie nie zauważyłam żeby przy tum prukała, ale jeszcze będę to obserwować. Ciekawe jest to, że tak się dzieje tylko w nocy. W dzień nigdy i teraz śpi już 1,5h i też spokojniutka

Franuś
Stary 2012-10-24, 11:13   #2549
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

Nie, a jak się kręci, to coś jest nie tak.

Może ją coś uczuliło?
Stary 2012-10-24, 11:21   #2550
nitka_88
Zadomowienie

Cytowałam, cytowałam i niechcący wyłączyłam laptopa A że cytowałam od wczorajszego wieczoru, to już nie pamiętam co chciałam napisać i komu. Dlatego, tylko się przywitam.
Cześć

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości