|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Dziewczyny mam takie pytanie, jaki termometr dla dziecka kupić? Tzn jakieś elektroniczne czy coś? Polecacie konkretne albo macie już sprawdzone?
Z góry dziękuje za odp i idę was nadrabiać ![]()
![]() |
#2012 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I bierz się za czwarte, a co! ![]() Taką miałam dziś ochotę na falafela, że znalazłam jakąś kebabownię z dowozem, zamówiłam tego falafela i tortillę drobiową, podzieliłam się z TŻem (troszkę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2013 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Nestelle, pogratulować! Nie nadrabiam, gdyż nie wyrabiam ![]() Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala. Ja się dopiero uczę organizacji czasu z dzieckiem. Póki co wszystko dobrze, tylko dzień z nocą Róży się pomieszał. Anies, bzinka, gratuluję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
witam się wieczorkiem...
do połowy dnia nie byłam w świecie żywych..głowa bolała i byłam bez życia, już lepiej. Robiłam placki ziemniaczane. Bylam z mezem w tesco po pampersy 1 paczke dokupilismy i jakies ☠☠☠☠☠☠☠y, chipsy i mirinde.. ![]() ![]() ![]() Prosze o kciuki za wizyte. Bedzie ktg i pomiar, przeplywy, chcialabym zdjecie w 4 d dawno nie bylo zadnego.. Jakis mam taki nastroj, ni to smutku, ni to przygnebienia.. ![]() Brawo dla nowej mamusi ANIES ![]() JolanT sliczna dziewuszka ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us zobaczymy bo mam ta nieszczesna mgr dla laski zrobic..chce przed porodem... Brawo za wizyty i kciuki za akcje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam zwykly elektroniczny, mierzylismy sobie temperature, odradzono mi te do czola i inne..ale nie wiem czy nie kupimy, okaze sie
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-09 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 | ||
Zakorzenienie
|
ehh troche mnie lekarz zostawil w niepewnosci.. mam andzieje, ze tych wod plodowych jednak nie ubedzie
![]() i mam takie dziwne bole w miednicy (?) (moze to spojenie lonowe?) ogolnie silne bole krocza - nie wiem, jak je opisac - wrazenie jakbym kilka godzin spedzila na koniu ![]() ![]() ![]() hmmm... Cytat:
![]() fajny efekt.. i talent ![]() Cytat:
na pozniej, jak dziecko bedzie wieksze mam termometr do mierzenia temperatury w uchu, w ciagu kilku sekund - braun ThermoScan
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-04-09 o 18:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
Raczkowanie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Opowiem Wam tylko o dzisiejszej wizycie i idę nadrabiać ![]() Zatem: uczyniłam jak miałam - zgłosiłam się do szpitala na ktg. Był mój doktorek i zbadał mnie oczywiście przy okazji - i tak bada i z takim zatrwożeniem się mnie pyta czy nie mam jakiś bóli- skurczy, bo szyjka krótka i miękka, brzuch nisko. No ale ja gadam, że nic szczególnego jakieś lekkie pobolewania które szybko przechodzi. No nic - poszłam na KTG - na półgodzinnym zapisie nie wyszedł ani jeden skurczybyk. Doktor popatrzył i mówi, że do domu spokojnie jechać i za tydzień znów zgłosić się na badanie. hihih ciekawe czy wytrzymamy ![]() A swoją drogą cudnie było tak słyszeć serduszko swojej Kruszynki cały czas. ![]() Była ze mną mama i tak siedziała i słuchała i potem dumna się do dziadka chwaliła, ze słyszała serduszko wnuczka swojego. Ona jak rodziła to przy 4-ce dzieci ani jednego nie było jej dane posłuchać serduszka - takie czasy. No to tyle opowieści ![]() AAAA u fryzjera też byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Wtajemniczenie
|
Jeju dziewczyny wizyta u ordynatora koszmar!!! siedziałam u niego z mamą 1,5h!!! i co?? nic!!! przyszedł z przemądrą książką - powikłania w ciąży czy coś takiego - i na wejściu zaczął cytować wszystkie możliwe powikłania po porodzie i stwierdził, że tak się zdarza i współczuje mi, że aż 4 powikłania mnie dopadły ale nic im nie udowodnimy, że zawinili w którymś z nich!!!! chyba ze 100 razy podczas rozmowy padły słowa - tak się zdarza! żadne argumenty do niego nie przemawiały. Stwierdził także, że jeżeli myślimy nad założeniem sprawy w sądzie to żaden biegły lekarz nie przyzna mi racji a im nic nie udowodnią bo to przecież powikłania i tak się zdarza
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2018 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie nadal nic.. troche mnie pobolewa juz od dobrego tygodnia..no ale coz.. czekam ![]() dzisiaj jak wychodzilismy do sklepu kurtka ciasna na brzuchu juz byla.. swedzi mnie brzuchol... dzis sie znowu nasmaruje i namasuje... ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pokaz fryzurke, na krotko, podcielas.. ja bym chciala cos zrobic ale nie mam pomyslu na siebie.. a juz wyhodowalam dlugasne ![]() Cytat:
![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-09 o 18:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() poczekaj jeszcze, tydzień to mało. dzieci raz jedzą więcej, raz mniej, marudzą, mają większy/mniejszy apetyt w zależności od dnia. jeszcze może być dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Raczkowanie
|
Ja już też po wizycie ktg lekkie skurcze rozwarcie 1,5 cm szyjka miękka, mały waży już 3420 więc może być spory, jeżeli nie urodzę 13 kwietnia to 20 kwietnia mam się zgłosić do szpitala na wywołanie...
Co do tego kryształku wapnia to mam się nie przejmować bo to z moczem wypłukuje więc nie mam co się stresować.... Mój tż był ze mną na ktg i się śmiał że mały ucieka i że ten dzwięk to jakby konie jechały...
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za wizytę... ![]() ![]() nie wiem jak to jest jak teraz nic nie wyjdzie a maly bedzie spory czy lekarz moze dac mi skierowanie do szpitala, czy dopiero na jak termin minie i sie zglosze to ta wizyta zadecyduje.. bo moj cos mowil, ze teraz zobaczymy jak bedziemy rozwiazywac ciaze.. u mnie w szpitalu nie sa za bardzo za cc, mam ta swoja polozna znajoma, bedziemy dzialac jak cos... jutro sie mysle dowiem czegos..bo nie wiem na jaki porod sie szykowac .. w sumie niektore rzeczy przy naturalnym sa zbedne.. ale co tam roznie bywa, rodza sn a pozniej cc.. albo sn wychodzi... zaczynam sie stresowac ale to jeszcze nie stres... znam siebie, ciekawe jak zniose jazde na IP... ![]() ![]() Przesyłam Wam nagranko naszego wiercipietka ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=fcmAX...ature=youtu.be prosze sie nie smiac z glosow, ( mialam problem z komorka hihi i musialam skomentoac), bo jest wersja wypas, film + głos ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-09 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2022 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bądź twarda i walcz o swoje!!! [QUOTE=eluśka87;40223665] ![]() ![]() Pokaz fryzurke, na krotko, podcielas.. ja bym chciala cos zrobic ale nie mam pomyslu na siebie.. a juz wyhodowalam dlugasne ![]() /QUOTE] No tak, moja bratowa była rano na KTG żadne skurcze ni wyszły, pojechała do domu i po trzech godzinach z powrotem do szpitala bo zaczęła rodzić. Więc różnie to bywa. A włosiary to na króciutko obcięłam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Raczkowanie
|
Widzę że dużo dziewczyn na wizytach było dzisiaj,byłam też i ja
![]() Z nowości to tylko tyle że mam 2 cm rozwarcia ![]() ![]()
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
kmagg81 tak dokładnie może być.. a Ty masz termin 1 dzień po mnie
![]() zobaczymy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolejka Kochana jest ![]() ![]() Pytania czysto kulinarne, ale tak sobie przypomnialam..:P Dziewczyny macie jakieś fajne przepisy na sałatki?? nie znane może?? Ja taka do pogryzania z selerem i orzechami włsokimi chcę zrobic, ale chodzi mi o cos innego np. dla gosci. Pytanko jeszcze czy ktos robil takie ciacho Kora orzechowa??? Bo zastanawia mnie trochę.. a przepis taki znalazlam http://www.wielkiezarcie.com/recipe6429.html
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-09 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie kolejka obowiązuje !!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
Mój brzdąc zaczął się poruszać ostro..czyli może i chcemy rodzic
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, które mogą dzielę się.. dostałam od dziadka slodycze: czekolade pierot, czekolade krowke, mentosy, kinder bueno, paluszki ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-09 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2028 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |||||||
Zakorzenienie
|
zadna nie ma/nie miala bolow w kroczu, jak po wyprawie rowerowej?
![]() bo nie wiem, jak to zakwalifikowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak sie ma trojke wspanialych, to ma sie ochote na kolejne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam mimo wszystko nadzieje, ze cos da ta skarga .. Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj sie az tak nie wygina.. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2030 |
Rozeznanie
|
Dobra, probowalam cos popodczytywac, ale doczytalam sie, ze wiekszosc juz ma wieksze rozwarcia, objawy porodu niz ja i sie podlamalam... Pewnie jakby zbadac, to moj TZ mialby wieksze rozwarcie niz ja
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mozliwe jest, ze mialas nieregularne cykle i termin porodu jest pozniejszy? ja mam termin z OM na jutro ![]() ale zostal skorygowany w pierwszych tygodniach ciazy na tydzien pozniejszy..
![]() |
![]() |
#2032 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba się główka dopasowuje, ale to nic nie znaczy konkretnego, bo u mnie żadna akcja się nie rozwija ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie martw się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja to już nie wiem co robić co jeść... Maly dziś cały dzień płakał, dopiero niedawno zauważyłam że na podniebieniu ma plesniawki
![]() ![]() Ale przynajmniej teraz śpi bo nie podałam witamin ale jutro już muszę... Aż się boję. Moja dieta to bułki z szynką dozwoloną lub dzemem porzeczkowym, rosół i filet bez smaku, jogurty, a do picia woda, sok jabłkowy, kubuś, herbatki koperkowe. Coś jest nie tak ? Bo już nic nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 | |||||
Zakorzenienie
|
gratulacje za pepeuszek
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ach te Hormony - chcialoby sie poHarcowac a tu Lipa nie ma z kim ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale paczac na norweski .... - ogolnie jest STRASZNIE melodyjny jak sie mowi ... ale w pisowni ![]() dla przykladu podaje jedna z ulubienszych piosenke z tekstem powodzenia w nadazaniu ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=xledev-_Css Cytat:
![]() ja sobie tlumacze PARCIE na karmienie cycem tak : - jedna chce a nie moze - druga moze a nie chce ja jestem w tej 1grupie ... a u mnie tez idzie jak krew z nosa ... ost czasu wiekszosc na MM mlody leci - no ale coz Taki moj Urok widocznie, przeciez sie nie zabije ![]() najwazniejsze ze maluszek jest zdrowy ![]() och i po calym dniu ... witam sie na wieczor - mlody padl, zoabczymy jak dlugo pospi - byl dzis z babcia prawie 1.5h na spacerze - a mamusia miala Lozkowy Relax-Senny ![]() dzis ja mam warte nocna - dalam mamie dyspense :P haha no ale oczywiscie zamiast ''odpoczwac'' sprzata - ost haslo do mnie ze jej sie NUDZI - no soryy jak wszytsko umyla to ja sie nie dziwie. mowie jej kobieto odpoczywaj psychicznie - co twoje to twoje. no ale znajac moja mame cos zaraz sobie znajdzie zeby tylko na tylku nie siedziec ![]() . |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja mialam takie bole, chyba wlasnie glowa naciska na sam dol... teraz mnie ciagnie cos oo... ide chyba jeszcze pare razy po schodach sie przejde ![]() i zjem platki na mleku zeby spac jak dziecko ![]() pomijam podgryzienie kabanosa...i jednego placuszka, szczeeegół ![]() Lunka wspolczuje, nie wiem od czego tak moze byc ![]() a wydaje mi sie, ze jesz same dobre rzeczy... Kasia mamusia chce pomoc jak potrafi ![]() fajnie, ze byl relax, ja dzis w dzien pospalam bo bolala mnie glowa i ledwo zylam.. ale juz ok.. teraz tz marudny lezy/spi...moze go pozaczepiam ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Moderna.. mój tylko czasem takie AKCJE ma, teraz też zaczął.. ale bywają dni, że Cichosza... ![]() ![]() Kolejne pytanko teraz serii mamusiowo - dzidziusiowej... mamusie uzywacie pieluszek tych 2 z dady?? czy jeszcze jakies polecacie? szukam cenowo i jakosciowo dobrych... ja sobie pomysle, ze idzie ok 10 na dobe.. to ta paczka pampersiakow 43 sztuki to 3 -4 dni z brakiem zapasu ![]() Jeszcze pytanko odnosnie tych nakladek na sutki.. najpierw dzidzie przystawiamy do cyca..ale pozniej jak nie lapie to mozna z nakladkami? czy od poczatku juz mozna? niby jak pociagne to sutek jest ale roznie to bywa, a nakladek nie kupilismy jeszcze... Laktatora do szpitala nie biore chyba, mam reczny ??hmmm
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-09 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny Leonek już smacznie śpi więc postaram się odpisać
![]() ( na desce było super ale od wczoraj chodzę cała połamana no ale coś za coś ![]() ![]() a ogólnie to mam cholernego doła bo od 3 dni jeżdżę po centrach handlowych żeby kupić co do ubrania na chrzciny, które mamy w tą niedzielę.....wczoraj udało mi się kupić płaszczyk w orseyu i uważam to za duży sukces ![]() ![]() wczoraj odwiedziłam m.in. sklep mohito i wzięłam do przymierzenia 2 pary dzinów rozm 40 ![]() ![]() ![]() ![]() ja się pytam na kogo oni szyją te ubrania ![]() ![]() ![]() Pani22 i Villga pyt. jakie objawy miał mój synek jeśli chodzi o skazę białkową a więc zgłosiłam się z synem do poradni bo myślałam, że ma katarek (od dwóch dni miał zatkany nosek i bardzo charczał lecz nie wyciekała mu żadna wydzielina) osłuchowo było ok ale lekarka prosiła, żeby zgłosić się z małym za 3 dni na kontrolę, wtedy ponownie wszystko było dobrze .. ale zapytałam lekarkę, że dziwi mnie to, że małemu nic nie wycieka z noska i czy na pewno jest to katarek !!?? wtedy lekarka dokładnie obejrzała skórę małego i zauważyła, że ma szorstką skórę na policzkach i stwierdziła, że to alergia ![]() Mokka trzymam za Was kciuki ![]() ![]()
![]() |
#2037 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Laktator mam ręczny, pożyczony i nie wiem, czy brać do szpitala... A te nakładki to do końca nie wiem, do czergo służą... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Malpka my mamy coś na s i jest od 2 miesiąca ale podaje bo co mam zrobić i chyba jest coraz lepiej
![]() Tasia masz ogromne szczęście że Tz może być przy CC! Nie masz się nad czym zastanawiać, tym bardziej że nie zobaczy Cię w bólach itd a będzie mial okazję być przy narodzinach. Ale Ci zazdroszczę! Mój napatrzyl się na sn a narodzin niestety nie widział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2039 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też zmykam bo mąż wraca z pracy i sobie zażyczył jajecznicę na bekonie ![]() dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi sie marza ciuszki jakies wiosenne ahh no ale czekam ![]() uciekam budzic tz..do jutra, prosze o kciuki za wizyte ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.