|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() nawijko współczuję spraw z TŻtem ![]() ![]() A ja mam mini foszka na moją córcię ![]() Otóż... wczoraj wieczorem miałam korepetycje, więc mąż musiał zająć się Małą. Strasznie Mu marudziła słyszałam, ale był dzielny. I co na koniec zrobiła moja Niunia...???? Zaśmiała się w głos do taty! Pierwszy raz... Tak Mu podziękowała za opiekę... Do mnie się nie chce śmiać w głos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A TŻ to tylko facet. Ja zawsze myślę o nich jak o gatunku niższego rzędu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_j972s-r2ZY Cytat:
![]() Po zmianie mleka na BD na razie tylko więcej bączków. Ale nie bolące, takie "relaksujące":brzydal : Black Czy Tobie to mleko też się tak pieni? Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-04-26 o 08:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz nadrabia z nawiazka ![]() meduza - sama slodycz ![]() BTW, cieawe co sobie mysla takie dzieci jak my je tak molestujemy... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
![]()
Spotkanie z premierem jest o 11.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zadomowienie
|
Na DDTVN mówią jak dziecko ubierać. Że już nie jest zima, żeby tak opatulać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
Czyli ja się niczego nowego nie dowiedziałam na temat ubierania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Odniosłam pełen sukces po telefonie do 5 przechodni udało mi się zapisać Bartusia na usg brzuszka na 30 kwietnia ![]()
#4058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem co z tego wyniknie ![]() Cytat:
![]() ![]() wszystko to wiedziałyśmy , no ale fajnie to przedstawili na tej lalce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4059 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tesciowa tez maila takie poronione pomysly na poczotaku, ze on sie zajmie dzieckiem, a ja sobie poprasuje .. a w dupie mialam to prasowanie, jak zaloze dzeicku do snu niewyprasowane spioszki to krzywda mu sie nie stanie .. i w koncu wygarnelam tz w klotni, jak juz mialam dosc jego matki i mowienia przez niego ze ona przeciez pomoga i powinnam byc wdziecna ... powiedzialam mu ze dla mnie pomoc, to nie zajmowanie sie dzieckiem - co wiadomo ze dla tesciowej jest przyjemnoscia - a pomaganie mi w czyms na co nie mam czasu czyli prasowanie, pranie, sprzatanie .. i nastepnym razem jak przyszla to mi pomogla dom wysprzatac ![]() a ostatnio jak brala dziecko do siebie, powiedziala ze mam odpoczywac! a nie sprztac ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
ja myje wp lynie NUK jak Borys mial tak do dwoch miesiecy to jezcze je w goacowej wodzie wyparzalam ![]() ![]() ![]() ![]() teraz tylko mycie i sterylizator ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() trzymaj sie tej mysli, ze robisz to dla jej dobra, bedzie dobrze.
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Meduzza, kochana, mi się nie pieni, bo ja łyżeczką je mieszam, nie robię "shake'a", choć zdarzyło mi się raz, wtedy się spieniło - od tamtej pory mieszam i jest okej.
![]() My pijemy je już prawie tydzień i nie mamy kolek od tamtej pory. ![]() Tak się zastanawiam, jak dzisiaj ubrać małą na spacer, jeśli mają być u nas 22 stopnie? Wychodzę tak o 14 około, wtedy wracam z mamą z pracy, bo kończy o 15 (moje miasteczko jest małe, tutaj nie ma gdzie chodzić, żebym mogła wybywać na dłuższe spacery...) - to akurat będzie pewnie bardzo ciepło... Jak myślicie, jak ubrać małą? Na razie jest ubrana w body z długim rękawem, skarpetki i geterki. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-26 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja od poczatku prawie karnime butla, i myslisz ze ten kretyn w nocy mi pomoze? nieee... bo przeciez to ja jestem matka i to rola matki, on sie musi wyspac, bo on pracuje!! fakt, teraz pracuje duzo, ale pierwsze dwa miesiace wychodzil z domu o godzinie 11 ;/ ja nie spalam prawie wcale, no ale po co ... ja sie wysyypiac nie musze, bo jestem matka, to sie tyczy takze weekendow ale skonczylo sie! w zeszly weekend jak maly wstal o 6.30 znioslam go na dol pod okap, uspilam - chcoiaz wiedzialam ze zaraz bedzie placz, ale pobieglam prawie na gore i jak zaczal plakac juz mnie nie bylo, tz sie musial zajac ![]() i terz w ten weekend zrobie dokaldnie to samo, bo od porodu ani razu nioe pomogl mi w opiece nad ranem! ok, rozumiem w tygodniu jak teraz faktycznie chodzi do pracy na rano, ale w weekend? bo on musi odpoczac po pracy, a ja to robot niby? nie musze?
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
On ssać nie umiał, ja nie umiałam dostawiać, pokarmu nie miałam w ogóle, płakał niesamowicie, prosiłam położne o pomoc to one z wielkim fochem "pomagały" wyciskając mleko tak mocno że myślałam, że umrę z bólu, nic nie leciało, w końcu przyszła "doradczyni laktacyjna" powiedziała, że ja będę jedną z tych co mleka mieć nie będzie". Na moje pytania co robić w takim wypadku (może odciągać laktatorem, pić jakieś herbatki bawarki czy coś) odpowiedziała, że nic nie można zrobić, trzeba czekać do 3-5 doby na nawał. Płakałam bo chciałam karmić a tu mi mówią, że nie będę mogła. Doszły do tego poranione sutki.Dopiero na obchodzie pojawiła się cudowna pediatra, doradziła, żebym próbowała stymulować laktację przez odciąganie laktatorem co 3 h. Tak robiłam, pokarmu było coraz więcej. A dzisiaj karmię piersią tylko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |||
Wtajemniczenie
|
marzenie :serce:
moj jeszcze mysli, ze na drugie dziecko sie zgodze ![]() jak ma mi tak pomagac to na pewno sie zgodze ;| czasami czuje sie jak opiekunka do jego dziecka ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() no ale to do mnie teraz smieje sie na glos codziennie, a tata musi sie posic ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
jak podadzą żródłó- wizaż to się stad szybko ewakuuje bo moja oglada to, haha
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Pstryczku, nam lekarz kazał tak nie robić, bo powiedział, że wtedy więcej powietrza się dostaje do brzusia i to może wzmagać kolkę - w sumie fakt, bo w takim szejku są bąbelki przecież... Przy NANie często tak robiłam, potem przestałam, a przy BD raz się zapomniałam i mocno się właśnie spieniło... NAN się tak nie pienił akurat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jaki rozmiar bucika maja nasze maluchy? jak to sprawdzic/zmierzyc?
![]() kuoilabym jakies fajne botki malemu, tyle tego na all ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Wtajemniczenie
|
idziemy dzisiaj na dłuuuugi spacer z siostra, jakas dobra kawa, a pozniej zakupy w H&M dla mohego przystojniaka, bo mam jeszcze jakies karty podarunkowe - ktore mi wcisneli w ramach reklamacji. .. wsciekalam sie wtedy, bo nie mialam zamiaru nic sobie na razie kupowac, ale dla chlopcow maja calkiem fajne ciuszki, wiec ubiore ladnie mojego boya
![]() nadrobie Was wieczorem, u nas ma byc dzisiaj ponad 25 stopni, wskoczylabym w jakies krotkie spodenki, albo spodnice ale zapuszczam szczecine do wosku, wiec bede sie pocic .... ;? ![]() ![]()
#4069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() milego spacerku, i udanych zakupow! ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- sami doczytaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Ja butelki myję najpierw w płynie z Białego Jelenia, a potem wrzucam do gorącej (ale nie gotującej się, tylko przegotowanej świeżo) wody, trzymam w niej kilka minut i tyle.
![]() Mam też sterylizator do mikrofali z TT, ale jakoś nie używam... Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że prawie wszystko mam z TT... ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-26 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
#4073 |
Konto usunięte
|
Black, załóż jej body z krótkim i leegginsy jakieś i tyle, weź bluze ze sobą. A legginsy zawsze możesz zdjąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40500772]Black, załóż jej body z krótkim i leegginsy jakieś i tyle, weź bluze ze sobą. A legginsy zawsze możesz zdjąć.[/QUOTE]
czyliu mozna jedna warstwe i krotki rekawa na taka pogode jak dzis, 25? a jak z czapeczka? mozna bez?
#4075 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Laurusia po tym szczepieniu w nocy miała temp 37,1 st., wciąż zimne okłady na czółko, cała noc do kitu, teraz odsypia biedulka, ale marudna jak sie budzi ehhh dziewczyny pisałyście o tym, że po podaniu mleka mm dzieciaczki wolały je od piersi i u mnie tez tak było - ze starszą. Miała 5 miesięcy a ja musiałam wrócić do pracy, więc jakoś tak wyszło (nie pamiętam dokładnie jak to było dokładnie, bo to już 10 lat wstecz), że zaczęliśmy powoli wprowadzać mm i ani się obejrzałam a mała sama sie od cyca odstawiła i nie dało rady już wrócić ![]() ciekawe co dzisiaj Tusk przedstawi.... ja z kilku powodów nie brałabym rocznego macierzyńskiego, ale powinno się nam dać prawo wyboru, to masakra jakaś jak nas traktują;/ i teraz o rodzicach i pomocy od nich ![]() ![]() ![]()
#4076 |
Lurker ;)
|
To dziecko mnie przeraza czasami. Lezy i sie gapi. Caly czas. Normalnie jak z jakiegos horroru o zlowieszczych dzieciach
![]() Ubrac mala w to ciepelko ok ale jak siebie skoro sadlo wystaje z kazdej czesci ciala ? ![]()
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z butelek to w sumie mam jedną i 2 smoczki do nie, tez TT ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Rozeznanie
|
Hah, Litlle, mam ten sam problem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() też mojej Darii robię "nosek nosek" , "bródka , bródka" ![]() Cytat:
A mi się wydaje że Tusk się zgodzi, ale będzie w tym jakiś "haczyk". To znaczy np zmniejszą % wynagrodzenia z 60 na 50 .... może....
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-26 o 09:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.