Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 22:09   #4531
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kurcze, ja się trochę boję, że mojego poniesie i będzie wszędzie ze swoim aparatem... Mam nadzieję, że będzie miał trochę rozsądku i weźmie pod uwagę moje zdanie w tej kwestii. Chcę go na porodówce, żeby był dla mnie pomocny, a nie żey zdjęcia cykał. Ok, jak już dziecię będzie na świecie to chcę fotki na pamiątkę. I w trakcie przygotowania też. Ale mojego krocza nie godzę się fotografować. Mam nadzieję, że dojdziemy w tej kwestii do porozumienia.
polozne w tym programie mowily tez, ze czasem tatusiowie przechodza samych siebie, mdleja, bo oddychaja rowno z zona i zapominaja, ze trzeba czesciej dochodzi do hiperwentywalcji i po nich. albo zona ma skurcz, wrzeczy, a on siedzi zasloniety gazeta, czyta jakis artykul i mowi "o to dobrze, ze masz" ehehehe. siedza z laptopami...i tacy srednio sie nadaja do porodu rodzinnego bo tylko draznia.
babeczka mowila, ze wchodzi do sali, a tam w lozku porodowym chrapie facet. budzi go, a rodzaca z kacika wola "ciiii niech sie wyspi, bo na 7 idzie do pracy"

co tam jeszcze, niech pomysle aaa czesto w szkole rodzenia pary pytaja czy nadaja sie do porodu rodzinnego. ona zadaje im pytanie czy sa w stanie pierdziec w swojej obecnosci i jest im to obojetne, bo porod jest rownie fizjologiczny, hehe.

aaa wiem! mowily, ze polozne nie sa caly czas przy porodzie, jesli jest maz/osoba towarzyszaca to nawet rzadziej niz zwykle. z sama rodzaca sa czesciej, ale tez nie caly czas, bo podobno kobiety jak sa obserwowane to porod trwa dluzej...

i najwiecej maluszkow rodzi sie w pelnie moze cos jeszcze mi sie przypomni to dopisze.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Tako, to mam captive, więc jak coś, to pisz co mam sprawdzić.
oo widzisz. to ja poprosze, najlepiej wszystko hehe. to podnoszenie w gondolce jest od srodka, tak? czy palak w spacerowce jest odpinany z boku i calkiem mozna go zdemontowac. masz tez fotelik do kompletu? jesli tak to jak go oceniasz... raczka chyba nie jest przekladana, ale mozna montowac siedzisko i gondole w obie strony? chyba tyle na razie captiva to pierwszy tako, ktory wzielam pod uwage

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Brązowe chyba dominują, bo u nas też brązowe. Ja mam niebieskie, a tż brązowe.
u nas tez nieb. i brazowe i tz duuuuzo ladniejsze

Cytat:
Co do snów, to mi przedwczoraj się śniło, że siedziałam u koleżanki przodem do okna i tak słonko na mnie padało. Nie wiem czemu miałam odkryty brzuch i był... prawie przeźroczysty! Widziałam jak maluch wypycha stopki w brzuch, jak się kręci, jaką ma cieniuteńką skórkę, no i... miał siusiaka. Dzisiaj małż chodził i odliczał ile jeszcze do wizyty, pytam po co to liczy, a on na to, że chce w końcu zobaczyć siusiaka. Zaczęłam się śmiać, że ja już widziałam.
siusiakowa obsesja
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:10   #4532
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

diabli- też jednym okiem patrzyłam na tvn style, praktycznie wszzystko już napisałaś z tego co one opowiadały

ja mam nadzieję, że Mój TŻ nie zemdleje przy porodzie i będzie się dobrze trzymał i mi pomagał wierzę w niego <a "dorósł" do tej decyzji całkiem niedawno>

co do koloru oczu- to u nas nie ma problemu, bo na 100% będą niebieskie (cecha recesywna)

ale mam cichą nadzieję, że dzidziuś odziedziczy po tatusiu włoski <czarne>

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:13
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:11   #4533
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
miałam takie samo odczucie... w koncu zdecydowałam się na Tako Captiva i już nie szukam więcej, bo znowu będę miała mętlik w głowie... jutro jedziemy oglądać i po odbiór
pochwal sie koniecznie jaki kolorek wybraliscie
Stary 2013-03-03, 22:14   #4534
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Wy wszystkie kupujecie wózki..macie rozeznanie.. a ja jak byłam,tak jestem zielona..
mam wymagania i zwykle jak znajde cos dobrego technicznie to brzydkie. a jak ładne i dobre to cena taka że wyc się chce
zostane bez wózka.. kupię małej od razu hulajnogę..czymś jeżdzić musi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:17   #4535
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Moje wrażenie są bardzo dobre. Nie wiem o co konkretnie pytasz. Gondolkę i spacerówkę bardzo szybko się wpina i wypina - tzn. mąż szybko wpina, ja na razie tego nie ruszałam. Podoba mi się rączka taka jakby skórzana, pompowane koła na plus, jest zwrotny. Nie wiem co więcej. Nie jestem chyba wymagająca. Kupiłam używany, bo pewnie po około roku będę chciała lekką spacerówkę. Spodobał mi się z wyglądu, sprawdziłam w necie trochę informacji nt tego modelu i pojechaliśmy zobaczyć w jakim jest stanie. A jest w bardzo dobrym, był używany 10 miesięcy.
ogólnie pytam w sumie jak go oglądałam przez chwilkę, to wydawal mi się bardzo porządny - stelaż bardzo stabilny a pytam, bo pewnie skoro już go masz, to obejrzałaś go już z każdej strony i zastanawiam się czy znalazłaś jakieś wady...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pochwal sie koniecznie jaki kolorek wybraliscie
kupujemy używany przez 5 miesięcy, kolor dokładnie taki, jaki chciałam, czyli taki, jak w załączniku (beżowo-cappuccino?? )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tako-captiva-mohican-05-3-w-1_0_b.jpg (52,9 KB, 19 załadowań)

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:18   #4536
karolina2121
siedzę i myślę

No właśnie co do wózków... kupujecie 4 kołowce czy 3 kołowce? Kusi mnie ta Mura 3 kołowa, ale nie wiem jak się prowadzi taki wózek... Któraś testowała ?
Stary 2013-03-03, 22:20   #4537
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
diabli- też jednym okiem patrzyłam na tvn style, praktycznie wszzystko już napisałaś z tego co one opowiadały

ja mam nadzieję, że Mój TŻ nie zemdleje przy porodzie i będzie się dobrze trzymał i mi pomagał wierzę w niego <a "dorósł" do tej decyzji całkiem niedawno>
wlasnie staralam sie odswiezyc pamiec, bo troche tych "nowinek" bylo. moj chyba troche "odetchnal", bo teraz na topie cesarka ale juz chyba ten porod wydaje nam sie naprawde malo istotny przy tym calym tarczycowym sajgonie
doktor z wawy chyba nie chce mnie stresowac, bo napisal, ze mam miec jednego prowadzacego i z nim wszystko omowie we wtorek nie odpisal o karmieniu piersia, nie odpisal o przyspieszeniu porodu...jedyne co jeszcze dodal z rzeczy istotnych, to ze jodowanie po usunieciu tarczycy raczej mnie nie ominie kwarantanna z malymi dziecmi 2tygodnie (a pisza i o 4!). nie dam rady...

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:22
Stary 2013-03-03, 22:22   #4538
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
polozne w tym programie mowily tez, ze czasem tatusiowie przechodza samych siebie, mdleja, bo oddychaja rowno z zona i zapominaja, ze trzeba czesciej dochodzi do hiperwentywalcji i po nich. albo zona ma skurcz, wrzeczy, a on siedzi zasloniety gazeta, czyta jakis artykul i mowi "o to dobrze, ze masz" ehehehe. siedza z laptopami...i tacy srednio sie nadaja do porodu rodzinnego bo tylko draznia.
babeczka mowila, ze wchodzi do sali, a tam w lozku porodowym chrapie facet. budzi go, a rodzaca z kacika wola "ciiii niech sie wyspi, bo na 7 idzie do pracy"

co tam jeszcze, niech pomysle aaa czesto w szkole rodzenia pary pytaja czy nadaja sie do porodu rodzinnego. ona zadaje im pytanie czy sa w stanie pierdziec w swojej obecnosci i jest im to obojetne, bo porod jest rownie fizjologiczny, hehe.

aaa wiem! mowily, ze polozne nie sa caly czas przy porodzie, jesli jest maz/osoba towarzyszaca to nawet rzadziej niz zwykle. z sama rodzaca sa czesciej, ale tez nie caly czas, bo podobno kobiety jak sa obserwowane to porod trwa dluzej...

i najwiecej maluszkow rodzi sie w pelnie moze cos jeszcze mi sie przypomni to dopisze.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

oo widzisz. to ja poprosze, najlepiej wszystko hehe. to podnoszenie w gondolce jest od srodka, tak? czy palak w spacerowce jest odpinany z boku i calkiem mozna go zdemontowac. masz tez fotelik do kompletu? jesli tak to jak go oceniasz... raczka chyba nie jest przekladana, ale mozna montowac siedzisko i gondole w obie strony? chyba tyle na razie captiva to pierwszy tako, ktory wzielam pod uwage

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

u nas tez nieb. i brazowe i tz duuuuzo ladniejsze

siusiakowa obsesja
Oooo, muszę zobaczyć kiedy jest kolejna powtórka Zawodów i nagrać, bo w necie jeszcze nie ma tego sezonu.

Co do wózka, tooooo...
1) Podnoszenie w gondolce jest tylko od środka, od zewnątrz się nie da.
2) Pałąk w spacerówce? Mów do ciężarnej, czyli jak najprościej. Chodzi o to cacko, żeby młode nie wyryło twarzyczką na pysk? Jeśli o to chodzi, to jest ofoliowane na stałe i montowane z boków na takie klik-klik.
3) Mam fotelik i oceniam go dobrze, ale moja wiedza w zakresie fotelików jest taka, ile przeczytałam w necie. Chciałam kupić wózek z fotelikiem maxi cosi, albo go dokupić, ale tż stwierdził, że nie chce. W sumie tutaj i tak wszędzie mamy blisko i w większości będziemy dreptać pieszo. Pierwsza podróż daleka zapowiada nam się w październiku (ponad 400km) i zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja. Mam małą nadzieję, że może maluch już będzie mógł podróżować w większym 9-18kg, bo ten właśnie większy fotelik tż chce kupić porządny.
4) Gondolkę, spacerówkę i fotelik można montować zarówno przodem, jak i tyłem do kierunku jazdy, rączka nie jest przekładana, ale to dobrze. Wtedy skrętne koła byłyby z tyłu i pomijając to, że straciłoby to na funkcjonalności, to wyglądałoby to brzydko.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:23
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:24   #4539
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Wy wszystkie kupujecie wózki..macie rozeznanie.. a ja jak byłam,tak jestem zielona..
mam wymagania i zwykle jak znajde cos dobrego technicznie to brzydkie. a jak ładne i dobre to cena taka że wyc się chce
fakt, że tez dlugo nie byliśmy zdecydowani, ale ta Captiva nam się bardzo spodobała. W sklepie nowy egzemplarz 1400 zł... my kupujemy używkę za 800 zł (więc cena znośna). Z tego co widzę, jest ich malo na rynku i jeśli są w dobrej cenie (600-800 zł), to schodzą baaaardzo szybko... polowałam na nią trochę czasu jak ją znalazlam, to aż mi się humor poprawił

a hulajnoga tez dobre rozwiązanie - mała będzie baaaaardzo wysportowana

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:28
Stary 2013-03-03, 22:27   #4540
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
ogólnie pytam w sumie jak go oglądałam przez chwilkę, to wydawal mi się bardzo porządny - stelaż bardzo stabilny a pytam, bo pewnie skoro już go masz, to obejrzałaś go już z każdej strony i zastanawiam się czy znalazłaś jakieś wady...

kupujemy używany przez 5 miesięcy, kolor dokładnie taki, jaki chciałam, czyli taki, jak w załączniku (beżowo-cappuccino?? )
Kurcze, nie wiem jakie ma wady. Jakieś ma na pewno, ale to pewnie wyjdą podczas używania. Na pewno wadą jest zdzierający się napis "captiva" na ramie. Więc jeśli komuś zależy na szpanie, to się dobrze zastanowić. Gondolka po wypięciu ma funkcję bujania (ale to pewnie większość wózków), więc jeśli się przyjdzie ze spaceru ze śpiącym dzieciem, to można wypiąć gondolkę i w razie przebudzeń delikatnie pobujać.

Cytat:
wlasnie staralam sie odswiezyc pamiec, bo troche tych "nowinek" bylo. moj chyba troche "odetchnal", bo teraz na topie cesarka ale juz chyba ten porod wydaje nam sie naprawde malo istotny przy tym calym tarczycowym sajgonie
doktor z wawy chyba nie chce mnie stresowac, bo napisal, ze mam miec jednego prowadzacego i z nim wszystko omowie we wtorek nie odpisal o karmieniu piersia, nie odpisal o przyspieszeniu porodu...jedyne co jeszcze dodal z rzeczy istotnych, to ze jodowanie po usunieciu tarczycy raczej mnie nie ominie kwarantanna z malymi dziecmi 2tygodnie (a pisza i o 4!). nie dam rady...
Ze wszystkim sobie świetnie poradzicie!

Leon
Stary 2013-03-03, 22:29   #4541
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
fakt, że tez dlugo nie byliśmy zdecydowani, ale ta Captiva nam się bardzo spodobała. W sklepie nowy egzemplarz 1400 zł... my kupujemy używkę za 800 zł. Z tego co widzę, jest ich malo na rynku i jeśli są w dobrej cenie (600-800 zł), to schodzą baaaardzo szybko... polowałam na nią trochę czasu jak ją znalazlam, to aż mi się humor poprawił

a hulajnoga tez dobre rozwiązanie - mała będzie baaaaardzo wysportowana
mi ostatnio skyline się podoba...
kompletnie nie znałam tej marki/modelu (???) ale mi sie podoba. zieloniutki
ale nie wiem co z tego będzie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 22:34   #4542
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Na pewno wadą jest zdzierający się napis "captiva" na ramie. Więc jeśli komuś zależy na szpanie, to się dobrze zastanowić.
akurat zdzierającym napisem się nie przejmuję

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
mi ostatnio skyline się podoba...
kompletnie nie znałam tej marki/modelu (???) ale mi sie podoba. zieloniutki
ale nie wiem co z tego będzie
przyznaję się bez bicia, że nie znam tej marki...

Jaś
Stary 2013-03-03, 22:36   #4543
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
akurat zdzierającym napisem się nie przejmuję

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

przyznaję się bez bicia, że nie znam tej marki...
tez nie znałam..przypadkiem trafiłam.opinie ma fajne,spełnia wymagania(moje)
i kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek-gleboki-fotelik-firmy-skyline.jpg (56,9 KB, 22 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 22:39   #4544
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
rowerek biegowy

Cytat:
ladny, podoba mi sie w tych wozkach duzy kosz na zakupy i jego montaz wysoko nad ziemia.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No właśnie co do wózków... kupujecie 4 kołowce czy 3 kołowce? Kusi mnie ta Mura 3 kołowa, ale nie wiem jak się prowadzi taki wózek... Któraś testowała ?
znajoma chciala 3kolowca do joggingu i jazdy na rolkach (maniaczka), ale zaden nie miescil sie do seicento :P
Stary 2013-03-03, 22:41   #4545
joooasia
Raczkowanie

axella, kolor jest obłędnie pozytywny

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
ladny, podoba mi sie w tych wozkach duzy kosz na zakupy i jego montaz wysoko nad ziemia.
i z tego, co sprawdzałam w sklepie, nie ma problemu z dostępem do kosza nawet przy spacerówce

Jaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 22:43   #4546
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

i z tego, co sprawdzałam w sklepie, nie ma problemu z dostępem do kosza nawet przy spacerówce
cadett też jest w tym kolorze.. prez niego sie zakochalam a tn skyline tanszy i (chyba) równie dobry.. bo poki co chce gondole, spacerowke kupimy pozniej,wiec mysle,ze bedzie dobry
no i musi być zieloniutki

WYSYP MALUSZKOW NA MACOWO KWIETNIOWYCH!!!

my następne

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:45
Stary 2013-03-03, 22:45   #4547
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
no i musi być zieloniutki
kolor wiosenny, tak jak córa Twoja wiosenna będzie

Jaś
Stary 2013-03-03, 22:50   #4548
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
2) Pałąk w spacerówce? Mów do ciężarnej, czyli jak najprościej. Chodzi o to cacko, żeby młode nie wyryło twarzyczką na pysk? Jeśli o to chodzi, to jest ofoliowane na stałe i montowane z boków na takie klik-klik.
tak to to odpinanie klik-klik z jednej strony? czy z obu i wozek moze zostac calkiem bez? (podobno wygodne jak dziecko juz samo chodzi i nie trzeba go za kazdym razem podnosic.

Cytat:
3) Mam fotelik i oceniam go dobrze, ale moja wiedza w zakresie fotelików jest taka, ile przeczytałam w necie. Chciałam kupić wózek z fotelikiem maxi cosi, albo go dokupić, ale tż stwierdził, że nie chce. W sumie tutaj i tak wszędzie mamy blisko i w większości będziemy dreptać pieszo. Pierwsza podróż daleka zapowiada nam się w październiku (ponad 400km) i zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja. Mam małą nadzieję, że może maluch już będzie mógł podróżować w większym 9-18kg, bo ten właśnie większy fotelik tż chce kupić porządny.
my chyba tez tak zrobimy, ze na dalsze wyprawy bedzie graco z baza - swietny fotelik - polecam teraz kupimy 3w1, zeby pasowal do stelaza, bo jednak jak mala zasnie w samochodzie, to nie chce jej wybudzac i przekladac do gondoli...a zainwestujemy w fotelik nr 2, ktory juz jednak bedzie na dobrych kilka lat.

Cytat:
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
kochana bardzo pomoglas! dzieki. (przede wszystkim zajelas moja glowe i wylaczylam str. na ktore patrzec nie powinnam ) wole temat wozkow...
Stary 2013-03-03, 22:50   #4549
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
tez nie znałam..przypadkiem trafiłam.opinie ma fajne,spełnia wymagania(moje)
i kolor
Ładny wózek, kolor super! tylko czy nie będą muszki/robaczki leciały do niego ?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:52   #4550
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Właśnie podczytywałam marcowo-kwietniowe mamusie i dziewczyna o nicku strippi 5 dni po porodzie straciła całe 10kg, które przytyła w ciąży.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1645

Leon
Stary 2013-03-03, 22:52   #4551
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nie wiem jakie ma wady. Jakieś ma na pewno, ale to pewnie wyjdą podczas używania. Na pewno wadą jest zdzierający się napis "captiva" na ramie. Więc jeśli komuś zależy na szpanie, to się dobrze zastanowić.
przypomnial mi sie wozek z wieeeelkim napisem "baby VIP" i mina mojego tz -"nie no w takim to dziecka wozic nie bedziemy, obciach od urodzenia"
Stary 2013-03-03, 22:53   #4552
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ładny wózek, kolor super! tylko czy nie będą muszki/robaczki leciały do niego ?
będą..do wszystiego jasnego polecą.. moze moskitierka po moich włosów też lecą zapomnialam o tym :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 22:54   #4553
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pieknie bedzie sie przy nim prezentowala rudziutka mamuska Axella, on chyba jest stworzony dla Ciebie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 22:54   #4554
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Właśnie podczytywałam marcowo-kwietniowe mamusie i dziewczyna o nicku strippi 5 dni po porodzie straciła całe 10kg, które przytyła w ciąży.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1645
nie ukrywam iż strippi jest moim mistrzem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 22:55   #4555
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
tak to to odpinanie klik-klik z jednej strony? czy z obu i wozek moze zostac calkiem bez? (podobno wygodne jak dziecko juz samo chodzi i nie trzeba go za kazdym razem podnosic.

my chyba tez tak zrobimy, ze na dalsze wyprawy bedzie graco z baza - swietny fotelik - polecam teraz kupimy 3w1, zeby pasowal do stelaza, bo jednak jak mala zasnie w samochodzie, to nie chce jej wybudzac i przekladac do gondoli...a zainwestujemy w fotelik nr 2, ktory juz jednak bedzie na dobrych kilka lat.

kochana bardzo pomoglas! dzieki. (przede wszystkim zajelas moja glowe i wylaczylam str. na ktore patrzec nie powinnam ) wole temat wozkow...
1) Odpinane z obu stron na klik-klik, że można całkiem wymontować.
2) No właśnie tż chce kupić ten drugi fotelik porządny, bo to będzie na kilka lat. Aż się boję spytać za ile to jest dla niego porządny.
3) my tu wszystko widzimy, na jakie Ty strony wchodzisz, a nie powinnaś.

Leon
Stary 2013-03-03, 22:56   #4556
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
pieknie bedzie sie przy nim prezentowala rudziutka mamuska Axella, on chyba jest stworzony dla Ciebie...
jak tęcza
jak papuga
a tż walniemy na niebiesko

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 22:59   #4557
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kochane Babcia zmarła dziś o 11:50. Poczekała biedna do moich urodzin
Dziękuję Wam jeszcze raz za każde słowa otuchy
Motylku bardzo mi przykro
Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny długo mnie nie bylo ale pare razy do was zajrzałam od trzech tygodni jestem już na zwolnieniu ale ostatnie dwa chorowałam i leżałam pół przytomna z gorączką jeszcze mi został niewielki kaszel i katar okropieństwo teraz to sie boje do ludzi wyjśc zeby czegoś znowu nie złapać na dodatek dzisiaj się zaniepokoiłam bo mały slabo się rusza zobacze co będzie wieczorem czy sie rozkręci w sobote byliśmy na usg w 3d mały podobny do tatusia jak dwie krople każdy kto spojrzy to mowi że wykapany tż było wszystko ok lekarz powiedział ze jest w przedziale dużych dzieci ważył 1,25 kg a imie wybraliśmy już wcześniej -KUBUŚ

u nas na targach kielce są wszystkie rzeczy dla maluszków i jutro jest dzień otwarty dla zaintersowanych wybieramy sie z tz moze coś się uda zakupić nastawiamy sie na łóżeczko bo wózek to już stoi zdecydowaliśmy sie na x -landera xq
Cześć
Gratuluję wyboru imienia i zakupu wózka

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Byliśmy w ikei i na ciuchach

i tu i tu pączka obkupiliśmy mam 12 pieluch tetrowych - chyba starczy?
kupiliśmy też bawełniany kocyk na lato, pojemniczki na waciki itp., wieszaki do szafy dla młodego i pluszaka kolejnego:P

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
zaglądam do Was regularnie, ale nie dałam rady pisać. U nas ok, zaczęliśmy 28 tydzień, 6 marca mam wizytę to dowiem się więcej. Brzuch urósł o jakieś 5 cm w skali miesiąca, ale jest jakiś taki mały jak na moje oko.
Cześć
Gratuluję kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
U mnie lepiej, ale w sumie nie wiadomo skąd te plamienia były, najważniejsze,że już ich nie ma. Dzidziuś ma się dobrze i mam nadzieję, że szybko nas wypuszczą.
Mówię Wam jak zobaczyłam tą krew to aż mi się słabo zrobiło, od razu pomyślałam o najgorszym. Na szczęście maluszek zdrowy. Teraz już będę się oszczędzać.
Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok i plamienia ustały

Cytat:
miałam takie samo odczucie... w koncu zdecydowałam się na Tako Captiva i już nie szukam więcej, bo znowu będę miała mętlik w głowie... jutro jedziemy oglądać i po odbiór

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Witam! Też melduję, że żyję. U nas chorowania ciąg dalszy. Ja znowu mam zapalenie oskrzeli...
Cześć i życzę szybkiego wyzdrowienia!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Chyba ostatecznie zostanę przy Murze... ach z tymi wózkami to największy problem
U mnie póki co też

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a w smyku nie mają tych wózków? można przedzwonić i poprosić o sprawdzenie
Mają w smyku wózki Jedo - moi rodzice dziś byli i oglądali

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj cisza...wszytske sprzątają albo spacerują.
Maż był wczoraj na imprezie, a ja miałam leniwe popołudnie

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

Cytat:
przypomnial mi sie wozek z wieeeelkim napisem "baby VIP" i mina mojego tz -"nie no w takim to dziecka wozic nie bedziemy, obciach od urodzenia"

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:00   #4558
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
widziałam ten wózek i wcale mu sie nie dziwię, że tak stwierdził

Cytat:
jak tęcza
jak papuga
a tż walniemy na niebiesko
ciekawe co on na to?

Jaś
Stary 2013-03-03, 23:02   #4559
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
widziałam ten wózek i wcale mu sie nie dziwię, że tak stwierdził

ciekawe co on na to?
jutro sie dowiem..
albo dorzuce mu farbke do szaponu

idę spać, jutro przyjezdza tornado na 4ch lapkach dobranoc

ah, witam w 32 tc

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 23:04   #4560
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
ah, witam w 32 tc

Jaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości