Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cześć,
nocka jak to nocka, zwyczajna. No, prawie zwyczajna bo cała noc mnie tak głowa bolała, że szkoda gadać. Dzieć obudził się o 7 i mąż się nim zajmował bo ja jak podnosiłam głowę to łzy mi same leciały. Nie wiem o co chodzi... Ale wypiłam kawę, zjadłam tabletkę przeciwbólową i jest dobrze Teraz moi trzej mężczyźni, mąż, dzieć i królik, śpią 
Cytat:
Napisane przez nel_a
a my dziś wyciągnęliśmy wkładkę z fotelika 
Wiktoria, śniłaś mi się
idę oglądać american horror story
do jutra 
|
przepraszam, już nie będę A co Ci się śniło?
Cytat:
Napisane przez phdwao
ja przyznam z ejestem durna bo nie wiem po co mi tyle tych kocy, tzn zawsze sie przydadza, jednak juz nie potrzebuje az tak, ale kuszą, pocieszam sie ze beda dla kolejnych dzieci 
|
eeee, dla kolejnego dziecka kupisz nowe. Przecież nie będzie miało samych używanych kocyków po starszym bracie 
Cytat:
Napisane przez depoison
całkiem przypadkowo. No po prostu nogi mnie same poniosły
świetne zakupy, super!
do grobu mnie wpędzisz!!!
to słodkie i to, i jeszcze to, i to też 
I 50 innych rzeczy!
ta biała? jest niemieckiej firmy Sterntaler, oni produkują głównie miękkie zabawki i akcesoria dla dzieci. Nie wiem, czy można to kupić w PL  Ale na allegro - jak najbardziej  O - np tu http://allegro.pl/swietna-zimowa-cza...909979921.html
(tylko widzę brązowe i granatowe, białych nie)
gadasz! 
|
tak to bywa, że H&M zawsze po drodze 
Ale super ciuchy z nexta 
Cytat:
Napisane przez blueberry88
No właśnie nie  U nas ich nie ma.
Wiem, że go masz  Chodziło mi właśnie o sklepy, w których można go dorwać.
Tak myślimy z tż, że chyba zamówimy tego Britaxa i najwyżej potem sprzedamy, jeśli nie będzie pasować - nie za bardzo mamy wyjście.
Dzięki za opinię  Za ile kupiliście tego First Class?
No właśnie, tak jak pisałam wyżej - nie ma u nas tych fotelików.
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------
Te ciuszki z Nexta są obłędne!
|
Britax jest w smyku (przynajmniej u nas). My zapłaciliśmy za niego ok. 820 zł, mamy tego z wzorkiem krówki Jest śliczny I chyba w smyku jest tak, że sprowadzą fotelik i wcale nie musisz go kupić. Ale to dopytajcie 
Cytat:
Napisane przez Irmusia81
Ma chłopak spust! 
|
No ma Ale to był raczej wyjątek niż reguła.
Cytat:
Napisane przez depoison
Ja nie Karolina, ale problem byłby podobny. Mała spokojnie może zjeść pół godziny wcześniej/później, ale po kąpieli (a kąpiemy co 3 dzień) musi być NATYCHMIAST. Jakoś chyba w tej wannie tak głodnieje  Dlatego karmienie łyżeczką po kąpieli też by nie przeszło 
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------
A tak trochę od czapy - jakiej długości stopy mają wasze dzieci?
Bo właśnie zmierzyłam jedną z tych odbitek kopytka, jakie dawałam dziadkom w prezencie i okazało się, że Zosia ma stópkę długości 8 cm. Pewnie trzeba by do pięty dodać jeszcze z pół cm (odbiła się chyba ociupinkę przed końcem  ), ale to chyba i tak niewiele, nie?
|
W kwestii kąpania i jedzenia ja też się wypowiem A co mi tam 
My kąpiemy o 19 bo o 19.30 młody już na oczy nie widzi, taki jest zmęczony Jak go ubiorę i włożę do leżaczka żeby nakarmić to od razu zaczyna się tarcie oczu i jak kończy jeść to odkładam śpiące dziecko do łóżeczka. No i podobnie jak u Dep, kąpiel go baaardzo męczy Jakby nie był wyspany przed, tak po pada na pyszczek i chce spać.
Ja ostatnio mierzyłam i stopa małego ma 11cm.
Cytat:
Napisane przez blueberry88
Męczymy temat fotelików i First Class odpada, bo nie ma regulowanego zagłówka, no i podobno nie można regulować pochylenia, gdy jest zapięty.
|
Yyyy, można regulować pochylenie Przecież ja regulowałam Co do zagłowka to nie ma regulowanego ale pasy mają kilka możliwości wysokości na jakiej je można umieścić w foteliku więc spokojnie da się to dopasować do dziecka 
Cytat:
Napisane przez prince_polo
moja 10 cm miala z poltore miesiac atemu
jaki jogurcik podajesz? tez chce kupic juz jogurt jakis bo ona lubi smakowe a nie jałowe jedzenie.
I wlasnie mam pytanie bo niedoprawionego jedzenia nie chce. Nie mozna jeszcze niczym doprawiac nie??
|
Wiesz, jak już doprawiać to ziołami, na pewno nie solą czy vegetą. Ale ja się w temat nie zagłębiałam bo mój mały wsuwa co by mu nie dać
|