2013-08-15, 10:53
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Napisane przez Sun_day
ale zawsze spałam w rozpuszczonych włosach.
|
I w rozpuszczonych nadal możesz spać. Zaopatrz się tylko w poszewke na poduszkę / jasiek o gładkiej fakturze (jedwab, satyna) i nic się nie stanie.
Cytat:
|
Napisane przez Sun_day
Czy często zmieniać ich rodzaje czy jak zauważę efekty pozostać przy nich?
|
Podejście osobnicze należy znaleźć. Ja, to co dobre dla mnie i moich włosów, stosuję do momentu aż producent w składach pogrzebie. A robią to nagminnie . Przedostatnie szampon i odżywkę przez trzy lata używałam. Ostatni komplet - prawie rok. Teraz na nowo poszukuję, bo te ostatnie właśnie zmodyfikowali i zrobili z nich badziewie. Z zastrzeżeniem, że ja nie należę do osób kolekcjonujących kosmetyki.
Cytat:
|
Napisane przez Sun_day
W końcu trzeba zainwestować w dużą kosmetyczkę i tragarza
|
A po co ? Na pół roku wyjeżdżasz. Szampon + odżywka do spłukiwania + coś z silikonami dla zabezpieczenia. Masz na wyjazdach czas i warunki na olejowanie ?
A olej nakładać możesz przed każdym myciem na trzy, cztery godziny. Też pomoże. Co prawda ja już nie używam w taki sposób olejów, bo u mnie nie działają i nie widzę żadnego sensu. Jedynie farbuję na olej.
Cytat:
|
Napisane przez Sun_day
To nie będzie dla nich za dużo,czy można przesadzić ?
|
Można ! Nic Ci nie doradzę, bo ja nie Houdini czy też inny Copperfield i ze zdjęcia z monitora nie określę stanu Twoich włosów. Ale się wymądrzę, a co mi tam. Jak na mój laicki nos : odstaw proteiny i zainteresuj się nawilżaniem. I zabezpieczaj silikonami przynajmniej końcówki .
Cytat:
|
Napisane przez Sun_day
Umyłam je, po 10 minutowym osuszeniu ręcznikiem ostatnie 10 cm włosów mega suche.
|
A więc - tzw. wysokoporowe.
Zainteresuj się : http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html + nawilżacze : miód, aloes, itp
Cytat:
|
Napisane przez Sun_day
Da się?
|
Nie wiesz, że wiara to i góry przenosi ? Tylko ... nie dajmy się zwariować i pamiętajmy, że to włosy dla nas, a nie my dla włosów.
Cytat:
Napisane przez Amalia1989
okazuje się,że silikony mają swoich zwolenników.
|
Na przykład - mnie.
A do tej samej kategorii urban legend zaliczam : (cytuję) "ważne żebyś nie przesadzała z ilością nakładanego oleju bo możesz potem nie domyć włosów".
Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy
To mnie nauczyło, by myć włosy produktami, które są do tego przeznaczone.
|

Cytat:
Napisane przez cobrad
Wiecie to już zakrawa na paranoję - chciałam kupić dzisiaj jeszcze jakiś szampon bez SLS ale taki normalny w miarę, co się naczytałam składów to moje i ...nie znalazłam żadnego.
|
E tam, e tam ! W Polsce i z tych tańszych ? Pierwsze co mi przyszło do głowy : szampony Altery i (bodajże) Timotei Organic. A co Ci ten biedy detergent przeszkadza ? Wrażliwiec jesteś ? I tak musisz (sorry : powinnaś) mieć coś z silniejszym detergentem, żeby zmywać nadbudowujące się na włosach brudy.
Sorry, że się wtrąciłam. Kajam się
|
|
|