Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-26, 08:28   #2463
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cześć,
nocka jak to nocka, zwyczajna. No, prawie zwyczajna bo cała noc mnie tak głowa bolała, że szkoda gadać. Dzieć obudził się o 7 i mąż się nim zajmował bo ja jak podnosiłam głowę to łzy mi same leciały. Nie wiem o co chodzi... Ale wypiłam kawę, zjadłam tabletkę przeciwbólową i jest dobrze Teraz moi trzej mężczyźni, mąż, dzieć i królik, śpią

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a my dziś wyciągnęliśmy wkładkę z fotelika
Wiktoria, śniłaś mi się

idę oglądać american horror story

do jutra
przepraszam, już nie będę A co Ci się śniło?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja przyznam z ejestem durna bo nie wiem po co mi tyle tych kocy, tzn zawsze sie przydadza, jednak juz nie potrzebuje az tak, ale kuszą, pocieszam sie ze beda dla kolejnych dzieci
eeee, dla kolejnego dziecka kupisz nowe. Przecież nie będzie miało samych używanych kocyków po starszym bracie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
całkiem przypadkowo. No po prostu nogi mnie same poniosły

świetne zakupy, super!

do grobu mnie wpędzisz!!!
to słodkie i to, i jeszcze to, i to też
I 50 innych rzeczy!

ta biała? jest niemieckiej firmy Sterntaler, oni produkują głównie miękkie zabawki i akcesoria dla dzieci. Nie wiem, czy można to kupić w PL Ale na allegro - jak najbardziej O - np tu http://allegro.pl/swietna-zimowa-cza...909979921.html
(tylko widzę brązowe i granatowe, białych nie)

gadasz!
tak to bywa, że H&M zawsze po drodze

Ale super ciuchy z nexta

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No właśnie nie U nas ich nie ma.
Wiem, że go masz Chodziło mi właśnie o sklepy, w których można go dorwać.
Tak myślimy z tż, że chyba zamówimy tego Britaxa i najwyżej potem sprzedamy, jeśli nie będzie pasować - nie za bardzo mamy wyjście.
Dzięki za opinię Za ile kupiliście tego First Class?

No właśnie, tak jak pisałam wyżej - nie ma u nas tych fotelików.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Te ciuszki z Nexta są obłędne!
Britax jest w smyku (przynajmniej u nas). My zapłaciliśmy za niego ok. 820 zł, mamy tego z wzorkiem krówki Jest śliczny I chyba w smyku jest tak, że sprowadzą fotelik i wcale nie musisz go kupić. Ale to dopytajcie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ma chłopak spust!
No ma Ale to był raczej wyjątek niż reguła.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Ja nie Karolina, ale problem byłby podobny. Mała spokojnie może zjeść pół godziny wcześniej/później, ale po kąpieli (a kąpiemy co 3 dzień) musi być NATYCHMIAST. Jakoś chyba w tej wannie tak głodnieje Dlatego karmienie łyżeczką po kąpieli też by nie przeszło

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A tak trochę od czapy - jakiej długości stopy mają wasze dzieci?
Bo właśnie zmierzyłam jedną z tych odbitek kopytka, jakie dawałam dziadkom w prezencie i okazało się, że Zosia ma stópkę długości 8 cm. Pewnie trzeba by do pięty dodać jeszcze z pół cm (odbiła się chyba ociupinkę przed końcem ), ale to chyba i tak niewiele, nie?
W kwestii kąpania i jedzenia ja też się wypowiem A co mi tam
My kąpiemy o 19 bo o 19.30 młody już na oczy nie widzi, taki jest zmęczony Jak go ubiorę i włożę do leżaczka żeby nakarmić to od razu zaczyna się tarcie oczu i jak kończy jeść to odkładam śpiące dziecko do łóżeczka. No i podobnie jak u Dep, kąpiel go baaardzo męczy Jakby nie był wyspany przed, tak po pada na pyszczek i chce spać.

Ja ostatnio mierzyłam i stopa małego ma 11cm.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Męczymy temat fotelików i First Class odpada, bo nie ma regulowanego zagłówka, no i podobno nie można regulować pochylenia, gdy jest zapięty.
Yyyy, można regulować pochylenie Przecież ja regulowałam Co do zagłowka to nie ma regulowanego ale pasy mają kilka możliwości wysokości na jakiej je można umieścić w foteliku więc spokojnie da się to dopasować do dziecka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja 10 cm miala z poltore miesiac atemu

jaki jogurcik podajesz? tez chce kupic juz jogurt jakis bo ona lubi smakowe a nie jałowe jedzenie.
I wlasnie mam pytanie bo niedoprawionego jedzenia nie chce. Nie mozna jeszcze niczym doprawiac nie??
Wiesz, jak już doprawiać to ziołami, na pewno nie solą czy vegetą. Ale ja się w temat nie zagłębiałam bo mój mały wsuwa co by mu nie dać

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora