|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Hejka
![]() Wyczytałam z pierwszej strony że Angie urodziła dzisiaj ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() Kolejna dziewczynka ![]() Miała taki sam termin na 14.11 pewnie zaraz doczytam jak akcja ruszyła. Po wizycie w porządku na szczęście.W przychodni zestresowałam się nie mogłam sobie miejsca znaleźć.Bałam się że nic sie nie dowiem znowu i tylko się jeszcze bardziej zdenerwuję(byłam u lekarz mruka który robił mi nieszczęsne połówkowe) Miał dzisiaj taki dobry dzień,żartował,mówił po kolei co i jak.Aż byłam w szoku. Przepływy są dobre,ilość wód poprawiła się i jest jak najbardziej w porządku.Czyli picie dało i to dużo ![]() Słyszałam pięknie bijące serducho ![]() ![]() ![]() Powiedział że ginka oceni jak mnie zbada na fotelu.Zobaczymy w ten piątek. ![]() Titek waży 2280 g więc średniaczek dalej mi się szykuje.Tak jak ginka przeczuwała że powinien przybrać około 500 g,a dokładnie przytyło mu się 530 g. Cieszę się że wszystko ok,w nagrodę mąż zabrał mnie dzisiaj na mega dużego gofra z bita śmietaną.Miło spędziliśmy popołudnie. Jak przyjechaliśmy z wizyty to padłam,emocje ze mnie zeszły i poszłam spać.Potem obiadzik i do mamy złożyć życzenia urodzinowe. Teraz będę Was podczytywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
nemosku, jakie fajnie wieści
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No do mnie to jakoś nie dociera, chciałabym już baaaardzo, ale moja niunia nie chce wyjść póki co, uparta mała zołza (po tatusiu to ma napewno) Tak bym chciała już tulić i całować te małe stópeczki. A jak się będzie zbliżać termin to chyba wyłącze telefon żeby uniknąć wszelkich pytań czy to już ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Który masz dzisiaj dokładnie tydzień?? Chciałam porównać wagę maluchów ![]() Ale naprawdę fajnie że Tymuś ładnie przybrał, no i że sie wody poprawiły
![]() |
#1954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze sie chcialam nauczyc skladac przescieradlo z gumka , i dalej nie potrafie :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lineczka Wy macie jakiegos Jeepka tak ? Moglabys mi napisac jaki konkretnie model i czy polecacie ? Obudzilam Maje , przystawilam do cyca a ona dalej spi. Chyba powinnam sie cieszyc a mnie to martwi ze ona spi ok 4,5h .. Co u Pauli > ? Jakies info ?
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy sie i my po wizycie......pocieszyłaś mnie bo zaczełam sie martwić bo gin powiedział, że mala jest tydzien mniejsza i waży 2100 g a ja oczywiście w googlach wyczytałam, że powinna dobrze ponad 2500g juz ważyć do tego Angie urodziła z naszego terminu i tez jej dzidzia duzo wiecej waży....... no to teraz o mojej wizycie....ogólnie jest dobrze tylko to małe opóźnienie małej.....szyjka długa 38mm zamknięta......łożysko G1....przepływy dobre....wody 12 cm.....mam brać magnez 3x2 i nospe 3x1......wypisał mi juz w razie "wu" skierowanie do szpitala a jak nie urodze ( wszystko na to wskazuje) to wizyte mam na 6.11......niepokoją go moje napinanie sie macicy (to są skurcze czy nie bo juz zgłupiałam)......ja od ostatniej wizyty ( 4 tygodnie temu) przytyłam 1 kg niunia 500 g......a od początku ciąży +11 kg......to chyba by było na tyle.
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
Witajcie wieczornie!
Wpadłam tylko na troszeczkę, zaraz poczytam co tam pisałyście po południu. Tak mi się przypomniało, że miałam Was pytać o ubranka jakie przygotowujecie dla swoich dzieci, jakie rozmiarówki przygotowujecie tak na początek, a jakie zostawiacie na później? |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początek, taki od razu po wykluciu kupuje specjalny komplet dla mini baby ![]() jakie? żeby był wybór i w zależności od pogody biore taką ilość: 2 czapeczki 2 niedrapki 4 body - te z M&S i te które przyduże się wydają 2 pajace z długim rękawem 2 sweterki 2 pary spodni 2 kurtki (jedna cieńka, druga mega puch) Buty w stylu Emu rozmiary 0-3 nie licząc teo małego rozmiaru z M&S
![]() |
#1959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wygodniej by było założyć zamiast kurtki i spodni i butów do tego jeszcze poprostu jakiś kombinezon???
![]() |
#1960 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Ale się objadłam ![]() ![]() Tylko oczy mi aż łzawią, nie wiem czemu. Nie mogę w monitor patrzeć bo mnie razi. Odpisuję i zmykam. Dzięki Anoula! Myślę, że to będzie duże ułatwienie! Cytat:
![]() Tak piszesz, że te skurcze odczuwałaś jak wypinanie malucha. Ostatnio na wizycie lekarka mi macała brzuch i stwierdziła, że mi się spina trochę. Mnie się wydawało, że to dzieciak się przeciąga i wypina ale jak się tak zaczęłam obserwować to faktycznie jest trochę inaczej i umiem rozróżnic moment kiedy Mikuś się przeciąga czy wypina a kiedy się spina jakby cała macica, zdarza mi się to raz czasu i to chyba te sławetne skurcze BH... ale ponoć mogą się pojawiać już po 20tc i to całkiem normalne więc się nie zamartwiam. Tym bardziej, że są pojedyncze i szybko mijają. No i nie jest to bolesne. Macie też tak??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Tobie powrotu do zdrówka szybkiego! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
Witam po chwilowej nieobecności
![]() Od wczoraj nie mieliśmy internetu, zaraz biorę się za nadrabianie. Zdąrzyłam wyłapać że Angie urodziła GRATULACJE ! ![]() ![]() U nas wszystko w porządku... Jaś póki co spokojny, bóle brzuszka przeszły ![]() Remont idzie szybko i dość sprawnie, tyle że zostaliśmy aktualnie bez ogrzewania bo wymieniają nam grzejniki i coś tam jest nie tak ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | |||
Zadomowienie
|
Taka się zrobiła po przesunięciu naszego łoża. Aż sama się dziwie jaką dużą mam teraz sypialnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Też chce urządzać pokoik małego!!! Wymyśliliśmy sobie, że na razie nie ma takiej potrzeby i teraz żałuję ![]() Cytat:
![]() A ten mój plan odwiedzenia Ikei mocno zachwiany, więc dobrze, że więcej chętnych do pomocy ![]() Cytat:
![]() Basiula, nemosek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, mamy Jeepa Grand Cherooke Limited, silnik 4,0, rocznik 93, oczywiście że polecamy ![]() ![]() ![]() jak będziesz chciałą coś wiedzieć to pisz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no, buty to nie, za sztywne są. kurtki jakie mam są maleńkie i idealne do założenia na raz dwa, dla takich własnie maluchów. mam kombinezon ale boje się że jeden będzie za ciepły a drugi za lekki. chyba że kocem zawinę.
![]() |
#1965 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rosyjski jest naprawde ladny,mi sie podoba,mialam przez dwa lata stycznosc w pracy,ale to raczej sluchanie innych...az mialam chec sie zaczac uczyc,ale jakos nie wyszlo..ale czlowiek uczy sie do konca zycia,moze kiedys starczy mi zapalu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a gofra zazdrosze :P Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się upolować dzisiaj Maltan, w końcu !I kupiłam pieluchy z Biedronki.Powiem Wam że są lepsze jakościowo od tych kupionych w sklepie(oczywiście mam na myśli zwykłe).
![]() ![]() ![]() Dzidzia Już wyobrażam sobie Alisę z butlą mleka ![]() ![]() Doczytałam że mała nie widziała jeszcze braciszka,a jak reaguje na fotki?Pewnie ciekawa na maksa? Miss Te podwójnie tkane są naprawdę dobre,wyprałam i wyprasowałam i jest ok.Podaj mail to Ci prześlę język niemowląt,mam w pdf. Też bym nie umiała automatem jeździć :/ Próbowałam ![]() ![]() Babku Współczuję tych przejść z all. ![]() Lineczka Robiłaś w końcu tą nutellę ze śliwek?Ja zrezygnowałam bo ani siły stać przy garze 2 h i mieszać, ani gara odpowiedniego.A jakby mi się przypaliło to wszystko do wyrzucenia.A śliwki wiadomo przypalać się lubią. Taszanta To jeszcze 19 dni ![]() Newtrend Ale księgowa dała ciała ...... ![]() Luesita ale kawał bobasa ![]() Motylek ![]() Zwariowane Fajne są z Ikei garnki,tż przetestował i zadowolony ![]() Dzidzia Vileda-2 letni gwaranacja (Miss ![]() Ostatnio ją użytkuję ostro ![]() Dizi ale fajnie z siostrą,moja ma termin 6 miesięcy po mnie ![]() A Wy praktycznie razem będziecie dzieciaki tulić ![]() Pepper Nagraj sobie info :kur.. jeszcze nie urodziłam ![]() Lineczka ale to wbijanie w fotel nie zależy raczej od tego czy masz automat czy nie,raczej od mocy silnika nie?Albo od funkcji turbo w samochodzie. Maomami,Dzastin Za udane KTG i wizytę ![]() Babku Ja mam takie twardnienia,ćmienia często.Ale biorę Nospę i magnez ![]() ![]() Dmuchawiec -fajny ![]() aaby Muszę sprawdzić pocztę w takim razie,może mi też wyślą i nie będę musiała czekać tych 11 dni. Trele ![]() Brawa dla Kacpra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Wtajemniczenie
|
Na FB mąż Rybki zamieścił zdjęcie Kacperka!!!
#1969 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Rozeznanie
|
doczytałam że mamy kolejną dzidzię
Angie gratulacje
![]() ![]()
![]() |
#1971 |
Raczkowanie
|
My po wizycie..
Mały za dużo nie urósł, waży 2800, lekarz mówi że 3 kg z groszem będzie mial wiec bykiem nie bedzie ![]() ![]() ![]() Ciśnienie znów podwyższone, ale na szczescie nie wysłał mnie do szpitala ![]() ![]() Mam leżec w domu, dużo odpoczywać bo jak leżałam w szpitalu to ciśnienie bylo ok.. To powiem Wam, ze wole leżec w domu niż w szpitalu.... ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- pokaż :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję, ale "język niemowląt" już mam w pdfie i nawet czytam od czasu do czasu, ale poszukuję właśnie tego "pierwszy rok życia dziecka". Wizażowe ciotki chcą go zobaczyć! Nie lubię tej facebookowej dyskryminacji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, w musie są surowe jajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapac bedziemy dzis, czekamy na mame zeby pomogla ten pierwszy raz bo to bedzie raczej szorowanie ![]() ![]() A pieknie spi na lezaczku, ciocia sie szarpneła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja nie napisałam ze wbija w fotel bo automat ![]() ![]() Cytat:
![]() jutro TŻ odbiera wózek ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam się wieczornie! Jakiś mamy dziś marny dzień, taka rozlazła jestem i jeszcze brzuch się robi twardy jak pochodzę chwilę
![]() ![]() Angie, gratulacje ogromne dla Was!!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Doczytałam relację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ten sprzedawca z allegro to zakręcony jak słoik z dżemem ![]() ![]() ![]() 24Kasiula24jak po wizycie? Mój brzuch też się dziś zachowuje jak Twój wczoraj ![]() ola_k11 dzięki za rady odnośnie torby szpitalnej ![]() Cytat:
![]() ![]() sanrioo o proszę, będzie bizneswoman ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kabriela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie spokojnie dotrwasz do terminu,szyjka długa i zamknięta to najważniejsze ![]() Po Nospie i magnezie te napinania powinny przejść. Dzwoniłam do przyjaciółki,wypadł jej czop dzisiaj w nocy już cały porządny kawał i miała skurcze niregularne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() motylek oby się uspokoiły te skurcze!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.