2013-09-07, 14:32
|
#154
|
Przyjaciółka KWC
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 16 278
|
Dot.: Mam pytanie o przetwory-robicie?
Cytat:
Napisane przez marsi11
jeśli chodzi o pomidory to ja podpatrzyłam znakomity przepis u starej chorwatki
pomidory sparzone bez skóry kroję ale mniej więcej z 70% owocow wycinam miąższ
duszę z dużą ilością lisci selera(!) ,standardowo czosnek i na sam koniec dodaję oliwę
oczywiście zielsko i czosnek wyjmuje na sam koniec z gara
te pomidory krolują u mnie od lat, a najcześciej używam je do makaronow i do risotto
|
Zrobiłam pomidory tym sposobem po przeczytaniu Twojego posta i muszę przyznać, że są fajne, bardzo aromatyczne z tym selerem. Kolejny rzut też zrobię tym sposobem.
Mam już pomidory solo, pomidory z chilli, pomidory z czosnkiem i te pomidory duszone z selerem. Może przetrwam zimę.
__________________
nie musimy się katować
nienormalną sytuacją
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
|
|
|