Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 07:48   #2461
modnisia86
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej
Dziś pierwszy raz od dawna (jakiś 3 tygodni) moja mała obudziła się tylko raz w nocy. Zjadła o 21.30 (na noc) a później o 4 i dopiero rano o 8. No i tak powinno być zawsze

Dep moja ma stópkę długości 10 cm. Wydaje mi się, że sporo bo jest drobna (no chociaż wzrostowo na 50 centylu czyli przeciętnie, wyrasta z roz. 68, raczej nosi 74).
moja dzis sie wcale nie obudzila w nocy pewnie dlatego ze ja nastraszylam ze jezeli bedzie sie budzic to bedzie z ojcem spac
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 07:50   #2462
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A tak trochę od czapy - jakiej długości stopy mają wasze dzieci?[/B]
Bo właśnie zmierzyłam jedną z tych odbitek kopytka, jakie dawałam dziadkom w prezencie i okazało się, że Zosia ma stópkę długości 8 cm. Pewnie trzeba by do pięty dodać jeszcze z pół cm (odbiła się chyba ociupinkę przed końcem ), ale to chyba i tak niewiele, nie?
moja 10 cm miala z poltore miesiac atemu
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Jaś dziś jadł pierwszy raz jogurt, wmucił całe 160g

ciuszki next
jaki jogurcik podajesz? tez chce kupic juz jogurt jakis bo ona lubi smakowe a nie jałowe jedzenie.
I wlasnie mam pytanie bo niedoprawionego jedzenia nie chce. Nie mozna jeszcze niczym doprawiac nie??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:28   #2463
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć,
nocka jak to nocka, zwyczajna. No, prawie zwyczajna bo cała noc mnie tak głowa bolała, że szkoda gadać. Dzieć obudził się o 7 i mąż się nim zajmował bo ja jak podnosiłam głowę to łzy mi same leciały. Nie wiem o co chodzi... Ale wypiłam kawę, zjadłam tabletkę przeciwbólową i jest dobrze Teraz moi trzej mężczyźni, mąż, dzieć i królik, śpią

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a my dziś wyciągnęliśmy wkładkę z fotelika
Wiktoria, śniłaś mi się

idę oglądać american horror story

do jutra
przepraszam, już nie będę A co Ci się śniło?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja przyznam z ejestem durna bo nie wiem po co mi tyle tych kocy, tzn zawsze sie przydadza, jednak juz nie potrzebuje az tak, ale kuszą, pocieszam sie ze beda dla kolejnych dzieci
eeee, dla kolejnego dziecka kupisz nowe. Przecież nie będzie miało samych używanych kocyków po starszym bracie

Cytat:
całkiem przypadkowo. No po prostu nogi mnie same poniosły

świetne zakupy, super!

do grobu mnie wpędzisz!!!
to słodkie i to, i jeszcze to, i to też
I 50 innych rzeczy!

ta biała? jest niemieckiej firmy Sterntaler, oni produkują głównie miękkie zabawki i akcesoria dla dzieci. Nie wiem, czy można to kupić w PL Ale na allegro - jak najbardziej O - np tu http://allegro.pl/swietna-zimowa-cza...909979921.html
(tylko widzę brązowe i granatowe, białych nie)

gadasz!
tak to bywa, że H&M zawsze po drodze

Ale super ciuchy z nexta

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No właśnie nie U nas ich nie ma.
Wiem, że go masz Chodziło mi właśnie o sklepy, w których można go dorwać.
Tak myślimy z tż, że chyba zamówimy tego Britaxa i najwyżej potem sprzedamy, jeśli nie będzie pasować - nie za bardzo mamy wyjście.
Dzięki za opinię Za ile kupiliście tego First Class?

No właśnie, tak jak pisałam wyżej - nie ma u nas tych fotelików.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Te ciuszki z Nexta są obłędne!
Britax jest w smyku (przynajmniej u nas). My zapłaciliśmy za niego ok. 820 zł, mamy tego z wzorkiem krówki Jest śliczny I chyba w smyku jest tak, że sprowadzą fotelik i wcale nie musisz go kupić. Ale to dopytajcie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ma chłopak spust!
No ma Ale to był raczej wyjątek niż reguła.

Cytat:
Ja nie Karolina, ale problem byłby podobny. Mała spokojnie może zjeść pół godziny wcześniej/później, ale po kąpieli (a kąpiemy co 3 dzień) musi być NATYCHMIAST. Jakoś chyba w tej wannie tak głodnieje Dlatego karmienie łyżeczką po kąpieli też by nie przeszło

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A tak trochę od czapy - jakiej długości stopy mają wasze dzieci?
Bo właśnie zmierzyłam jedną z tych odbitek kopytka, jakie dawałam dziadkom w prezencie i okazało się, że Zosia ma stópkę długości 8 cm. Pewnie trzeba by do pięty dodać jeszcze z pół cm (odbiła się chyba ociupinkę przed końcem ), ale to chyba i tak niewiele, nie?
W kwestii kąpania i jedzenia ja też się wypowiem A co mi tam
My kąpiemy o 19 bo o 19.30 młody już na oczy nie widzi, taki jest zmęczony Jak go ubiorę i włożę do leżaczka żeby nakarmić to od razu zaczyna się tarcie oczu i jak kończy jeść to odkładam śpiące dziecko do łóżeczka. No i podobnie jak u Dep, kąpiel go baaardzo męczy Jakby nie był wyspany przed, tak po pada na pyszczek i chce spać.

Ja ostatnio mierzyłam i stopa małego ma 11cm.

Cytat:
Męczymy temat fotelików i First Class odpada, bo nie ma regulowanego zagłówka, no i podobno nie można regulować pochylenia, gdy jest zapięty.
Yyyy, można regulować pochylenie Przecież ja regulowałam Co do zagłowka to nie ma regulowanego ale pasy mają kilka możliwości wysokości na jakiej je można umieścić w foteliku więc spokojnie da się to dopasować do dziecka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

jaki jogurcik podajesz? tez chce kupic juz jogurt jakis bo ona lubi smakowe a nie jałowe jedzenie.
I wlasnie mam pytanie bo niedoprawionego jedzenia nie chce. Nie mozna jeszcze niczym doprawiac nie??
Wiesz, jak już doprawiać to ziołami, na pewno nie solą czy vegetą. Ale ja się w temat nie zagłębiałam bo mój mały wsuwa co by mu nie dać

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:45   #2464
agunia82
Zakorzenienie

Witam się z kawusią
I dzieckiem bawiącym się w przesuwanie krzesła

Cytat:

A tak trochę od czapy - jakiej długości stopy mają wasze dzieci?
coś koło 9cm

Cytat:
Męczymy temat fotelików i First Class odpada, bo nie ma regulowanego zagłówka, no i podobno nie można regulować pochylenia, gdy jest zapięty.
no to męczcie dalej i dawaj znać na bieżąco co i jak

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć,
nocka jak to nocka, zwyczajna. No, prawie zwyczajna bo cała noc mnie tak głowa bolała, że szkoda gadać. Dzieć obudził się o 7 i mąż się nim zajmował bo ja jak podnosiłam głowę to łzy mi same leciały. Nie wiem o co chodzi... Ale wypiłam kawę, zjadłam tabletkę przeciwbólową i jest dobrze Teraz moi trzej mężczyźni, mąż, dzieć i królik, śpią

Wiesz, jak już doprawiać to ziołami, na pewno nie solą czy vegetą. Ale ja się w temat nie zagłębiałam bo mój mały wsuwa co by mu nie dać
oj bidulka, wczoraj biegunka, dzisiaj to mam nadzieję, że już będzie ok

też mi się wydaje, że ziołami by można spróbować. Na pewno nie solą ani gotowymi mieszankami

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:53   #2465
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oj bidulka, wczoraj biegunka, dzisiaj to mam nadzieję, że już będzie ok

też mi się wydaje, że ziołami by można spróbować. Na pewno nie solą ani gotowymi mieszankami
Dziękuję jest lepiej ale bez szału.

No ja chyba gdzieś czytałam, że odrobina ziół (tylko nie gotowych mieszanek) to jest nawet wskazana bo dziecko się uczy smaków. Ja bym spróbowała z natką pietruszki i może koperkiem To raczej nie zaszkodzi, a można mieć swoje w doniczce bez nawozów

Stary 2013-01-26, 09:02   #2466
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

Dep,wciąga tę butlę w 3-4minuty

prince można doprawić majerankiem,spróbuj.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:28   #2467
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

Dep,wciąga tę butlę w 3-4minuty

3-4min?! nieźle

A wczoraj doznałam szoku, Dawidek od szwagrów wypija 90ml mm - Emil tyle wypijał jak miał tydzień

albo koperkiem a papryka mogłaby być?

Dziewczyny, trzymajcie dziś kciuki bo mamy zamiar iść w gości z Emilem jedynie do tej pory bywaliśmy u teściów ale w godzinach południowych

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Dziękuję jest lepiej ale bez szału.

No ja chyba gdzieś czytałam, że odrobina ziół (tylko nie gotowych mieszanek) to jest nawet wskazana bo dziecko się uczy smaków. Ja bym spróbowała z natką pietruszki i może koperkiem To raczej nie zaszkodzi, a można mieć swoje w doniczce bez nawozów
ja sobie rok temu posiałam w doniczce i wesoło oczekiwałam bogatych planów a tym czasem wyszło nie wiadomo co a później mama mnie uświadomiła że to koper ogrodowy (taki co się do zakiszenia ogórów daje)
no nic, muszę się lepiej nauczyć czytać i zrobić drugie podejście

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 09:28   #2468
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

nie no domyslilam ie z enie solą czy vegetą.
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
spróbuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-26, 09:39   #2469
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć

dziękujemy bardzo za życzenia dla Nadii dla jej już sędziwego wieku kochane jesteście tyle Was pamiętało
najlepsze życzenia chociaż spóźnione ,ale szczere dla Zosi, Nikosia i Jasia

Nadia wczoraj pierwszy raz spała od 20 do 7 rano z małą pobudką o 3.30 , ale pić mleka nie chciała dostała smoka i dalej spałanoc cudo
a dzisiaj od 20 do 5.10 wypiła mleko i spała do 7 więc też super..może moje dziecko przestanie pić mleko w nocy , obym nie zapeszyła

Z nowych osiągnięć Nadia przy leżeniu na brzuszku na podłodze buja się na rączkach i zaczęła od dzisiaj siadać sobie na stópkach ...może niedługo ruszy

Byłyśmy wczoraj w szpitalu na tympanometri ( badanie ruchów błony bębenkowej ) i niestety nie rusza się czyli za błoną bębenkową coś zalega. Lekarz potwierdził , że jest praktycznie na 100% pewien , że to wysiękowe zapalanie ucha, czyli płyn . W 90 % przypadków sam wsiąka , a jak nie to trzeba go wyssać lub założyć dren. Następna wizyta za 3 miesiące wtedy będzie wiadomo co dalej.Wiadomości to ogólnie dobre , a co najważniejsze nie trzeba zakładać żadnego aparatu

Tyle o nas ....miłego weekendu dziewczyny
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:51   #2470
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam.

Cytat:
*
Moja też.
*
Miałam słoiczek z przyprawami - pietruszką i bazylią. Chyba z Hipp. Uważam, że zupki z pietruszką i porem są zjadliwe. Z selerem chyba też.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:57   #2471
blueberry88
Zakorzenienie

Heja!

Cytat:

Britax jest w smyku (przynajmniej u nas). My zapłaciliśmy za niego ok. 820 zł, mamy tego z wzorkiem krówki Jest śliczny I chyba w smyku jest tak, że sprowadzą fotelik i wcale nie musisz go kupić. Ale to dopytajcie

Yyyy, można regulować pochylenie Przecież ja regulowałam Co do zagłowka to nie ma regulowanego ale pasy mają kilka możliwości wysokości na jakiej je można umieścić w foteliku więc spokojnie da się to dopasować do dziecka
Jak będę w Smyku, to zobaczę
Obawiam się, że jak już będzie jeździć przodem, to będzie jej głowa wystawać Trzeba będzie więc kupić wtedy 9-18
Czyli, jak jest zapięty i dziecko sobie w nim kimnie, to można zmienić ułożenie?

Cytat:
no to męczcie dalej i dawaj znać na bieżąco co i jak
Siedzieliśmy nad tym prawie do białego rana... Wniosek - nie ma fotelika idealnego

Dep, Martynki stópka mierzy 10cm.

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2013-01-26 o 09:59
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 10:04   #2472
pumas
Zakorzenienie

Heja!
U nas noc w miarę spokojna, poranna pobudka nie jak zawsze o 6, tylko po 8, to już coś.
Podobno dzieci wyczuwają, że mama idzie do pracy i dlatego bywają niespokojne - u nas ta teoria by się sprawdzała, bo w weekendy mam inne dziecko !

Jutro jedziemy w góry pozjeżdżać trochę, tym fajniej, że jedziemy całą paczką
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 10:15   #2473
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
3-4min?! nieźle

A wczoraj doznałam szoku, Dawidek od szwagrów wypija 90ml mm - Emil tyle wypijał jak miał tydzień

albo koperkiem a papryka mogłaby być?

Dziewczyny, trzymajcie dziś kciuki bo mamy zamiar iść w gości z Emilem jedynie do tej pory bywaliśmy u teściów ale w godzinach południowych

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

ja sobie rok temu posiałam w doniczce i wesoło oczekiwałam bogatych planów a tym czasem wyszło nie wiadomo co a później mama mnie uświadomiła że to koper ogrodowy (taki co się do zakiszenia ogórów daje)
no nic, muszę się lepiej nauczyć czytać i zrobić drugie podejście

No ja też w zeszłym roku nie miałam imponujacych zbiorów. Ale ja zapominałam podlewać

Cytat:
nie no domyslilam ie z enie solą czy vegetą.

spróbuje
wiem, że wiesz

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

dziękujemy bardzo za życzenia dla Nadii dla jej już sędziwego wieku kochane jesteście tyle Was pamiętało

Nadia wczoraj pierwszy raz spała od 20 do 7 rano z małą pobudką o 3.30 , ale pić mleka nie chciała dostała smoka i dalej spałanoc cudo
a dzisiaj od 20 do 5.10 wypiła mleko i spała do 7 więc też super..może moje dziecko przestanie pić mleko w nocy , obym nie zapeszyła

Z nowych osiągnięć Nadia przy leżeniu na brzuszku na podłodze buja się na rączkach i zaczęła od dzisiaj siadać sobie na stópkach ...może niedługo ruszy

Byłyśmy wczoraj w szpitalu na tympanometri ( badanie ruchów błony bębenkowej ) i niestety nie rusza się czyli za błoną bębenkową coś zalega. Lekarz potwierdził , że jest praktycznie na 100% pewien , że to wysiękowe zapalanie ucha, czyli płyn . W 90 % przypadków sam wsiąka , a jak nie to trzeba go wyssać lub założyć dren. Następna wizyta za 3 miesiące wtedy będzie wiadomo co dalej.Wiadomości to ogólnie dobre , a co najważniejsze nie trzeba zakładać żadnego aparatu

Cytat:
Heja!

Jak będę w Smyku, to zobaczę
Obawiam się, że jak już będzie jeździć przodem, to będzie jej głowa wystawać Trzeba będzie więc kupić wtedy 9-18
Czyli, jak jest zapięty i dziecko sobie w nim kimnie, to można zmienić ułożenie?

Siedzieliśmy nad tym prawie do białego rana... Wniosek - nie ma fotelika idealnego

Dep, Martynki stópka mierzy 10cm.
Tak, można. Ale dla pewności sprawdzę to Ci potwierdzę

Ja się nie spodziewałam, że znajdę idealny

Stary 2013-01-26, 10:27   #2474
wanilllka82
Wtajemniczenie

helołłł nic ciekawego nie mam do napisania więc od razu nadrabiam :P

Cytat:
no, moja też na ogół ma. Po prostu się nudzi, chciałaby być bez przerwy zabawiana. A ponieważ czasem potrzebuję chwili dla siebie (choćby po to, żeby się umyć czy wysuszyć włosy), to zaraz jest foch. Nie wiem, co to ma być - lęk separacyjny? Bo jeszcze 2 tygodnie temu potrafiła bardzo długo bawić się sama - mogłam umyć naczynia, ugotować obiad, ogarnąć sprawy prysznicowo-makijażowe, pogadać nawet 40 minut z koleżanką przez telefon. Teraz mogę zapomnieć o takich luksusach
heh u nas to samo, jak tylko jestem dalej niż metr to krzyczy - nie płacze, już mam po dziurki w nosi tych wrzasków, a co ciekawe jak jest u dziadków to może mnie nie widzieć
stópki nie mierzyłam
Cytat:
świetnie Cie rozumem, ciężka sprawa, też mi trochę zeszło ale uważam że znalazłam fotelik idealny może zastanów się nad od razu nad kat 9-18? w tym co ja mam jak podnosi się zagłówek to podnoszą się też pasy więc regulacja jest dość prosta, z tym że nie ma możliwości przypięcia tyłem do kierunku jazdy (a mimo to ma 4*) dziś jade do koleżanki to cykne Ci fotke jak Mały w nim wygląda w pozycji spoczynkowej, może akurat zaśnie ale od razu mówię że słabo się "kładzie"
Cytat:
Hej
Dziś pierwszy raz od dawna (jakiś 3 tygodni) moja mała obudziła się tylko raz w nocy. Zjadła o 21.30 (na noc) a później o 4 i dopiero rano o 8. No i tak powinno być zawsze

Dep moja ma stópkę długości 10 cm. Wydaje mi się, że sporo bo jest drobna (no chociaż wzrostowo na 50 centylu czyli przeciętnie, wyrasta z roz. 68, raczej nosi 74).
zazdroszczę, ja dziś znowu 4 razy:/ i w dodatku wczoraj w kąpieli zauważyłam że młody złapał brzuszek, czyli nie potrzeba mu tyle jedzenia tylko jak to zmienić

Cytat:

wczoraj czytałam że jeśli dziecko ma słaby apetyt to można używać ziół do gotowania
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

za nowe umiejętności i ogólnie dobre wieści

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-26 o 10:32
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 10:47   #2475
prince_polo
Zakorzenienie

R ma cale czolo wysypane znowu pryszczykami, pod slonce to taka rozowawa sucha wysypka i za uszkiem i szyjce ma czerwone kropki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 11:03   #2476
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej jestem chora

ja jak robilam malej zupe buraczkowa to doprawialam majerankiem.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:07   #2477
agunia82
Zakorzenienie

Wróciliśmy właśnie z rodzinnego spacerku Przy okazji zahaczyłam o rossmana, bo do dzisiaj promocja -40% na podkłady. I kupiłam sobie podkład bourjois

Stary 2013-01-26, 11:09   #2478
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy właśnie z rodzinnego spacerku Przy okazji zahaczyłam o rossmana, bo do dzisiaj promocja -40% na podkłady. I kupiłam sobie podkład bourjois
bardzo lubie od nich tusze do rzes!

Amelcia
Stary 2013-01-26, 11:11   #2479
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Heja!
U nas noc w miarę spokojna, poranna pobudka nie jak zawsze o 6, tylko po 8, to już coś.
Podobno dzieci wyczuwają, że mama idzie do pracy i dlatego bywają niespokojne - u nas ta teoria by się sprawdzała, bo w weekendy mam inne dziecko !

Jutro jedziemy w góry pozjeżdżać trochę, tym fajniej, że jedziemy całą paczką
hmmm to u nas chyba Lu wyczuwa, że tata idzie do pracy. Jak małż wstaje i się szykuje, to Luśka wstaje z nim i płacze dopóki się jej nie zabierze z łóżeczka. Jak małż zostaje w domu śpi spokojnie do 8-9

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej jestem chora

ja jak robilam malej zupe buraczkowa to doprawialam majerankiem.
zdówka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 11:15   #2480
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nie wiem tak mi odpornosc padla po ciazy ze szok, kiedys to raz na rok a teraz non stop jestem przeziebiona

tz poszedl przebrac mala ciekawa jestem co jej ubierze

Amelcia
Stary 2013-01-26, 11:35   #2481
pumas
Zakorzenienie

Agunia, który kupiłaś? Ja byłam parę dni temu w rosku i strasznie przebrane były bourjois, dlatego wzięłam rimmel, ale tak od niechcenia - moje kolekcja podkładów liczy kilkanaście sztuk, ciągle testuję, a potem wydaję.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:45   #2482
nel_a
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/1637677/ty-urwisie.html

ciekawe jak pójdzie naszym pociechom zdmuchiwanie 1 świeczek

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 12:08   #2483
agunia82
Zakorzenienie

Oszaleję kiedyś z tym moim chłopem. Chciałam poodkurzać więc go poprosiłam, żeby zajął się małą. I co zrobił? Usiadł przed kompem, posadził ją sobie na kolanach i zaczął grać... Jak go opieprzyłam to pobawił się z nią chwilę, potem zostawił na dywanie, siadł do kompa i gra
Jakby naprawdę nie mógł się powstrzymać te 15 minut

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Agunia, który kupiłaś? Ja byłam parę dni temu w rosku i strasznie przebrane były bourjois, dlatego wzięłam rimmel, ale tak od niechcenia - moje kolekcja podkładów liczy kilkanaście sztuk, ciągle testuję, a potem wydaję.
10hours sleep effect

Stary 2013-01-26, 12:14   #2484
prince_polo
Zakorzenienie

mala zjadla prawie caly sloik banana z jblkiem , czemu? bo slodkie! podejrzewam ze jak bym zupe poslodzila tez by zjadla!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-26, 12:19   #2485
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
mala zjadla prawie caly sloik banana z jblkiem , czemu? bo slodkie! podejrzewam ze jak bym zupe poslodzila tez by zjadla!
jak bedziesz jej sama robic to mozesz dac wiecej marchewki wtedy zupka tez bedzie bardziej slodkawa.

Amelcia
Stary 2013-01-26, 12:23   #2486
prince_polo
Zakorzenienie

sama marchw tez lubi wlasnie dlaetgo ze slodka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-26, 12:25   #2487
chce_byc_mama
Zakorzenienie

do dodawaj p troszku do marchewki inne warzywa z przewaga marchwi lub do sloiczkow dodawaj wiecej marchewki swojej i pozniej stopniowo zmniejszaj jej ta marchew.

mojej na razie nie smakuje tylko ryba i indyk

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 12:33   #2488
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

moja je wszystko, ale w sumie niewiele do tej pory jadła bo tylko: ziemniaka, marchew, dynię, jabłko, banana. No i kaszkę. Niestety sinlac, wolałabym np. jaglaną Holle ale daję sinlaca "na masę" - ma dużą kaloryczność.
Kupiłam jej słoiczek inyka bio więc może dziś jej dam no i koniecznie żółtko chcę wprowadzić.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 12:35   #2489
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
moja je wszystko, ale w sumie niewiele do tej pory jadła bo tylko: ziemniaka, marchew, dynię, jabłko, banana. No i kaszkę. Niestety sinlac, wolałabym np. jaglaną Holle ale daję sinlaca "na masę" - ma dużą kaloryczność.
Kupiłam jej słoiczek inyka bio więc może dziś jej dam no i koniecznie żółtko chcę wprowadzić.
ja zoltko juz wprowadzilam ta zupka ma zupelnie nny smak
a jak buraczkowa jej z zoltkiem smakowala ho ho
napewno zjadla wiecej niz objetosc standardowego sloiczka.

ale ja jej tej ryby i indyka naucze nie ma ze nie lubie

Amelcia
Stary 2013-01-26, 12:54   #2490
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
do dodawaj p troszku do marchewki inne warzywa z przewaga marchwi lub do sloiczkow dodawaj wiecej marchewki swojej i pozniej stopniowo zmniejszaj jej ta marchew.

hm a jak mam sloiczek marchewki samej to dodac do niej indyka?

I mam pytanie bo na sloiczkach jest napisane 48 godzIn zeby przechowywac w lodowce. Trzymacie sie tego czy juz an drugi dzien wyrzyucacie jak niezjedzą? Bo ja na drugi dzien. Ale z tym indykiem to 48 mi mija dzis o 18. I niewiem czy mogla bym jeszcze na obiad dac? Czy lepiej nie?

I jak podajesz Ami zoltko?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości