Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele
A mnie rozleniwiala zawsze .. myslalam - NIe ma tak zle , takiego syfu jescze nie mam
Zawsze sie chcialam nauczyc skladac przescieradlo z gumka , i dalej nie potrafie :P
|
mi wyszło ... raz 
Cytat:
Napisane przez basiula19
Witamy sie i my po wizycie......pocieszyłaś mnie bo zaczełam sie martwić bo gin powiedział, że mala jest tydzien mniejsza i waży 2100 g a ja oczywiście w googlach wyczytałam, że powinna dobrze ponad 2500g juz ważyć do tego Angie urodziła z naszego terminu i tez jej dzidzia duzo wiecej waży.......
no to teraz o mojej wizycie....ogólnie jest dobrze tylko to małe opóźnienie małej.....szyjka długa 38mm zamknięta......łożysko G1....przepływy dobre....wody 12 cm.....mam brać magnez 3x2 i nospe 3x1......wypisał mi juz w razie "wu" skierowanie do szpitala a jak nie urodze ( wszystko na to wskazuje) to wizyte mam na 6.11......niepokoją go moje napinanie sie macicy (to są skurcze czy nie bo juz zgłupiałam)......ja od ostatniej wizyty ( 4 tygodnie temu) przytyłam 1 kg niunia 500 g......a od początku ciąży +11 kg......to chyba by było na tyle.
|
czyli same dobre wieści 
do tej wagi nie ma się co tak przywiązywać popierwsze usg nie określa wagi z 100% dokładności, po drugie każdy jest inny - jedne osoby są dobrze zbudowane inne filigranowe, z dzieciaczkami tak samo 
Cytat:
Napisane przez Miss Triss
Witajcie wieczornie!
Wpadłam tylko na troszeczkę, zaraz poczytam co tam pisałyście po południu.
Tak mi się przypomniało, że miałam Was pytać o ubranka jakie przygotowujecie dla swoich dzieci, jakie rozmiarówki przygotowujecie tak na początek, a jakie zostawiacie na później?
|
na wyjście ze szpitala raczej przygotuję te na 56 tylko kombinezonik większy na 62 bo mniejszego i tak nie mam i bezsensu kupować
jeśli chodzi o ubranka an później to w szafie mam do 68 ciuszki, od 74 pochowałam w wory próżniowe ze wzgledu an brak miejsca w szafie 
Cytat:
Napisane przez domii29
Witam po chwilowej nieobecności
Od wczoraj nie mieliśmy internetu, zaraz biorę się za nadrabianie. Zdąrzyłam wyłapać że Angie urodziła GRATULACJE ! 
U nas wszystko w porządku... Jaś póki co spokojny, bóle brzuszka przeszły
Remont idzie szybko i dość sprawnie, tyle że zostaliśmy aktualnie bez ogrzewania bo wymieniają nam grzejniki i coś tam jest nie tak
|
ciesze się że z brzusiem Jasia okeeej 
za remont
dobrze że teraz ciepłe dni, oby szybko naprawili ogrzewanie 
Cytat:
Napisane przez maomami
Na FB mąż Rybki zamieścił zdjęcie Kacperka!!!
|
widziałam 
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24
My po wizycie..
Mały za dużo nie urósł, waży 2800, lekarz mówi że 3 kg z groszem będzie mial wiec bykiem nie bedzie Ogólnie ok, wody ok, główką jest na dole, i mówiłam, że się tak strasznie wypycha i akurat sprawdził i to były pośladki 
Ciśnienie znów podwyższone, ale na szczescie nie wysłał mnie do szpitala
Mam leżec w domu, dużo odpoczywać bo jak leżałam w szpitalu to ciśnienie bylo ok..
To powiem Wam, ze wole leżec w domu niż w szpitalu....[COLOR="Silver"]
|
wiadomo że lepiej w domku niż w spzitalu
odpoczywajcie 
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele
Tz przebiera ale kupy sie zlákoł - to ta pierwsza smolka , pelny pampers I to naprawde dziwnie wyglada. Dobrze ze mnie wczesniej uprzedzili.
Kapac bedziemy dzis, czekamy na mame zeby pomogla ten pierwszy raz bo to bedzie raczej szorowanie. I jeszcze nie wiemy jak mała zareaguje na wode
|
o jaaaa smółka 
nati mi walnęła smółke zaraz jak mi ją położne przywiozły.Do tego do pieluchy tetrowej bo mi nie przyszło do głowy ze one mi ją w tetrze przywiozą i żeby ją od razu przebrać
Cytat:
Napisane przez Miss Triss
Na SR położna mówiła, że smółkę można zmyć tylko i wyłącznie oliwką, bo jest jak smoła, żadne chusteczki nawilżane sobie z tym nie poradzą.
Malutka cudnie wygląda na tym leżaczku!
Oczywiście pochwal się jak wygląda na żywo, plis.
|
e tam, pierdoły te położne czasem gadają może oliwka najlepiej zmywa, ale jak się bardzo chce to chusteczkami tez da rade. Sama tak myłam natalcie, teraz to bym pod wode dupcei dała ale wtedy się bałam 
Cytat:
Napisane przez lineczka1989
za fajną cenę można kupić fajnego jeepa, tylko najlepiej najpierw poczytać na co zwrócić uwagę kupując go, bo sprzedawcy robią nieźle w h**a [za przeproszeniem] a niestety po użytkowaniu pare rzeczy się okazało ze było naprawianych i to jeszcze ie tak jak potrzeba, części nie są do nich drogie, znaczy no zależy jeszcze co.. mój TŻ teraz to już jest tak obcykany że z kolegami jeździ oglądać jak któyś chce kupić.
jak będziemy mieć przypływ większej gotówki takiej całkiem sporej planujemy zmienić na raz nowszy, a ten by TŻ chciał przerobić na typowy w teren , bo ma świra na tym punkcie
a byłam z nim raz w takim terenie i podziękowałam bo miałam normalnie śmierć w oczach jak chciał podjechać pod baaaaaardzo stromą górę no i niestety koła się zakopały w piachu i sqamochód zaczął się przechylać na bok na moją stronę  a ile razy jeździł po błocie takim konkretnym to już nie potrafię zliczyć  no i oczywiście potem nie było widać koloru samochodu tylko wszędzie błotko
|
marzy mi sie taki jeep 
Cytat:
Napisane przez babku
Dziewczyny, bo mnie naszło na prasowanie i tak myślę ręczniki i prześcieradełka frotte, też wyprasować jak resztę, czyli na full mocy?
|
ja tam prasowałam jak wszystko i tylko przed porodem, potem to już takich rzeczy nie prasowałam
|