Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 20:09   #2431
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
h

troszke nas nie bylo...w zeszly piatek malej bardzo wypuklilo sie ciemiaczko,przestala jesc i zaczela dlugo plakac,pojechalismy do szpitala i zostawili nas 1,5 dnia na obserwacji,skonczylo sie na 2 usg i 7 nakluciach by zalozyc kroplowke ale i tak bezskutecznie,postraszyli mala sonda wiec zaczela nagle jesc,na drugi dzien opuchlizna zeszla i wyslali nas do domu twierdzac ze pewnie wahania cisnienia to spowodowaly...za 1,5 w domu czyli sobote wieczor znow placz,brak apetytu,niedziala ok ale wieczor to samo.Poniedzialek do lekarza,stwierdzil ze chyba zaplenie ucha,wyslal nas dop laryngologa w wtorek...caly czas placz,noszenie,nie chciala za bardzo jesc...wtorek znow wyladowalismy w klinice laryngologicznej bo lekarz nie mial sprzetu by wlozyc jej te rurke do ucha bo wszystko za duze...w szpitalu stweierdzili ze to nie uszy,mocz ok,brak goraczk ii wyslali nas z czopkami przeciwbolowymi do domu....w srode mala wstala i nie mogla odkleic oczek takiego zapalenia dostala wiec znow pediatra ...po 3 nocach nieprzespanych wczoraj jak reka odjal.mala spi,je i gaworzy....nie wiem co o tym myslec ale ciesze sie ze to juz minelo!!

pozatym w zeszly piatek byla rehabilitantka,jutro znow bedzie,juz widac postep,mala sklada raczki,lapie wszystko co sie da bo pani pokazala mi jak ja karmic i nosic....jestem przemeczona ale szczesliwa,dzis kolejne nowosci,mala nie jest zachwycona ale trzeba pomalu wspieracv obracanie...
ojej dobrze ze mineło
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
zachorowąłam na ten kocyk
ja moze jestem jakas inna ale akurat w tym nie widze nic ładnego?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:11   #2432
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja moze jestem jakas inna ale akurat w tym nie widze nic ładnego?
nie znaczy że ejstes "inna", każdy ma swój styl i gust, zmaówiłam go, bo mnie sie bardzo podoba znudziły mnie już zwierzakowe wzory na kocykach, będzie coś innego
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:13   #2433
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jak nie glowa boli
po prostu znowu jestem chora swietnie............

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:15   #2434
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie- czy podajecie kaszkę butelką czy łyżeczką?
Chciałabym jutro podać małemu kaszkę przed snem. Mam Sinlac czyli bezmleczną bezglutenową. Tam na opakowaniu jest napisane że trzeba to podawać łyżeczką, pediatra też mi tak mówiła, ale ja sobie nie wyobrażam jak M. po kąpieli jest na maxa śpiący i głodny bawić się łyżeczką, raczej nic z tego nie wyjdzie. Czy jak podam butelką będzie źle?
Ja podawałam sinlaca małej przez butelkę przed snem i efektów żadnych nie było, 2 godziny jak w zegarku i się budziła, umęczyła się ciągnięciem (chociaż miała smoka 4) i tylko się denerwowała.
Robisz trochę rzadszą i tyle i na wodzie. Ja mam jeszcze pół opakowania tej kaszki i narazie leży bo mała wcina kaszkę jaglaną z holla, nie ma cukru i innych dodatków tak jak sinlac.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:15   #2435
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
jak nie glowa boli
Nafaszeruj się czym trzeba i może jutro będzie lepiej
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:16   #2436
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Myślimy o Concord Ultimax. Co sądzicie?
Oglądaliście go na żywo? My oglądaliśmy - plastiki od spodu są bardzo miękkie i mało przekonywujące. Nam się wydawał nie za bardzo jak na taką cenę.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
180ml wody,6 miarek mm i 3-4 miarki kaszki jaglanej Holle, smoczek przedziurawiony przez tż,dziurka średnicy zapałki
dziękuję

Cytat:
ja chyba w koncu jakiś kupię Tylko muszę coś wybrać. Ale chyba się zdecyduje na ten kocyk przedszkolaka. Jeszcze pomyślę.
A ten całkiem ładny

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Wiktoria - fajna piramidka, a garnuszka w ofercie nie widzę.
Jak wrzucałam linka z piramidką to jeszcze był. Pewnie wyprzedane.
Dziękuję

Cytat:
I jeszcze... Widziałyście gdzieś na żywo fotelik Britax First Class Plus?
Kupiłabym taki fotelik do pozycji siedzącej, coś jak Wanillka, ale obawiam się o komfort śpiącego dziecka, komfort w dłuższej podróży...
Tak, widziałam mam go wpiętego w auto. Co do pozycji leżącej to jest naprawdę leżąca, prawie tak jak w foteliku mc cabrio. Poza tym jest solidnie zrobiony - widać w nim też trochę metalu, nie tylko plastik Najlepiej oglądnijcie oba i zdecydujcie. My widzieliśmy oba i jak dla nas to concord przegrał i to zdecydowanie.
W pon. jadę z młodym autem to mogę Ci fotkę zrobić jak wygląda w nim Mówię, że dopiero w pon. bo nie wiem czy w weekend się gdzieś wybierzemy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2013-01-25 o 20:18
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:19   #2437
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
troszke nas nie bylo...w zeszly piatek malej bardzo wypuklilo sie ciemiaczko,przestala jesc i zaczela dlugo plakac,pojechalismy do szpitala i zostawili nas 1,5 dnia na obserwacji,skonczylo sie na 2 usg i 7 nakluciach by zalozyc kroplowke ale i tak bezskutecznie,postraszyli mala sonda wiec zaczela nagle jesc,na drugi dzien opuchlizna zeszla i wyslali nas do domu twierdzac ze pewnie wahania cisnienia to spowodowaly...za 1,5 w domu czyli sobote wieczor znow placz,brak apetytu,niedziala ok ale wieczor to samo.Poniedzialek do lekarza,stwierdzil ze chyba zaplenie ucha,wyslal nas dop laryngologa w wtorek...caly czas placz,noszenie,nie chciala za bardzo jesc...wtorek znow wyladowalismy w klinice laryngologicznej bo lekarz nie mial sprzetu by wlozyc jej te rurke do ucha bo wszystko za duze...w szpitalu stweierdzili ze to nie uszy,mocz ok,brak goraczk ii wyslali nas z czopkami przeciwbolowymi do domu....w srode mala wstala i nie mogla odkleic oczek takiego zapalenia dostala wiec znow pediatra ...po 3 nocach nieprzespanych wczoraj jak reka odjal.mala spi,je i gaworzy....nie wiem co o tym myslec ale ciesze sie ze to juz minelo!!

pozatym w zeszly piatek byla rehabilitantka,jutro znow bedzie,juz widac postep,mala sklada raczki,lapie wszystko co sie da bo pani pokazala mi jak ja karmic i nosic....jestem przemeczona ale szczesliwa,dzis kolejne nowosci,mala nie jest zachwycona ale trzeba pomalu wspieracv obracanie...
Ale miałaś przeżycia z malutką, dobrze że wszystko już dobrze, ciekawe co to było...
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 20:20   #2438
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
I jeszcze... Widziałyście gdzieś na żywo fotelik Britax First Class Plus?
Kupiłabym taki fotelik do pozycji siedzącej, coś jak Wanillka, ale obawiam się o komfort śpiącego dziecka, komfort w dłuższej podróży...
ja nie bo się nim nie interesowałam
a co do komfortu to byliśmy nastawieni na taki bardziej leżący ale pani w sklepie z fotelikami nam odradziła, że podobno taka pozycja jest niebezpieczna dla kręgów szyjnych podczas wypadku, mnie to przekonało, poza tym przymierzyliśmy dziecko do tego fotelika wpiętego w fotel samochodowy i wcale nie jest źle, on ma pozycje spoczynkową ale jak będzie na dłuższych trasach okaże się w praniu, przez neta w ciemno nie kupuj, idz do sklepu z dzieckiem i przymierz
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:20   #2439
nel_a
Zakorzenienie

a my dziś wyciągnęliśmy wkładkę z fotelika
Wiktoria, śniłaś mi się

idę oglądać american horror story

do jutra

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:23   #2440
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie znaczy że ejstes "inna", każdy ma swój styl i gust, zmaówiłam go, bo mnie sie bardzo podoba znudziły mnie już zwierzakowe wzory na kocykach, będzie coś innego
mnie sie wlasnie ten wzo nie podoba, nie ze te kocyki. ale pewnie jak bym kilka miala w domu to ten zrobił by na mnie wrazenie bo inny

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-25, 20:26   #2441
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
mnie sie wlasnie ten wzo nie podoba, nie ze te kocyki. ale pewnie jak bym kilka miala w domu to ten zrobił by na mnie wrazenie bo inny
ja przyznam z ejestem durna bo nie wiem po co mi tyle tych kocy, tzn zawsze sie przydadza, jednak juz nie potrzebuje az tak, ale kuszą, pocieszam sie ze beda dla kolejnych dzieci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 20:29   #2442
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dep, znowu przypadkowo podeszłaś do H&M?
całkiem przypadkowo. No po prostu nogi mnie same poniosły

Cytat:
Dep
to z minnie to pizamka i te granatowe w daisy to leginsy :P
świetne zakupy, super!

Cytat:
popelnilam najwiekszy blad!
weszlam na nowa kolekcje nexta

no np to
do grobu mnie wpędzisz!!!
to słodkie i to, i jeszcze to, i to też
I 50 innych rzeczy!

Cytat:
super! a ta czapa na teraz skąd? jest świetna!
ta biała? jest niemieckiej firmy Sterntaler, oni produkują głównie miękkie zabawki i akcesoria dla dzieci. Nie wiem, czy można to kupić w PL Ale na allegro - jak najbardziej O - np tu http://allegro.pl/swietna-zimowa-cza...909979921.html
(tylko widzę brązowe i granatowe, białych nie)

Cytat:
180ml wody,6 miarek mm i 3-4 miarki kaszki jaglanej Holle, smoczek przedziurawiony przez tż,dziurka średnicy zapałki
gadasz!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:33   #2443
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

Wszystkiego najlepszego dla Nadii, Nikosia, Zosi i Jasia

Cytat:

młody zrobił pobudką o 5, ale wiecie co dziś na swój sposób świętowalismy pół roczku, przed pólnoca Jaś obudził sie z płaczem, wziełam go do cycuszk(zawsze karmię na siedząco) ale pomyślalam połozymy się, mały się przyssał a ja odjechałam....TŻ pracował....o 1:20 budzi mnie(a bardzo dobrze mi się spało) i pyta czy odłożyc małego do łóżeczka i mówi, że słodko wyglądamy. Spaliśmy obok siebie, na plecach, ja moją ręke miałam nad głowa Jasia i dłoń koło jego brzuszka, a on swoją dłoń położył na mojąi tak kimaliśmy, jak TŻ wziął go, poczułam że mam całą rękę zaslinioną
uroczo, też lubię te chwile... I zapach maluszka

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
mała wczoraj pierwszy raz karmiła się sama (wiem, że niektóre dzieci już dawno osiągnęły tą umiejętność, jednak moja córcia niezbyt często jest karmiona mlekiem z butelki).

Acha i wczoraj kilka razy z brzuszka obróciła się na plecki

[/COLOR]Dobra, jeszcze jedna umiejętność mojego dziecka. Wczoraj podpełzła do szuflady (ona póki co głównie porusza się do tyłu, jednak absolutnie nie przeszkadza jej to w poruszaniu się po dużej powierzchni) i ją otworzyła Wczoraj zrobiła to przypadkowo i nawet nie przyczaiła, że otworzyła szufladę pełną skarbów. Jednak strach się bać co będzie za niedługo
za umiejętności

ja dziś zaliczyłam kosmetyczkę Regulowałam brwi.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
czym Wasze dzieci bawią się najchętniej?
z dziecięcych zabawek tym http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3050989

a poza tym, wszystkim, co mu wpadnie w ręce

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witajcie
u nas ząbkowanie na całego o ile dolne jedynki wyszły bezproblemowo to dolne to jakiś koszmar, widać ze Małego boli, zresztą ma całą górę napuchniętą, zaśnie tylko jak posmaruje górę żelem, wczoraj pierwszy raz płakał w foteliku w samochodzie, musieliśmy się co chwile zatrzymywać aż w końcu zasnął
Biedny

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
piorę czasem w naszym , a czasem w dziecięcym proszku. Nie zauważyłam żadnych podrażnień na ciele małego.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:33   #2444
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

ta biała? jest niemieckiej firmy Sterntaler, oni produkują głównie miękkie zabawki i akcesoria dla dzieci. Nie wiem, czy można to kupić w PL Ale na allegro - jak najbardziej O - np tu http://allegro.pl/swietna-zimowa-cza...909979921.html
(tylko widzę brązowe i granatowe, białych nie)
o dzięki CI dobra Kobieto! mam z tej firmy upatrzony suchy termofor
Stary 2013-01-25, 20:38   #2445
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądaliście go na żywo? My oglądaliśmy - plastiki od spodu są bardzo miękkie i mało przekonywujące. Nam się wydawał nie za bardzo jak na taką cenę.

Tak, widziałam mam go wpiętego w auto. Co do pozycji leżącej to jest naprawdę leżąca, prawie tak jak w foteliku mc cabrio. Poza tym jest solidnie zrobiony - widać w nim też trochę metalu, nie tylko plastik Najlepiej oglądnijcie oba i zdecydujcie. My widzieliśmy oba i jak dla nas to concord przegrał i to zdecydowanie.
W pon. jadę z młodym autem to mogę Ci fotkę zrobić jak wygląda w nim Mówię, że dopiero w pon. bo nie wiem czy w weekend się gdzieś wybierzemy.
No właśnie nie U nas ich nie ma.
Wiem, że go masz Chodziło mi właśnie o sklepy, w których można go dorwać.
Tak myślimy z tż, że chyba zamówimy tego Britaxa i najwyżej potem sprzedamy, jeśli nie będzie pasować - nie za bardzo mamy wyjście.
Dzięki za opinię Za ile kupiliście tego First Class?

Cytat:
ja nie bo się nim nie interesowałam
a co do komfortu to byliśmy nastawieni na taki bardziej leżący ale pani w sklepie z fotelikami nam odradziła, że podobno taka pozycja jest niebezpieczna dla kręgów szyjnych podczas wypadku, mnie to przekonało, poza tym przymierzyliśmy dziecko do tego fotelika wpiętego w fotel samochodowy i wcale nie jest źle, on ma pozycje spoczynkową ale jak będzie na dłuższych trasach okaże się w praniu, przez neta w ciemno nie kupuj, idz do sklepu z dzieckiem i przymierz
No właśnie, tak jak pisałam wyżej - nie ma u nas tych fotelików.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Te ciuszki z Nexta są obłędne!
Stary 2013-01-25, 20:45   #2446
hanjah
Zakorzenienie

Nie nadążam za Wami Nie mam siły i czasu nadrabiać bo są cyrki z Dorotką-abo ząbkowanie, albo wzmożony bunt prawie trzylatka

Byłam dziś u fryzjera i w końcu podoba mi się to co mam na głowie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:56   #2447
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie młody wczoraj na noc zjadł 300ml (to jego rekord) ale i tak się obudził na jedzenie. Co prawda nie o 2 tylko o 4 no ale...
Ma chłopak spust!

Cytat:
Czy ktoras zaklada kurteczke zamiast kombinezonu> I jaki dół do tego?
czasem zakładam. Rajstopy + spodenki+ buciki

Cytat:
Witam po szczepieniu, było strasznie, tak okropnie to chyba nigdy nie płakał i nie mógł sie uspokoić

Wyjścia do kina zazdraszczam
Mam nadzieję, ze znajdziecie winowajcę wysypki. My od 2 tyg. jesteśmy tylko na mleku a skóra nadal paskudna na całym ciele
biedny M
A może ma uczulenie na jakiś kosmetyk? Proszek? Leoś dostał dziś marchew z kurczakiem, bo buźka wygląda ładniej I jabłuszko sobie też pogryzł.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

i mi się przypomniało nasze zbiorowe jedzenie frytek jak byłyśmy w ciąży
Stary 2013-01-25, 20:59   #2448
wanilllka82
Wtajemniczenie

zgadzam się ciuszki z nexta obłędne!!
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:05   #2449
phdwao
Zakorzenienie

Jaś dziś jadł pierwszy raz jogurt, wmucił całe 160g

ciuszki next

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 21:09   #2450
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no sa obledne nie powiem, ceny tez sa obledne dlatego zaluje ze wlazlam na ta strone bo pewnie cos kupie :P
choc pobuszuje jeszcze po ebay

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:09   #2451
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
a może jest przejedzona i męcyz ją cięzki bruszek? kaszka jednak nie to co mleczko Jas jak dostawał wieczorem kaszke to spał bardzo niespokojne, teraz dostaje wyłącznie rano
Całkiem możliwe, też kiedyś o tym myślałam, ale jak daję jej mleko to jest to samo, a jak chcę ją oszukać np. herbatką, to już w ogóle pobudki co chwila. Muszę potestować.

Cytat:
Mnie się ten kocyk jak najbardziej podoba, ale dalej będę twierdzić, że nie są warte swojej ceny. No ale tutaj nie chodzi o stosunek jakości do ceny, ale o dizajn i ogólnie markę, lubię takie rzeczy

Cytat:
zgadzam się ciuszki z nexta obłędne!!
Oj taaaak.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:10   #2452
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja przyznam z ejestem durna bo nie wiem po co mi tyle tych kocy, tzn zawsze sie przydadza, jednak juz nie potrzebuje az tak, ale kuszą, pocieszam sie ze beda dla kolejnych dzieci
też ma manię na temat kocyków

Cytat:

ciuszki next
no te ciuszki super są
mały ma parę rzeczy ale nic szczególnego, używane

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:11   #2453
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

gadasz!

Serio, nie wierzysz?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:32   #2454
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
łyżeczką

Cytat:
oby to już się nie powtórzyło

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
jak nie glowa boli
kuruj się

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie nadążam za Wami Nie mam siły i czasu nadrabiać bo są cyrki z Dorotką-abo ząbkowanie, albo wzmożony bunt prawie trzylatka
współczuję

Cytat:
ooo, a jaki mu podałaś? Miałam dziś kupić jogurciki dla L, ale jednak się nie zdecydowałam. Do następnego razu
Stary 2013-01-25, 21:41   #2455
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

to dlaczego jej nie pozwalasz pisać?
Aaaa bo wiesz...

Cytat:
Witam po szczepieniu, było strasznie, tak okropnie to chyba nigdy nie płakał i nie mógł sie uspokoić
Oj bidulek. Ja to się zawsze tych szczepień boję...
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
W każdym bądź razie doczytałam co to było z tą kaszką Nestle.
Ale baba se wymyśliła
Wyszło mi, że jak ja bym coś takiego znalazła w kaszce i wpadłabym na to, że to może być szczur to zawołałabym męża, żeby to podziabał
I sprawa byłaby rozwiązana

Ech idę do młodej...
hahhaha

Cytat:
Chciałabym jutro podać małemu kaszkę przed snem. Mam Sinlac czyli bezmleczną bezglutenową. Tam na opakowaniu jest napisane że trzeba to podawać łyżeczką, pediatra też mi tak mówiła, ale ja sobie nie wyobrażam jak M. po kąpieli jest na maxa śpiący i głodny bawić się łyżeczką, raczej nic z tego nie wyjdzie. Czy jak podam butelką będzie źle?
Ja daję łyżeczką. Nie używamy butli.
A nie możesz kąpać malucha trochę prędzej, żeby potem spokojnie dać kaszkę?

Cytat:

Wspólczuję przeżyć. Najgorsze, jak coś się dzieje, ale nie wiadomo co i nie wiadomo, jak pomóc maluchowi, zwłaszcza, że same nam jeszcze nie powiedzą.

My jeszcze pierzemy w dzieciowym proszku. Ale właśnie pierze się Nadki pranie, do którego dosypałam trochę persila i zobaczymy. Oczywiście podówjne płukanie do tego. Pewnie wszystko będzie ok.

Ale Nadia dawała czadu przy zasypianiu... Co już prawie zasypiała, to otwierała oczy i płacz albo ryk. Nie wiem o co jej chodziło. Chyba nie chce, żebym odchodziła od łóżeczka. Ale nawet, jak przy nim byłam, to też była coś niezadowolona, hmmm.

I ja też jestem fanką ubranek z nexta.

Edytowane przez buena
Czas edycji: 2013-01-25 o 21:42
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:14   #2456
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Czytałam, że Zosia daje mamusi popalić. R. mi też. Wydaje mi się jednak, że na ogół ma jakiś racjonalny powód do piszczenia i skrzeczenia... niestety dość często.
no, moja też na ogół ma. Po prostu się nudzi, chciałaby być bez przerwy zabawiana. A ponieważ czasem potrzebuję chwili dla siebie (choćby po to, żeby się umyć czy wysuszyć włosy), to zaraz jest foch. Nie wiem, co to ma być - lęk separacyjny? Bo jeszcze 2 tygodnie temu potrafiła bardzo długo bawić się sama - mogłam umyć naczynia, ugotować obiad, ogarnąć sprawy prysznicowo-makijażowe, pogadać nawet 40 minut z koleżanką przez telefon. Teraz mogę zapomnieć o takich luksusach

Cytat:
niemożliwa jesteś!
który to już?

Cytat:
Serio, nie wierzysz?
nie no, wierzę tylko zastanawiam się, jak szybko on to wypija przez takie wielkie dziurzysko
Bo Zosia dostaje podobną porcję ze smoczka MAM 3 (który ma dziurkę zdecydowanie mniejszą, niż średnica zapałki) i wypija ją, mam wrażenie, w sekundę

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ja daję łyżeczką. Nie używamy butli.
A nie możesz kąpać malucha trochę prędzej, żeby potem spokojnie dać kaszkę?
ja nie Karolina, ale problem byłby podobny. Mała spokojnie może zjeść pół godziny wcześniej/później, ale po kąpieli (a kąpiemy co 3 dzień) musi być NATYCHMIAST. Jakoś chyba w tej wannie tak głodnieje Dlatego karmienie łyżeczką po kąpieli też by nie przeszło

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A tak trochę od czapy - jakiej długości stopy mają wasze dzieci?
Bo właśnie zmierzyłam jedną z tych odbitek kopytka, jakie dawałam dziadkom w prezencie i okazało się, że Zosia ma stópkę długości 8 cm. Pewnie trzeba by do pięty dodać jeszcze z pół cm (odbiła się chyba ociupinkę przed końcem ), ale to chyba i tak niewiele, nie?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 23:26   #2457
blueberry88
Zakorzenienie

Męczymy temat fotelików i First Class odpada, bo nie ma regulowanego zagłówka, no i podobno nie można regulować pochylenia, gdy jest zapięty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 07:29   #2458
Linka25
Zakorzenienie

Hej
Dziś pierwszy raz od dawna (jakiś 3 tygodni) moja mała obudziła się tylko raz w nocy. Zjadła o 21.30 (na noc) a później o 4 i dopiero rano o 8. No i tak powinno być zawsze

Dep moja ma stópkę długości 10 cm. Wydaje mi się, że sporo bo jest drobna (no chociaż wzrostowo na 50 centylu czyli przeciętnie, wyrasta z roz. 68, raczej nosi 74).

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-01-26 o 07:33
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 07:45   #2459
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
kocyk świetny ja lubie wszystko w marynarskim stylu
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 07:48   #2460
prince_polo
Zakorzenienie

hej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości