|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Dzięki wielkie ![]() ![]()
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Kropelka
Otym nie pomyslalm by powiedziec pelna nazwe:-D
#1293 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za odpowiedź! Chciałam umieścić zdjęcie swoich włosów,ale nie wiem czy to ma sens. Za chwilę idę do fryzjera podciąć swoje "szare myszki" na końcach i chcę by to było ostatnie przełomowe cięcie, które doprowadzi mnie w raz w pielęgnacją do zdrowych włosów
![]() Co do mycia to od lat stosuję metodę na "ściąganie piany z głowy ",ale zawsze spałam w rozpuszczonych włosach. Ok, to muszę kupić jeszcze jedwab i jeszcze jedną maskę. Czy często zmieniać ich rodzaje czy jak zauważę efekty pozostać przy nich? Spróbuję na początek tak-olejowanie na noc, mycie, nałożenie maski, zmycie jej, wcierka i jedwab na końcówki. U mnie noc to niestety pojęcie względne bo oprócz studiów pracuję w klubie i czasem kończę pracę o 6 rano ;d Często też wyjeżdżam i zazwyczaj brałam jak najmniej kosmetyków. W końcu trzeba zainwestować w dużą kosmetyczkę i tragarza ![]() To nie będzie dla nich za dużo,czy można przesadzić ? Moje włosy: bardzo delikatne,niczym u dziecka,cienkie,sypkie,le kkie,wiaterek zawieje to zachowują się niczym chorągiewka, niesforne, kręcone się prostują, wyprostowane się kręcą. Łamią się i kruszą na całej długości, przy głowie są w porządku. Na początku myślałam, że wypadają, trochę na pewno,ale te które zbieram podczas mycia są różnej długości. Baaaardzo suche i cienkie od 10 cm w górę,ale końce nierozdwojone. Średnica kucyka max.1 cm, zrobię koka to wygląda jak mały bąbelek (przy włosach o dł. ok. 10 cm za ramiona). Przy rozpuszczonych tego problemu aż tak nie widać, gorzej jak zepnę... Co jeszcze,nie bardzo wiem jak je opisać :p Umyłam je, po 10 minutowym osuszeniu ręcznikiem ostatnie 10 cm włosów mega suche. Wystarczy że zakładam włosy za ucho i mam w tych miejsach pourywane, z przodu niekontrolowaną grzywkę która jest pozostałością zakładania za ucho (na szczęście nie ze wszystkich włosów i widać to jak je spinam do góry,z przedziałkiem nawet niekoniecznie). Są brązowe ![]() ![]() Moja jedna babcia też ma takie delikatne włosy,ale jeśli się da to nie chcę być skazana na krótką fryzurę do końca życia (krótką tzn. poniżej dł.ramion). Da się? Pić te drożdże ;d? |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zadomowienie
|
Jeżeli masz to wstawiaj zdjęcie, po fryzjerze tym bardziej pokazuj!
![]()
#1295 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze włosowe zakupy:
- Jantar (w końcu znalazłam) - Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco - regenerujący (właśnie wypróbowałam i jestem zadowolona, bo wreszcie mam coś, co wygładziło moje włosy ![]() Kurczę, w żadnej drogerii w pobliżu nie mogę znaleźć porządnej maski. Chyba będę musiała zamówić z allegro albo na razie poszukam przepisów na jakieś domowe maski.
#1296 |
Zakorzenienie
|
Ja tak sobie mysle ze biorac pod uwage staz jaki mam w dbaniu o wlosy to powinnam byc stara wlosomaniaczka ale u mnie to tak miesiac dbania i znudzenie. I tak sie bujam juz dlugo. Mam nadz ze teraz te sciecie moich ukochanych wlosow do tali prawie da mi takiego kopa ze wiecej prostownicy nie uzyje ani niczego co je wyszczerbi jak te co juz sciete
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz pić, raczej nie zaszkodzą, ewentualnie możesz mieć wysyp pryszczy na początku. Ale myślę, że warto spróbować, powinny pojawić się baby hair ![]() Ja bym spróbowała jakiejś wcierki żeby odżywić skórę głowy - w końcu to tam się zaczyna ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
No właśnie, 1cm obwodu..??
#1299 |
Raczkowanie
|
1cm średnicy to dosłownie garstka włosów... Trudno mi w to uwierzyć. Widziałam BARDZO cienkie włosy, ale miały zdecydowanie większe średnice i obwody.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Jeśli chcesz ujrzeć tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz." Razem ![]() Edytowane przez evolette Czas edycji: 2013-08-13 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Powiedzcie mi, opłaca się kupować Jantar? W sensie nie, czy nie zbankrutuję
![]() ![]() Edytowane przez Emenemka_ Czas edycji: 2013-08-13 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, stosujecie jakieś suplementy 'dla włosów'?? Typu belissa, vitapil, merz specjal..?
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1305 |
Wtajemniczenie
|
Ja stosuję belissę, ale dopiero od tygodnia. Przerzuciłam się na nią po skończeniu skrzypovity, która nie dała mi kompletnie nic i w dodatku miała paskudny zapach.
#1306 |
Raczkowanie
|
po BD strasznie mi włosy wypadają ; o czytalam, ze tak samo będzie po facelle i innych szamponach dla dzieci. Obawiam się, ze będę musiala wrocic do sls. Jakie szampony polecacie do codziennego stosowania ? Najlepiej takie, ktore dostane bez problemu np w Rossmannie. Już nie wiem co mam robić. Poza tym wcierki jantar nie mogę dostać, myślicie, że w sklepie zielarskim szybciej znajde niz w aptece ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1307 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z polleny mam tą odżwykę co Ty masz szampon i jest super ![]() i ten szampon z Ce Ce mnie kusi, gdzie go kupiłaś? dobrze mi się wydaje, że on w rossmanie jest? ale mi sie marzy maska lorys, ale ja jej nie mam gdzie kupić ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() wczoraj zamówiłam bratek plus, ale to w sumie bardziej na twarz ![]()
![]() |
#1308 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1309 |
Pani Buka
|
ale jak Wy podajecie "rozmiar" kucyka w cm, to chodzi o obwinięcie go u nasady, dookoła centymetrem, tak? bo mi w ten sposób wychodzi ledwie 6cm (załamuje mnie to, jak dziewczyny piszą o ponad 10), a średnica nie będzie miała więcej niż 2cm, także niestety.
zastanawiam się, czy da się coś z tym zrobić, więc Sun_day, trzymam kciuki! moje po dzisiejszym myciu niby miękkie, sypkie, ale z ww. powodów tak smętnie opadają ![]()
#1310 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mogłybyście mi coś powiedziec o tych dwóch szamponach? Może któraś z Was ich używała? Ja ciągle poszukuję swojego ideału
![]() 1. Rossmann, 2 in 1 shampoo ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...1-shampoo.html ) 2. Mariage, szampon piwny wzmacniająco-odżywczy z ekstraktem z chmielu i piwem ( http://www.miraculum.pl/produkty/szampon-piwny ).
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-13 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Wtajemniczenie
|
Fakt, nie pomyślałam
![]() Cytat:
Co do jantara, to ciężko powiedzieć. Ja też się nalatałam po aptekach, a ostatecznie dostałam go w zwykłej drogerii.
![]() |
#1312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
pod nazwą Farmona muszą znać
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() w sumie mojego kucyka nigdy nie mierzyłam kiedyś muszę zrobić to z ciekawości ile ma ![]() Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2013-08-13 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zadomowienie
|
Vitapil należy brać podczas / bezpośrednio po posiłku, a Ty jak robiłaś?
![]()
#1315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W tej chwili farby są tak nie wiem jak to nazwać - podle produkowane, że drażnić nie bardzo ma co ( zakładając, że ktoś nie jest na to podatny ), bo jak pisałam, kiedyś to mówiło się, że czarny przyjmuje na wszystko, a zejść nie chce, a teraz... granatowa czerń i po dwóch tygodniach od góry na głowie brąz wystający spod czarnego, gdzie w życiu brązu nie miałam. I dlatego się waham co do pozostania z kolorem czy powrotem do mojego czy henną bo siwe są widoczne, a ja nie czuję się jeszcze na tyle dojrzałą, aby chodzić z siwizną - co będzie nieuniknione jak przestanę farbować ![]() Ot odwieczne dylematy ![]() A to w takim razie użyję sobie w najbliższym czasie tej Joanny. A co do szamponu BD - małż włosów nie farbuje, nie prostuje, nie skręca, nie używa żelu czy lakieru :P a BD robi mu wedle jego słów na głowie taką sieczkę, że bez tej maski co mu zaleciłam nie ujechałby ![]() Z młodą to już mam problem - nie, nie podbiera, ale wypadają jej bardziej niż mi, ma dopiero 9 lat, badania w normie, myje dwa razy w tyg bo nie musi częściej, dobieram jej sama szampony i jest tragedia. Znaczy nie tragedia po moim dobieraniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zadomowienie
|
Witam, można dołączyc do wątku?
![]() Włosomania trwa u mnie już około 3,5 miesiąca, więc mogę powiedzieć że jestem początkująca jednak ![]() Wstawiam w miarę aktualne zdjęcie włosów, wiem że idealnie nie widać. Mam ochotę coś z nimi zrobić, obciąć, przyciąć, skrócić, nie mam kompletnie koncepcji, tylko tyle wiem ze coś bym chętnie zmieniła. Z drugiej strony boję się ze będę żałować bo już dość długie wyrosły. Dylematy, dylematy ![]() http://oi44.tinypic.com/taomlc.jpg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Przyczajenie
|
Matko,nie było mnie kilka godzin a Wy już tak nieźle tu nadajecie.
Ok,to na wcześniejszą prośbę przesyłam fociszcza włosów. Nagimnastykowałam się nieźle żeby je jakoś uchwycić samodzielnie, nie jestem dobra w samorobionych fotach ;d także proszę się nie śmiać. Zbyt wiele nie widać, rozpuszczone tak jak pisałam nie wyglądają tak źle, przy głowie mam ich sporo ale im niżej tym gorzej bo są właśnie pourywane,połamane. Widać to na zdjęciu jak przechylam głowę, że od połowy jest ich mniej,ale aż tak krótko nie chcę ścinać. Nie chodziło mi o obwód a o średnicę, że jakoś 1 cm,tak na oko,ale nie będzie więcej jak 2. Wstawiam fotę z wszystkim zwiniętymi włosami jakie mam. I 2 foty po fryzjerze,lekko podkręcone końce, ścięte trochę. Zdaję sobie sprawę, że tragedii nie ma, są gorsze przypadki tylko wiecie o co chodzi...kiedyś włosy do tyłka, dużo więcej a teraz...wiem że do tego pewnie nie wrócę,ale chcę żeby się tak nie kruszyły i żebym miała coś w tym kucyku, jakiegoś koka czasem na fajną okazję zrobić...a jak to się zwinie to mała kupka powstaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.