Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 12:41   #3868
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
w końcu w domku
Już po wizycie, oczywiście jak zwykle sporo kobitek i opóźnienie...
Wyniki (toxo, morfologia, mocz) ok. W moczu mam ciała ketonowe i nieliczne bakterie, ale gin powiedział, że wszystko ok.
najpierw zbadał mnie na samolocie i wszystko ok, śmiał się z kształtu brzucha jak leżałam.. Wiktorek lubi się prężyć w brzuszku i gin to dzisiaj widział i mówi:
"ooo.. zobacz, daj rękę.. u szczupłych osób to fajnie można wyczuć, dokładnie wiadomo jak dziecko leży, nawet bez USG"
hihihihii.. tak jakbym nie widziała.. codziennie takie widoki podziwiam
Potem poszliśmy na USG, więc przyszedł też Tż.
Zapytał o cc, ale gin ironicznie zapytał "po co cc" lepiej spróbować sn, sala cięć jest blisko więc zawsze można przejść na cięcie. A jak już się zacznie akcja porodowa to dla dziecka lepiej.
Myślałam, że jskoś fajnie wytłumaczy mojemu Mężulkowi, że lepszy jest poród sn niż cc.. ale niestety takiej rozmowy nie było. Krótko tylko skwitował, żeby spróbować sn.
Wtrąciłam się, że Mąż się martwi że mam wąskie biodra i nie dam rady sn, ale ja mam jednak nadzieję że się uda.. i zapytałam czy może mi zmierzyć miednicę.
Powiedział, że miednicę zmierzą mi położne przed porodem.
W sumie wizyta krótka, standardowo moje odpowiedź że czuję się dobrze i wszystko ok.. I to wszystko.
Nie pobrał mi wymazu na paciora.. i nie wiem czy przypadkiem nie zapomniał ale może zrobi to na kolejnej wizycie którą mam 10maja.
:
za wizyte

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ok.4ej czasu brytyjskiego odeszły wody
trzymay kciuki i czekmay na maleństwo

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny juz po obchodzie. Rozwarcie 2,5cm mały wstawiony jak trzeba. Bede rodzic. Ale sie boje. Narazie jestem jeszcze nz normalnej sali na trakcie porodowym. Mam duzo chodzic i pic. Trzymajcie .
trzymam kciuki za Ciebie i małego

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej wam
ja dalej kibluje na patologii ciąży.. pewnie do konca 34 tc mnie beda trzymac czyli conajmniej do soboty.. chyba tu oszaleje;/ wspollokatorke mam fajna mloda dziewczyna 21 lat 1 ciąża 24t skrocona szyjka bedzie miec szew zakladany.. no ale nie dba o siebie podpala w wc... a lozysko ma juz2 stopien, to tak jak ja no ale w 33tc to juz jest norma
kazali mi lezec nie podoba sie im moj brzuch pileczka..
buzki
byś szybko wyszła ze szpitala i by było wszytsko ok
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora