|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Hej, u nas piękna nocka Młody spał 9 h, wstał o 5 zjadł mleczko, przebrałam go i jeszcze do 8 pospał Później wziął go Tż, a ja wstałam dopiero po 9 na karmienie Tak to ja mogę żyć 
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna
Nooo, sąsiadka mi opowiadała, ze podrzucała córkę do znajomej, bo tamta miała mleczarnie w cycach i karmila też jej dziecko Nie wyobrazam sobie dać jakiejś babie dziecka do nakarmienia, jakkolwiek bliska by mi ona nie była. Dzieć ma się przytulać do mojego cyca i tylko do mojego
Dzień dobry:róża: wczoraj cały dzień załatwialiśmy becikowe, ale oczywiście nie załatwiliśmy. Pani w MOPS-ie zadbała o to, żeby znaleźć jakiś pierdól, który stanie nam na drodze  No ale cóż, spodziewałam się tego. a na 17 było szczepienie. Póki co jest ok, ale tak straaasznie mi go szkoda, jak trzymam go na rękach, gdzie powinien czuć się bezpiecznie, a tu taki zonk- minka w podkówkę i ryk. ale przytuliłam i było w porządku, także chyba się syncio nie gniewa.
Waży 5900, jutro kończy 3 miechy
Ja już dziś po killerze z Ewką, umyta, po śniadanku i karmię brzdąca, miłego dnia dziewuszki, idę zajrzeć do klubu 
|
Brawo z 3 miesiące
I jak Ty szybka, mi by się za nic nie chciało ćwiczyć o tej porze. Podziwiam 
Cytat:
Napisane przez nafiyqa
O, kurka
Noc u nas srednia.
Kubus standardowo budzi sie o 3 i cuduje z jedzeniem.
Oprozni mi cyca, potem jeszcze wije sie jak szalony, wiec daje butle, ktora je, uwaga, 1,5h.... Niby chce, ale nie ciagnie, ale jak odkladam to marudzi.
Od kilku dni tak ma...
Dodatkowo TZ podniosl mi cisnienie w nocy. Nakarmilam malego, przebralam, karmilam znow butla i sobie mysle: co, ja mam tylko nie spac? Jak butla to i TZ moze karmic.
Budze go, mowie, ze ja mam dosc, maly nie spi od 1,5h, a ja nie mam juz pomyslu jak go uspac.
To wielki hrabia ksiaze ciemnogrodu stwierdzil, ze on karmic nie bedzie, bo mu sie chce spac, o!!! A ja to przeciez spie po 15h na dobe, nie???
Po czym stwierdzil, ze ja moge sobie pospac w dzien (hahha, ciekawe kiedy, chyba jak jestem z Kubusiem jest na dworze, bo tylko wtedy spi), a on musi pracowac.
Ok, musi, ale czy ja nie pracuje cala dobe przy Kubie? Jego zdaniem nie - przeciez siedze z dzieckiem. Oczywiscie wyzygal mi jeszcze, ze nawet 0,5 strony pracy nie napisalam (to sie chlopak zdziwil, zagielam go, bo mam juz 3  )
To straszne, ale coraz czesciej mysle, ze lepiej nam byloby bez niego......
No nic, szykuje sie i lece do mopsu - walki z becikowym czesc 2.
Popoludniu bedzie juz u mnie siostra, takze bye bye wizaz. Pewnie bede Was podczytywac na telefonie, bo inaczej nie wytrzymam
Trzymajcie kciuki, zebym ogarnela dwa harpagany
|
Oj nie ładnie ze strony Tż, bardzo nie ładnie. Nie rozumiem czemu większość obowiązków związanych z dzieckiem zrzucanych jest tylko na matkę Przecież to tak samo ich dzieci
Cytat:
Napisane przez s i l v e r
Witam się z rana. Daria się obudziła o 7 , zjadła i taki zaciesz Wielkie oczy jak 5 zł,aż ją nagrałam
http://www.youtube.com/watch?v=5lcweta2SOs
No dla nas te 60% to też będzie mało :/ no ale nie mamy kredytu żadnego więc jakoś dalibyśmy radę.
|
Śliczna mała niuńka, oczy ogromniaste 
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna
 ciemne plamy przed oczami mam kilka razy dziennie, jakbym zemdleć miała takie uczucie.
]
|
Ja też tak mam 
Cytat:
Napisane przez iffonka7
ale mamy wyczucie
czy któraś wie o której premier ma mieć spotkanie z matkami I kwartału, bo jestem bardzo ciekawa co powie, w sumie 30 kwietnia konczy mi sie umowa i nie będzie przedłużona ale pieniadze sie przydaja bo i tak nie mam zamiaru szybciej szukac pracy jak za rok
|
o 11
Cytat:
Napisane przez fewcia
nawijko współczuję spraw z TŻtem Kochana mam nadzieję, że On zrozumie, że Ty jesteś w pracy 24h/dobę! Ściskam Cię mocno
A ja mam mini foszka na moją córcię 
Otóż... wczoraj wieczorem miałam korepetycje, więc mąż musiał zająć się Małą. Strasznie Mu marudziła słyszałam, ale był dzielny. I co na koniec zrobiła moja Niunia...???? Zaśmiała się w głos do taty! Pierwszy raz... Tak Mu podziękowała za opiekę... Do mnie się nie chce śmiać w głos
|
za pierwszy głośny śmiech
Cytat:
Napisane przez meduzza
Haha, spoko. Ja zakładałam, że będę latać 10 razy do MOPSu ale udało się za 3 razem!!!!  Sukces
1,5h...Masakra.
A TŻ to tylko facet. Ja zawsze myślę o nich jak o gatunku niższego rzędu
Zaczęłam brać, bo zaraz całkowicie się rozsypię
A to śmieszka  A w ogóle, to chyba wszystkie tak samo gadamy:
http://www.youtube.com/watch?v=_j972s-r2ZY
|
Cudna 
Cytat:
o 11.00

Ciekawa jestem co z tego wyniknie
wszystko to wiedziałyśmy , no ale fajnie to przedstawili na tej lalce  Prokop&Wellman THE BEST!!!! 
|
Ja DD tvn oglądam tylko jak oni są bo Pieńkowska jakoś mi na nerwy działa
Cytat:
Napisane przez blogerka
no to mozemy sobie przybic piatke...
ja od poczatku prawie karnime butla, i myslisz ze ten kretyn w nocy mi pomoze? nieee...
bo przeciez to ja jestem matka i to rola matki, on sie musi wyspac, bo on pracuje!! fakt, teraz pracuje duzo, ale pierwsze dwa miesiace wychodzil z domu o godzinie 11 ;/ ja nie spalam prawie wcale, no ale po co ... ja sie wysyypiac nie musze, bo jestem matka, to sie tyczy takze weekendow
ale skonczylo sie!
w zeszly weekend jak maly wstal o 6.30 znioslam go na dol pod okap, uspilam - chcoiaz wiedzialam ze zaraz bedzie placz, ale pobieglam prawie na gore i jak zaczal plakac juz mnie nie bylo, tz sie musial zajac 
i terz w ten weekend zrobie dokaldnie to samo, bo od porodu ani razu nioe pomogl mi w opiece nad ranem! ok, rozumiem w tygodniu jak teraz faktycznie chodzi do pracy na rano, ale w weekend? bo on musi odpoczac po pracy, a ja to robot niby? nie musze?
|
Sprytnie No jak nie można normalnie to trzeba sposobem
Cytat:
Napisane przez antoinette
Witam się z rana
Laurusia po tym szczepieniu w nocy miała temp 37,1 st., wciąż zimne okłady na czółko, cała noc do kitu, teraz odsypia biedulka, ale marudna jak sie budzi ehhh
|
Ale 37,1 to chyba u dziecka właściwa temperatura 
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------
Cytat:
A mi się wydaje że Tusk się zgodzi, ale będzie w tym jakiś "haczyk". To znaczy np zmniejszą % wynagrodzenia z 60 na 50 .... może....
|
Też mis się tak wydaję
|