|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Ej, faktycznie
Cytat:
Cytat:
Hehe późno z sylwestra wracają |
||
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
maggie123
a dominik ur 2800g ![]() na poczatku listopada mial 5480 teraz 6800. w faktach bedzie moje miasto
|
|
|
|
#303 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak myślę, jak jesteśmy w dobrych stosunkach. A jak się pokłócimy to od razu wydaje mi się, że nic z tego nie będzie. Ze skrajności w skrajność.Cytat:
I mój dziś też złapał na macie zabaweczkę i tarmosił. Pierwszy raz. I główkę podnosi czasem ładnie a czasem leży plackiem.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#305 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
przynajmniej przeprosili. więc szczepionka będzie w poniedziałekzwykle rzeczy kupione na wyprzedażach najbardziej cieszą i długo służąCytat:
jak nie chcesz, żeby Antoś się przewracał, to inaczej mu ułóż rączki i wtedy poleży dłużej na brzuszku
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej heeej!
Była pani doktor dziś u nas. Wszystko jest ok jej zdaniem, po prostu ma taki okres i przybiera to minimum, ale przybiera. No i ma z pewnością alergię, więc ja muszę dietę hipoalergiczną trzymać... Mamy zrobić mocz ogólny i posiew tak profilaktycznie. Poleciła nam dać mu na początek Sinlac jako dokarmiacz, zamiast mm nawet. A z rozszerzaniem diety poczekać przynajmniej do końca 4 miesiąca albo i dłużej. No i powiedziała, że dziecko nie wygląda na głodne, więc w cycach coś musi być ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- A właśnie - dziewczyny karmiące cycem! Czy Wasze cycki też już tak sflaczały? Mi już się tak nie przepełniają mlekiem... Ale czuję jak karmię takie napływy mleka, więc coś tam musi być. |
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
no musze sie najpeirw pochwalic, jakiego mam symulanta malego- rano jeszcze szural noskeim po podlodze, lezac na brzuszku, a wieczorem zadzieral ja jak zyrafa! i to przez minute albo i dwie
|
#309 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mały nie zapomniał, on po prostu wtedy nie zwracał uwagi na to co robi, robił to nie świadomie więc nie zapamiętal tego. Cytat:
Cytat:
Fajniutki Cytat:
No ale dziś super dzień, teraz właśnie zasypia sam w łóżeczku i jest cisza ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi poprostu
Sojka Zośka też cudna z tym swoim pryy Fabianek jest na etapie łapania grzechotek i podziwiania swoich rączek ale okropnie się wścieka jak nie może tej grzechotki do buzi wepchać na dzisiaj mówie dobranoc bo idę kąpać Fabianka a później spać,ponieważ Gracjanek wstał dzisiaj o 4.20
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra normalnie cudny śmiech .. moja rzadko śmieje się na głos raczej uśmiech bez śmiechu .. chyba już powinna zaczynać tak częściej .. mam się martwić?
mamcie mi do śmiechu nie było w tym sklepie ... ehh .. kobitka skomentowała - babon ie pchaj się gdzie Cięnie chcą i się zaśmiała ale ja byłam burak !
|
#314 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też chce żeby mój się tak śmiał ![]() Cytat:
mojemu zasłonić oczy to macha głową że mało mu się nie urwie.Cytat:
![]() Gda dobrze że z Heniem wszystko ok ![]() Mój Maks dzisiaj dwie kupy w ciągu 4h zrobił i jakiś marudny jest ale temperatury nie ma. Nie wiem o co chodzi. W poniedziałek na szczepienie idę więc od razu będzie przebadany. Strasznego stracha mam przed pójściem do przychodni i zarażeniem się dziecka od innych dzieci. posrana reklama ![]() Konczi czemu sie przejmujesz przecież nie masz jeszcze wpływu na zachowanie swojej Dusieńki więc nie powinnaś czuć się głupio bo Ty Jej tego nie nauczyłaś. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-01-04 o 21:09 |
|||
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też tylko parę razy śmiała się na głos. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- te reklamy mnie wykończą Idę spać. Dobranoc.
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kalpana;38437425]Iwa dzięki, ale tak jak pisałam na razie nie mam jak jechać, żeby coś mu kupić
A nie wiem czym mu smarować, żeby ukoić tą skórkę Znalazłam jeszcze Bambino, ale nie wiem czy nim smarować....Angel o kurcze, to może i u mnie tak jest.... Akurat używanie kremu zbiegło się w czasie z początkiem podawania mm... Na razie odstawię krem i zobaczę co będzie, w piątek idziemy na szczepienie, to obejrzy go pediatra... Współczuję, może brzuszek Dusi nie toleruje jakiejś kaszki? Albo za dużo rodzajów podajesz i nie jest jeszcze przyzwyczajony i ją boli?[/QUOTE Jagodki, Dusie ma Konci. myślałam, ze juz będzie ok, a tu znowu był ten atak krzyku zasnela o 15 obudziła sie o 17 i było super, śmiała sie itp. o 19 zjadła mm i koncert chyba zbyt wcześnie kaxali nam przejsv na zwykły bebilon tydzień go dostaje możliwe ze tetaz dopieto widav ze jej nie służy? no ale wysypki nie ma, brzusxrk tez miękki ![]() jutro idziemy do lekarza zobaczymy co powie. kaszki dostawala jeden rodzaj 2tyg i nic sie mię dzialo do wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cyców to też tak mam. Cytat:
|
||
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-04 o 21:42 |
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
filmie przeslodki. śliczny ma Polcia śmiech. Jagodka też sie tak śmiała ostatnio, nawet dziś rano zaraz po wstanie jak ja po brzuszku calowalam. teraz siedzącej nią na piersi cala rozstrzesiona jeszcze
![]() zła na mezula jestem, bo kłócił sie ze mną, ze to nie od mm, ze ma zły dzien, a ją opanowuje z lekarzem grrr łatwo mu mowic nie dawno wrpcil i h#ją widział. slyszal ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- no tak mialo być ale edytowac nie moge na tel coś posta xD
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-04 o 22:02 |
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
Rozmawiam sobie z przyjaciółką teraz na fb która jest w 22 tygodniu ciąży
i tak opisując jej dolegliwości jakie się ma pod koniec ciąży zaczęłam tęsknić za tym wszystkim. Za kopniakami nocnymi dzidzi (Maksa) za narzekaniem bezkarnym nawet za pobolewaniem krocza ;p fajnie było chodzić z brzuchem zazdroszczę jej ale pozytywnie w końcu narzeczona Maksa się urodzi
|
|
|
|
#322 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy któraż z dziewczyn karmiąca tylko piersią dostała już okres? ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy. Jasiu przespał całą wizyte a teraz leży i gada do słoneczka i ślimaka
![]() Śliczne są Wasze dzieciaczki a Zosiunia jest świetna
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
A ja będąc w ciąży czułam się wyjątkowa, jadąc pociągiem i idąc wśród ludzi którzy się do mnie uśmiechali czasami
głupie moje roskminki pójdę spać może
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
eh...i juz ma dość cyca,zjadła kolejen 150mm i robię kupke. mam nadzoeje, ze po przesunięciu zasnie
a mezul śpi i chrapie w najlepsze i tylko jak mała zavzela znow plakac to gada przez sen; cyca jej daj a nie. grrrr to mi radę dal ze sama bym nie wpadła :[
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham Wasze telefony ![]() A dla męża wielka pała w łeb Powinien pomóc nie rzucać wspaniałe rady
|
|
|
|
|
#327 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja już pisałam kiedyś że z tym karmieniem piersią to wcale nie jest taka prosta i naturalna sprawa, bo jak nie kryzysy to zastoje lub zapalenia eh ale i tak jest to dla mnie coś pięknego jak patrzę na ssącą Lili - uwielbiam karmienie piersią Cytat:
ja teraz też z doskoku czytałam no ale końcówka już mnie tak wciągnęła, że musiałam dziś skończyć i się dowiedzieć, kto był mordercą, bo ja jak zwykle kryminał czytałam ![]() Cytat:
czytałam "Ciemności weź mnie za rękę" - dobry kryminał Cytat:
Cytat:
i to w sumie jest jego jedyna wada, ale za to jaka paskudna mam nadzieję, że jednak uda mu się to zwalczyć w sobie Cytat:
ale tak jak i ty czuję te wypływy jak karmię no i mała mm z butli nie chce w 95% po karmieniu więc raczej się najada moim zdaniem Cytat:
bratanica mojego męża miała rok i jeszcze się w głos nie umiała śmiać tylko się bezgłośnie uśmiechała a zdrowa i normalnie się rozwijająca dziewczynka jest więc ze spokojem musisz poczekać na pierwszy śmiech Dusi Cytat:
ale chyba miałam już owulację, bo wcześniej miałam na dole Saharę a teraz kilka dni temu śluz taki właśnie owulacyjny się pojawił z czego w sumie się cieszę, bo ta suchość bardzo nieprzyjemna była odpisałam i spadam spać dobranocka dziewczyny |
||||||||||
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
czy do tego jabłka kupujecie specjalną tarkę plastikową?
http://allegro.pl/tarka-plastikowa-d...885375413.html
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
ojj, mam nadzieję, że nie pokłóciłaś się z tż
![]() Konczi moja Maja się zaśmiała podczas zabawy ze mną, gdy ja się głośno zaśmiałam. ona odwdzięczyła się tym samym dobranoc
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

Albo od mm, albo od tego kremu z musteli. TŻ mówi, że raczej nie od mleka, bo by miał plamy na całym ciele, a on ma tylko na buzi, więc pewnie to ten krem....
jak nie lepiej
Ja tak myślę, jak jesteśmy w dobrych stosunkach. A jak się pokłócimy to od razu wydaje mi się, że nic z tego nie będzie. Ze skrajności w skrajność.
przynajmniej przeprosili. więc szczepionka będzie w poniedziałek

po co się zmuszać 

i tak opisując jej dolegliwości jakie się ma pod koniec ciąży zaczęłam tęsknić za tym wszystkim. Za kopniakami nocnymi dzidzi (Maksa) za narzekaniem bezkarnym