Zakorzenienie
Przekupka: 60 pkt / 100% pozyt.
|
Wrzesień Wszystkiego po trochu
Witam i zapraszam Dawno mnie nie było na straganie, a mam kilka rzeczy na wymianę:
PERFUMY
Cartier, Baiser Vole – 10/15 ml
Thierry Mugler, A*Men Pure Malt – 97/100 ml
Azzaro, Visit – 27/30 ml
Moschino, I love love, z 30 ml ubyło ok. 10 ml; niestety w wyniku "katastrofy torebkowej" rozmazały się napisy na butelce, a jeden "płatek" od plastikowego kołnierzyka przy nakrętce jest ułamany; jest to oczywiście tylko defekt estetyczny, na funkcjonalność korka nie ma żadnego wpływu
Perfumy wymieniam wyłącznie na perfumy; zdjęcia dodam później
MAKIJAŻ
Shiseido, Liquid Foundation SPF 50, odcień nr 30 – użyty dwa razy na twarz
Bourjois, podkład 1 2 3 Perfection, najjaśniejszy kolor nr 51 – użyty 3-4 razy
Bourjois, błyszczyk w kolorze nr 17 Grenade Juicy – użyty dwa razy
Max Factor, czarny tusz 2000 Calorie curved brush – użyty raz, dosłownie przedwczoraj kupiłam omyłkowo ten z wygiętą szczoteczką, ale nie umiem nią operować
Manhattan, korektor w pędzelku – użyty dwa razy
Pharmaceris, Delikatny fluid intensywnie kryjący, kolor Ivory 01 - używany, zostało ok. 60% opakowania
TWARZ
Bioderma, Hydrabio Riche, bogaty krem nawilżający – używany, zostało ok. 40% z opakowania
Douglas, More than Moisture, maska nawilżająca z kwasem hialuronowym – raz użyta na twarz (zdjęcie później)
Iwostin, Rosacin, krem zmniejszający rumień na noc do cery naczynkowej, używany, zostało 50%
Iwostin, Capillin, maseczka kojąco-wzmacniająca do cery naczynkowej - używana, zostało 80%
CIAŁO
Tołpa Body Pro, Firming, Kreator jędrnej skóry (Multi-aktywne serum ujędrniające) – jak nowe, bez jednego „psika”pompką
Eveline, Superskoncentrowane serum anticellulitowe - użyte raz na uda
L’Orient, Powder Body Mud – suszone błoto z Morza Martwego, w postaci proszku – nowe, nieużywane
Kamill, krem nawilżający do rąk – używany, pozostało 80% opakowania
WŁOSY
John Frieda, szampon do włosów pozbawionych objętości, stara formuła – nowy, nieużywany
John Frieda, szampon do włosów pozbawionych objętości, nowa formuła – używany, zostało 70% opakowania
John Frieda, pianka do stylizacji włosów pozbawionych objętości – używana, zostało 80% z opakowania
Farouk, Chi Volume Booster, spray zwiększający objętość włosów - zostało 70%
Toni&Guy, Cleanse, szampon głęboko oczyszczający włosy, do okazjonalnego stosowania – używany, pozostało 95% opakowania
Nivea, pianka do stylizacji włosów - używana, zostało 80%
Wella Forte, pianka do stylizacji krótkich włosów - używana, zostało 90%
GlissKur, dwufazowa odżywka w sprayu do włosów zniszczonych - prawie nie używana
GlissKur, dwufazowa odżywka w sprayu do włosów pozbawionych objętości - prawie nie używana
Dove, szampon do włosów wypadających - użyty raz
PAZNOKCIE
Eveline, odżywka wzmacniająca z diamentami - nowa, nieużywana
Lakiery Pupa, Inglot, Bell, Astor widoczne na zdjęciu - użyte 1-2 razy, a niektóre zaledwie przetestowane - najchętniej oddałabym hurtem
AKCESORIA
Kessa, tradycyjna rękawica do masażu i peelingu ciała – raz użyta, uprana
POTRZEBA MI
Olejku przeznaczonego do masażu, naturalnego, bez parafiny
Serum nawilżającego do twarzy
Maseczek nawilżających do twarzy, w saszetkach - nie Ziaja, Soraya
Maski do włosów cienkich, farbowanych
Żelu do mycia Iwostin Sensitia
Żółtego korektora do powiek Benefit Lemon-Aid, może być resztka na wypróbowanie, byle niewyschnięta
Tuszu do rzęs, wyłącznie silikonowa szczoteczka; wyjątek stanowi MF 2000 Calorie klasyczny
Może jakichś fajnych cieni
Dobrej kredki do oczu, w kolorze szarobrązowym
Pianki do włosów w wersji mini, żadnej Isany czy Nivea
Podkładu Revlon Superstay wersja dla cery mieszanej odcień 150 Buff albo innego o podobnych właściwościach
Żelu do usuwania skórek Sally Hansen (tego w niebieskiej buteleczce)
Peelingu do ciała, kremowego, najlepiej organicznego, bez polietylenowych drobinek, z jakimiś łupinkami
Peelingu do stóp
Bibułek matujących
Płynu do soczewek kontaktowych
Szytego, porządnego albumu do zdjęć
UWAGA, WAŻNE:
Na posty odpowiadam głównie wieczorami, ponadto dość często wyjeżdżam, więc bardzo proszę o cierpliwość. Moje kosmetyki są w bardzo dobrym stanie, co potwierdzi każda Wizażanka, która się ze mną wymieniała w przeszłości; takich też oczekuję w zamian. Generalnie nie narzekam na braki na półkach z kosmetykami, więc mogę być wybredna - za co przepraszam z góry - ale część rzeczy chętnie oddam za przydatny mi drobiazg. Na życzenie podaję kody, dokładne daty ważności (oczywiście żaden z kosmetyków nie jest przeterminowany), i co tam tylko zechcecie.
Nie wszystkie przedmioty z wątku są na zdjęciach, postaram się je rychło uzupełnić.
BARDZO ISTOTNA INFORMACJA:
Na pytania zadane w moim wątku odpowiadam w tymże. To chyba oczywiste. Na posty "Odpisz u mnie" nawet nie reaguję. Jeśli nie chce Ci się albo nie umiesz śledzić wątku, to nie inicjuj rozmowy.
Nie szukam ciuchów, biżuterii, akcesoriów. Kosmetyki dla nastolatek to też zupełnie nie mój target.
WYMIENIONE
Benefit, Hoola, puder brązujący – mało używany, zostało co najmniej 90% opakowania
Cetaphil, emulsja micelarna do mycia twarzy – używana, zostało 90% opakowania
YSL, Baby Doll – 22/30 ml rezerwacja gidran
Charles Jourdan, The Parfum -30 ml bez kilku psików
Czas edycji: 2013-11-05 o 19:39
|