Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-04, 08:05   #4595
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wie
a idź, takich snobów wszędzie się znajdzie, no ale niech mi się przynajmniej do wyprawki nie mieszają a ty może faktycznie poczekaj z tym wózkiem. nigdzie się nie spieszy... a jednak trochę kaski na to idzie.

co do kleszczy - mama mi wczoraj mówiła, że na żadne takie mam się nie zgadzać. faktycznie wolałabym, żeby cięli i wyciągali normalnie, niż zasysali...
Ale oni Cię pytać nie będą czy się zgadzasz
Jak zanika tętno dziecku to muszą je jak najszybciej wyciągnąć, bo to jest zagrożenie życia... a jak Ty nie dajesz rady go wypchnąć to coś zrobić muszą.
Ja miałam vacum i wszystko z małą było ok, tylko właśnie vacum a vacum - jest różnica.
U mnie mała wyskoczyła przy jednym pociągnięciu (ja już traciłam przytomność i miałam podany tlen-niewiele pamiętam)... ale u jednej z dziewczyn to była jakaś masakra. Jak to ładnie ujął lekarz "rzeźnia"

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ide we wtorek robic specjalne badania z krwi i mocz czy nie ma bialka
Oj straasznie Ci stopy popuchły - biedactwo

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
To ja tez Wam coś opowiem. Moja "znajoma" niedawno rodziła i jej mąż wziął aparat i narobił jej zdjęć a raczej jej krocza w momencie kiedy wychodziła główka:hah aha: najlepsze jest to że pokazywała te zdjęcia mojej siostrze (widok masakryczny) wszystko popękane itp jak sie później dowiedziałam zdjęcia zostały zrobine "na pamiątke" córeczce Czy to jest normalne. Ja myślałam ze sie przewróce jak sie o tym dowiedziałam

.
WTF? Ale ludzie mają pomysły

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ogladalam przed chwila w tvn style wlasnie program "zawody" - o poloznych faaaajne. polujcie na powtorke. szczegolnie wspomnienia o tatusiach podczas porodow, o samych rodzacych duszacych polozna, o lakierze do paznokci, ktory trzeba zmyc (gorzej jesli jest to zel), o rodzacych malujacych sie, po to by makijaz splynal tuz przed ujrzeniem malucha :P i inne takie.
opowiadaly tez o przesadach, o tym ile naprawde trwa porod.
z ciekawostek ktore mnie zachwycily - porod porownywany jest do wysilku a) przerzucenie 4 ton wegla, b) maraton 43 km

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Wy wszystkie kupujecie wózki..macie rozeznanie.. a ja jak byłam,tak jestem zielona..
mam wymagania i zwykle jak znajde cos dobrego technicznie to brzydkie. a jak ładne i dobre to cena taka że wyc się chce
zostane bez wózka.. kupię małej od razu hulajnogę..czymś jeżdzić musi

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No właśnie co do wózków... kupujecie 4 kołowce czy 3 kołowce? Kusi mnie ta Mura 3 kołowa, ale nie wiem jak się prowadzi taki wózek... Któraś testowała ?
Normalnie się go prowadzi.
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Właśnie podczytywałam marcowo-kwietniowe mamusie i dziewczyna o nicku strippi 5 dni po porodzie straciła całe 10kg, które przytyła w ciąży.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1645
Ale to żaden wyczyn
10kg mniej to ja miałam na 2gi dzień po porodzie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora