2013-03-04, 20:50
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
Napisane przez wvictoria
My też w spacerówce. Dzięki temu mały nie śpi na spacerze (lub śpi bardzo mało) bo jeszcze coś przegapi  Za to jak wracam do domu to rozbieram go na śpiocha bo pada. Dziś akurat spał chwilę na spacerze to nie ale w sobotę to wnosiłam śpiące dziecko - jak tylko wjechaliśmy do domu przestał walczyć z powiekami i zasnął 
|
Lu nie ma problemu ze spaniem w spacerówce dzisiaj siedziała całkiem pionowo i w pewnym momencie patrzę, a ta głowa w dół i kima to opuściłam oparcie na płasko i spała już do końca spaceru
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama
Moje dziewcze nauczylo sie przechodzic z siadu do pozycji czworaczej.
W wannie!
|
hehe i już nie będzie można posadzić dziecka i mieć święty spokój 
Cytat:
Napisane przez pumas
Dziekujemy! Zdrowie sie przyda.
Bylismy u kolejnego lekarza i mowi, ze to zdrowe dziecko. Spadla na wadze ok. 200g. Dolne dziasla rozpulchnione, wiec moze to zeby, kto to wie...
Phdwao, fajnie, ze Ci sie podobaja. Chyba musimy podzielic sie tym z reszta sekty 
|
hmmm Lu od wczoraj też je bardzo mało. Na bank przez zęby, bo widzę, że głodna, ale jak zaczyna ssać to uraża dziąsełka i jest mega płacz i krzyk. Aż mi się chyba produkcja już przez to zmniejszyła, jak zębol przestanie męczyć trzeba będzie rozkręcić znowu troszeczkę laktację
więc w zasadzie to może być przez zęby
no i raz było tak, że przez zęby też przez prawie cały dzień nic nie chciała jeść, dosłownie nic
Cytat:
Napisane przez Kasik_12
czesc dziękuję za kciuki w pracy spoko  za to w żłobku Nadia płakała kilka razy i mało zjadła.Jak wróciłam wydała mi się podejrzana i ba co się okazało , że ma gorączkę 38 i robiła dość luźne kupki z grudkami. Byłyśmy u lekarza i to wirusówka związana z układem pokarmowym bo osłuchowo ok . Do końca tyg nie chodzi do żłobka ...tydzień chodzenia i już choróbsko porażka  chyba poszukam opiekunki
Pumas może Blanka ma też jakieś choróbsko od żłóbka
Najlepszego dla solenizantów i za kolejne ząbki    :roz a:u nas nadal cisza , nawet pediatra zaglądała jej do buźki ale cisza
|
oj bidulka 
Cytat:
Napisane przez wvictoria
No i on to okruszek chudziutki bo waży niecałe 8,5 kg 
|
tiaaaa ładny mi okruszek zwłaszcza w porównaniu do Lu 
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------
Cytat:
Napisane przez pumas
Ja też byłam pewna, że do żłobka się szczepi, że to mus, a jednak nie - oni tylko chcą, by dziecko miało komplet obowiązkowych szczepień na dany wiek - czyli jeśli rodzic nie szczepi dziecka z wyboru, to nie będzie do żłobka przyjęty (a znam takich, co nie szczepią....).
My mamy wszystkie szczepienia, za jakies 2-3 mies. będziemy szczepić też na ospę. Chyba, że mi się odmieni.
|
to coś mi się zdaje, że pediatrzy wciskają kit, żeby mieli lepsze statystyki ze szczepień nieobowiązkowych... bo mi pediatra z rejonu dwa razy mówiła, że jak dziecko do żłobka to muszę zaszczepić na rota i meningokoki
aaaa właśnie, dzisiaj mi kumpela sprzedała niusa, że jak dziecko ma biegunkę i wymioty to nie powinno pić dużo mleka, bo mleko odwadnia. Lepsza woda czy specjalne preparaty (mleko jako dodatek, ale nie powinno pić tylko mleka - tylko tu nie chodzi o mleko matki, wiadomo). Słyszałyście coś o tym?
Tak jej powiedziała pediatra, bo jej mała też ma teraz jelitówkę i mało brakło a by w szpitalu wylądowały
Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-03-04 o 20:53
|
|
|