2013-10-03, 18:21
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Hej
Cytat:
Napisane przez katka_19
Dzień dobry Dziewczyny 
Dziękujemy bardzo za życzenia zdrówka dla Oliwki  Jesteśmy już w domu, to była jakaś paskudna biegunka:/
Przy tym ani jeść ani pić nie chciała i był delikatny stan zapalny. Ale już wszystko wraca do normy 
Zabieram się za nadrabianie i podziwianie co nowego Małe Pociechy robiły 
|
Super, że już lepiej
Cytat:
Napisane przez oldzinx
Pochwalę się! Wczoraj na lumpku kurtkę z hm kupiłam za 3zł. Śliczna bordowa. I najlepsze że nieużywana, w środku jeszcze ten patyczek biały po metce papierowej był .Jak nówka, ale się cieszę  a i jeszcze parę sweterków, i bojówki z hm i gap. Zaraz się chyba zsikam w majty 
|
za zakupy
Cytat:
Napisane przez Demeter
Dziewczyny, jak z tym siadaniem jest ?
Bo mały ma 5 miesięcy skończone i jak siedzi u mnie na kolanach to ciągnie głowę do przodu, więc ja go za rączki i się podnosi do siadu i tak się kiwa mu głowa ale siedzi (oczywiście go trzymam za rączki). Chyba nogę mu już pozwolić ? Pamiętam, jak byłam u koleżanki co jej synek miał 5,5 miesiąca i ona mu poduszkami obstawiała plecy i tak sobie siedział.
|
Moja tak samo. Odkąd skończyła 4 miesiące podciąga się i siada. Ostatnio to nawet bez niczego siada jak jest w pozycji półleżącej na kolanach. Pytałam wczoraj pediatry jak długo pozwalać jej tak siedzieć, a ona ,że jak dziecko samo siedzi to nie ma co jej powstrzymywać. Nie pomagać jej w tym, ale też nie przeszkadzać.
Cytat:
Napisane przez pani22ka
Jestem trochę podłamana. dziś rano zrobiłam ("poszedł" w zimowym kombinezonie i wiem że potrzebujemy większego  ) syniowi morfo i profil żelaza. no i żelazo drastycznie w dół przez 3 tygodnie (norma: 9,0 - 32,0; ostatnio miał 9,7 a dziś już tylko 4,3)  no ale to przeze mnie  odpuściłam mu żółtko (do momentu aż polubi grudy), nie wpychałam mięsnych zupek  to jutro nazbieram u Palczewskiej :/
Córko jakie zalecenia miałaś? tylko actiferol (u mnie nic nie daje jak widać)???
|
oby wyniki się porawiły
Tak mnie dzisiaj głowa bolała i niedobrze mi było, że pospałam sobie z Nastunią 3godz. w ciągu dnia. Dobrze mi to zrobiło a teraz trzeba urwisa iść i kąpać Moja córka przypomniała sobie dzisiaj, że potrafi krzyczeć i piszczeć
Dziewczyny mam pytanie (szczególnie do mam które mają starsze dzieci): Co kupić 2-letniej dziewczynce na prezent? Tak do ok. 80zł. Nie mam kompletnie pomysłu, a może Wy coś fajnego zaproponujecie
|
|