Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 14:29   #1291
CrystalNatasha
Rozeznanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Już pisałam tutaj kilka razy ale ci napiszę jeszcze raz.
szampony:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...i-kaszmir.html - aktualnie najczęściej z racji filtrów UV
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html - tego więcej nie kupię
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...y-shampoo.html

odżywki/maski:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...do-wlosow.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-matowych.html i chyba tą w innym opakowaniu
Nunaat orzech brazylijski - rewelacja
Nunaat z silikonami
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
i jeszcze taką w spreju mrs. potter koncze.

jedwabie/sera:
- biosilk
- natura style
- nunaat

Jeszcze taką pastę mam:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwBw&dur=3473

Na pewno o czymś zapomniałam

Dzięki wielkie Sprawdzę co to za kosmetyki i może coś z tego wypróbuję
Stary 2013-08-13, 14:36   #1292
prince_polo
Zakorzenienie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Kropelka
Otym nie pomyslalm by powiedziec pelna nazwe:-D

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 14:50   #1293
Sun_day
Przyczajenie

Dzięki wielkie za odpowiedź! Chciałam umieścić zdjęcie swoich włosów,ale nie wiem czy to ma sens. Za chwilę idę do fryzjera podciąć swoje "szare myszki" na końcach i chcę by to było ostatnie przełomowe cięcie, które doprowadzi mnie w raz w pielęgnacją do zdrowych włosów
Co do mycia to od lat stosuję metodę na "ściąganie piany z głowy ",ale zawsze spałam w rozpuszczonych włosach.
Ok, to muszę kupić jeszcze jedwab i jeszcze jedną maskę. Czy często zmieniać ich rodzaje czy jak zauważę efekty pozostać przy nich?

Spróbuję na początek tak-olejowanie na noc, mycie, nałożenie maski, zmycie jej, wcierka i jedwab na końcówki. U mnie noc to niestety pojęcie względne bo oprócz studiów pracuję w klubie i czasem kończę pracę o 6 rano ;d Często też wyjeżdżam i zazwyczaj brałam jak najmniej kosmetyków. W końcu trzeba zainwestować w dużą kosmetyczkę i tragarza
To nie będzie dla nich za dużo,czy można przesadzić ?

Moje włosy: bardzo delikatne,niczym u dziecka,cienkie,sypkie,le kkie,wiaterek zawieje to zachowują się niczym chorągiewka, niesforne, kręcone się prostują, wyprostowane się kręcą. Łamią się i kruszą na całej długości, przy głowie są w porządku. Na początku myślałam, że wypadają, trochę na pewno,ale te które zbieram podczas mycia są różnej długości. Baaaardzo suche i cienkie od 10 cm w górę,ale końce nierozdwojone. Średnica kucyka max.1 cm, zrobię koka to wygląda jak mały bąbelek (przy włosach o dł. ok. 10 cm za ramiona). Przy rozpuszczonych tego problemu aż tak nie widać, gorzej jak zepnę...
Co jeszcze,nie bardzo wiem jak je opisać :p Umyłam je, po 10 minutowym osuszeniu ręcznikiem ostatnie 10 cm włosów mega suche. Wystarczy że zakładam włosy za ucho i mam w tych miejsach pourywane, z przodu niekontrolowaną grzywkę która jest pozostałością zakładania za ucho (na szczęście nie ze wszystkich włosów i widać to jak je spinam do góry,z przedziałkiem nawet niekoniecznie).

Są brązowe Mam ciemną karnację,ale raczej delikatne włosy na całym ciele Nie wiem co jeszcze napisać apropo moich włosów ;d Aha,wybieram się do dermatologa w niedalekiej przyszłości (ma to sens?), zrobiłam badania na tarczycę - wszystko ok. Antykoncepcja hormonalna - nie wiem czy na nie wpłynęła bo po 4 latach brania zrobiłam 1.5 roku przerwy i zero poprawy, teraz po 8 miesiącach rzuciłam-tak na wszelki wypadek.
Moja jedna babcia też ma takie delikatne włosy,ale jeśli się da to nie chcę być skazana na krótką fryzurę do końca życia (krótką tzn. poniżej dł.ramion). Da się?

Pić te drożdże ;d?
Sun_day jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 14:54   #1294
barylka666
Zadomowienie

Jeżeli masz to wstawiaj zdjęcie, po fryzjerze tym bardziej pokazuj!

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 15:30   #1295
Jace
Wtajemniczenie

Dzisiejsze włosowe zakupy:

- Jantar (w końcu znalazłam)
- Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco - regenerujący (właśnie wypróbowałam i jestem zadowolona, bo wreszcie mam coś, co wygładziło moje włosy )

Kurczę, w żadnej drogerii w pobliżu nie mogę znaleźć porządnej maski. Chyba będę musiała zamówić z allegro albo na razie poszukam przepisów na jakieś domowe maski.
Stary 2013-08-13, 15:52   #1296
prince_polo
Zakorzenienie

Ja tak sobie mysle ze biorac pod uwage staz jaki mam w dbaniu o wlosy to powinnam byc stara wlosomaniaczka ale u mnie to tak miesiac dbania i znudzenie. I tak sie bujam juz dlugo. Mam nadz ze teraz te sciecie moich ukochanych wlosow do tali prawie da mi takiego kopa ze wiecej prostownicy nie uzyje ani niczego co je wyszczerbi jak te co juz sciete

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 15:56   #1297
Roslina xD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sun_day Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za odpowiedź! Chciałam umieścić zdjęcie swoich włosów,ale nie wiem czy to ma sens. Za chwilę idę do fryzjera podciąć swoje "szare myszki" na końcach i chcę by to było ostatnie przełomowe cięcie, które doprowadzi mnie w raz w pielęgnacją do zdrowych włosów
Co do mycia to od lat stosuję metodę na "ściąganie piany z głowy ",ale zawsze spałam w rozpuszczonych włosach.
Ok, to muszę kupić jeszcze jedwab i jeszcze jedną maskę. Czy często zmieniać ich rodzaje czy jak zauważę efekty pozostać przy nich?

Spróbuję na początek tak-olejowanie na noc, mycie, nałożenie maski, zmycie jej, wcierka i jedwab na końcówki. U mnie noc to niestety pojęcie względne bo oprócz studiów pracuję w klubie i czasem kończę pracę o 6 rano ;d Często też wyjeżdżam i zazwyczaj brałam jak najmniej kosmetyków. W końcu trzeba zainwestować w dużą kosmetyczkę i tragarza
To nie będzie dla nich za dużo,czy można przesadzić ?

Moje włosy: bardzo delikatne,niczym u dziecka,cienkie,sypkie,le kkie,wiaterek zawieje to zachowują się niczym chorągiewka, niesforne, kręcone się prostują, wyprostowane się kręcą. Łamią się i kruszą na całej długości, przy głowie są w porządku. Na początku myślałam, że wypadają, trochę na pewno,ale te które zbieram podczas mycia są różnej długości. Baaaardzo suche i cienkie od 10 cm w górę,ale końce nierozdwojone. Średnica kucyka max.1 cm, zrobię koka to wygląda jak mały bąbelek (przy włosach o dł. ok. 10 cm za ramiona). Przy rozpuszczonych tego problemu aż tak nie widać, gorzej jak zepnę...
Co jeszcze,nie bardzo wiem jak je opisać :p Umyłam je, po 10 minutowym osuszeniu ręcznikiem ostatnie 10 cm włosów mega suche. Wystarczy że zakładam włosy za ucho i mam w tych miejsach pourywane, z przodu niekontrolowaną grzywkę która jest pozostałością zakładania za ucho (na szczęście nie ze wszystkich włosów i widać to jak je spinam do góry,z przedziałkiem nawet niekoniecznie).

Są brązowe Mam ciemną karnację,ale raczej delikatne włosy na całym ciele Nie wiem co jeszcze napisać apropo moich włosów ;d Aha,wybieram się do dermatologa w niedalekiej przyszłości (ma to sens?), zrobiłam badania na tarczycę - wszystko ok. Antykoncepcja hormonalna - nie wiem czy na nie wpłynęła bo po 4 latach brania zrobiłam 1.5 roku przerwy i zero poprawy, teraz po 8 miesiącach rzuciłam-tak na wszelki wypadek.
Moja jedna babcia też ma takie delikatne włosy,ale jeśli się da to nie chcę być skazana na krótką fryzurę do końca życia (krótką tzn. poniżej dł.ramion). Da się?

Pić te drożdże ;d?
1 cm kucyka? Na prawdę?

Możesz pić, raczej nie zaszkodzą, ewentualnie możesz mieć wysyp pryszczy na początku. Ale myślę, że warto spróbować, powinny pojawić się baby hair
Ja bym spróbowała jakiejś wcierki żeby odżywić skórę głowy - w końcu to tam się zaczyna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 16:05   #1298
barylka666
Zadomowienie

No właśnie, 1cm obwodu..??

Stary 2013-08-13, 16:08   #1299
evolette
Raczkowanie

1cm średnicy to dosłownie garstka włosów... Trudno mi w to uwierzyć. Widziałam BARDZO cienkie włosy, ale miały zdecydowanie większe średnice i obwody.

Razem

Edytowane przez evolette
Czas edycji: 2013-08-13 o 16:11
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:26   #1300
barylka666
Zadomowienie

evolette, zgadzam się

Stary 2013-08-13, 17:05   #1301
Emenemka_
Raczkowanie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Powiedzcie mi, opłaca się kupować Jantar? W sensie nie, czy nie zbankrutuję bardziej chodzi mi o to, czy Wam ta odźywka coś daje. Bo znalazłam dzisiaj w moim sklepie zielarskim, ale nie kupiłam bo nie mialam gotówki, a nie można płacić kartą. I teraz nie wiem czy wrócić i kupić

Edytowane przez Emenemka_
Czas edycji: 2013-08-13 o 17:07
Emenemka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 17:09   #1302
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emenemka_ Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, opłaca się kupować Jantar? W sensie nie, czy nie zbankrutuję bardziej chodzi mi o to, czy Wam ta odźywka coś daje. Bo znalazłam dzisiaj w moim sklepie zielarskim, ale nie kupiłam bo nie mialam gotówki, a nie można płacić kartą. I teraz nie wiem czy wrócić i kupić
Coś tam mieszali ze składem i podobno jest stara i nowa wersja. Nie wiem jak jest z nową. Stara przyśpieszyła porost u mnie i u koleżanki. U mnie dodatkowo mnie wypadały. No i jest bez alkoholu denat a to rzadkie u wcierek (mniejsze prawdopodobieństwo podrażnienia).
naked_truth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 17:22   #1303
barylka666
Zadomowienie

Dziewczyny, stosujecie jakieś suplementy 'dla włosów'?? Typu belissa, vitapil, merz specjal..?

Stary 2013-08-13, 17:31   #1304
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Od czwartku w Biedronce będzie jedwab BioSilk za 3,99 To tak dla chętnych. Ja osobiście kupię i wypróbuję
ja mam jeszcze jeden w zapasach plus dwa z CHI
Stary 2013-08-13, 17:34   #1305
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, stosujecie jakieś suplementy 'dla włosów'?? Typu belissa, vitapil, merz specjal..?
Ja stosuję belissę, ale dopiero od tygodnia. Przerzuciłam się na nią po skończeniu skrzypovity, która nie dała mi kompletnie nic i w dodatku miała paskudny zapach.
Stary 2013-08-13, 17:36   #1306
beastlyessence
Raczkowanie

po BD strasznie mi włosy wypadają ; o czytalam, ze tak samo będzie po facelle i innych szamponach dla dzieci. Obawiam się, ze będę musiala wrocic do sls. Jakie szampony polecacie do codziennego stosowania ? Najlepiej takie, ktore dostane bez problemu np w Rossmannie. Już nie wiem co mam robić. Poza tym wcierki jantar nie mogę dostać, myślicie, że w sklepie zielarskim szybciej znajde niz w aptece ?

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 17:40   #1307
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Już pisałam tutaj kilka razy ale ci napiszę jeszcze raz.
szampony:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...i-kaszmir.html - aktualnie najczęściej z racji filtrów UV
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html - tego więcej nie kupię
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...y-shampoo.html

odżywki/maski:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...do-wlosow.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-matowych.html i chyba tą w innym opakowaniu
Nunaat orzech brazylijski - rewelacja
Nunaat z silikonami
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
i jeszcze taką w spreju mrs. potter koncze.

jedwabie/sera:
- biosilk
- natura style
- nunaat

Jeszcze taką pastę mam:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwBw&dur=3473

Na pewno o czymś zapomniałam

ten szampon z YR mam ale tragoczny jest

a z polleny mam tą odżwykę co Ty masz szampon i jest super

i ten szampon z Ce Ce mnie kusi, gdzie go kupiłaś? dobrze mi się wydaje, że on w rossmanie jest?

ale mi sie marzy maska lorys, ale ja jej nie mam gdzie kupić

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
Dzisiejsze włosowe zakupy:

- Jantar (w końcu znalazłam)
- Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco - regenerujący (właśnie wypróbowałam i jestem zadowolona, bo wreszcie mam coś, co wygładziło moje włosy )

Kurczę, w żadnej drogerii w pobliżu nie mogę znaleźć porządnej maski. Chyba będę musiała zamówić z allegro albo na razie poszukam przepisów na jakieś domowe maski.
ja chyba dam Jantarowi jeszcze jedną szanse, Ale mam spray z Green pharmacy przeciwko wypadaniu włosów i go chce najpierw zużyć.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
ja mialam mega krzem,ale totalne dno. i szukam czegos innego
wczoraj zamówiłam bratek plus, ale to w sumie bardziej na twarz
Stary 2013-08-13, 17:41   #1308
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość

A nie masz u siebie w mieście jakiegoś sklepu fryzjerskiego ?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Emenemka_ Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu kupiła Tak jak napisałaś,nie zbankrutujesz,a może wcierka Ci coś da? W końcu sporo osób ( w tym ja) ją zachwala
Stary 2013-08-13, 17:43   #1309
kasiencja
Pani Buka

ale jak Wy podajecie "rozmiar" kucyka w cm, to chodzi o obwinięcie go u nasady, dookoła centymetrem, tak? bo mi w ten sposób wychodzi ledwie 6cm (załamuje mnie to, jak dziewczyny piszą o ponad 10), a średnica nie będzie miała więcej niż 2cm, także niestety.

zastanawiam się, czy da się coś z tym zrobić, więc Sun_day, trzymam kciuki!

moje po dzisiejszym myciu niby miękkie, sypkie, ale z ww. powodów tak smętnie opadają nie chcę bardzo długich włosów, takie do zapięcia stanika to max, ale zastanawiam się czy nie ściąć tak najwyżej do ramion, czy jeszcze walczyć z objętością.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:07   #1310
_ruDzik
Raczkowanie

Dziewczyny, mogłybyście mi coś powiedziec o tych dwóch szamponach? Może któraś z Was ich używała? Ja ciągle poszukuję swojego ideału
1. Rossmann, 2 in 1 shampoo ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...1-shampoo.html )
2. Mariage, szampon piwny wzmacniająco-odżywczy z ekstraktem z chmielu i piwem ( http://www.miraculum.pl/produkty/szampon-piwny ).

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-13 o 18:10
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:07   #1311
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
A nie masz u siebie w mieście jakiegoś sklepu fryzjerskiego ?
Fakt, nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
po BD strasznie mi włosy wypadają ; o czytalam, ze tak samo będzie po facelle i innych szamponach dla dzieci. Obawiam się, ze będę musiala wrocic do sls. Jakie szampony polecacie do codziennego stosowania ? Najlepiej takie, ktore dostane bez problemu np w Rossmannie. Już nie wiem co mam robić. Poza tym wcierki jantar nie mogę dostać, myślicie, że w sklepie zielarskim szybciej znajde niz w aptece ?

Mi też BD zrobił masakrę na głowie i dałam sobie na razie spokój z szamponami bez SLS. Zamierzam jeszcze wypróbować Hippa, ale póki co stosuję normalny szampon i nie wpływa to u mnie znacząco na pielęgnację włosów. Tylko myję metodą OMO.
Co do jantara, to ciężko powiedzieć. Ja też się nalatałam po aptekach, a ostatecznie dostałam go w zwykłej drogerii.
Stary 2013-08-13, 18:25   #1312
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ale jak Wy podajecie "rozmiar" kucyka w cm, to chodzi o obwinięcie go u nasady, dookoła centymetrem, tak? bo mi w ten sposób wychodzi ledwie 6cm (załamuje mnie to, jak dziewczyny piszą o ponad 10), a średnica nie będzie miała więcej niż 2cm, także niestety.

zastanawiam się, czy da się coś z tym zrobić, więc Sun_day, trzymam kciuki!

moje po dzisiejszym myciu niby miękkie, sypkie, ale z ww. powodów tak smętnie opadają nie chcę bardzo długich włosów, takie do zapięcia stanika to max, ale zastanawiam się czy nie ściąć tak najwyżej do ramion, czy jeszcze walczyć z objętością.
Możesz obciąć trochę,żeby dodać im objętości i gęstości (oczywiście optycznie) Nieważna przecież długość a jakość
Stary 2013-08-13, 18:45   #1313
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Kropelka
Otym nie pomyslalm by powiedziec pelna nazwe:-D
pod nazwą Farmona muszą znać

Cytat:
teraz biorę 2 opakowanie Skrzypovity, ale jakiegoś super efektu nie widzę wcześniej miałam Belisse tez nic i Vitapil, ale wzięłam może z 5 tabletek, bo strasznie brzuch mnie bolał po nim moja koleżanka miała identycznie nie wiem co z nim jest

w sumie mojego kucyka nigdy nie mierzyłam kiedyś muszę zrobić to z ciekawości ile ma

Edytowane przez kropelkaa
Czas edycji: 2013-08-13 o 18:48
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:48   #1314
barylka666
Zadomowienie

Vitapil należy brać podczas / bezpośrednio po posiłku, a Ty jak robiłaś?

Stary 2013-08-13, 18:49   #1315
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
teraz biorę 2 opakowanie Skrzypovity, ale jakiegoś super efektu nie widzę wcześniej miałam Belisse tez nic i Vitapil, ale wzięłam może z 5 tabletek, bo strasznie brzuch mnie bolał po nim moja koleżanka miała identycznie nie wiem co z nim jest
Ja biorę Vitapil i żadnych nieprzyjemności nie mam, jestem w połowie drugiego opakowania i póki co moje włosy zyskały większy blask i zostaje ich mniej na szczotce spodziewałam się więcej ale może za krótko go stosuję.

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:57   #1316
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Cytat:
Napisane przez naked_truth Pokaż wiadomość
. Byle na czerń nie farbować, bo zazwyczaj w czarnych farbach są najbardziej drażniące składniki. I moje włosy wyglądają duuużo lepiej po farbie - bardziej błyszczą, są lepsze wizualnie drugi dzień po myciu.
Przy czarnej farbie i siwych problem jest w zasadzie tylko z odrostami - po prostu najszybciej i najbardziej widać.
W tej chwili farby są tak nie wiem jak to nazwać - podle produkowane, że drażnić nie bardzo ma co ( zakładając, że ktoś nie jest na to podatny ), bo jak pisałam, kiedyś to mówiło się, że czarny przyjmuje na wszystko, a zejść nie chce, a teraz... granatowa czerń i po dwóch tygodniach od góry na głowie brąz wystający spod czarnego, gdzie w życiu brązu nie miałam.
I dlatego się waham co do pozostania z kolorem czy powrotem do mojego czy henną bo siwe są widoczne, a ja nie czuję się jeszcze na tyle dojrzałą, aby chodzić z siwizną - co będzie nieuniknione jak przestanę farbować
Ot odwieczne dylematy

A to w takim razie użyję sobie w najbliższym czasie tej Joanny.

A co do szamponu BD - małż włosów nie farbuje, nie prostuje, nie skręca, nie używa żelu czy lakieru :P a BD robi mu wedle jego słów na głowie taką sieczkę, że bez tej maski co mu zaleciłam nie ujechałby

Z młodą to już mam problem - nie, nie podbiera, ale wypadają jej bardziej niż mi, ma dopiero 9 lat, badania w normie, myje dwa razy w tyg bo nie musi częściej, dobieram jej sama szampony i jest tragedia. Znaczy nie tragedia po moim dobieraniu
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:09   #1317
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Vitapil należy brać podczas / bezpośrednio po posiłku, a Ty jak robiłaś?
własnie podczas jedzenia brałam i serio nie wiem co mi było

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Ja biorę Vitapil i żadnych nieprzyjemności nie mam, jestem w połowie drugiego opakowania i póki co moje włosy zyskały większy blask i zostaje ich mniej na szczotce spodziewałam się więcej ale może za krótko go stosuję.
to zazdroszczę, bo ogólnie on jest zachwalany ja niestety nie dałam rady go dlużej brać
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:15   #1318
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Witam, można dołączyc do wątku?
Włosomania trwa u mnie już około 3,5 miesiąca, więc mogę powiedzieć że jestem początkująca jednak
Wstawiam w miarę aktualne zdjęcie włosów, wiem że idealnie nie widać. Mam ochotę coś z nimi zrobić, obciąć, przyciąć, skrócić, nie mam kompletnie koncepcji, tylko tyle wiem ze coś bym chętnie zmieniła. Z drugiej strony boję się ze będę żałować bo już dość długie wyrosły. Dylematy, dylematy

http://oi44.tinypic.com/taomlc.jpg

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:18   #1319
barylka666
Zadomowienie

creatives, witamy!

Stary 2013-08-13, 19:19   #1320
Sun_day
Przyczajenie

Matko,nie było mnie kilka godzin a Wy już tak nieźle tu nadajecie.
Ok,to na wcześniejszą prośbę przesyłam fociszcza włosów. Nagimnastykowałam się nieźle żeby je jakoś uchwycić samodzielnie, nie jestem dobra w samorobionych fotach ;d także proszę się nie śmiać. Zbyt wiele nie widać, rozpuszczone tak jak pisałam nie wyglądają tak źle, przy głowie mam ich sporo ale im niżej tym gorzej bo są właśnie pourywane,połamane. Widać to na zdjęciu jak przechylam głowę, że od połowy jest ich mniej,ale aż tak krótko nie chcę ścinać.
Nie chodziło mi o obwód a o średnicę, że jakoś 1 cm,tak na oko,ale nie będzie więcej jak 2. Wstawiam fotę z wszystkim zwiniętymi włosami jakie mam.
I 2 foty po fryzjerze,lekko podkręcone końce, ścięte trochę.
Zdaję sobie sprawę, że tragedii nie ma, są gorsze przypadki tylko wiecie o co chodzi...kiedyś włosy do tyłka, dużo więcej a teraz...wiem że do tego pewnie nie wrócę,ale chcę żeby się tak nie kruszyły i żebym miała coś w tym kucyku, jakiegoś koka czasem na fajną okazję zrobić...a jak to się zwinie to mała kupka powstaje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0385.jpg (98,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0386.jpg (81,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0388.jpg (75,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0389.jpg (68,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0398.jpg (47,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0400.jpg (87,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0402.jpg (74,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0407.jpg (81,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0408.jpg (94,2 KB, 17 załadowań)
Sun_day jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości