Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 18:58   #301
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Witam nową mamusię i jej córeczkę.Chyba ciut podobna do Ali Iwy
Ej, faktycznie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Kurcze, przeczytałam Wasze zalecenia na temat wprowadzania pokarmów i widzę, że wzięłam się za to od złej strony... zaczęłam od jabłka Jak tak Was czytałam to wydawało mi się, że sporo osób tak zaczynało. No trudno, jak już zaczęłam to przy tym zostanę.
Ja też mam w planie najpierw podać jabłko. Gdzieś słyszałam żeby najpierw podać właśnie jabłuszko bo ono jest kwaskowate, to dziecię potem chętniej spróbuje słodkawej marchewki.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Pamiętacie, jak Zuzia tak te katary non stop łapała i myślałam, że mamy za suche powietrze. No i kupiłam urządzenie do pomiaru wilgoci. I mamy w sypialni na poziomie 52-60% także za sucho na pewno nie jest
Gdzie można kupić takie urządzenie i ile kosztuje?

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
sąsiedzi sobie przypomnieli, że nowy rok i fajerwerki puszczają
Hehe późno z sylwestra wracają
Stary 2013-01-04, 18:59   #302
zielona1911
Zakorzenienie

maggie123

a dominik ur 2800g

na poczatku listopada mial 5480 teraz 6800.

w faktach bedzie moje miasto
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:02   #303
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Dziewczyny, małemu wyskoczyło coś na policzkach, ma czerwone i strasznie szorstkie, łuszczy mu się skórka.... Chyba jakieś uczulenie Albo od mm, albo od tego kremu z musteli. TŻ mówi, że raczej nie od mleka, bo by miał plamy na całym ciele, a on ma tylko na buzi, więc pewnie to ten krem....
Czym mam mu teraz smarować buźkę? Oliwką? Mam jeszcze emulsję do ciała z Emolium i czy mogę buzię tym smarować? No bo to do ciała jest i nie wiem, bo widziałam w aptece, że krem do buzi jest osobno, ale w najbliższym czasie nie będę w aptece, a czymś smarować go muszę
Ja smaruję małemu buźkę własnie emulsją z emolium, wydaje mi się że można..

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
nie nadrabiam Was kochanie, bo siedzę i płacze ;( moje dziecko oszalało, drugi dzień krzyczy mi w niebogłosy, jest cała zalana łzami, pręzy się, wygina, robi purpurowa i w ogóle wygląda jakby szatan w nią wstąpił ;( w żaden sposób jej nie mogę uspokoic pada sama z wycieńczenia
normalnie straszne uczucie takiej bezsilności nie wiem co jej jest
to zaczęło się tak nagle
sylwester i nowy rok boski,w domku aniołek. W środę byłą już troche marudna i cały czas wpychała rączki do buzi, denerwowała się. Myślałam, że odreaguje tak święta i sylwestra w dużym gronie. Ale wczoraj przeszła samą siebie jak zaczęła o 9 rano tak do 23 dawała koncert, z przerwami na 15 minutowe drzemki z wycienczenia

ide bo sie obudziła, spała 5 minut ;(

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

myslelismy,ze to zabki ale nie,bo wczoraj juz tak piastek nie wkladala i nie wyglada na to by tam cos sie dzialo. Tam gdzie 3beda dolne ma zaczerwienione ale watpie by taki placz to wywołalo
brzuszek miekki, kupka bez problemow myslelismy, ze to zglodu ale czy zje 150mm z kaszka czy bez to tak samo
wczoraj o 20zjadla dwie butle-150 i 120mm,bo mezul sie uparl,ze moze glodna jest...awantura byla dalej

odstawiam deserki i kaszke i zobacze czy przejdzie jak nie to pojde z nia do lekarza, bo osiwieje,a serce to mi pęknie

gorączki tez nie ma ...[COLOR="Silver"]
Angel, matko, współczuję, ja bym pogoniła prędko do lekarza. Dawaj znać, czekamy.

Cytat:
dziewczyny, tak z innej beczki - jakie pralki macie/polecacie?
rodzicom popsuła się ich wysłużona stara pralka chyba polar i chcę im odradzić ładowanie kasy w naprawę. tym bardziej, że delikatnych rzeczy, wełnianych itp nie można było w niej prać. A że w temacie pralek nie znam się za grosz, to liczę na Wasze opinie
ja mam simensa. Ale to podobno to samo co bosch.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

pogodziłam się z tym moim patafianem
przeprosił mnie i aż miał łzy w oczach
wieszaki na ręczniki chyba w ramach przeprosin mi zamontował w łazience
czekałam na nie już chyba ze dwa miechyjak nie lepiej
a dzisiaj na obiad pysznego łososia zaserwował
No okazuje się, że ci faceci nie tacy źli Ja tak myślę, jak jesteśmy w dobrych stosunkach. A jak się pokłócimy to od razu wydaje mi się, że nic z tego nie będzie. Ze skrajności w skrajność.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Od wczoraj Krystianek zaczyna łapać różne rzeczy.... Udało mu się wczoraj załąpać smoczka na chwilę, a dzisiaj go wziął do rączki i dość długo nią machał z tym smoczkiem, aż wypadł. No i pieluszkę sobie dzisiaj trzymał
I muszę się pochwalić, bo już się zaczynałam martwić,że nie chce na brzuszku leżeć i słabo główkę podnosił, mimo, że jak go nosiłam, to ładnie sztywno ją trzymał, a dzisiaj już o wieeeeele lepiej mu szło i chętniej ją podnosił
Nasze dzieci chyba w tym samym wieku I mój dziś też złapał na macie zabaweczkę i tarmosił. Pierwszy raz. I główkę podnosi czasem ładnie a czasem leży plackiem.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej mamcie

bylysmy na kontroli bioderek iu niestety do konca stycznia musi jeszcze nosic szyne
Współczuję Kochana

Cytat:
Sojka Zośka jest zabójcza

Wstawiam moją śmiechotke podczas zabawy w akuku

http://www.youtube.com/watch?v=StERn...ature=youtu.be
Ależ cudna

Cytat:

chyba tak. w takim sezonie przynajmniej. no i może kwestia suchego powietrza. Oprócz zapchanego noska ani temperatury podwyższonej ani kaszlu nie ma? Bo jeśli nie ma, to pewnie wszystko jest w porządku. A do noska profilaktycznie psikaj wodę morską.

Pamiętacie, jak Zuzia tak te katary non stop łapała i myślałam, że mamy za suche powietrze. No i kupiłam urządzenie do pomiaru wilgoci. I mamy w sypialni na poziomie 52-60% także za sucho na pewno nie jest
Czasem zakaszle, ale nie wiem czy to nie od cofającego mu się pokarmu, bo on ulewa często. Kicha kilka razy dziennie. Temperatury nie ma. Tak myślę, że wszystko w porządku, ale muszę się upewnić. A my mamy nawilżacz, wprawdzie chodzi tylko w nocy..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:16   #304
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
maggie123

a dominik ur 2800g

na poczatku listopada mial 5480 teraz 6800.

w faktach bedzie moje miasto
właśnie ogladałam

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:47   #305
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
rodzicom popsuła się ich wysłużona stara pralka chyba polar i chcę im odradzić ładowanie kasy w naprawę. tym bardziej, że delikatnych rzeczy, wełnianych itp nie można było w niej prać. A że w temacie pralek nie znam się za grosz, to liczę na Wasze opinie
jeśli chodzi o pralki, to polecam electrolux i bosch

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki A jak szczepisz, normalnie czy skojarzonymi?
A dzięki za płaszcz, kupiłam go 3 lata temu w sklepie z wyprzedażowymi ciuchami. On jest z River Island, dałam za niego całe 50 zł i go uwielbiam, chociaż się już trochę zmechacił Właśnie, macie jakiś pomysł jak go ogolić bo takie zwykłe golarki niewiele pomagają.
fajnie, że Wy już po. my wybraliśmy 6w1. dzisiaj miała być druga dawka, ale niestety pani dr nie było, bo od nowego roku zmieniły jej się godziny przyjmowania. a sprawdzałam specjalnie na stronie przed wyjazdem czy nic się nie zmieniło przynajmniej przeprosili. więc szczepionka będzie w poniedziałek

zwykle rzeczy kupione na wyprzedażach najbardziej cieszą i długo służą

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie. Już przed świętami Antek zaczął przewracać się z brzuszka na plecki. Zrobił to od pierwszego razu ok. 5 razy. A dzisiaj przeszedł samego siebie. Co go położyłam na brzuszku to maksymalnie poleżał ok. 30 sekund i hop na plecy. I tak dzisiaj 4 razy Czy to normalne u 2 miesięcznego dziecka? Czy to nie jest związane z jakimś zbyt dużym napięciem mięśni albo coś? Przepraszam za głupie pytanie, ale wolę dopytać niż się zamartwiać być może na zapas.
moja Maja też tak miała. ale ja to odbierałam w ten sposób, że była zadowolona, że się czegoś nowego nauczyła i dlatego to powtarzała.
jak nie chcesz, żeby Antoś się przewracał, to inaczej mu ułóż rączki i wtedy poleży dłużej na brzuszku
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:18   #306
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Gdzie można kupić takie urządzenie i ile kosztuje?

Hehe późno z sylwestra wracają
my kupilismy na allegro, zwie sie Higrometr

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:41   #307
gda
Zakorzenienie

Hej hej heeej!

Była pani doktor dziś u nas. Wszystko jest ok jej zdaniem, po prostu ma taki okres i przybiera to minimum, ale przybiera. No i ma z pewnością alergię, więc ja muszę dietę hipoalergiczną trzymać... Mamy zrobić mocz ogólny i posiew tak profilaktycznie.

Poleciła nam dać mu na początek Sinlac jako dokarmiacz, zamiast mm nawet. A z rozszerzaniem diety poczekać przynajmniej do końca 4 miesiąca albo i dłużej. No i powiedziała, że dziecko nie wygląda na głodne, więc w cycach coś musi być

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

A właśnie - dziewczyny karmiące cycem!

Czy Wasze cycki też już tak sflaczały? Mi już się tak nie przepełniają mlekiem... Ale czuję jak karmię takie napływy mleka, więc coś tam musi być.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:41   #308
LadyBeatta
Zadomowienie

no musze sie najpeirw pochwalic, jakiego mam symulanta malego- rano jeszcze szural noskeim po podlodze, lezac na brzuszku, a wieczorem zadzieral ja jak zyrafa! i to przez minute albo i dwie kocham mojego dziecia!
Stary 2013-01-04, 20:43   #309
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja mam pralke samsung i jest swietna
http://www.skapiec.pl/site/cat/302/comp/2977649
jak skonczy sie pranie to jest taka melodyjka fajnawogole w domu mam wszystko samsung.TV,pralke,mikrofa lowke,odkurzacz,dvd i nawet aparat
Też mieliśmy kiedyś Samsunga z muzyczką, mój pies ówczesny siedział cały cykl prania patrząc w bęben a na koniec wył wraz z muzyczką

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj pampersy babydream są świetne i o wiele tańsze od Pampersów. Chyba na nie przerzucę swojego obsralucha
Maks tak jak umiał przełożyć się z brzucha na plecy tak nagle zapomniał jak to się robi i nie wiem o co chodzi? Za to podciąga sobie koc którym jest przykryty i żuje albo śliniaczek jak ma założony to też wkłada do buzi i się krzywi bo nie dobry po co się zmuszać
To normalne, że zapomniał czegoś czego się nauczył po to żeby się nauczyć nowej rzeczy????
Też uważam że Babydream pieluchy są fajne.
A mały nie zapomniał, on po prostu wtedy nie zwracał uwagi na to co robi, robił to nie świadomie więc nie zapamiętal tego.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Tamlin bardzo dziękuję!!! Co dziwne, chyba wszystko zrozumiałam. Czyli w skrócie kolejność zalecają taką... kleik, warzywa, owoce i dopiero na koniec kaszka na śniadanie, gdy maluch zacznie jeść bez problemu łyżeczką, tak?
Dokładnie tak

Cytat:
a to mój brzdąc
Fajniutki

Cytat:
Moja też tak robi jak chce zasnąć. Próbuje uśpić się przy piersi i się denerewuje bo pewnie nie ma miejsca, albo siły na ssanie.
A mój to raczej się wścieka że właśnie spać mu się chce, a on by chcial jeszcze posiedzieć.
No ale dziś super dzień, teraz właśnie zasypia sam w łóżeczku i jest cisza

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Sojka nasza też tak robi, po tygodniu się jej znudziło ale jak jej się wspomni to potrafi pluć i śmiać się z tego ... mnie to mało cieszy bo jesteśmy w sklepie kobita podchodzi i mówi jaka ładna a ta pryyyyyyy i w jej twarz ...
Stary 2013-01-04, 20:50   #310
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hej hej heeej!

Była pani doktor dziś u nas. Wszystko jest ok jej zdaniem, po prostu ma taki okres i przybiera to minimum, ale przybiera. No i ma z pewnością alergię, więc ja muszę dietę hipoalergiczną trzymać... Mamy zrobić mocz ogólny i posiew tak profilaktycznie.

Poleciła nam dać mu na początek Sinlac jako dokarmiacz, zamiast mm nawet. A z rozszerzaniem diety poczekać przynajmniej do końca 4 miesiąca albo i dłużej. No i powiedziała, że dziecko nie wygląda na głodne, więc w cycach coś musi być

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Czy Wasze cycki też już tak sflaczały? Mi już się tak nie przepełniają mlekiem... Ale czuję jak karmię takie napływy mleka, więc coś tam musi być.
Dobrze ze to jednak chwilowe,najważniejsze że przybiera.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
no musze sie najpeirw pochwalic, jakiego mam symulanta malego- rano jeszcze szural noskeim po podlodze, lezac na brzuszku, a wieczorem zadzieral ja jak zyrafa! i to przez minute albo i dwie kocham mojego dziecia!

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Też mieliśmy kiedyś Samsunga z muzyczką, mój pies ówczesny siedział cały cykl prania patrząc w bęben a na koniec wył wraz z muzyczką

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-04, 20:55   #311
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Już dawno Stabilizacja laktacji chyba
Stary 2013-01-04, 20:57   #312
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Konczi poprostu

Sojka Zośka też cudna z tym swoim pryy

Fabianek jest na etapie łapania grzechotek i podziwiania swoich rączek ale okropnie się wścieka jak nie może tej grzechotki do buzi wepchać

na dzisiaj mówie dobranoc bo idę kąpać Fabianka a później spać,ponieważ Gracjanek wstał dzisiaj o 4.20

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:00   #313
Konczita
Zakorzenienie

Sandra normalnie cudny śmiech .. moja rzadko śmieje się na głos raczej uśmiech bez śmiechu .. chyba już powinna zaczynać tak częściej .. mam się martwić?

mamcie mi do śmiechu nie było w tym sklepie ... ehh .. kobitka skomentowała - babon ie pchaj się gdzie Cięnie chcą i się zaśmiała ale ja byłam burak !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:04   #314
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:

suuper ja też chce żeby mój się tak śmiał

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Właśnie wrzucam na fejsa nową prrrytającą Zośkę, matko dziewczyny ona tak cały dzien dziś! nikt jej do szczęścia potrzebny nie jest tylko prr i prr już mnie głowa od tego boli siedzi i piszczy w międzyczasie z radości że jej się udaje
widziałam mojemu zasłonić oczy to macha głową że mało mu się nie urwie.

Cytat:

Gda dobrze że z Heniem wszystko ok

Mój Maks dzisiaj dwie kupy w ciągu 4h zrobił i jakiś marudny jest ale temperatury nie ma. Nie wiem o co chodzi. W poniedziałek na szczepienie idę więc od razu będzie przebadany. Strasznego stracha mam przed pójściem do przychodni i zarażeniem się dziecka od innych dzieci.

posrana reklama

Konczi czemu sie przejmujesz przecież nie masz jeszcze wpływu na zachowanie swojej Dusieńki więc nie powinnaś czuć się głupio bo Ty Jej tego nie nauczyłaś.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-01-04 o 21:09
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:09   #315
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Sandra normalnie cudny śmiech .. moja rzadko śmieje się na głos raczej uśmiech bez śmiechu .. chyba już powinna zaczynać tak częściej .. mam się martwić?

mamcie mi do śmiechu nie było w tym sklepie ... ehh .. kobitka skomentowała - babon ie pchaj się gdzie Cięnie chcą i się zaśmiała ale ja byłam burak !

Moja też tylko parę razy śmiała się na głos.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:

posrana reklama
te reklamy mnie wykończą

Idę spać.

Dobranoc.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-04, 21:17   #316
angel166
Zakorzenienie

[QUOTE=Kalpana;38437425]Iwa dzięki, ale tak jak pisałam na razie nie mam jak jechać, żeby coś mu kupić A nie wiem czym mu smarować, żeby ukoić tą skórkę Znalazłam jeszcze Bambino, ale nie wiem czy nim smarować....

Angel o kurcze, to może i u mnie tak jest.... Akurat używanie kremu zbiegło się w czasie z początkiem podawania mm... Na razie odstawię krem i zobaczę co będzie, w piątek idziemy na szczepienie, to obejrzy go pediatra...
Współczuję, może brzuszek Dusi nie toleruje jakiejś kaszki? Albo za dużo rodzajów podajesz i nie jest jeszcze przyzwyczajony i ją boli?[/QUOTE
Jagodki, Dusie ma Konci.

myślałam, ze juz będzie ok, a tu znowu był ten atak krzyku zasnela o 15 obudziła sie o 17 i było super, śmiała sie itp. o 19 zjadła mm i koncert chyba zbyt wcześnie kaxali nam przejsv na zwykły bebilon tydzień go dostaje możliwe ze tetaz dopieto widav ze jej nie służy? no ale wysypki nie ma, brzusxrk tez miękki
jutro idziemy do lekarza zobaczymy co powie.
kaszki dostawala jeden rodzaj 2tyg i nic sie mię dzialo do wczoraj

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
samsung eco buble jest super, my mamy 7kg ale są różne rodzaje

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:18   #317
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej heeej!

Super że z Heniem wszystko w porządku
Co do cyców to też tak mam.

Cytat:
Stary 2013-01-04, 21:18   #318
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamcie

bylysmy na kontroli bioderek iu niestety do konca stycznia musi jeszcze nosic szyne
współczuję Sandrusi

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-01-04 o 21:42
Stary 2013-01-04, 21:45   #319
gda
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję Sandrusi
A ja i Sandrusi i Polusi
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:49   #320
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję Sandrusi
filmie przeslodki. śliczny ma Polcia śmiech. Jagodka też sie tak śmiała ostatnio, nawet dziś rano zaraz po wstanie jak ja po brzuszku calowalam. teraz siedzącej nią na piersi cala rozstrzesiona jeszcze

zła na mezula jestem, bo kłócił sie ze mną, ze to nie od mm, ze ma zły dzien, a ją opanowuje z lekarzem grrr łatwo mu mowic nie dawno wrpcil i h#ją widział. slyszal

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
A ja i Sandrusi i Polusi
no tak mialo być ale edytowac nie moge na tel coś posta xD

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-01-04 o 22:02
Stary 2013-01-04, 21:52   #321
marzenka1984
Rozeznanie

Rozmawiam sobie z przyjaciółką teraz na fb która jest w 22 tygodniu ciąży i tak opisując jej dolegliwości jakie się ma pod koniec ciąży zaczęłam tęsknić za tym wszystkim. Za kopniakami nocnymi dzidzi (Maksa) za narzekaniem bezkarnym nawet za pobolewaniem krocza ;p fajnie było chodzić z brzuchem zazdroszczę jej ale pozytywnie w końcu narzeczona Maksa się urodzi
Stary 2013-01-04, 21:58   #322
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

Też tak mam. Od czasu do czasu jeszcze mi się piersi zawalą mlekiem, zwłaszcza jak nie pilnuje która pierś była ostatnio.

Cytat:
zła na mezula jestem, bo kłócił sie ze mną, ze to nie od mm, ze ma zły dzien, a ją opanowuje z lekarzem grrr łatwo mu mowic nie dawno wrpcil i h#ją widział. slyszal
Nie przejmuj się mężem. Najważniejsze jest zdrowie maluszka.

Czy któraż z dziewczyn karmiąca tylko piersią dostała już okres?

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Rozmawiam sobie z przyjaciółką teraz na fb która jest w 22 tygodniu ciąży i tak opisując jej dolegliwości jakie się ma pod koniec ciąży zaczęłam tęsknić za tym wszystkim. Za kopniakami nocnymi dzidzi (Maksa) za narzekaniem bezkarnym nawet za pobolewaniem krocza ;p fajnie było chodzić z brzuchem zazdroszczę jej ale pozytywnie w końcu narzeczona Maksa się urodzi
A ja jakoś nie tęsknię. Zdecydowanie wole okres po porodzie. Te całe mdłości, senność, ociężałość, zachcianki na jedzenie którego zwykle nie było pod ręką, ból przy byle zmianie pozycji nocą... chociaż fakt, że kopniaki dzieciaczka były super
Stary 2013-01-04, 22:00   #323
kraven
Zakorzenienie

Wróciliśmy. Jasiu przespał całą wizyte a teraz leży i gada do słoneczka i ślimaka

Śliczne są Wasze dzieciaczki a Zosiunia jest świetna

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:02   #324
marzenka1984
Rozeznanie

A ja będąc w ciąży czułam się wyjątkowa, jadąc pociągiem i idąc wśród ludzi którzy się do mnie uśmiechali czasami głupie moje roskminki pójdę spać może
Stary 2013-01-04, 22:06   #325
angel166
Zakorzenienie

eh...i juz ma dość cyca,zjadła kolejen 150mm i robię kupke. mam nadzoeje, ze po przesunięciu zasnie a mezul śpi i chrapie w najlepsze i tylko jak mała zavzela znow plakac to gada przez sen; cyca jej daj a nie. grrrr to mi radę dal ze sama bym nie wpadła :[

Jagódka
Stary 2013-01-04, 22:10   #326
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
eh...i juz ma dość cyca,zjadła kolejen 150mm i robię kupke. mam nadzoeje, ze po przesunięciu zasnie a mezul śpi i chrapie w najlepsze i tylko jak mała zavzela znow plakac to gada przez sen; cyca jej daj a nie. grrrr to mi radę dal ze sama bym nie wpadła :[
Dobrze ze Ty nie masz problemów z kupką
Kocham Wasze telefony
A dla męża wielka pała w łeb Powinien pomóc nie rzucać wspaniałe rady
Stary 2013-01-04, 22:27   #327
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

świetny filmik - śmiech dzieci chwyta mnie za serce maksymalnie

Cytat:
heja
Biedna Polcia musi się jeszcze z tym męczyć,oby tylko pomogło

Lidka ogromnie się cieszę,że mąż poszedł po rozum do głowy.Mój powoli też idzie

My w taką pogodę siedzimy w domu,ale cieszę się,bo znowu nadają na minusiea Kubuś woli taką temp.

Witam nową mamusię i jej córeczkę.Chyba ciut podobna do Ali Iwy

a to mój brzdąc
no to trzymam kciuki żeby szybciej szedł

Cytat:
Eh ale jestem oslabiona. Dochodzę do wniosku, że to co miesięczne gorączkowanie nie bierze się z przeziębienia tylko z piersi. Znowu mam gule w jednej piersi. I tak przynajmniej raz w miesiącu...

Ostatnio co raz mniej mam czasu żeby Was czytać. Jak siedziała godzinami przy piersi to był czas, a teraz albo ssie ledwo 5 minut, albo na łóżku. Ogólnie już nawet czytać za bardzo nie mogę przy karmieniu bo jej to przeszkadza Paniusia jedna
Za to zaczyna wcześniej zasypiać. Wczoraj zasnęła nawet o 21.20. Obódziła się po godzinie na mleczko i poszła spać dalej do jakiejś 5

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Kurcze, przeczytałam Wasze zalecenia na temat wprowadzania pokarmów i widzę, że wzięłam się za to od złej strony... zaczęłam od jabłka Jak tak Was czytałam to wydawało mi się, że sporo osób tak zaczynało. No trudno, jak już zaczęłam to przy tym zostanę.
ej niefajnie masz z tymi piersiami
ja już pisałam kiedyś że z tym karmieniem piersią to wcale nie jest taka prosta i naturalna sprawa, bo jak nie kryzysy to zastoje lub zapalenia eh
ale i tak jest to dla mnie coś pięknego jak patrzę na ssącą Lili - uwielbiam karmienie piersią

Cytat:
Lidka, bardzo się cieszę, że się pogodziliście i mam nadzieję, że już w spokoju będziecie sobie żyć dalej. Mocno Ci tego życzę
pod choinką znalazłam najnowszą książkę Grocholi (lubię jej książki bo są taie lekkie ekspresem się je czyta) "Houston mamy problem" i już przeczytana a czytałam z doskoku tylko

Super, że wreszcie udało się zaszczepić. U mnie też 2 szpitale zamknięte. w jednym na patologii (albo na położnictwie) kobieta zachorowała na ospę. podobno ktoś w odwiedziny przyszedł z chorym dzieckiem. Ile w tym prawdy, nie wiem. ale po tym, co widziałam będąc w szpitalu (gdy ludzie przychodzili zakatarzeni w środku lata, śmierdzący potem, wyflejani i w ogóle fuj...) to bym się nie zdziwiła. W końcu niektórzy to totalne bezmózgowce....
Więc może i lepiej, że w takich grypowych warunkach szpital zamknięty dla odwiedzajacych, choć wiadomo, że smutno.

Dziewczyny dziekuję za odpowiedź w sprawie pralek. Z tego, co wywnioskowałam to bosch, samsung, beko

biedactwo. oby w lutym już sie tego pozbyła

hehe ubawiłam się

Zuzia ma 4,5 mca i waży 6400 gr (tylko, że ona drobinka była jak się urodziła - 2770; a Dominik nie pamiętam ile miał). ale myślę, że to chyba waga w porządku

chyba tak. w takim sezonie przynajmniej. no i może kwestia suchego powietrza. Oprócz zapchanego noska ani temperatury podwyższonej ani kaszlu nie ma? Bo jeśli nie ma, to pewnie wszystko jest w porządku. A do noska profilaktycznie psikaj wodę morską.

dziękuję Maggie
ja teraz też z doskoku czytałam no ale końcówka już mnie tak wciągnęła, że musiałam dziś skończyć i się dowiedzieć, kto był mordercą, bo ja jak zwykle kryminał czytałam

Cytat:
Oczywiście, że nie. Zacznie się ruszać to schudnie.

To miło z jego strony
Jaką książkę czytasz?

Przykro mi...
również dziękuję
czytałam "Ciemności weź mnie za rękę" - dobry kryminał

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Właśnie wrzucam na fejsa nową prrrytającą Zośkę, matko dziewczyny ona tak cały dzien dziś! nikt jej do szczęścia potrzebny nie jest tylko prr i prr już mnie głowa od tego boli siedzi i piszczy w międzyczasie z radości że jej się udaje
cudna Zosinka

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja smaruję małemu buźkę własnie emulsją z emolium, wydaje mi się że można..

Angel, matko, współczuję, ja bym pogoniła prędko do lekarza. Dawaj znać, czekamy.

ja mam simensa. Ale to podobno to samo co bosch.

No okazuje się, że ci faceci nie tacy źli Ja tak myślę, jak jesteśmy w dobrych stosunkach. A jak się pokłócimy to od razu wydaje mi się, że nic z tego nie będzie. Ze skrajności w skrajność.

Nasze dzieci chyba w tym samym wieku I mój dziś też złapał na macie zabaweczkę i tarmosił. Pierwszy raz. I główkę podnosi czasem ładnie a czasem leży plackiem.

Współczuję Kochana

Ależ cudna

Czasem zakaszle, ale nie wiem czy to nie od cofającego mu się pokarmu, bo on ulewa często. Kicha kilka razy dziennie. Temperatury nie ma. Tak myślę, że wszystko w porządku, ale muszę się upewnić. A my mamy nawilżacz, wprawdzie chodzi tylko w nocy..
eh może i nie tacy źli, ale ten mój jest okropny z tym wyzywaniem
i to w sumie jest jego jedyna wada, ale za to jaka paskudna
mam nadzieję, że jednak uda mu się to zwalczyć w sobie

Cytat:
Hej hej heeej!

mi się już od dawna tak nie pompują mlekiem
ale tak jak i ty czuję te wypływy jak karmię no i mała mm z butli nie chce w 95% po karmieniu więc raczej się najada moim zdaniem

Cytat:

Konczi nie wymyślaj Duśce problemów
bratanica mojego męża miała rok i jeszcze się w głos nie umiała śmiać tylko się bezgłośnie uśmiechała
a zdrowa i normalnie się rozwijająca dziewczynka jest
więc ze spokojem musisz poczekać na pierwszy śmiech Dusi

Cytat:
Też tak mam. Od czasu do czasu jeszcze mi się piersi zawalą mlekiem, zwłaszcza jak nie pilnuje która pierś była ostatnio.

Nie przejmuj się mężem. Najważniejsze jest zdrowie maluszka.

Czy któraż z dziewczyn karmiąca tylko piersią dostała już okres?

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

A ja jakoś nie tęsknię. Zdecydowanie wole okres po porodzie. Te całe mdłości, senność, ociężałość, zachcianki na jedzenie którego zwykle nie było pod ręką, ból przy byle zmianie pozycji nocą... chociaż fakt, że kopniaki dzieciaczka były super
ja jeszcze nie dostałam okresu
ale chyba miałam już owulację, bo wcześniej miałam na dole Saharę a teraz kilka dni temu śluz taki właśnie owulacyjny się pojawił z czego w sumie się cieszę, bo ta suchość bardzo nieprzyjemna była

odpisałam i spadam spać
dobranocka dziewczyny
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:30   #328
m_moni
Zadomowienie

czy do tego jabłka kupujecie specjalną tarkę plastikową?

http://allegro.pl/tarka-plastikowa-d...885375413.html
Stary 2013-01-04, 22:31   #329
colds
Zakorzenienie

Muszę prace znaleźć, chcę mieć swoje pieniądze
Stary 2013-01-04, 22:42   #330
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Muszę prace znaleźć, chcę mieć swoje pieniądze
ojj, mam nadzieję, że nie pokłóciłaś się z tż

Konczi moja Maja się zaśmiała podczas zabawy ze mną, gdy ja się głośno zaśmiałam. ona odwdzięczyła się tym samym

dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości