Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 20:22   #4501
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
jeszcze propos tych fot, to znajomi mówili mi kiedyś, że ich znajoma para po porodzie wszystkim znajomym powysyłała zdjęcia właśnie takie poporodowe emailem... i podobno ta dziewczyna wyglądała okropnie i miała cycek na wierzchu, bo małą przystawiała na tym zdjęciu czy coś... no po prostu szok. Ja czegoś takiego nie rozumiem.
To ja tez Wam coś opowiem. Moja "znajoma" niedawno rodziła i jej mąż wziął aparat i narobił jej zdjęć a raczej jej krocza w momencie kiedy wychodziła główka:hah aha: najlepsze jest to że pokazywała te zdjęcia mojej siostrze (widok masakryczny) wszystko popękane itp jak sie później dowiedziałam zdjęcia zostały zrobine "na pamiątke" córeczce Czy to jest normalne. Ja myślałam ze sie przewróce jak sie o tym dowiedziałam

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Odnośnie rozstepów ja sie narazie niczym nie smaruje nie mam narazie ani jednego ale chyba w niedługim czasie zacznę, na wszelki wypadek. Bo czasem czuje ze mam tak naciągnietą skóre na brzuchu jakby mi miała zaraz popękać Ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to położna mówiła o jakimś oleju jutro Wam napisze jakim bo notes zostawiłam w aucie. Podobno ciężarne bardzo sobie chwaliły go na rozstępy.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:25   #4502
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

ooo, banka, faktycznie spuchniętaś! coś z tym trza robić, bo praktycznie opuchlizną dorównujesz mojej zeszłorocznej kontuzji... tylko kolorku dodać i nasze stopy będą jak siostry bliźniaczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00912.jpg (50,2 KB, 21 załadowań)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:30   #4503
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
qrde ... łóżeczko stoi ponad miesiąc i kot się nie interesował ... do dziś ... ale pomyślałam sobie, że wyczaiła kocyki, więc je zabrałam, kota też. mąż wszedł teraz do małego pokoju i co? kot w łóżeczku
jakiś sposób muszę na nią znaleźć, nie chcę żeby na początku spała z dzieckiem ...
Jaki słodziak! Ale rozumiem, że nie chcesz, żeby spał w łóżeczku. Macie jeszcze trochę czasu, żeby kotka nauczyć, że to nie jego mebel... Może wykorzystaj pomysł Justi z balonami

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wiecie jak jest śledź w oleju po angielsku???????????
http://deser.pl/deser/51,111858,13448598.html?i=15
oj czasem można takie cuda wyczytać w kartach w restauracjach...

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ide we wtorek robic specjalne badania z krwi i mocz czy nie ma bialka
Koniecznie, strasznie Ci spuchły. Mam nadzieję, że to nic poważnego tylko po prostu truchę bardziej Ci się woda zatrzymuje...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:30   #4504
banka26
Zakorzenienie

Cloche łoo jaa rzeczywiscie ale twoja wieksza hehe boje sie wynikow wrr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:30   #4505
cloche
Zakorzenienie

innocence, no też nie wiem, czy bym chciała mieć jako pamiątkę zdjęcia zmasakrowanego krocza mojej mamy

a co do brzucha - smaruj choćby normalnym, najlepiej odżywczym balsamem! trzeba zadbać o elastyczność skóry. już pies drapał te rozstępy, ale po porodzie skóra musi jakoś powoli dojść do ładu a nie obijać się o kolana
Stary 2013-03-03, 20:34   #4506
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
qrde ... łóżeczko stoi ponad miesiąc i kot się nie interesował ... do dziś ... ale pomyślałam sobie, że wyczaiła kocyki, więc je zabrałam, kota też. mąż wszedł teraz do małego pokoju i co? kot w łóżeczku
jakiś sposób muszę na nią znaleźć, nie chcę żeby na początku spała z dzieckiem ...
słodkaaaa mysle,ze powodem bylo slonce w tym miejscu
nie oduczysz

moje kot sie obrazily na mnie i Kimiko mnie lapa w leb walnela i uiekla

Cytat:
ło matko...

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
To ja tez Wam coś opowiem. Moja "znajoma" niedawno rodziła i jej mąż wziął aparat i narobił jej zdjęć a raczej jej krocza w momencie kiedy wychodziła główka:hah aha: najlepsze jest to że pokazywała te zdjęcia mojej siostrze (widok masakryczny) wszystko popękane itp jak sie później dowiedziałam zdjęcia zostały zrobine "na pamiątke" córeczce Czy to jest normalne. Ja myślałam ze sie przewróce jak sie o tym dowiedziałam

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Odnośnie rozstepów ja sie narazie niczym nie smaruje nie mam narazie ani jednego ale chyba w niedługim czasie zacznę, na wszelki wypadek. Bo czasem czuje ze mam tak naciągnietą skóre na brzuchu jakby mi miała zaraz popękać Ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to położna mówiła o jakimś oleju jutro Wam napisze jakim bo notes zostawiłam w aucie. Podobno ciężarne bardzo sobie chwaliły go na rozstępy.
nie chce takich fot moj nie porobi bo s juz upewnial czy on bedzie ptrzec "tam" czy bedzie pzy mnie.. gdyby ial byc "tam" to by sie nie zgodzil.. ale to typ ktory pobierania krwi sie boi

Cytat:
ooo, banka, faktycznie spuchniętaś! coś z tym trza robić, bo praktycznie opuchlizną dorównujesz mojej zeszłorocznej kontuzji... tylko kolorku dodać i nasze stopy będą jak siostry bliźniaczki
matko..

u siebie juz, wykąpana czekam na Kości

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:34   #4507
banka26
Zakorzenienie

Ash mam taka nadzieje ze to woda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 20:35   #4508
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche łoo jaa rzeczywiscie ale twoja wieksza hehe boje sie wynikow wrr
wiesz, moja miała prawo być większa! bo miałam kilka więzadeł pozrywanych po bliższym kontakcie z prawie dwa razy cięższym facetem ode mnie. a normalnie stópki mam szczuplutkie no ale żeby tak tylko z ciąży napuchły jak u ciebie to naprawdę coś nie tak - ciekawa jestem co ci lekarz powie na ten temat. ale chyba będziesz miała zakaz soli i wszelkich słonych rzeczy...
Stary 2013-03-03, 20:36   #4509
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kochane Babcia zmarła dziś o 11:50. Poczekała biedna do moich urodzin
Dziękuję Wam jeszcze raz za każde słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
o tak znam te zdjęcia, z sali porodowej też mi się to nie podoba ale cóż.. irytują mnie też niemiłosiernie hasła na fb typu "mój kochany mąż zrobił mi naleśniki, dziękuję kochanie kocham Cię" :conf used: czy naprawdę wszyscy znajomi muszą o tych naleśnikach wiedzieć ?
Oooooo tak, cudowne są takie opisy, szczególnie kilka razy w tygodniu.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
brzoskwiniowa za to jak zwykły sok.. nie warto
Teraz tak przeczytałam co napisałam i chyba pomyślałaś, że ta jabłkowa Bavaria smakuje jak piwo Żywiec? Ja miałam na myśli, że smakuje ona jak... woda gazowana żywiec zdrój jabłkowy.

Cytat:
ja wrocilam od rodzicow , tz pojechal umyc moje autko i odkurzyc , i przyniesie kebabika od turasa achh dawno nie jadlam.... stopy mi tak puchna ze musze jakies luzniejsze buty kupic masakra
Mnie też zaczynają przerażać nogi, a to dopiero 6 m-c. Jak leżę, albo mam nogi w górze, to jest okej, ale jak siedzę, albo jestem u kogoś i później próbuję ubrać kozaki, to się nie dopinam.

Cytat:
Jaka mina. Mnie tu nie ma!

Cytat:
wiecie jak jest śledź w oleju po angielsku???????????
http://deser.pl/deser/51,111858,13448598.html?i=15
follow...

Zapomniałam poinformować, że dzisiaj zaczynamy 25 tc. No i chciałam jeszcze powiedzieć, że wczoraj oglądałam ten program Bosackiej i jak na razie to wieje nudą. I lekarz mnie bardzo wkurzał, wydawał mi się jakiś arogancki.

No i w końcu mamy ogrzewanie. Wczoraj jakaś awaria się wydarzyła i od wczoraj nie było ogrzewania. Na szczęście zaczyna się robić ciepło.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:37   #4510
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie chce takich fot moj nie porobi bo s juz upewnial czy on bedzie ptrzec "tam" czy bedzie pzy mnie.. gdyby ial byc "tam" to by sie nie zgodzil.. ale to typ ktory pobierania krwi sie boi
patrzenie "tam" grozi impotencją a mój małż też nie lubi krwi itp oglądać, więc mam pewność, że w stronę krocza nawet nie spojrzy
Stary 2013-03-03, 20:42   #4511
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
patrzenie "tam" grozi impotencją a mój małż też nie lubi krwi itp oglądać, więc mam pewność, że w stronę krocza nawet nie spojrzy
kumpeli tż tez tak mówił ale zmienił zdanie w trakcie
rozstrzelałabym
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Oooooo tak, cudowne są takie opisy, szczególnie kilka razy w tygodniu.

Teraz tak przeczytałam co napisałam i chyba pomyślałaś, że ta jabłkowa Bavaria smakuje jak piwo Żywiec? Ja miałam na myśli, że smakuje ona jak... woda gazowana żywiec zdrój jabłkowy.

Mnie też zaczynają przerażać nogi, a to dopiero 6 m-c. Jak leżę, albo mam nogi w górze, to jest okej, ale jak siedzę, albo jestem u kogoś i później próbuję ubrać kozaki, to się nie dopinam.

Jaka mina. Mnie tu nie ma!

follow...

Zapomniałam poinformować, że dzisiaj zaczynamy 25 tc. No i chciałam jeszcze powiedzieć, że wczoraj oglądałam ten program Bosackiej i jak na razie to wieje nudą. I lekarz mnie bardzo wkurzał, wydawał mi się jakiś arogancki.

No i w końcu mamy ogrzewanie. Wczoraj jakaś awaria się wydarzyła i od wczoraj nie było ogrzewania. Na szczęście zaczyna się robić ciepło.
aaa... taaaki żywiec

za kolejny tydzień!
ja jutro zaczynam 32 cholerka ale ten czas leci

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 20:42   #4512
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty , ale ta dziewczyna to "ooo jaaaa". Jeszcze ból brzucha to może bym trochę ignorowała bo bym pomyślała, ze jakiś chwilowy ale krwawienie?! brrr....nie wiesz co z nią dalej? Kurcze
tc to już jednak zaawansowana ciąża
NIestety nie wiem co z nia bo jak wyszła to ja weszłam. Długo siedziała. Bezmyślna podobno długo sie starali o to dziecko....

Stary 2013-03-03, 20:45   #4513
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, moja miała prawo być większa! bo miałam kilka więzadeł pozrywanych po bliższym kontakcie z prawie dwa razy cięższym facetem ode mnie. a normalnie stópki mam szczuplutkie no ale żeby tak tylko z ciąży napuchły jak u ciebie to naprawdę coś nie tak - ciekawa jestem co ci lekarz powie na ten temat. ale chyba będziesz miała zakaz soli i wszelkich słonych rzeczy...
kochana ja juz od 2 mc staram sie nie uzywac soli w sensie nie sole sobie ale nue uniknione nie raz bo tz posole i mlodemu i troche podjem ale ogolnie nue uzywam
Stary 2013-03-03, 20:51   #4514
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no leć leć bo niefajnie to wygląda a tu jeszcze 10 tygodni, mam nadzieję, że to woda.

Cytat:

Ja się nie pogniewam za takie foto ale nikomu bym nie pokazała.

Co do rozstępów - smaruj się kobieto czymkolwiek, skóra Ci się odwdzięczy po porodzie.

Cytat:

Zapomniałam poinformować, że dzisiaj zaczynamy 25 tc.

kończysz przy okazji 24?

Dobrze, że ogrzewanie padło teraz a nie miesiąc temu

Cytat:
eee niekoniecznie ja nie wiem czy małżo będzie zerkał czy nie zależy pewnie od pozycji i jego roli podczas partych

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:52   #4515
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kochane Babcia zmarła dziś o 11:50. Poczekała biedna do moich urodzin
Dziękuję Wam jeszcze raz za każde słowa otuchy
Trzymaj sie kochana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 20:55   #4516
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ja juz od 2 mc staram sie nie uzywac soli w sensie nie sole sobie ale nue uniknione nie raz bo tz posole i mlodemu i troche podjem ale ogolnie nue uzywam
no to już nie wiem... odrobina soli tu czy tam nie powinna aż tak cię napompować... no to ja ciekawa jestem, z czego może to jeszcze wynikać. oby udało się to jakoś łatwo opanować.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
eee niekoniecznie ja nie wiem czy małżo będzie zerkał czy nie zależy pewnie od pozycji i jego roli podczas partych

dobranoc
owszem, niekoniecznie, ale zagrożenie jest wolałabym, żeby małż nie ryzykował, a i on sam się nie pcha więc jest gicior

i też idę spać. jeszcze mam katar, ale już ładnego koloru i kaszel taki se byle jaki, więc jutro do pracy! dobranoc
Stary 2013-03-03, 20:56   #4517
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Wielkanoc idzie. Zastanawiałyście się już w co się ubierzecie? Ja chyba będę musiała czegoś poszukać i kupić, bo już w mało co wchodzę
JA sie zastanawiałam i albo kupie ciążową sukienke albo eleganckie ciazowe spodnie do tego mam taki lekki czerwony płaszczyk

Stary 2013-03-03, 20:59   #4518
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
kończysz przy okazji 24?
Nie, skończę go może jutro.

Pfff, dopiero 22, a Ty dobranoc.

Leon
Stary 2013-03-03, 21:01   #4519
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak tylko się chciałam upewnić dla spokoju, 37,5 to jeszcze można się kurować w domu ? Od jakiej gorączki powinnam "panikować" ?
Mi lekarz mówił ze 38 stopni i wiecej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 21:04   #4520
xal
Zakorzenienie

Zmykam spać. Jutro się zarejestruję do lekarza, w sumie do końca nie wiem po co, bo i tak nic nowego mi nie wymyślą, bo na antybiotyk mówię stanowcze nie, przynajmniej na razie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:05   #4521
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Czas na Kości
będę po

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 21:10   #4522
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/mega-paka-hm-same-...072391327.html paka idealna dla mnie

znalazlam jakiegos doktora z wawy, z ktorym sobie pokorespondowalam i troche mi lepiej podobno w 3 trymestrze nie kroja dobrze, ze juz go zaczynam! jeszcze tylko powalcze zeby porodu nie chcieli przyspieszac. i w sumie najwazniejsze "Prowadzę Pacjentki w ciąży z rozpoznaniem raka tarczycy, wszystkie dotychczasowe przypadki zakończyły się szczęśliwie. Operacje były wykonane po porodzie, nie było nawrotów choroby po operacji."
czekam jeszcze na kilka odp. miedzy innymi o karmieniu piersia...

dobranoc!!!
To jest super wiadomoscbardzo sie ciesze

Stary 2013-03-03, 21:18   #4523
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, ja się trochę boję, że mojego poniesie i będzie wszędzie ze swoim aparatem... Mam nadzieję, że będzie miał trochę rozsądku i weźmie pod uwagę moje zdanie w tej kwestii. Chcę go na porodówce, żeby był dla mnie pomocny, a nie żey zdjęcia cykał. Ok, jak już dziecię będzie na świecie to chcę fotki na pamiątkę. I w trakcie przygotowania też. Ale mojego krocza nie godzę się fotografować. Mam nadzieję, że dojdziemy w tej kwestii do porozumienia.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:29   #4524
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a da się ją jakoś fajnie na wózku zawiesić? zachorowałam na dobre
złożyliśmy wózek. jest ogromny! nie wiem, czy widziałam w życiu większy wózek
śmiesznie wygląda ta miękka gondola na spacerówce i budka też tak dziwnie zwisa z tyłu
poza tym ok Tatusiowi kazałam sprawdzić czy ciężki to się załamał
Pokaż, pokaż.

Cytat:
wlasnie ja tez w kazdym sklepie ogladalam w wersji gondolkowej. nastepnym razem poprosze o wpiecie spacerowki
Jeśli chodzi o Tako, to mam captive, więc jak coś, to pisz co mam sprawdzić.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ten widziałam.. myśle ze w moim top 10 by się znalazł.. chociaż ma dodane dramat to jednak dla mnie bardziej jest to komedia..
Jeśli chodzi o komedie, to kiedyś widziałam "Zgon na pogrzebie". Boski film, ale w wersji angielskiej (jest jeszcze amerykańska).

Cytat:
hehe najpierw wyszkoczylo 4:2 dla brazowych (kontra niebieskie), a za drugim razem jak chcialam tz pokazac, to juz 5:1 brazowe jego oczy dominuja nad moimi hehe.
Brązowe chyba dominują, bo u nas też brązowe. Ja mam niebieskie, a tż brązowe.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Axella to dla rozweselenia z rana śniło mi się że nam nspisalas że lekarz ci powiedział że z. jest jakaś strasznie duża i nieforemna (dokładnie pamiętam to słowo - nieforemna ) i on nie wie jak je urodzisz więc chyba będziesz jeszcze musiała pochodzić w ciąży tak pół roku żeby się z. uformowala
Nie obraź się ale mega mnie to rozsmieszylo jak się obudzilam
Co do snów, to mi przedwczoraj się śniło, że siedziałam u koleżanki przodem do okna i tak słonko na mnie padało. Nie wiem czemu miałam odkryty brzuch i był... prawie przeźroczysty! Widziałam jak maluch wypycha stopki w brzuch, jak się kręci, jaką ma cieniuteńką skórkę, no i... miał siusiaka. Dzisiaj małż chodził i odliczał ile jeszcze do wizyty, pytam po co to liczy, a on na to, że chce w końcu zobaczyć siusiaka. Zaczęłam się śmiać, że ja już widziałam.

Leon
Stary 2013-03-03, 21:34   #4525
Innocence_89
Rozeznanie

ło matko...nadrobiłam Miałam WAm tyle napisac ale po tym nadrabianiu mam dość Napisze jutro co i jak. W skrócie to w sobote byliśmy z Tż na 1 zajeciach szkoły rodzenia. Podobało nam sie bardzo. Dzis znów mielismy gości. A teraz ide cos zjesc bo włączył mi sie tryb odkurzacz Dziekuje wszystkim za za wizyte i za imie
W srode kupuje balsam i biore sie za smarowanie. A teraz zbieram sie do spania. Dobranoc

Stary 2013-03-03, 21:45   #4526
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Od wtorku podobno ma być już wszędzie cieplutko.
U mnie dzisiaj tak szaro na zewnątrz, że aż się nic nie chce ..
Nowy tydzień ma przynieść piękną pogodę, ale na weekend ma się ponoć spieprzyć. Sobota i niedziela to nawet -5 stopni w dzień! Mam nadzieję, że synoptyk, który to widział był wczorajszy.

cloche, nie wiem czy wiesz, ale w razie kolek będziesz wizażowe koleżanki zaopatrywać w kropelki niemieckie?

Leon
Stary 2013-03-03, 21:48   #4527
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
to ten nagrałam wczoraj a oglądałam dzisiaj rano
ja to juz widzialam dobrych kilka miesiecy temu, ale tvn style czesto odswieza programy. podobnie bylo z programem "7 kobiet" - tyle, ze teraz wychwycilam wiecej interesujacych mnie faktow :P

ogladalam przed chwila w tvn style wlasnie program "zawody" - o poloznych faaaajne. polujcie na powtorke. szczegolnie wspomnienia o tatusiach podczas porodow, o samych rodzacych duszacych polozna, o lakierze do paznokci, ktory trzeba zmyc (gorzej jesli jest to zel), o rodzacych malujacych sie, po to by makijaz splynal tuz przed ujrzeniem malucha :P i inne takie.
opowiadaly tez o przesadach, o tym ile naprawde trwa porod.
z ciekawostek ktore mnie zachwycily - porod porownywany jest do wysilku a) przerzucenie 4 ton wegla, b) maraton 43 km
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:53   #4528
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja się w ogóle na wózek żaden zdecydować nie mogę chyba sobie daruję do czasu porodu bo już te wózki po nocach mi się śnią..
miałam takie samo odczucie... w koncu zdecydowałam się na Tako Captiva i już nie szukam więcej, bo znowu będę miała mętlik w głowie... jutro jedziemy oglądać i po odbiór

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Bo mam dylemat.. Dostałam od brata fotelik. On go dostał od mojej ciotki.. Ma jakieś 6 lat.. Bezwypadkowy, w dobrym stanie. Firma Eurobaby.. I prawdopodobnie nie będzie do niego adapterów i nie wstawię go do wózka.. I teraz nei wiem czy kupować nowy fotelik a ten niech leży, zeby mieć taką możliwość wpinania do wózka.. czy sobie darować..
poza kwestią kolizji, wyczytałam, że te plastiki, z których są wykonane foteliki mają żywotność równą 5 lat

Cytat:
heh, faceci poczuli wiosne ja rano wstalam, tz nie ma...okazalo sie, ze tez pojechal na myjnie, wypucowal autko, poodkurzal.dopompowal kola. fura swieci sie az milo nie rozumiem dlaczego facetom sprawia to taka przyjemnosc hehe.
mój mąż wczoraj wytargał juz motocykl z garażu

Cytat:
Jeśli chodzi o Tako, to mam captive, więc jak coś, to pisz co mam sprawdzić.
jutro jedziemy odebrać właśnie captivę... jakie są Twoje wrażenia na temat tego wózka?

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:56   #4529
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
najpiew napisalam ladnie "dzien dobry, czy moglabym poprosic o probke kremu, bo nie uczeszczam do szkoly rodzenia i nie otrzymalam jej w zadnym pakiecie dla przyszlych mam". ale nie odzywali sie, wiec poslalam kolejnego "witam, prosze o przeslanie probki Waszego produktu - Sudocream." podalam dane adresowe i juz dzisiaj doszla. co prawda koperta potargana i biedny listonosz bardzo sie stresowal. 3 razy mnie pytal czy nic nie zginelo i zebym sprawdzila zwykla papierowa kopertka, wiec pol kremu na zewnatrz, dobrze, ze byl w tekturowym opakowaniu, wiec nie wypadl
Dzięki

Cytat:
Hej kochane wróciłam troche sie nasiedziałamale najważniejsze że z maleństwem wszystko idealnie. Macica ok, szyjka ok, śluz ok, ciśnienie w normie. Mateuszek-wybraliśmy imie waży już ok.1200g i ma idealne wymiary. Wody płodowe i łożysko w normie 2 stopnia. Ułożenie głowkowe
Jestem szczesliwa
Cieszę się, że wszystko ok i gratuluję wyboru imienia

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
piszecie jak szalone
mam problem z nadążeniem
Ja tak mam po weekendzie jak nie chce mi się odpisywać na bieżąco

Cytat:
Dziewczyny co macie tego Jedo Fyn, znalazłyście w necie jakiś filmik z nim? Chodzi mi o to jak to się składa, rozkłada itp.
Szukałam jakiegoś filmiku i nie ma

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ten tako alive nie głupi, tylko ja mam problem z kolorami bo podobają mi się bardziej takie stonowane sprawdzałaś gdzieś w sklepie jego cenę? My też fotelik będziemy kupować MC cabriofix
Jutro mam zamiar go pooglądać, więc dam Ci znać popołudniu/wieczorem

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:04   #4530
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
jutro jedziemy odebrać właśnie captivę... jakie są Twoje wrażenia na temat tego wózka?
Moje wrażenie są bardzo dobre. Nie wiem o co konkretnie pytasz. Gondolkę i spacerówkę bardzo szybko się wpina i wypina - tzn. mąż szybko wpina, ja na razie tego nie ruszałam. Podoba mi się rączka taka jakby skórzana, pompowane koła na plus, jest zwrotny. Nie wiem co więcej. Nie jestem chyba wymagająca. Kupiłam używany, bo pewnie po około roku będę chciała lekką spacerówkę. Spodobał mi się z wyglądu, sprawdziłam w necie trochę informacji nt tego modelu i pojechaliśmy zobaczyć w jakim jest stanie. A jest w bardzo dobrym, był używany 10 miesięcy.

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości