|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Napisane przez Kalpana
Dziewczyny, małemu wyskoczyło coś na policzkach, ma czerwone i strasznie szorstkie, łuszczy mu się skórka.... Chyba jakieś uczulenie  Albo od mm, albo od tego kremu z musteli. TŻ mówi, że raczej nie od mleka, bo by miał plamy na całym ciele, a on ma tylko na buzi, więc pewnie to ten krem....
Czym mam mu teraz smarować buźkę? Oliwką? Mam jeszcze emulsję do ciała z Emolium i czy mogę buzię tym smarować? No bo to do ciała jest i nie wiem, bo widziałam w aptece, że krem do buzi jest osobno, ale w najbliższym czasie nie będę w aptece, a czymś smarować go muszę 
|
Ja smaruję małemu buźkę własnie emulsją z emolium, wydaje mi się że można..
Cytat:
Napisane przez angel166
nie nadrabiam Was kochanie, bo siedzę i płacze ;( moje dziecko oszalało, drugi dzień krzyczy mi w niebogłosy, jest cała zalana łzami, pręzy się, wygina, robi purpurowa i w ogóle wygląda jakby szatan w nią wstąpił ;( w żaden sposób jej nie mogę uspokoic  pada sama z wycieńczenia 
normalnie straszne uczucie takiej bezsilności  nie wiem co jej jest 
to zaczęło się tak nagle
sylwester i nowy rok boski,w domku aniołek. W środę byłą już troche marudna i cały czas wpychała rączki do buzi, denerwowała się. Myślałam, że odreaguje tak święta i sylwestra w dużym gronie. Ale wczoraj przeszła samą siebie  jak zaczęła o 9 rano tak do 23 dawała koncert, z przerwami na 15 minutowe drzemki z wycienczenia
ide bo sie obudziła, spała 5 minut ;(
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------
myslelismy,ze to zabki ale nie,bo wczoraj juz tak piastek nie wkladala i nie wyglada na to by tam cos sie dzialo. Tam gdzie 3beda dolne ma zaczerwienione ale watpie by taki placz to wywołalo 
brzuszek miekki, kupka bez problemow  myslelismy, ze to zglodu ale czy zje 150mm z kaszka czy bez to tak samo 
wczoraj o 20zjadla dwie butle-150 i 120mm,bo mezul sie uparl,ze moze glodna jest...awantura byla dalej
odstawiam deserki i kaszke i zobacze czy przejdzie  jak nie to pojde z nia do lekarza, bo osiwieje,a serce to mi pęknie
gorączki tez nie ma ...[COLOR="Silver"]
|
Angel, matko, współczuję, ja bym pogoniła prędko do lekarza. Dawaj znać, czekamy.
Cytat:
Napisane przez maggie123
dziewczyny, tak z innej beczki - jakie pralki macie/polecacie?
rodzicom popsuła się ich wysłużona stara pralka chyba polar i chcę im odradzić ładowanie kasy w naprawę. tym bardziej, że delikatnych rzeczy, wełnianych itp nie można było w niej prać. A że w temacie pralek nie znam się za grosz, to liczę na Wasze opinie 
|
ja mam simensa. Ale to podobno to samo co bosch.
Cytat:
Napisane przez lidka0308
Witam!
pogodziłam się z tym moim patafianem
przeprosił mnie i aż miał łzy w oczach
wieszaki na ręczniki chyba w ramach przeprosin mi zamontował w łazience
czekałam na nie już chyba ze dwa miechy  jak nie lepiej
a dzisiaj na obiad pysznego łososia zaserwował
|
No okazuje się, że ci faceci nie tacy źli Ja tak myślę, jak jesteśmy w dobrych stosunkach. A jak się pokłócimy to od razu wydaje mi się, że nic z tego nie będzie. Ze skrajności w skrajność.
Cytat:
Napisane przez Kalpana
Od wczoraj Krystianek zaczyna łapać różne rzeczy.... Udało mu się wczoraj załąpać smoczka na chwilę, a dzisiaj go wziął do rączki i dość długo nią machał z tym smoczkiem, aż wypadł. No i pieluszkę sobie dzisiaj trzymał 
I muszę się pochwalić, bo już się zaczynałam martwić,że nie chce na brzuszku leżeć i słabo główkę podnosił, mimo, że jak go nosiłam, to ładnie sztywno ją trzymał, a dzisiaj już o wieeeeele lepiej mu szło i chętniej ją podnosił 
|
Nasze dzieci chyba w tym samym wieku I mój dziś też złapał na macie zabaweczkę i tarmosił. Pierwszy raz. I główkę podnosi czasem ładnie a czasem leży plackiem.
Cytat:
Napisane przez sandra23s
hej mamcie
bylysmy na kontroli bioderek iu niestety do konca stycznia musi jeszcze nosic szyne 
|
Współczuję Kochana 
Cytat:
Napisane przez sandra23s
|
Ależ cudna  
Cytat:
Napisane przez maggie123
chyba tak. w takim sezonie przynajmniej. no i może kwestia suchego powietrza. Oprócz zapchanego noska ani temperatury podwyższonej ani kaszlu nie ma? Bo jeśli nie ma, to pewnie wszystko jest w porządku. A do noska profilaktycznie psikaj wodę morską.
Pamiętacie, jak Zuzia tak te katary non stop łapała i myślałam, że mamy za suche powietrze. No i kupiłam urządzenie do pomiaru wilgoci. I mamy w sypialni na poziomie 52-60% także za sucho na pewno nie jest
|
Czasem zakaszle, ale nie wiem czy to nie od cofającego mu się pokarmu, bo on ulewa często. Kicha kilka razy dziennie. Temperatury nie ma. Tak myślę, że wszystko w porządku, ale muszę się upewnić. A my mamy nawilżacz, wprawdzie chodzi tylko w nocy..
|