Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 21:06   #1321
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Tak, nałożona po myciu powodowała u mnie puch
Przyda mi się ten patent w razie czego

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Ronnea Pokaż wiadomość
Planuję zakup nowych odżywek i masek, ale na razie chcę wykończyć to, co mam teraz. Zainspirowana blogiem Anwen mam wypisane mnóstwo produktów do wypróbowania
Niektóre włosomaniaczki po przeczytaniu np.że silikony są złe, wyrzucają swoje wszystkie kosmetyki z nimi,a potem okazuje się,ze bez tych silikonów włosy wyglądają gorzej i okazuje się,że silikony mają swoich zwolenników.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hej
Po nocy z niodem i olejem wsio sie kleilo a tz w nocy sie do nnie nie przyznawal ale wlosy miekkie. Tyle ze zle zmylam bo mialam ostatki szamponu. I wlasnie siedze z umytymi i spkukanymi zelem lnianym z woda. Mam nadz ze sie ladnie skreca.
Zrobilam dzis zakupy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja umułam włosy szamponem Ziaji z czarną rzepą i jestem nim zachwycona, bo jako jeden z nielicznych, nie zostawił włosó szorstkich po umyciu, czyli nadaje się na co dzień. A włosy naolejowałam olejem słonecznikowym.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość

nie wiem czemu ale mam opory przed myciem włosów Facelle:rolleye s: a Tyle osób zachwala
Ja nie mam, bo ma mniej więcej takie same składniki myjące, nie ma w nim innych cudów.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
P

Czy Wam się sprawdzają kosmetyki do włosów (zwłaszcza odżywki) Isany? Miałam dwie i obydwie do kitu.
Nowej Isany nie miałam. Ta wycofana była dobra, ale nie bardzo dobra. Pozostałę Isany 300ml to dla mnie kit. Isana Proffesional nabłyszczająca była OK, Isana P. do włosów suchych- troszkę poniżej przeciętnej, a Isana P. do włosów farbowanych była bublem.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno. Czy OMO może sprawdzić się na raczej prostych włosach?

OMO jest idealną metodą na przesuszone włosy

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html
i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, na razie jeszcze nie użyłam, co sądzicie o tej odżywce, używałyście może?
Miałam i była dobra.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:07   #1322
Ronnea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Niektóre włosomaniaczki po przeczytaniu np.że silikony są złe, wyrzucają swoje wszystkie kosmetyki z nimi,a potem okazuje się,ze bez tych silikonów włosy wyglądają gorzej i okazuje się,że silikony mają swoich zwolenników.
Nie wyrzucę ich na pewno, powoli będę odstawiać i zobaczę, jak moje włosy zareagują, zawsze może im się polepszyć, kto wie. Jak będzie gorzej to do nich wrócę, na razie muszę próbować i uczyć się, co moje włosy lubią, a co nie

And be a simple kind of man. Oh, be something you love and understand...
Ronnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:30   #1323
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogłybyście mi coś powiedziec o tych dwóch szamponach? Może któraś z Was ich używała? Ja ciągle poszukuję swojego ideału
1. Rossmann, 2 in 1 shampoo ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...1-shampoo.html )
2. Mariage, szampon piwny wzmacniająco-odżywczy z ekstraktem z chmielu i piwem ( http://www.miraculum.pl/produkty/szampon-piwny ).
Miałam ten pierwszy i jest to zwykły, gęsty szampon. Nie przetłuszczał mi skóry głowy, a odżywka w nim w ogóle nie działa.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez naked_truth Pokaż wiadomość
ale są różne alkohole. Alkohol denat wysusza, szczególnie jeśli jest w czymś co nakładasz i zostawiasz na końcówkach. Na sklapie mógłby podrażnić (np. we wcierce). Naprawdę serdecznie odradzam używanie biosilku na co dzień. Chyba, że zmienili skład, nie jestem na bieżąco.
Czytałam,że można zrozumieć alkohol w kosmetykach naturalnych, bo pełni w nich rolę konserwantu, ale powinno się wystrzegać a. denat., bo jest to skażony etanol? Poprawcie mnie,jeśli źle mówię.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość

daj znać koniecznie jak ta Maska z olejkiem arganowym z Joanny ciekawa jestem
Miałam tą maskę. Ja byłam nią zachwycona, bo dobrze nawilżała i prostowała mi włosy Były takie zdyscyplinowane. Ale opinie są różne. Z tego co pamiętam ta maska ma emolientowy skład.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Sun_day Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za odpowiedź! Chciałam umieścić zdjęcie swoich włosów,ale nie wiem czy to ma sens. Za chwilę idę do fryzjera podciąć swoje "szare myszki" na końcach i chcę by to było ostatnie przełomowe cięcie, które doprowadzi mnie w raz w pielęgnacją do zdrowych włosów
Co do mycia to od lat stosuję metodę na "ściąganie piany z głowy ",ale zawsze spałam w rozpuszczonych włosach.
Ok, to muszę kupić jeszcze jedwab i jeszcze jedną maskę. Czy często zmieniać ich rodzaje czy jak zauważę efekty pozostać przy nich?

Spróbuję na początek tak-olejowanie na noc, mycie, nałożenie maski, zmycie jej, wcierka i jedwab na końcówki. U mnie noc to niestety pojęcie względne bo oprócz studiów pracuję w klubie i czasem kończę pracę o 6 rano ;d Często też wyjeżdżam i zazwyczaj brałam jak najmniej kosmetyków. W końcu trzeba zainwestować w dużą kosmetyczkę i tragarza
To nie będzie dla nich za dużo,czy można przesadzić ?
Na początku pielęgnacji trudno jest przesadzić z nawilżeniem

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Emenemka_ Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, opłaca się kupować Jantar? W sensie nie, czy nie zbankrutuję bardziej chodzi mi o to, czy Wam ta odźywka coś daje. Bo znalazłam dzisiaj w moim sklepie zielarskim, ale nie kupiłam bo nie mialam gotówki, a nie można płacić kartą. I teraz nie wiem czy wrócić i kupić
Miałam i była bardzo skuteczna.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Dziewczyny, stosujecie jakieś suplementy 'dla włosów'?? Typu belissa, vitapil, merz specjal..?
niedawno skończyłam brać olej z wiesiołka.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
po BD strasznie mi włosy wypadają ; o czytalam, ze tak samo będzie po facelle i innych szamponach dla dzieci. Obawiam się, ze będę musiala wrocic do sls. Jakie szampony polecacie do codziennego stosowania ? Najlepiej takie, ktore dostane bez problemu np w Rossmannie. Już nie wiem co mam robić. Poza tym wcierki jantar nie mogę dostać, myślicie, że w sklepie zielarskim szybciej znajde niz w aptece ?

Takie, które nie będą szkodzić Twoim włosom. Sama musisz to zobaczyć.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ale jak Wy podajecie "rozmiar" kucyka w cm, to chodzi o obwinięcie go u nasady, dookoła centymetrem, tak? bo mi w ten sposób wychodzi ledwie 6cm (załamuje mnie to, jak dziewczyny piszą o ponad 10), a średnica nie będzie miała więcej niż 2cm, także niestety.

zastanawiam się, czy da się coś z tym zrobić, więc Sun_day, trzymam kciuki!
Właśnie, jak się mierzy objętoć kucyla? luzem? na pierwszej lepszej frotce? na najcieńszej frotce?
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:44   #1324
Sun_day
Przyczajenie

Cytat:

[/COLOR]
Właśnie, jak się mierzy objętoć kucyla? luzem? na pierwszej lepszej frotce? na najcieńszej frotce?
Nie wiem czy jest sposób mierzenia,ale ja Wam napisałam o kucyku trochę wyżej upiętym przy pierwszej frotce,0rzy głowie i nie obwód a średnicę. Obwód to rzeczywiście nitką będzie można zmierzyć i będzie bardziej precyzyjnie.

Hmm,ja kiedyś różne rzeczy łykałam,ale nigdy nie widziałam poprawy. Od jakichś 7 miesięcy paznokcie mi się bardzo wzmocniły,a niczego w swoim życiu nie zmieniłam ;>
Sun_day jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:53   #1325
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Może to Ci jakoś ułatwi: http://siteczkowlosoow.blogspot.com/...sci-wosow.html
Stary 2013-08-13, 21:55   #1326
M a d z i o s z e k
Rozeznanie

Cytat:
Miałam ten pierwszy i jest to zwykły, gęsty szampon. Nie przetłuszczał mi skóry głowy, a odżywka w nim w ogóle nie działa.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Czytałam,że można zrozumieć alkohol w kosmetykach naturalnych, bo pełni w nich rolę konserwantu, ale powinno się wystrzegać a. denat., bo jest to skażony etanol? Poprawcie mnie,jeśli źle mówię.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Miałam tą maskę. Ja byłam nią zachwycona, bo dobrze nawilżała i prostowała mi włosy Były takie zdyscyplinowane. Ale opinie są różne. Z tego co pamiętam ta maska ma emolientowy skład.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Na początku pielęgnacji trudno jest przesadzić z nawilżeniem

Miałam i była bardzo skuteczna.

niedawno skończyłam brać olej z wiesiołka.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Takie, które nie będą szkodzić Twoim włosom. Sama musisz to zobaczyć.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

denat może wysuszać dlatego się powinno go unikac

A ja obwód mierzę robiąc kucyk ale zamiast zwiazać go gumka okręcam centymetrem
M a d z i o s z e k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:02   #1327
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Witam, można dołączyc do wątku?
Włosomania trwa u mnie już około 3,5 miesiąca, więc mogę powiedzieć że jestem początkująca jednak
Wstawiam w miarę aktualne zdjęcie włosów, wiem że idealnie nie widać. Mam ochotę coś z nimi zrobić, obciąć, przyciąć, skrócić, nie mam kompletnie koncepcji, tylko tyle wiem ze coś bym chętnie zmieniła. Z drugiej strony boję się ze będę żałować bo już dość długie wyrosły. Dylematy, dylematy

http://oi44.tinypic.com/taomlc.jpg
Witaj
Masz piękne włosy, obcięcie przemyśl dokładnie. Ja bym zapuszczała nadal. Prezentują się już świetnie, a mogą być jeszcze piękniejsze.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:04   #1328
Roslina xD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sun_day Pokaż wiadomość
Matko,nie było mnie kilka godzin a Wy już tak nieźle tu nadajecie.
Ok,to na wcześniejszą prośbę przesyłam fociszcza włosów. Nagimnastykowałam się nieźle żeby je jakoś uchwycić samodzielnie, nie jestem dobra w samorobionych fotach ;d także proszę się nie śmiać. Zbyt wiele nie widać, rozpuszczone tak jak pisałam nie wyglądają tak źle, przy głowie mam ich sporo ale im niżej tym gorzej bo są właśnie pourywane,połamane. Widać to na zdjęciu jak przechylam głowę, że od połowy jest ich mniej,ale aż tak krótko nie chcę ścinać.
Nie chodziło mi o obwód a o średnicę, że jakoś 1 cm,tak na oko,ale nie będzie więcej jak 2. Wstawiam fotę z wszystkim zwiniętymi włosami jakie mam.
I 2 foty po fryzjerze,lekko podkręcone końce, ścięte trochę.
Zdaję sobie sprawę, że tragedii nie ma, są gorsze przypadki tylko wiecie o co chodzi...kiedyś włosy do tyłka, dużo więcej a teraz...wiem że do tego pewnie nie wrócę,ale chcę żeby się tak nie kruszyły i żebym miała coś w tym kucyku, jakiegoś koka czasem na fajną okazję zrobić...a jak to się zwinie to mała kupka powstaje.
Ogólnie patrząc nie są takie złe, nawet błyszczące, u góry mi się podobają Gorzej z dołem. Wiem, że to ciężkie ale ja na Twoim miejscu po prostu bym je ścięła
Stary 2013-08-13, 22:21   #1329
Sun_day
Przyczajenie

Tylko u mnie właśnie wygląda to tak,że jak ścinałam z tych do tyłka to dół był gorszy od tego co widać na zdjęciu. Ścięłam do takiej długości gdzie były ładne,zdrowe,równe,ale po jakimś czasie znowu dół zrobił się lichy.
Dziś ścięłam trochę,postaram się je jakoś uratować,poczekać aż te połamane urosną...zobaczymy co z tego będzie. Boję się ścinać całkiem :/
Sun_day jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 23:00   #1330
beastlyessence
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

jeszcze jedno pytanie, polecacie szampon BDFM ? wypadaly komuś po nim włosy lub bardzo ciężko było je rozczesac ?

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 23:56   #1331
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze jedno pytanie, polecacie szampon BDFM ? wypadaly komuś po nim włosy lub bardzo ciężko było je rozczesac ?
Mnie. Kołtuniły się, puszyły i były brzydkie. Ogólnie to nie jestem fanką ultradelikatnych myjadeł. Wyątkiem jest facelle, ale myję nim średnio raz w tyg. (myję włosy co drugi dzień), bo boję się wypadania.
naked_truth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 08:25   #1332
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Mnie. Kołtuniły się, puszyły i były brzydkie. Ogólnie to nie jestem fanką ultradelikatnych myjadeł. Wyątkiem jest facelle, ale myję nim średnio raz w tyg. (myję włosy co drugi dzień), bo boję się wypadania.
Też chciałam zakupić ten Facelle,ale słyszałam tyle złych opinii odnośnie tego wypadania,że już sama nie wiem...
Stary 2013-08-14, 09:47   #1333
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Też chciałam zakupić ten Facelle,ale słyszałam tyle złych opinii odnośnie tego wypadania,że już sama nie wiem...
Ja bym na Twoim miejscu i tak kupiła facelle, bo się rewelacyjnie się sprawdza jako kosmetyk do mycia wszystkiego, więc nawet jeśli nie na głowę to do twarzy/ciała/higieny intymnej. Może spróbuj jak ja używać go co drugie-trzecie mycie?
naked_truth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:51   #1334
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu i tak kupiła facelle, bo się rewelacyjnie się sprawdza jako kosmetyk do mycia wszystkiego, więc nawet jeśli nie na głowę to do twarzy/ciała/higieny intymnej. Może spróbuj jak ja używać go co drugie-trzecie mycie?
W sumie dobry pomysł. Drogi nie jest,więc warto spróbować
Stary 2013-08-14, 10:02   #1335
beastlyessence
Raczkowanie

ja może kupie facelle za jakiś czas, na razie chyba wrócę do gliss kura z sls, choć za bardzo mi się to nie uśmiecha. muszę znaleźć szampon bez sls dla dorosłych i może taki się sprawdzi .
sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:10   #1336
prince_polo
Zakorzenienie

A mi sie przypomnialo ja moge polecic kuracje zlotą gliss kur. Bardzo fajne wloski jednak ze ja z tych pokreconych to do niej nie wroce szukam zlotego srodka by odzyl moj skret bo teraz w polowie nie jest taki jaki byl

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:10   #1337
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wielkie Sprawdzę co to za kosmetyki i może coś z tego wypróbuję
Ja z takiego zestawu jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
ten szampon z YR mam ale tragoczny jest

a z polleny mam tą odżwykę co Ty masz szampon i jest super

i ten szampon z Ce Ce mnie kusi, gdzie go kupiłaś? dobrze mi się wydaje, że on w rossmanie jest?

ale mi sie marzy maska lorys, ale ja jej nie mam gdzie kupić

ja chyba dam Jantarowi jeszcze jedną szanse, Ale mam spray z Green pharmacy przeciwko wypadaniu włosów i go chce najpierw zużyć.

ja mialam mega krzem,ale totalne dno. i szukam czegos innego
wczoraj zamówiłam bratek plus, ale to w sumie bardziej na twarz
O, nie wiedziałam, że jest również odżywka z tej serii... Ja mam z EP dużo kosmetyków, ponieważ zamawiam przez internet od razu większą ilość Bardzo lubię tę firmę.

Ce ce kupiłam w naturze, mam trochę inne opakowanie.

Lorysy są zdecydowanie warte wypróbowania Jedną litrową kiedyś już zużyłam z bambusem i keratyną i dokupiłam następne 2. Tylko u mnie w Auchan coś ostatnio kiepski wybór był

zapomniałam o tym szamponie jeszcze:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pszenica.html - z odżywką na wypadek wielkiego pośpiechu

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogłybyście mi coś powiedziec o tych dwóch szamponach? Może któraś z Was ich używała? Ja ciągle poszukuję swojego ideału
1. Rossmann, 2 in 1 shampoo ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...1-shampoo.html )
Używałam kilka lat temu, szampon jak szampon Wtedy jeszcze się nie przykładałam do pielęgnacji. Chyba był w miare ok.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:00   #1338
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Używałam kilka lat temu, szampon jak szampon Wtedy jeszcze się nie przykładałam do pielęgnacji. Chyba był w miare ok.
Dzięki za odpowiedzi wpadł mi w łapki przypadkiem, skusiły mnie ekstrakty w nim zawarte i niska cena, poza tym zawsze korciło mnie wypróbowanie takiego 'zwyklaka' i kupiłam 2 różne. Myłam nim włosy dopiero 4 razy i póki co nie narzekam - nie przetłuszcza mi skóry, nie uczula, już mogę stwierdzic, że jest wydajny bo potrzeba go na prawdę niewiele żeby się mocno spienił i nawet przyjemnie pachnie. Po nim stosuję odżywkę lub maskę. Ciekawe jak to będzie na dłuższą metę.

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:29   #1339
mir mur
Raczkowanie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:

Używałam na początku tego szamponu i to była istna masakra Włosy leciały mi garściami i nie dało się ich rozczesać. Teraz używam facelle i jest troszkę lepiej.
mir mur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:06   #1340
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jako, że mam problemy z alergią swoją myje nim twarz od kilku miesięcy
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A mi sie przypomnialo ja moge polecic kuracje zlotą gliss kur. Bardzo fajne wloski jednak ze ja z tych pokreconych to do niej nie wroce szukam zlotego srodka by odzyl moj skret bo teraz w polowie nie jest taki jaki byl
Miałam czarną i brązową serie- moim zdaniem szampon jest ok, odżywki nie miałam, ale ta cena...
Zakochałam się teraz w szamponie avokado i karite Mam po nim takie włosy, że nawet odżywki używać nie muszę by je ogarnąć
Cytat:
Napisane przez mir mur Pokaż wiadomość
Używałam na początku tego szamponu i to była istna masakra Włosy leciały mi garściami i nie dało się ich rozczesać. Teraz używam facelle i jest troszkę lepiej.
Oj ja do dziecięcych nie wrócę never... Nawet po olejowaniu staram się nimi nie myć. Włosy po kilkumiesięcznym katowaniu dziecięcymi wypadają mi od miesiąca kilogramami...
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:14   #1341
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Cytat:

Ale mówisz o szamponie czy płynie do kąpieli (czy balsamie, nie pamiętam)?

Cytat:
Napisane przez evolette Pokaż wiadomość
Witaj
Masz piękne włosy, obcięcie przemyśl dokładnie. Ja bym zapuszczała nadal. Prezentują się już świetnie, a mogą być jeszcze piękniejsze.
Dziękuję Chociaż przyznam, że często się z nimi bardzo męczę, nie chcą mi się łądnie układać i stąd takie myśli.

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:48   #1342
kropelkaa
Zakorzenienie

no dobra skoro nie szampony dla dzieci, nie Facelle to jaki szampon bez SLS polecacie?
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:52   #1343
barylka666
Zadomowienie

Przyjmuje wewnętrznie olej z wiesiołka (zmniejsza mi objawy pms) i zastanawiam się który suplement wybrać na wzmocnienie włosów, pojutrze wybiorę się do apteki i waham się pomiędzy Vitapilem z biotyną Silicą a Belissą? Bardziej skłaniam się ku vitapilowi... Co myślicie? Może jest tu jakiś "chemik" i powie, który skład jest lepszy?? A może znacie coś lepszego co wam pomogło na wypadanie??

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
no dobra skoro nie szampony dla dzieci, nie Facelle to jaki szampon bez SLS polecacie?

Gdy będę miała więcej gotówki to zakupie jakiś rosyjski szampon, nie mają sls-ów a same dobroci

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:57   #1344
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Przyłączam się do pytania, bo sama nie wiem

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Przyjmuje wewnętrznie olej z wiesiołka (zmniejsza mi objawy pms) i zastanawiam się który suplement wybrać na wzmocnienie włosów, pojutrze wybiorę się do apteki i waham się pomiędzy Vitapilem z biotyną Silicą a Belissą? Bardziej skłaniam się ku vitapilowi... Co myślicie? Może jest tu jakiś "chemik" i powie, który skład jest lepszy?? A może znacie coś lepszego co wam pomogło na wypadanie??

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Ja łykam zwykły skrzyp,ale nie mam pojęcia jak efekty,bo nie wypadają mi włosy.
A dużo Ci ich wypada? Od kiedy? Stosujesz coś zewnętrznie i wewnętrznie na wypadanie?
Stary 2013-08-14, 14:02   #1345
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Ja łykam zwykły skrzyp,ale nie mam pojęcia jak efekty,bo nie wypadają mi włosy.
A dużo Ci ich wypada? Od kiedy? Stosujesz coś zewnętrznie i wewnętrznie na wypadanie?

Już od dłuższego czasu....robiłam badania krwi i niby wszystko dobrze, piłam skrzypokrzywe jakieś dwa tygodnie ale przestałam bo miałam straszne pobojowisko na twarzy. Wypadają mi podczas mycia, czesania, gdy mam rozpuszczone i "przejade" po nich ręką to zawsze kilka włosów mi zostaję w ręku, choć ostatnio i tak jest już ciut lepiej (może to przez wiesiołka?)

Od wczoraj zaczynam ponownie wcierać Jantar, a gdy on mi się skończy to mam całą buteleczkę Radicalu. I teraz zastanawiam się nad jakimś suplementem...

Stary 2013-08-14, 14:06   #1346
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie pomogę bo takowych nie używam, w drogeriach ciężko takie znaleźć a nie będę zamawiała non stop z internetu szamponu
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 14:06   #1347
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Gdy będę miała więcej gotówki to zakupie jakiś rosyjski szampon, nie mają sls-ów a same dobroci
pamiętam pacjentki jeszcze mówiły, że im pomagał Biotebal, ale sama jeszcze nie próbowałam ja po skrzypovicie albo bedę brała Silicę albo wlasnie ten Biotebal

te rosyjskie szampony tylko przez internet?
Stary 2013-08-14, 14:08   #1348
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
pamiętam pacjentki jeszcze mówiły, że im pomagał Biotebal, ale sama jeszcze nie próbowałam ja po skrzypovicie albo bedę brała Silicę albo wlasnie ten Biotebal

te rosyjskie szampony tylko przez internet?

Dzięki za odpowiedź, kusisz tym biotebalem, niedobra
Gdy już coś zakupię to dam Wam znać

W niektórych sklepach zielarskich też są

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-14 o 14:18
Stary 2013-08-14, 14:22   #1349
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź, kusisz tym biotebalem, niedobra
Gdy już coś zakupię to dam Wam znać

W niektórych sklepach zielarskich też są
no własnie ten Biotebal ma w necie same dobre opinie

hehe a Ty niedobra kusisz tymi szamponami
Stary 2013-08-14, 14:24   #1350
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Już od dłuższego czasu....robiłam badania krwi i niby wszystko dobrze, piłam skrzypokrzywe jakieś dwa tygodnie ale przestałam bo miałam straszne pobojowisko na twarzy. Wypadają mi podczas mycia, czesania, gdy mam rozpuszczone i "przejade" po nich ręką to zawsze kilka włosów mi zostaję w ręku, choć ostatnio i tak jest już ciut lepiej (może to przez wiesiołka?)

Od wczoraj zaczynam ponownie wcierać Jantar, a gdy on mi się skończy to mam całą buteleczkę Radicalu. I teraz zastanawiam się nad jakimś suplementem...
Mnie w zeszłym roku wypadały włosy i to była istna tragedia. Nigdy nie widziałam żeby komuś wypadało tyle włosów. Skutki niestety zostały do dziś,tyle że mnie u mnie to były problemy zdrowotne ... Pamiętam,że brałam żelazo,witaminę a+e i zaczęłam pić właśnie pokrzywę (muszę przyznać że cerę mam teraz bardzo ładną ), stosowałam jeszcze maskę WAX i w sumie to tyle. A słyszałaś o tabletkach Merz Special? Zbierają bardzo dobre opinie I jeszcze kozieradka może coś zdziałać ! Zobacz,poczytaj :p

Edytowane przez CrystalNatasha
Czas edycji: 2013-08-14 o 14:27
CrystalNatasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości