Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 09:21   #1981
oldzinx
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja kupilam wczoraj Milusiowi czapke z rekawiczakmi z Cubusa - dalam cale 39.99 ( co daje na nasze 80nok .. a tam jak byk cena 129 nok :P ) czyli wNO drozej haha.

ale Marian jest tylko jeden .. co nie zmienia faktu ze przecudna ma fryzurę

MIELONE z MIZERIA
za zakupy
a co do Mariana
Dzięki za pomysł na dzisiejszy obiad

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hejka
My dziś zaczęliśmy brokuł. Krzyś zachwycony nie był Przygotowałam 1/3 słoiczka, zjadł prawie wszystko, ale troszeńkę zostawił na dnie, powiedział stanowcze NIE na resztkę Rzeczywiście, nie było to najlepsze
Widzę że Krzysio to mały głodomór
U nas dzisiaj 1 próba z brokułem będzie. Zobaczymy jak nam pójdzie.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do historii o psie zabawce to nierozumiem ludzi ktorzy kupuja zwierzaka dziecku no chyba ze ma on 10 lat albo wiecej .
Zwierze dobrze wplywa na rozwoj dziecka ale trzeba kontrolowac i dziecko i zwierze jak wobec siebie sie zachowuja . Twoja kolezanka to idiotka (sorki ale tak jest ).
Ja mam 2 psy i w zyciu bym nie pozwolila na takie zachowanie .
Uwierz mi że tez tak uważam. Szkoda psa. Ja od zawsze ze zwierzetami chowana (psy, koty, chomiki itd.). Ale zawsze byliśmy z rodzeństwem za nie odpowiedzialni. Karmiliśmy, sprzątaliśmy klatki. Mam szacunek do zwierząt i wielką miłością je darzę. Staram się nawet jakoś pomagać. Teraz mieszkamy w bloka ale jak kiedyś będę miaał swój dom (jak narazie marzenie) to na pewno będzie pies i kot

Kombinezony śliczne, ten z Nexta najfajniejszy dla mnie. Co do kolorów w sklepach zgadzam się że dla chłopców kolory bardzo ograniczone

wow masz kameleona? zawsze mi się marzył ale teraz jestem już za stara. Może w przyszłości Tomek zapragnie mieć

aaa i za zdrowe zęby

Cytat:
Ale piękny!!!
Zapomniałam Wam napisać - byłam dziś u dentysty
Ostatnio byłam ze 2 lata temu, babka zrobiła mi plombę i powiedziała, że mam jeszcze 4 czy 5 zębów do zrobienia. No i potem zwlekałam, później ciąża, po ciąży... W końcu poszłam. Do innej, bo się przeprowadziliśmy przecież. I co? I nie mam nigdzie dziury, tylko w dwóch miejscach ukruszona plomba (no właśnie jeden taki ząb mnie bolał, co mnie zmobilizowało ), reszta ok. Wymieniła mi jedną z tych plomb, jeszcze 1 wizyta mnie czeka.
No ale co niby się stało z tymi "4-5 zębów z dziurami"??? Naprawiły się same..? Czy tamta mnie chciała naciągnąć..? Bo ta dzisiejsza na bank skrupulatna, dokładnie oglądała.
Jestem mega happy, ale nieco zdziwiona
Możliwe że ta poprzednia dentystka kasę na tobie chciała zarobić. Na dobrą sprawę jak nie masz kogoś zaufanego to skąd wiedzieć co oni tam w tych zębach leczą? Jak widać ubytek to wiadomo, ale jak nie widać a niby jest??? To samo z lekarzami którzy mają umowy z firmami farmaceutycznymi (na zasadzie znajdź nam 10 nowych klientów a dostanie pan wycieczkę) i wciskają ludziom niepotrzebne leki

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
W poniedziałek byliśmy na sesji plenerowej, bo słonko ładne wyszło i w końcu trzeba było to załatwić. Nie moge się zdjęc doczekać, bo wiem, że będa piekne - dla chętnych do zobaczenia będa na FB ale musze troche poczekać...
Niestety podczas sesji był straszny wiatr i zaczeło mnie coś wieczorkiem brać, już się bałam, że choróbsko przede mną i Kubcia zaraże, ale na szczęście następnego dnia było lepiej. Pomogła lampka ciepłego winka

Wczoraj wyczytałam, że to przez stres w związku z przeprowadzką
Witamy i czekamy na fotki. Zawsze możesz je wkleić do galerii klubowej, tam tylko my widzimy
A co do zestresowanego kota to padłam

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Poucinało mi cytaty. Ktoś wie ile można mieć?!

a na 164? nosowska kiedyś śpiewała "ja-sowa"
Nie wiem ile ale też często mi ucina
O lubię Nosowską i HEY, "ja sowa" mam sentyment

Cytat:
Aha, i dziś po raz pierwszy położylismy K. w wanience na brzuszku Zaskoczony, ale chyba miło
za leżonko w wannie ( Tomek uwielbia na brzuchu, patrzy wtedy na tą żółtą kaczkę, czasami sam się próbuke przekręcić i nurkuje głową muszę pilnować)

cdn.
Stary 2013-10-03, 09:31   #1982
anika_s
Wtajemniczenie

dzięki Moderna
termofor chyba cos pomógł - bo psiaczek był dziś w nocy dużo spokojniejszy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:40   #1983
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNastuni Pokaż wiadomość
Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Nastunia była bardzo dzielna, nawet się nie zakrzywiła przy wkłuciu. Pani doktor i pielęgniarka wychwaliły, że pogodna i że rzadko zdarzają się takie dzieci Jestem z niej dumna
Waży już 8,5 kg (już rozumiem dlaczego mi kręgosłup nawala) i ma 73cm długości. Właśnie ją uspałam i czekam na męża bo jeszcze siedzi w pracy

Cytat:
tja. T. w niedzielę obczaił, że w wanience też można myknąć na brzuszek... ile się chłop nagimnastykuje by mu głowę umyć...
a ja by pieluchę zmienić...
a kiedyś, bestyja mała, nie loobiła brzuszkowania...
niedlugo bedziemy w biegu zmieniac pampersy

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny
Dziękujemy bardzo za życzenia zdrówka dla Oliwki Jesteśmy już w domu, to była jakaś paskudna biegunka:/
Przy tym ani jeść ani pić nie chciała i był delikatny stan zapalny. Ale już wszystko wraca do normy
Zabieram się za nadrabianie i podziwianie co nowego Małe Pociechy robiły

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dzięki Moderna

dzien dobry

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:51   #1984
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaNastuni Pokaż wiadomość
Witam
Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Nastunia była bardzo dzielna, nawet się nie zakrzywiła przy wkłuciu. Pani doktor i pielęgniarka wychwaliły, że pogodna i że rzadko zdarzają się takie dzieci Jestem z niej dumna
Waży już 8,5 kg (już rozumiem dlaczego mi kręgosłup nawala) i ma 73cm długości. Właśnie ją uspałam i czekam na męża bo jeszcze siedzi w pracy
dla córci, a i za piękną wagę, 8,5kg super.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Całkiem zapomniałam o takim kąpaniu (brakuje mi czasem emotki walącej się młotkiem po głowie).

Cytat:
eeee to nie wiem ,wczoraj polozylam sie z Roszkiem o 21? albo chwile przed ? a dzis musialam go obudzic przed 10 bo na basen ....
Zazdroszczę 10! , i jeszcze musiałaś go obudzić
U nas dzisiaj 4.30 pobudka...czyli moje stwierdzenia że było mu za zimno w głowę zostały skutecznie obalone

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Ostatnio mój TŻ próbował oszacować, ile PALET mleka wyprodukowałam
O matulu. PALETY mleka
No to pochwal się ile ich naprodukowałaś

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny
Dziękujemy bardzo za życzenia zdrówka dla Oliwki Jesteśmy już w domu, to była jakaś paskudna biegunka:/
Przy tym ani jeść ani pić nie chciała i był delikatny stan zapalny. Ale już wszystko wraca do normy
Dużo zdrówka dobrze ze wszystko ok.

Pochwalę się! Wczoraj na lumpku kurtkę z hm kupiłam za 3zł. Śliczna bordowa. I najlepsze że nieużywana, w środku jeszcze ten patyczek biały po metce papierowej był .Jak nówka, ale się cieszę a i jeszcze parę sweterków, i bojówki z hm i gap. Zaraz się chyba zsikam w majty

Pozdrawiamy. Tomek marudny. Co do zębów miałam pytać, można wybielać paskami jak się karmi? Wiem ze tego żelu się nie połyka ale mi i tak zawsze ze śliną coś się łyknie

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-10-03 o 09:53
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:03   #1985
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ano wolalam zrobic bibke na urodziny, i poszlo 90% kasy jaka dostalam ... a mialo byc prawko ... no ale coz - teraz jestem juz za stara :P haha.

chyba Cie pogielo z ta staroscia ..... no ale sama sie prosisz - w Twoim wieku juz zabieraja prawko
a tak na serio to rob kobieto -na co czekasz??? tylko moze lepiej w Nor.moze tam normalne egzaminy bo u nas szopka .
Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny
super
Cytat:
dzięki Moderna
to dobrze .
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Pochwalę się! Wczoraj na lumpku kurtkę z hm kupiłam za 3zł. Śliczna bordowa. I najlepsze że nieużywana, w środku jeszcze ten patyczek biały po metce papierowej był .Jak nówka, ale się cieszę a i jeszcze parę sweterków, i bojówki z hm i gap. Zaraz się chyba zsikam w majty
za 3 zl???
ostatnio wlasnie wyjelam\odcielam ten patyczek od swetra Kuby -przez rok z tym chodzil i nikt nie zauwazyl

co do paskow - nie wiem ....
Stary 2013-10-03, 10:17   #1986
anika_s
Wtajemniczenie

Nestelle mnie wczoraj zmobilizowała pytaniem o odrobaczenie i dziś jestem umówiona z weterynarzem
Stary 2013-10-03, 10:49   #1987
Dragusia88
Zakorzenienie

właśnie był kurier są zabawki jak się florek obudzi to dostanie młotek chichotek na poczatek
a teraz szukam fotelika 9-18kg interesują mnie Cybex Juno Fix http://www.krainadziecka.com.pl/cybe...x-9-18-kg.html i Kiddy PhoenixFix Pro2 http://www.babyland.pl/produkt/32782...R.html?ref=g22
a we wrocku nie ma buu ;/ trzeba będzie się do Katowic i Zabrza wybrać. bo jeden jest w Kato drugi w Zabrzu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 10:55   #1988
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
właśnie był kurier są zabawki jak się florek obudzi to dostanie młotek chichotek na poczatek
a teraz szukam fotelika 9-18kg interesują mnie Cybex Juno Fix http://www.krainadziecka.com.pl/cybe...x-9-18-kg.html i Kiddy PhoenixFix Pro2 http://www.babyland.pl/produkt/32782...R.html?ref=g22
a we wrocku nie ma buu ;/ trzeba będzie się do Katowic i Zabrza wybrać. bo jeden jest w Kato drugi w Zabrzu
Dragusia poczytaj, jestes pewna, ze chcesz taki fotelik?
http://foteliki-pod-lupa.pl/testy-fo...-pod-lupa-ece/

http://foteliki-pod-lupa.pl/testy-fo...slona-tulowia/

http://foteliki-pod-lupa.pl/testy-fo...ieki-z-genewy/
Stary 2013-10-03, 11:00   #1989
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:

za 3 zl???
ostatnio wlasnie wyjelam\odcielam ten patyczek od swetra Kuby -przez rok z tym chodzil i nikt nie zauwazyl

co do paskow - nie wiem ....
wszystko po 3zł było
I nie drapał go ten patyk? W kurtce był przy samym karku na metce.

Cytat:
Nestelle mnie wczoraj zmobilizowała pytaniem o odrobaczenie i dziś jestem umówiona z weterynarzem
Dobry pomysł, zaszczepisz przy okazji .

Cytat:
za zabawki.
fotelik, ja chyba zdecyduje się na Maxi Cosi priori sps. A przez internet nie chcesz zamawiać, czy używane kupujesz?

Moderna dzięki za linki. Ten filmik jest wstrząsający.

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:04
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:15   #1990
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziewczynki, jak zimno - brrr. Puszek śpi w salonie przy otwartym balkonie - spała na spacerze i śpi i śpi. Byłyśmy u ortopedy, ale usg w przyszłym tygodniu, bo wszystko wygląda bardzo dobrze, ale w tych fałdkach mało widać Moje maleństwo.
Byłyśmy w Lidlu - bardzo fajne ubranka dla naszych maluszków będą next week.

To idę po kawkę i nadrabiam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:21   #1991
BYou
MBZ♥

Przepraszam ale nie odniosę się bo mi internet znów muli i ciągle mnie wywalajuż mi 2 razy skasowalo

Z tego co pamiętam;

Pani, u nas też podczas kąpania jest obrót na brzusio-kąpiemy w naszej wannie już także miejsca jest

Nestelle ten nextowy fajny

Anika fajnie, że piesio przespał spokojniej nockę

Katka

Oldzinx za łupy

Córko, Megi fajnie, że się spotkałyscie

Przyjaciele już pojechalinocka zarwana ale nie moglismy się nagadaći Roszpunka ma narzeczonego Franka

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:16   #1992
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Cytat:
Witamy i czekamy na fotki. Zawsze możesz je wkleić do galerii klubowej, tam tylko my widzimy
A co do zestresowanego kota to padłam
O to jest myśl, wrzucę do galerii klubowej. Bo o ile ja już i tak się Wam pokazałam i nie miałabym problemu, żeby dać na wizaż tak TŻ ma pewne obiekcje To będą w klubie.

A kotem to można się śmiać a ja cholera mam wszędzie nasikane i coś co pomaga to podobno feromony, np. obroża z nimi za 90 zł Nie mam i szkoda mi kasy na to, czekam na razie może mu to minie

Cytat:

katka_19 za wyjście ze szpitala!

-----
Dziewczyny, jak z tym siadaniem jest ?
Bo mały ma 5 miesięcy skończone i jak siedzi u mnie na kolanach to ciągnie głowę do przodu, więc ja go za rączki i się podnosi do siadu i tak się kiwa mu głowa ale siedzi (oczywiście go trzymam za rączki). Chyba nogę mu już pozwolić ? Pamiętam, jak byłam u koleżanki co jej synek miał 5,5 miesiąca i ona mu poduszkami obstawiała plecy i tak sobie siedział.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:16   #1993
Dragusia88
Zakorzenienie

hm...dzięki, poczytam później, widziałam narazie filmik, kurde w ogóle nie pomyślałam ze one pasów nie mają myślałam że to i to. to kurcze czemu są to najbezpieczniejsze foteliki?
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Przyjaciele już pojechalinocka zarwana ale nie moglismy się nagadaći Roszpunka ma narzeczonego Franka
no pięknie, wszystkie dzieciaki już zeswatane

Stary 2013-10-03, 12:24   #1994
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
u mnie to samo, Pani a nie próbowals go w wannie dużej kapać?
kąpiel to działka konkubenta. moja jest tylko asysta więc się nie wtryniam w metody. kiedyś mówił, że czeka aż młodzian będzie siedział

Cytat:
... no ale coz - teraz jestem juz za stara :P haha.
padłam. Gówniarra jesteś zapisuj się!

Cytat:
to bym 1000 razy wstawala ,poza tym ten placz . jego argumenty sa silniejsze

Cytat:
Zaraz się chyba zsikam w majty
jak coś ekstra upoluję, to też się tak ekscytuję

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
o której byłaś? ja ok. 9:30 i puchy już były...

Cytat:
i Roszpunka ma narzeczonego Franka
zaakceptowany przez córę? czy tylko teście dogadane?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:39   #1995
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
o której byłaś? ja ok. 9:30 i puchy już były...
od 7 października będą http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...10-2013,1795/1
Stary 2013-10-03, 12:53   #1996
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Pamiętam, jak byłam u koleżanki co jej synek miał 5,5 miesiąca i ona mu poduszkami obstawiała plecy i tak sobie siedział.
tylko po co...
Rehabilitantka cały czas powtarza, żeby nie zniweczyć pracy i nie przyspieszać naturalnych procesów.
Dziecko, jak będzie gotowe, na bank usiądzie.
Mojemu synowi bardzo podoba się siedzenie na kolankach (okazjonalnie, chwilowe i pacyfikujące), czasem sam usiądzie "przy cycku", podciąga się za nasze ręce, ale jeszcze sam nie siada. Ma czas

Cytat:
wzięłam dziś gazetkę. Tylko wiem, że nie dam rady być tam o 7ej i bić się o łupy

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:55 Powód: lit.
Stary 2013-10-03, 13:03   #1997
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a moze cos cie ugryzło? mi Julke ostatnio cos dziabło w powieke ze chodziła 3 dni ze spuchniętym okiem
To chyba krem, już go nie używam, opuchlizna zeszła.
Zdrówka

Cytat:
dzięki Moderna
Pamiętam, że kiedyś dostałam szczeniaczka i pierwsze dwie noce były okropne, strasznie płakał, ale potem zaczął już się przyzwyczajać.

Cytat:
O matulu. PALETY mleka
No to pochwal się ile ich naprodukowałaś

Pozdrawiamy. Tomek marudny. Co do zębów miałam pytać, można wybielać paskami jak się karmi? Wiem ze tego żelu się nie połyka ale mi i tak zawsze ze śliną coś się łyknie
heh no nie oszacował. Pogubił się w wyliczeniach
A z paskami też się kiedyś zastanawiałam, ale wolę jednak poczekać do końca karmienia.

Cytat:
Dziewczynki, jak zimno - brrr.
Zimnica straszna! Muszę odkopać czapki i rękawiczki.

Cytat:
no pięknie, wszystkie dzieciaki już zeswatane
Mój nie, Kalina go olała i poszła spać. A tak się chłopak ślinił

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:13   #1998
BYou
MBZ♥

Demeter ja czekam aż Ona będzie gotowa samawtedy pewnie będzie kombinować z leżenia na brzuszku czy na boczku.o zawał serca pryprawiają mnie dzieci tak obtoczone przez poduchy, takie pozwijane

Pani, zaakceptowany przez Roszpunkębyło cacy cacy i buzi buzi

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:28   #1999
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

wzięłam dziś gazetkę. Tylko wiem, że nie dam rady być tam o 7ej i bić się o łupy
ja pewnie też nie
Stary 2013-10-03, 13:31   #2000
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Mój nie, Kalina go olała i poszła spać. A tak się chłopak ślinił
Eeee... wiesz... ma poczucie bezpieczeństwa przy Wojtku. Ktoś nie śpi, żeby spać mógł ktoś.

Pani - mogę Ci coś kupić i podesłać, jak chcesz. Ja byłam po 10 i na większe dzieci u mnie jeszcze trochę było. Prócz kozaków - pustki. Ale mam właściwie wszystko już dla Igora, więc tak się przeszłam rekreacyjnie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:14   #2001
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
tylko po co...
Rehabilitantka cały czas powtarza, żeby nie zniweczyć pracy i nie przyspieszać naturalnych procesów.
Mojemu synowi bardzo podoba się siedzenie na kolankach (okazjonalnie, chwilowe i pacyfikujące), czasem sam usiądzie "przy cycku", podciąga się za nasze ręce, ale jeszcze sam nie siada. Ma czas
Zgadzam sie.
Bo dziecko ma nie siedzieć tylko siadać - SAMO.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:31   #2002
Moderna
Zakorzenienie

hej hej

a co tu tak dzis pusto? u nas dzisiaj swieto, wiec maz ma wolne

anika ciesze sie, ze z pieskiem lepiej a i sliczny jest, taki czarnulek

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
tylko po co...
ja przyznaje, ze dziecko jakas tam czesc dnia siedzi mi na kolanach, ale oparte o mnie, podobno mozna no ale inaczej sobie dnia nie wyobrazam - duzo lezy w lozeczku, na macie, robi drzemki, chodzimy na spacery to lezy w wozku lub jest w nosidelku, czasami jak musze cos zrobic a marudzi to sadzam go w bujaczku - no ale reszte dnia to albo na rekach albo wlasnie na kolanach - jak jem to tez czesto mam go u siebie - w pozycji lezacej na kolanach mi sie juz nie miesci, na kolyske nie lubi byc noszony - no alternatywnie na brzuszku robimy samolocik, to lubi
ciekawa jestem, czy przekroczylismy juz ta cienka granice

ale poduszkami nie okladam i nie sadzam samego

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
kąpiel to działka konkubenta. moja jest tylko asysta więc się nie wtryniam w metody. kiedyś mówił, że czeka aż młodzian będzie siedział
tez na to czekam, ale bedziemy miec frajde z kapieli
a wanienki juz od jakiegos czasu nawet nie wyjmuje, kapiemy sie razem, a maluszek sie cieszy, ze moze chlapac nozkami

Tak sie ostatnio tez zastanawialam, myslicie, ze wanienka jeszcze nam sie przyda, np. do kapieli siedzacego malucha?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
hm...dzięki, poczytam później, widziałam narazie filmik, kurde w ogóle nie pomyślałam ze one pasów nie mają myślałam że to i to. to kurcze czemu są to najbezpieczniejsze foteliki?
no wlasnie testy ADAC sa chyba robione standardowo (zderzenia czolowe i boczne), bez dachowania - dlatego w testach niby wychodza dobrze
pytanie tez, co dzieje sie z organami wewnetrznymi brzucha przy czolowce - wszak pasy trzymaja rowniez na piersi, a taka oslonka jest tylko na brzuchu, wydaje mi sie, ze przy zderzeniu tam pojdzie glowny nacisk? (moze sie myle, tak tylko sobie glosno mysle )
Stary 2013-10-03, 15:36   #2003
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

ahahaha - powiem Ci ze ja z mama to SAMO z Milusiem dzis zrobilysmy - ale mial radoche jak se plauskal rekoma oooo - tylko mama nie pozwolila mi fotkow robic buuu, no ale nast razem :P
O kurde, ja całkiem o robieniu zdjęć zapomniałam... Dziś porobię

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny
Dobrze, że już po!

Cytat:
Widzę że Krzysio to mały głodomór
U nas dzisiaj 1 próba z brokułem będzie. Zobaczymy jak nam pójdzie.

Możliwe że ta poprzednia dentystka kasę na tobie chciała zarobić. Na dobrą sprawę jak nie masz kogoś zaufanego to skąd wiedzieć co oni tam w tych zębach leczą? Jak widać ubytek to wiadomo, ale jak nie widać a niby jest??? To samo z lekarzami którzy mają umowy z firmami farmaceutycznymi (na zasadzie znajdź nam 10 nowych klientów a dostanie pan wycieczkę) i wciskają ludziom niepotrzebne leki .
Daj znać, jak z brokułem Dziś na początku w ogóle nie chciał, śliniaczek baaardzo się przydał po raz pierwszy Ale potem zjadł do końca... Podejrzewam, że chciał zimne, a nie podgrzane

Cytat:
ej no, super! Niezła okazja

Cytat:
Fajne te zabawki, co wstawiałaś I duuuużo ich Muszę coś dla K. znaleźć ambitnego, ale może tańszego... Albo używane?

Hej
My dziś w parku karmiliśmy kaczki (bo wczoraj im obiecałam, że przyjdę z chlebem ). A potem Biedronka. Dokupiłam 3 słoiczki Bobovity - kurczę, ile taniej niż w Carrefourze! No i zakupy jedzeniowe, uwielbiam ich łososia, upieczemy sobie w sobotę
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 16:00   #2004
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde, ja całkiem o robieniu zdjęć zapomniałam... Dziś porobię
jakie zdjecia?

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Byłyśmy u ortopedy, ale usg w przyszłym tygodniu, bo wszystko wygląda bardzo dobrze, ale w tych fałdkach mało widać Moje maleństwo.
a to za tydzien bedzie mniej fałdek?
Stary 2013-10-03, 16:06   #2005
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
I nie drapał go ten patyk? W kurtce był przy samym karku na metce.
.
u nas tez . dzieci ,dzieci - sa takie ktorym nic nie przeszkadza .
a propo metek -moja znajoma kupila plaszcz -dopiero po 3 tygodniach ktos jej powiedzial ze z metka chodzi
Cytat:
Dziewczynki, jak zimno - brrr. Puszek śpi w salonie przy otwartym balkonie - spała na spacerze i śpi i śpi. Byłyśmy u ortopedy, ale usg w przyszłym tygodniu, bo wszystko wygląda bardzo dobrze, ale w tych fałdkach mało widać Moje maleństwo.
za wizyte
Cytat:
amen

Kupilam Roszkowi kurtke w zarze -czarna piekna z kiciusiem wokol kaptura (mam nadzieje ze nie bedzie zjadac klakow )

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a to za tydzien bedzie mniej fałdek?
Stary 2013-10-03, 16:37   #2006
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Demeter - wiem ze to nie ty a kolezanka ale nie nie i jeszcze raz nie dla sadzania w poduszkach. Na kolanach sama sadzam do odbicia czy na chwile jak musze ale opieranie nienaturalnie masakra.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:37   #2007
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
ano wolalam zrobic bibke na urodziny, i poszlo 90% kasy jaka dostalam ... a mialo byc prawko ... no ale coz - teraz jestem juz za stara :P haha.

Jaka stara! Toż 30-tki jeszcze nie masz, kobito

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny

Cytat:
Roszpunka ma narzeczonego Franka
A przystojny?

My dziś byłyśmy 6,5h poza domem. Najpierw 35min szybkiego marszu z wózkiem na tą rehabilitację, potem zakupy i spotkanie w domu u koleżanki (hehe, znów mam zdjęcia z jej starszą o 2 miechy od Róży córeczką, wyglądają prawie identycznie).

No więc byłam dziś na tej państwowej reh. Nie musiałam nic mówić, bo babka po plasterku się domyśliła, że gdzieś się rehabilitujemy. Zaznaczyła tylko, że nie mogę chodzić jednocześnie na nfz i prywatnie. Ciekawe.
Ogólnie jestem zadowolona, trwało to godzinę i polegało na pokazaniu mi sposobów na podnoszenie, odkładanie, noszenie i itp. Wszystko to bezbolesne i bezstresowe dla dziecka. Czy skuteczne - nie wiem. Jest 15 spotkań, najlepiej codziennie. Jutro idę.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:44   #2008
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
o zawał serca pryprawiają mnie dzieci tak obtoczone przez poduchy, takie pozwijane
, i dumni z 'siedzenia' rodzice wrzucający foty na portale społecznościowe

Cytat:
Pani, zaakceptowany przez Roszpunkębyło cacy cacy i buzi buzi
uwiecznione fociszami?!

Cytat:
więc tak się przeszłam rekreacyjnie.
no ja też rekreacyjnie. i 'coby się zakochać'
dziękuję ślicznie za propozycję

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Bo dziecko ma nie siedzieć tylko siadać - SAMO.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Tak sie ostatnio tez zastanawialam, myslicie, ze wanienka jeszcze nam sie przyda, np. do kapieli siedzacego malucha?
moje koleżanki kazały sobie zostawić w wakacje na balkonie będzie się chalapał

Cytat:
Kupilam Roszkowi kurtke w zarze -czarna

jutro sobie zlookam w sklepie (na moim kompie ich strona to masakrator)
w jakim rozmiarze kupiłaś?

Jestem trochę podłamana. dziś rano zrobiłam ("poszedł" w zimowym kombinezonie i wiem że potrzebujemy większego) syniowi morfo i profil żelaza. no i żelazo drastycznie w dół przez 3 tygodnie (norma: 9,0 - 32,0; ostatnio miał 9,7 a dziś już tylko 4,3) no ale to przeze mnie odpuściłam mu żółtko (do momentu aż polubi grudy), nie wpychałam mięsnych zupek to jutro nazbieram u Palczewskiej :/
Córko jakie zalecenia miałaś? tylko actiferol (u mnie nic nie daje jak widać)???

Stary 2013-10-03, 18:01   #2009
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Demeter - wiem ze to nie ty a kolezanka ale nie nie i jeszcze raz nie dla sadzania w poduszkach. Na kolanach sama sadzam do odbicia czy na chwile jak musze ale opieranie nienaturalnie masakra.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki Pani, Ewa i Monika za odpowiedzi
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:11   #2010
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Cytat:
, i dumni z 'siedzenia' rodzice wrzucający foty na portale społecznościowe

uwiecznione fociszami?!

no ja też rekreacyjnie. i 'coby się zakochać'
dziękuję ślicznie za propozycję

moje koleżanki kazały sobie zostawić w wakacje na balkonie będzie się chalapał

jutro sobie zlookam w sklepie (na moim kompie ich strona to masakrator)
w jakim rozmiarze kupiłaś?

Jestem trochę podłamana. dziś rano zrobiłam ("poszedł" w zimowym kombinezonie i wiem że potrzebujemy większego) syniowi morfo i profil żelaza. no i żelazo drastycznie w dół przez 3 tygodnie (norma: 9,0 - 32,0; ostatnio miał 9,7 a dziś już tylko 4,3) no ale to przeze mnie odpuściłam mu żółtko (do momentu aż polubi grudy), nie wpychałam mięsnych zupek to jutro nazbieram u Palczewskiej :/
Córko jakie zalecenia miałaś? tylko actiferol (u mnie nic nie daje jak widać)???
Pai ale ona mi też tłumaczyło ze jeśli jest duża tendencja do anemizowania się to takie dziecko trudno utrzymac na właściwym poziomie. Nie obawiałabym się ,ze nazbierasz- ona nie krzyczy, na siłę dziecku nie wepchniesz. MOze zapytaj jej czy sama nie mozesz gotować, wkroisz mu buraka do zupki, mięska więcej.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości