Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 20:32   #1681
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No wlaśnei ja też chcę musli! Nie wiem po co ale chcę
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:35   #1682
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Mały się dziś wyspacerował za wszystkie czasy Chyba z 4 godziny łazili z moją mamą. Swoją drogą bardzo się cieszę, że moja mama tak chętnie z nim wychodzi, bo ja w tym czasie albo robię obiad, albo sprzątam, albo odpoczywam

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A u was dzieci śpią na brzuchu w nocy? I wszystko ok?
Leoś nie umie spać na brzuchu. Gdy w nocy się przekręci na brzuch, jest ryk.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
D
A i nie mówiłam, że wczoraj wstała w wannie. W ogóle nie przeszkadza jej woda ani śliska powierzchnia.
wow

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

My dzisiaj kończymy 7 miesięcy jak ten czas pędzi
Młody nauczył sie wstawać przy lozku, stole, w lozeczku. Teraz muszę wiecej na niego patrzeć, bo często leci do tylu, bo mi sie puszcza to moje malenstwo
(
sto lat!
za wstawanie.

Cytat:
A to moje chłopaki - ładnie się razem bawią
słodziaki

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Pumcia mi napisała, że B. w sumie ok, ale ma biegunkę i nic nie je od soboty. Leci z wagi. Lekarz rozłożył ręce bo ona zadowolona i ruchliwa. Pumcia podaje jej leki przeciw odwodnieniu i czeka, jeśli do popołudnia nic się nie zmieni to idą do kolejnego lekarza. I dziękują za troskę
ojoj, ciekawe po czym ta biegunka... Może to po prostu ząbkowanie. Mam nadzieję, że B zaczęła już jeść

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Niedawno rozmawiałyśmy o tym czy ze straszym dzieckiem bedzie łatwiej, ja myślę, że już trudniej być nie może Bo moje niemowlę: nie śpi w dzień, w nocy też niezbyt długo, oprócz łyżeczki uznaje tylko pierś, do 6 miesiąca zycia płakała w kąpieli do 5 nie akceptowała wózka... I tak dalej i tak dalej...... No nie jest najłatwiejsza w obsłudze
ojoj, faktycznie trudny egzemplarz Wam się trafił Ale na pewno z tego wszystkiego wyrośnie.

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak Lena zjada cały słoik obiadku, ten duży, to jak mam te małe to musze dawac jej dwa?? może ona potrzebuje już wiecej?? jak myślicie??

U mnie troche sie działo... o tym niżej.....

MAM DWIE DOBRE WIADOMOŚCI
1. Lena uczy sie raczkowac na razie jest albo pupa w górze i buzia na podłodze;D albo pupa na podłodze i normalnie oparta na wyprostowanych rekach;D próbuje jednocześnie, ale wtedy noskiem uderza w podłoge;( nie płacze, wiec może nie boli, albo wcale mocno nie uderza sama nie wiem, ale tego chyba sie nie uniknie;(
2. Lenka ma trzeci ząbek Górną dwójke prawą

A TERAZ Z TYCH NIEMIŁYCH SYTUACJI DZISIAJ:

Wyszło tak jak mówilam.... mąż w końcu mi przyznał racje, zobaczył, że ja wcale nie byłam zazdrosna o marte, tylko widziałam, że coś jest nie tak.
Zajechaliśmy do jego rodziców, Lena jeszcze w bluzie i spodniach siedzi w nosidełku i gadają do niej, zaraz Marcina ojciec, że co na rączki Lenke trzeba wziąśc, Marcin powiedział, że przecież trzeba ją rozebrac, na co on, że przecież da rade ją w tym trzymac, to nie wytrzymałam wy☠☠☠ałam sie, że nam nie chodzi o to czy on da rade czy nie tylko o Lene! bo sie zgrzeje!! to oni do nas, że przecież dziecko trzeba nosic! ja mówie bedzie chodziła jak zacznie chodzic i nie trzeba nosic! to oni do nas z tekstem, tak teraz nie nosicie, później też nie bedziecie pilnowac i dbac!! no ☠☠☠☠a! ja nie dbam o swoje dziecko?! powiedziałam że nie noszenie na rekach nie jest nie dbaniem! nie życzymy sobie i nie beda nosic! mnie to nie obchodzi, ja wiem że dbam. M. powiedział, że tak chcemy i to nasza sprawa. Później pyta swojej mamy czemu jego ojciec nie da nam wejśc, małej odpocząc tylko ciągle nosic chce, to ona do nas że trzeba dziecko nosic! że my ją wychowujemy bez miłości, nie dbamy o nią, bo jej nie nosimy!! no wiec dobra powiedziałam że dla mnie napewno noszenie i nie noszenie nie jest wyznacznikiem miłości i my ją przekazujemy w każdy inny sposób!! powiedziałam że nie chce żeby było jak z siostry synem, że ma ponad 2 lata i jak nie chcą go wziąśc na rece to kładzie sie na płytki i płaczy i leży, to wiecie co usłyszałam! a niech leży i nawet cały dzień! powiedziałam krótko: no to właśnie to jesy wychowywanie bez miłości! bo ja w życiu dziecku na to bym nie pozwoliła!! powiedzieli że teraz sie nauczy nosic, ale później oduczy, bo to przecież takie proste!!!
powiedzieli że już nawet marta nie chce przyjeżdżac bo nei pozwalamy nosic! na co ja to sory ale jak ona przyjeżdża tylko po to by nosic to jej problem, jak bedzie miała swoje to bedzie mogła nosic 24/7! jej sprawa. a zresztą to ona przyjeżdża do Leny czy do Adama??
no ale zauważyłam bo ostatnio nie dałam jej Leny bo ja ją trzymałam, to już nie zeszła do nas
I tak wyszło że my nie wychowujemy córki z miłościa, źle ją wychowujemy itp, w sumie to chyba jesteśmy najgorsi??
No i M. widac że przyznał i racje bo sie wydarł, że czego oni oczekują, skoro marta sobie planuje że bedzie z naszym dzieckiem chodziłą na spacery, nie pyta tylko stawia mnie przed faktem dokonanym, mówi żebym przywiozła wózek to ona i adam zabiorą Lene żebym sobie od niej odpoczeła?! a kto powiedział że ona mnie meczy? jak mnie zmeczy to mam meża od tego!!
a i teściom dajemy Lene trzymac na kolanach, żeby siedziała, nie nosic, czyli nie to że nie mają żadnego kontaktu! ale jak se chcą!! wali mnie to i mnie w☠☠☠☠ili!!

A co mną jeszcze wstrząsneło: że my wsadzamy dziecko w KORYTO (czyt. nosidełko) i zostawiamy same sobie...!!! no jak Lena sama nie siedzi, na brzuszku już płacze, a na pleckach nie poleży bo sie obraca, to co mam zrobic?? cały dzień na kolanach na prosto trzymac?? to wiekszą krzywde jej wyrządze niż im sie wydaje...

ależ sie wczoraj wkurzyłam, spac nie mogłam tak mnie brzuch bolał:/ jeszcze M. mówi wieczorem, że może jednak dawac wszystkim ją nosic, bo im przykro.. powiedziałam że marta niech se zrobi dziecko, przecież umie i nosi całe dnie, a jego rodzice, jak se chcą ja napewno nie bede zmieniała naszego sposobu wychowywania Leny tylko dlatego że oni chcą nosic ją bez celu... bo ja meczyła sie później nie bede... po co ją mam nosic, jak ona tego sie nie domaga?? czy to byłoby z mojej strony normalne jakby dziecko specjalnie uczyła noszenia?? ona idzie do roku a nie wraca do miesiąca i bedzie co raz cieższa....
sporo je Podaj może na próbę jeden mały słoiczek i pół drugiego.

za raczkowanie i ząbek

ech widzę, ze ciężko masz z teściami... Grunt to trzymać się własnych zasad

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Idą nam górne jedynki, jedną już widać ale przebić się nie chce, dzisiaj nad ranem dolnymi ząbkami szorowała po górnych dziąsłach, efekt całe we krwi
biedna
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:36   #1683
pumas
Zakorzenienie

Linka, nie, dalej nie chce jeść. Toleruje tylko chrupki, biszkopty i kaszkę rzadką z butli (o dziwo, bo ona woli łyżeczką). A kaszkę tak 2-3 razy dziennie po ok. 100 ml. Dobre i to.

Ja też byłam pewna, że do żłobka się szczepi, że to mus, a jednak nie - oni tylko chcą, by dziecko miało komplet obowiązkowych szczepień na dany wiek - czyli jeśli rodzic nie szczepi dziecka z wyboru, to nie będzie do żłobka przyjęty (a znam takich, co nie szczepią....).
My mamy wszystkie szczepienia, za jakies 2-3 mies. będziemy szczepić też na ospę. Chyba, że mi się odmieni.

To musli jest super, ja za nie zapłaciłam chyba koło 30 zł, nie pamiętam niestety, ale mieszankę mam dość bogatą, wszystko to, co lubię Olcia i Phdwao też zamówiły ;-)
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:44   #1684
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to nie musicie?

A ja liczyłam na to, że nawet jak znam to może jakiś nowy pomysł na starą rzecz. Ale nic z tego...
żartuję gadżety-klapa
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hehe musli nazywa sie "musli tak jak chcesz". Super dprawa, jem i polecam
nooo
Cytat:
No wlaśnei ja też chcę musli! Nie wiem po co ale chcę
no do jedzenia ja musli jem i lubię
Cytat:
Linka, nie, dalej nie chce jeść. Toleruje tylko chrupki, biszkopty i kaszkę rzadką z butli (o dziwo, bo ona woli łyżeczką). A kaszkę tak 2-3 razy dziennie po ok. 100 ml. Dobre i to.

To musli jest super, ja za nie zapłaciłam chyba koło 30 zł, nie pamiętam niestety, ale mieszankę mam dość bogatą, wszystko to, co lubię Olcia i Phdwao też zamówiły ;-)
to już nie ejst tak źle

no musli super i jaka wielka tuba, bede tam zamawiać, dziś częśc odsypałam do pracy bo musli jem zawsze od rana z jogurtem naturalnym
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:50   #1685
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

My też w spacerówce. Dzięki temu mały nie śpi na spacerze (lub śpi bardzo mało) bo jeszcze coś przegapi Za to jak wracam do domu to rozbieram go na śpiocha bo pada. Dziś akurat spał chwilę na spacerze to nie ale w sobotę to wnosiłam śpiące dziecko - jak tylko wjechaliśmy do domu przestał walczyć z powiekami i zasnął
Lu nie ma problemu ze spaniem w spacerówce dzisiaj siedziała całkiem pionowo i w pewnym momencie patrzę, a ta głowa w dół i kima to opuściłam oparcie na płasko i spała już do końca spaceru

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Moje dziewcze nauczylo sie przechodzic z siadu do pozycji czworaczej.
W wannie!
hehe i już nie będzie można posadzić dziecka i mieć święty spokój

Cytat:
Dziekujemy! Zdrowie sie przyda.
Bylismy u kolejnego lekarza i mowi, ze to zdrowe dziecko. Spadla na wadze ok. 200g. Dolne dziasla rozpulchnione, wiec moze to zeby, kto to wie...

Phdwao, fajnie, ze Ci sie podobaja. Chyba musimy podzielic sie tym z reszta sekty
hmmm Lu od wczoraj też je bardzo mało. Na bank przez zęby, bo widzę, że głodna, ale jak zaczyna ssać to uraża dziąsełka i jest mega płacz i krzyk. Aż mi się chyba produkcja już przez to zmniejszyła, jak zębol przestanie męczyć trzeba będzie rozkręcić znowu troszeczkę laktację
więc w zasadzie to może być przez zęby
no i raz było tak, że przez zęby też przez prawie cały dzień nic nie chciała jeść, dosłownie nic

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
czesc dziękuję za kciuki w pracy spoko za to w żłobku Nadia płakała kilka razy i mało zjadła.Jak wróciłam wydała mi się podejrzana i ba co się okazało , że ma gorączkę 38 i robiła dość luźne kupki z grudkami. Byłyśmy u lekarza i to wirusówka związana z układem pokarmowym bo osłuchowo ok . Do końca tyg nie chodzi do żłobka ...tydzień chodzenia i już choróbsko porażkachyba poszukam opiekunki

Pumas może Blanka ma też jakieś choróbsko od żłóbka

Najlepszego dla solenizantów i za kolejne ząbki :roz a:u nas nadal cisza , nawet pediatra zaglądała jej do buźki ale cisza
oj bidulka

Cytat:
No i on to okruszek chudziutki bo waży niecałe 8,5 kg
tiaaaa ładny mi okruszek zwłaszcza w porównaniu do Lu

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:

Ja też byłam pewna, że do żłobka się szczepi, że to mus, a jednak nie - oni tylko chcą, by dziecko miało komplet obowiązkowych szczepień na dany wiek - czyli jeśli rodzic nie szczepi dziecka z wyboru, to nie będzie do żłobka przyjęty (a znam takich, co nie szczepią....).
My mamy wszystkie szczepienia, za jakies 2-3 mies. będziemy szczepić też na ospę. Chyba, że mi się odmieni.
to coś mi się zdaje, że pediatrzy wciskają kit, żeby mieli lepsze statystyki ze szczepień nieobowiązkowych... bo mi pediatra z rejonu dwa razy mówiła, że jak dziecko do żłobka to muszę zaszczepić na rota i meningokoki

aaaa właśnie, dzisiaj mi kumpela sprzedała niusa, że jak dziecko ma biegunkę i wymioty to nie powinno pić dużo mleka, bo mleko odwadnia. Lepsza woda czy specjalne preparaty (mleko jako dodatek, ale nie powinno pić tylko mleka - tylko tu nie chodzi o mleko matki, wiadomo). Słyszałyście coś o tym?
Tak jej powiedziała pediatra, bo jej mała też ma teraz jelitówkę i mało brakło a by w szpitalu wylądowały

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-03-04 o 20:53
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:51   #1686
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
szukam maskotki-przytulanki do zasypiania,może podmieniłabym pieluszkę na maskotkę bo teraz bez pieluszki nie zaśnie. No i szukam szukam i żadnej ładnej przytulanki znależć nie mogę może macie jakieś pomysły?
my mamy coś takiego

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...abawki/79951/4

Mały uwielbia

Cytat:
Ale wcześniej, jaką histerię mi urządziła... była głodna, ale bolało ją dziąsło i co się zassała to ryk. W końcu wpadła w tak histeryczny płacz, że musiałam podać jej pedicetamol i potem jeszcze trochę ponosić, poprzytulać zanim się uspokoiła. Dopiero po ponad pół godzinie wyciszyła się i zjadła
biedactwo, ale ją ten ząbek wymęczy...

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Młody cały czas mi wstaje na nóżki, już nie mogę za nim nadążyć. Zabawy w parterze już go nie interesują skoro można świat z góry oglądać

Cytat:
Cześć
Dzięki za troskę dziewczyny, na was zawsze można liczyć.
Mała humor ma, ale dalej ma biegunkę -niezidentyfikowaną. Dalej nic nie je, tylko chrupki kukurydziane. Mniej pije niż zwykle, no ale cokolwiek pije. Nie chce żadnych leków, ma odruch wymiotny i podnosi wielki krzyk. Na siłe jej wciskam te leki do paszczy strzykawą, bo inaczej to nie wiem. No i jestem w kropce, bo żaden lekarz nie będzie umiał stwierdzić, co jej jest, bo ona zachowuje się normalnie, nie ma kataru, kaszlu, gardło ok, osłuchowo też ok.
Plusem tej całej sytuacji jest mój bonusowy dzień wolny, który wykorzystałyśmy na spacer i zakupy na placu
oby przeszło jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
TZ czyta Martynce horoskop z gazety: W sprawach zawodowych, czas na zdobywanie nowych umiejętności czyli ... musisz zacząć pełzać"
Stary 2013-03-04, 20:51   #1687
pumas
Zakorzenienie

Agunia, trochę mnie pocieszyłaś z tym brakiem apetytu. B. zawsze miała apetyt, z wyjątkiem jednego dnia, gdy nie jadła przez 12 h. Ale 3 dni ??? Lekka przesada Jutro babcia przyjezdza, więc bede spokojna i normalnie pojde do pracy.
W ogóle to jutro mam angielski o strasznej porze i wieczorem "turniej firmowy"mojego ulubionego ostatnio sportu także trzymajcie kciuki, żebym wyszła z tego cało, bo słabo z moją kondycją ostatnio.
Stary 2013-03-04, 20:56   #1688
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A u was dzieci śpią na brzuchu w nocy? I wszystko ok?

Mi wyskoczyła wielka opryszczka na górnej wardze, prawie że na środku, i jeszcze wychodzi na dole przy brzegu. Super:/
mój nie umie spac na brzuchu, przekręca się na oba boczki a jak przez przypadek odwróci sie na brzuch to zaraz się budzi

opryszczkę tez ostatnio miałam, teraz ma małzon i starszak, trzeba być bardzo ostrożnym ale jest ona bardzo niebezpieczna dla noworodków dla niemowląt mniej, jeśli Iga się zarazi to do lekarza obowiązkowo
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:57   #1689
nadalka
Zakorzenienie

Nicki wiesz co do tych policzków to ona ma je od tej pory jak się tu przeprowadziliśmy. Zastanawiam się czy to nie jest od suchego powietrza w mieszkaniu. nic nowego nie dostawała do jedzenia. Zawiesiłam ręczniki i zobaczę czy będzie poprawa.
Zdrówka dla Sary, ja spadam spać bo D. jutro na poligon jedzie więc muszę zbierać siły już do piątku
Stary 2013-03-04, 21:06   #1690
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
żartuję gadżety-klapa

nooo

no do jedzenia ja musli jem i lubię
No ja wiem, że zasadniczo to musli do jedzenia ale myślałam, że może to jakiś tajny kod
Ja średnio lubię musli. Czasem zjem ale szału nie ma. Chyba powinnam to zmienić Najbardziej mnie martwi to, że w moim dziale nie ma kuchenki mikrofalowej i jak coś to muszę lecieć piętro wyżej... a jak wrócę do pracy to chciałabym obiad jeść w pracy, a nie o 17 jak do domu wrócę... Chyba będę musiała wysupłać z budżetu działu kasę na kuchenkę tylko jak ja uzasadnię zakup Trzeba będzie pomyśleć...

Cytat:
Lu nie ma problemu ze spaniem w spacerówce dzisiaj siedziała całkiem pionowo i w pewnym momencie patrzę, a ta głowa w dół i kima to opuściłam oparcie na płasko i spała już do końca spaceru

tiaaaa ładny mi okruszek zwłaszcza w porównaniu do Lu

aaaa właśnie, dzisiaj mi kumpela sprzedała niusa, że jak dziecko ma biegunkę i wymioty to nie powinno pić dużo mleka, bo mleko odwadnia. Lepsza woda czy specjalne preparaty (mleko jako dodatek, ale nie powinno pić tylko mleka - tylko tu nie chodzi o mleko matki, wiadomo). Słyszałyście coś o tym?
Tak jej powiedziała pediatra, bo jej mała też ma teraz jelitówkę i mało brakło a by w szpitalu wylądowały
A Kuba walczy z powiekami bo chce wszystko widzieć czasem przegrywa...

No ale jak na swój wzrost (a nosi już część ubrań 86 ) to szczuplaczek.

Biedna Lu z tym zębem. Mam nadzieję, że szybko wyjdzie.

Nie wiem czy mleko odwadnia ale jak mój miał biegunkę to pediatra mówiła, że ma dużo pić, a na temat mleka nic nie wspominała. Ja sceptycznie podchodzę to tego typu rewelacji...

Cytat:
Agunia, trochę mnie pocieszyłaś z tym brakiem apetytu. B. zawsze miała apetyt, z wyjątkiem jednego dnia, gdy nie jadła przez 12 h. Ale 3 dni ??? Lekka przesada Jutro babcia przyjezdza, więc bede spokojna i normalnie pojde do pracy.
W ogóle to jutro mam angielski o strasznej porze i wieczorem "turniej firmowy"mojego ulubionego ostatnio sportu także trzymajcie kciuki, żebym wyszła z tego cało, bo słabo z moją kondycją ostatnio.
Na pewno jej przejdzie i odzyska co straciła. Swoją drogą żeby życzyć dziewczynie żeby przytyła to się rzadko zdarza

za turniej. Co jest do wygrania i dlaczego takie małe?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Nicki wiesz co do tych policzków to ona ma je od tej pory jak się tu przeprowadziliśmy. Zastanawiam się czy to nie jest od suchego powietrza w mieszkaniu. nic nowego nie dostawała do jedzenia. Zawiesiłam ręczniki i zobaczę czy będzie poprawa.
Zdrówka dla Sary, ja spadam spać bo D. jutro na poligon jedzie więc muszę zbierać siły już do piątku
A może zmiana wody?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:11   #1691
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Moje dziewcze nauczylo sie przechodzic z siadu do pozycji czworaczej.
W wannie!
no pięknie

Cytat:

a mój mały podnosi sie do siadu juz wszedzie a w lóżeczku zaczyna kombinowac przy szczebelkach wiec musimy w koncu obnizyc materac
wow

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
czesc dziękuję za kciuki w pracy spoko za to w żłobku Nadia płakała kilka razy i mało zjadła.Jak wróciłam wydała mi się podejrzana i ba co się okazało , że ma gorączkę 38 i robiła dość luźne kupki z grudkami. Byłyśmy u lekarza i to wirusówka związana z układem pokarmowym bo osłuchowo ok . Do końca tyg nie chodzi do żłobka ...tydzień chodzenia i już choróbsko porażkachyba poszukam opiekunki
biedna Nadusia, a może to związane z nową stresującą dla niej sytuacją?

Cytat:
"turniej firmowy"mojego ulubionego ostatnio sportu także trzymajcie kciuki, żebym wyszła z tego cało, bo słabo z moją kondycją ostatnio.
trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 21:11   #1692
nicki86
Zadomowienie

Nadalka pisałaś o uczuleniu na proszek, może idź tym tropem... może coś od pościeli jak buźkę kładzie? a moze masz rację, że powietrze za suche. Testuj ręczniki. Jak dziewczyny pozdrowieją musimy iść na spacerek
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:17   #1693
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm to coś mi się zdaje, że pediatrzy wciskają kit, żeby mieli lepsze statystyki ze szczepień nieobowiązkowych... bo mi pediatra z rejonu dwa razy mówiła, że jak dziecko do żłobka to muszę zaszczepić na rota i meningokoki

Też mi się tak zdaje, albo.... tak było kiedyś. Bo koleżanka, której dzieci chodziły do żłobka i przedszkola musiały mieć te nadobowiązkowe szczepionki również. A ode mnie nie wymagano, to państwowy żłobek, nie sądzę, żeby pozwolili sobie na takie niedociągnięcia.

A co do mleka, mi dziś pediatra mówiła, że jeśli jest to rotawirus, to wręcz zakazane jest podawanie mleka, bo to tylko potęguje wymioty i biegunkę.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Victoria, a tak jakoś, żeby nie zaśmiecać. Do wygrania jest tylko satysfakcja, że się skopało tyłki wać panom
Stary 2013-03-04, 21:18   #1694
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
słysząłam i to prawda, ale tu chodzi o mleko modyfikowane, potrzebuje wody z organizmu dziecka, podczas biegunki poic najlepiej woda lub specjalnymi środkami mleko mamy zawsze jest bezpieczne
Cytat:
No ja wiem, że zasadniczo to musli do jedzenia ale myślałam, że może to jakiś tajny kod
Ja średnio lubię musli. Czasem zjem ale szału nie ma. Chyba powinnam to zmienić Najbardziej mnie martwi to, że w moim dziale nie ma kuchenki mikrofalowej i jak coś to muszę lecieć piętro wyżej... a jak wrócę do pracy to chciałabym obiad jeść w pracy, a nie o 17 jak do domu wrócę... Chyba będę musiała wysupłać z budżetu działu kasę na kuchenkę tylko jak ja uzasadnię zakup Trzeba będzie pomyśleć...
ja jem o 16 tez dla mnie za póxno, musis zmieć kuchenkę Jaś podobnie jak Kuba nosi 86 i tez szczuplak, choc osttanio jakby przypakował
Stary 2013-03-04, 21:20   #1695
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

A co do mleka, mi dziś pediatra mówiła, że jeśli jest to rotawirus, to wręcz zakazane jest podawanie mleka, bo to tylko potęguje wymioty i biegunkę.

no czyli jednak

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
mleko mamy zawsze jest bezpieczne
wiem, że mleko mamy z tego wyłączone, bo przecież ma taki skład, że zaspokaja też pragnienie dziecka

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 22:29   #1696
blueberry88
Zakorzenienie

Malz zmywa

Pumas, trzymam kciuki za Ciebie i za B. Niech to juz jej przejdzie...

Nadalka, oby nawilzenie pomoglo.

Malo pisze, ale czytam i mysle o Was

Mala je mniej niz zwykle, obrazila sie na warzywa... Nie wiem na co zrzucac? Pewnie na gusta kulinarne Przez to nie wiem kiedy jest glodna i strzelam po omacku.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 23:04   #1697
depoison
Zadomowienie

no, w końcu POKAzuję
Zdałam sobie sprawę, że znów przesadzam - to jest tylko urobek z ostatniego tygodnia, w dodatku... nie cały Kupiłam jeszcze 4 pary spodni w H&Mie, ale gdzieś pierdyknęłam tę reklamówkę i nie chciało mi się teraz szukać oraz pajacyk i 2 swetry kupione na ebayu (którymi może się pochwalę, jak już przyjdą.
A więęęęc:
kombinezon wiosenny z H&Mu
kapelusiki też stamtąd
reszta wyłowiona w second handzie (już nawet poukładałam w zestawy )
Rzeczy z dwóch ostatnich zdjęć będą dobre pewnie w okolicy jesieni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9015 [800x600].jpg (55,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9016 [800x600].jpg (47,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9002 [800x600].jpg (56,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9004 [800x600].jpg (79,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9005 [800x600].jpg (56,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9006 [800x600].jpg (69,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9012 [800x600].jpg (49,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9018 [800x600].jpg (44,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9061 [800x600].jpg (67,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9062 [800x600].jpg (91,8 KB, 16 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 23:24   #1698
depoison
Zadomowienie

cd
(sweter na żywo ma kolor wina, jest ciemniejszy. Kupiony tu, na ebayu)

A z książeczek tym razem wzięłam tylko Pomelo ma się dobrze pod swoim latawcem (przeurocza! ), Basia, Franek i zwierzaki i Kolory. Poszukaj i znajdź! Bo jednak się chyba skupię na wybieraniu książek u Arosa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9013 [800x600].jpg (37,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9010 [800x600].jpg (45,9 KB, 18 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 05:19   #1699
nadalka
Zakorzenienie

Wiktoria, chyba nie od wody , chociaż nie wiem... Bo jesteśmy tu od piątku, a dopiero w sobotę była kąpana i chyba na wieczór już trochę miała. A na zmianę wody to to przechodzi? Bo mi jakąś wysypka wyszła na rękach:/

Nicki ok. Do mnie dzisiaj ma przyjść wózek, jak nie późno przyjdzie i będę umiała go złożyć to może dzisiaj strzele jakieś kółko:p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 06:21   #1700
nadalka
Zakorzenienie

Ah, przypomniało mi się Igunia dzisiaj kończy 8 miesięcy

Częstujcie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cremecitronvert2.jpg (37,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pyszne-ciasto-z-czekolada-i-malin.jpg (126,2 KB, 0 załadowań)
Stary 2013-03-05, 06:42   #1701
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Nie mam sił, czasu i ochoty na wątek...

Wszystkiego naj dla Igi

Pumcia
w aptece możesz kupić B. środek nawadniający HIPP Ors 200

A co u nas? Od wczoraj mamy odwróconą spacerówkę, bo Fabi się darł, jak mnie widział No i zaczyna się puszczać przy staniu i chwilkę sam tak wytrzymuje. Byliśmy z nim wczoraj w restauracji. TŻ zamówił placka po węgiersku, a ja pizzę. Jak Mały zobaczył pizzę, to był szał, bo chciał brzegi jeść. I kurcze aż się rzucał na mnie do tego podrywał kelnerki
Aaaa, w czwartek mam egzamin, sram po gaciach

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 06:51   #1702
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Częstujcie się

Wchodzę na wizaż i pierwsze co widzę to taaakie ciacho
Najlepszego

Dep piękne zdobycze i rzeczywiście sporo tego Masz tyle ubrań dla małej, że chyba w ogóle nie musiałabyś prać, tylko ciągle zakładać nowe

Ech liczyłam, że sobie troszkę powizażuję (wieczorem nie miałam siły, jedynie nieco poczytałam na komórce), ale moje dziecko od rana jakieś takie rozbrykane. Właśnie chodzi dookoła stołu i zmierza w kierunku lamy. Zaraz będę musiała ją ratować. Lampę, rzecz jasna
Nie mogła poczekać z raczkowaniem jeszcze z dwa miesiące?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 06:59   #1703
phdwao
Zakorzenienie

Hej!!!

Samych wspanialosci dla Igi!!

Mandi to Ci sie mala rozbrykala moj za to oztatnio mega grzecznis

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-03-05 o 07:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 07:15   #1704
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Manfito Ci sie mala rozbrykala moj za to oztatnio mega grzecznis
Mogła brać przykład z Twojego synka i byłby spokój, a tak to latam za nią. Znaczy teraz nie bo młoda relaksuje się przy cycu

Stary 2013-03-05, 07:30   #1705
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mogła brać przykład z Twojego synka i byłby spokój, a tak to latam za nią. Znaczy teraz nie bo młoda relaksuje się przy cycu
Laduje baterie
Stary 2013-03-05, 07:39   #1706
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Laduje baterie
No tak

Teraz zasnęła Więc muszę pozmywać podłogi (codzienny rytuał, odkąd zaczęła raczkować), a kiedyś poranną drzemkę mogłam wykorzystać na wizaż

Stary 2013-03-05, 08:15   #1707
karolka110
Wtajemniczenie

hejka
ja już trochę na nogach, ale dziś naleśników nie robiłam
moja Córa po 7 zaraz pocisnęła na siedząco takiego kupsztala, że jak Małż to zobaczył to od razu nalał jej wody do wanienki i się już przed 8 wymoczyła
u nas dziś zapowiada się kolejny piękny, słoneczny dzień, więc znów szybko trzeba się na spacera mobilizować, wczoraj byliśmy 2,5 h, z tego ponad 2 Lilka przespała, a potem na siedząco obserwowała otoczenie, bardzo zaciekawiona...
miłego przedpołudnia

ah no i 100 lat dla Iguni
Stary 2013-03-05, 08:19   #1708
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Najlepszego dla Igi

Młody od pól godziny buszuje mi na lozku
Mandi moje poranki tez sie zmieniły, kurcze jak to wszystko szybko sie zmienia
Juznawet na sekunde nie można zostawić tych dzieci bez nadzoru. Gdzie jest moje grzeczne malenstwo ??
Całe szczescie na spacerach jest grzeczny i matka może wtedy odpocząć

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:28   #1709
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej witam ze sniadankiem zaraz sie ogarniam i ruszam na miasto pozalatwiac pare spraw

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:31   #1710
katja_22
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
podsumowując: teściowa wie najlepiej
O tak hehe to podstawowa prawda życiowa

Szkoda tylko, że przynajmniej moja daje rady do których sama się nie stosuje bądź nie stosowała... Zdarza jej się

Np. uważa, że nie powinnam reagować i brać małego na ręce kiedy płacze a gdy jesteśmy u nich i mały się przebudzi to nie zdąży nawet głosu z siebie wydać a już go babcia wyciąga :P

Albo radziła drugiej synowej, żeby nie paliła w ciąży (tu miała rację), ale sama paliła podczas wszystkich trzech. Synowa nie posłuchała takiego autorytetu i paliła do samego końca...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no, w końcu POKAzuję
Zdałam sobie sprawę, że znów przesadzam - to jest tylko urobek z ostatniego tygodnia, w dodatku... nie cały Kupiłam jeszcze 4 pary spodni w H&Mie, ale gdzieś pierdyknęłam tę reklamówkę i nie chciało mi się teraz szukać oraz pajacyk i 2 swetry kupione na ebayu (którymi może się pochwalę, jak już przyjdą.
A więęęęc:
kombinezon wiosenny z H&Mu
kapelusiki też stamtąd
reszta wyłowiona w second handzie (już nawet poukładałam w zestawy )
Rzeczy z dwóch ostatnich zdjęć będą dobre pewnie w okolicy jesieni.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
cd
(sweter na żywo ma kolor wina, jest ciemniejszy. Kupiony tu, na ebayu)

A z książeczek tym razem wzięłam tylko Pomelo ma się dobrze pod swoim latawcem (przeurocza! ), Basia, Franek i zwierzaki i Kolory. Poszukaj i znajdź! Bo jednak się chyba skupię na wybieraniu książek u Arosa
Świetne zakupy i bardzo fajne zestawy z tego wyszły! W sukieneczce się zakochałam i aż żałuję, że mam chłopca :P Koszula i ta bluzeczka-tuniczka też super

Cytat:

Częstujcie się
Wszystkiego najlepszego dla malutkiej

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Nie mam sił, czasu i ochoty na wątek...

Wszystkiego naj dla Igi

Pumcia
w aptece możesz kupić B. środek nawadniający HIPP Ors 200

A co u nas? Od wczoraj mamy odwróconą spacerówkę, bo Fabi się darł, jak mnie widział No i zaczyna się puszczać przy staniu i chwilkę sam tak wytrzymuje. Byliśmy z nim wczoraj w restauracji. TŻ zamówił placka po węgiersku, a ja pizzę. Jak Mały zobaczył pizzę, to był szał, bo chciał brzegi jeść. I kurcze aż się rzucał na mnie do tego podrywał kelnerki
Aaaa, w czwartek mam egzamin, sram po gaciach
za stanie

i powodzenia na egzaminie
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości