Wizaz.pl - Podgl±d pojedynczej wiadomo¶ci - MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ci¶nij dziołcha, ci¶nij!
Podgl±d pojedynczej wiadomo¶ci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 19:56   #2018
elu¶ka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 317
GG do elu¶ka87
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ci¶nij dziołcha, ci¶nij!

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomo¶ć
Ja także po wizycie. Mały wg USG ma 4050, rozwarcia zero i skurczu ani jednego na KTG, szyjka szczelnie zamknięta. Mam czekać do ¶rody i zgłosić się po skierowanie. Jeżeli nie urodzę do 7 dni po terminie to pewnie zdecyduję się na CC. Póki co mały fika, wód płodowych dużo a łożysko narazie się nie zestarzało. Jak mi ginek opowiadał o wywoływaniu porodu i ewentualnych kleszczach to mi się SN odechciało. Tak, że czekam....a do porodu 3 dni zostało.
Trzymam kciuki ja sie jutro dowiem ile moj wazy i mierzy, glowke wiem, ze mial ostatnio cos ponad 34 cm <----obwód góowki i 3700 g w zaokragleniu..

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomo¶ć
Po wizycie.. i cisza..

skurczy brak..

maluszek wazy juz 3480g, mierzy ok. 53 cm, obwod glowki 33cm..

lozysko jest ok, ale wod plodowych nieduzo..
nastepna wizyte mam w dniu terminu 17 kwietnia (jezeli nie urodze) i bedziemy sprawdzac ilosc wod plodowych - jak bedzie ich mniej to ide od razu do szpitala na wywolywanie.. jak beda ok.. to bedziemy sprawdzac co 2 dni, po 7 dniach szpital..

mam nadzieje, ze jednak synek przyjdzie w terminie na swiat
jakie piekne wagi

u mnie nadal nic.. troche mnie pobolewa juz od dobrego tygodnia..no ale coz.. czekam

dzisiaj jak wychodzilismy do sklepu kurtka ciasna na brzuchu juz byla.. swedzi mnie brzuchol... dzis sie znowu nasmaruje i namasuje...

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomo¶ć
Witam się wieczorow± por±

Opowiem Wam tylko o dzisiejszej wizycie i idę nadrabiać
Zatem: uczyniłam jak miałam - zgłosiłam się do szpitala na ktg. Był mój doktorek i zbadał mnie oczywi¶cie przy okazji - i tak bada i z takim zatrwożeniem się mnie pyta czy nie mam jaki¶ bóli- skurczy, bo szyjka krótka i miękka, brzuch nisko. No ale ja gadam, że nic szczególnego jakie¶ lekkie pobolewania które szybko przechodzi. No nic - poszłam na KTG - na półgodzinnym zapisie nie wyszedł ani jeden skurczybyk. Doktor popatrzył i mówi, że do domu spokojnie jechać i za tydzień znów zgłosić się na badanie. hihih ciekawe czy wytrzymamy
A swoj± drog± cudnie było tak słyszeć serduszko swojej Kruszynki cały czas.
Była ze mn± mama i tak siedziała i słuchała i potem dumna się do dziadka chwaliła, ze słyszała serduszko wnuczka swojego. Ona jak rodziła to przy 4-ce dzieci ani jednego nie było jej dane posłuchać serduszka - takie czasy.

No to tyle opowie¶ci idę nadrabiać.
AAAA u fryzjera też byłam
skurcze moze nie wychodza na badaniu, ale ja np czulam juz kilka razy jak mocno mnie cos pobolewalo i powinny wyjsc bo to takie wlasnie jakby na dole skurczyki A NIE BYLO..moze nas wezmie w nocy albo w dzien i ktg nie bedzie potrzebne
Pokaz fryzurke, na krotko, podcielas.. ja bym chciala cos zrobic ale nie mam pomyslu na siebie.. a juz wyhodowalam dlugasne
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomo¶ć
Jeju dziewczyny wizyta u ordynatora koszmar!!! siedziałam u niego z mam± 1,5h!!! i co?? nic!!! przyszedł z przem±dr± ksi±żk± - powikłania w ci±ży czy co¶ takiego - i na wej¶ciu zacz±ł cytować wszystkie możliwe powikłania po porodzie i stwierdził, że tak się zdarza i współczuje mi, że aż 4 powikłania mnie dopadły ale nic im nie udowodnimy, że zawinili w którym¶ z nich!!!! chyba ze 100 razy podczas rozmowy padły słowa - tak się zdarza! żadne argumenty do niego nie przemawiały. Stwierdził także, że jeżeli my¶limy nad założeniem sprawy w s±dzie to żaden biegły lekarz nie przyzna mi racji a im nic nie udowodni± bo to przecież powikłania i tak się zdarza muszę czekać na wynik histopatologiczny po tym drugim łyżeczkowaniu i jak wyjdzie, że to rzeczywi¶cie były pozostało¶ci łożyska to dopiero będziemy mieli o czym rozmawiać - jak stwierdził. Będzie musiał wtedy przeprowadzić rozmowę z pani± doktor która wykonywała łyżeczkowanie po porodzie i zwrócić jej uwagę na błędy szkoda gadać w ogóle...
Broni swoich, ale poczekasz na te wyniki.. mam nadzieje, ze da sie ich jakos udupic.. co za odrynator m±dralinski Ale dobrze, że poszła¶, mam nadzieje, ze to sprawa nie przegrana jak to on twierdzi

Edytowane przez elu¶ka87
Czas edycji: 2013-04-09 o 19:57
elu¶ka87 jest offline Zgło¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c