Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 20:02   #1981
24Kasiula24
Raczkowanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
za wagę Maluszka, nie będzie za duży tylko taki w sam raz średniaczek. Dobrze, że wszystko u Was w porządku i teraz musisz więcej leżeć i się oszczędzać aby ciśnienie nie podskakiwało.
No przynajmniej bede wiecej na wizazu

A kolejna wizyta 23.10 na 17:30 , wiec wtedy moge juz pojsc do szpitala bo to praktycznie termin porodu

Trele Majka śliczna : love:
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:03   #1982
sorento
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wlasnie o sutki mialam pytac. U mnie dosc juz boli , smaruje bepanthenem ktory wg mni enie daje za duzo , do tego dosc nie ladnie pachnie i mala kreci nosem jak ma wziasc taki sutek
Dzis probowalam pozycji z pod pachy , i jakby duzo lepiej , mala nie zasysa tak mocno ale ciumka , wiec jakas prawda w tym jest ze pozycja ma duze znaczenie i dla mamy i dla dziecka ..
Jakbym nie zdarzyla wiecej napisac - u nas wszytsko dobrze .. Spalysmy dzis do 10.00 rano , bo mala jak pocycoli porzadnie to spi nawet 4 h . aktualnie od 15.30 spi , zastanawiam sie czy jej nie budzic posprzatala juz , popralam , ugotowalam i zaczynam sie nudzic BYla polozna , 5min i poszla - moze i dobrze jakby miala wydziwiac . Kazala tylko duzo karmic bo dzidzius duzy i na wadze za duzo nie moze stracic.
Ja jestem przeziebiona - od tego durnego szpitala gdzie temp do zagotowania i nakaz otwartych okien herbate z cytryna pije i biore paracetamol , mam nadzieje ze mala nie zlapie
Najgorsze jest kichanie - mam wrazenie wtedy ze mi wszystkie szewki rozpitoli w mak
Za nową pozycję .. zabrzmiało dwuznacznie
I zdrowiej!!! A Majeczka z sówkami

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
mój tz jak sprząta kupę po Etnie to dostaje zawału, ma odruch wymiotny itp itd, ja nie wiem co przy dziecku będzie
Ja też jestem na zapachy wrażliwa i się zastanawiam jak to będzie z pieluszkami A jakby się nam trafił drugi bejbik niedługo po pierwszym to w ogóle będzie katastrofa, bo ja teraz jak mdłości i wymiotów nie miałam praktycznie w ogóle, tak wrażliwość na zapachy wzrosła o 200%, zwłaszcza te nieprzyjemne

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No ja zioła też kupuję, ale mega szybko padają
Ja polecam zasadzić, nasze stoją na balkonie od początku lipca i mają się dobrze, tylko mięta padła :/

Cytat:
Zawsze sie chcialam nauczyc skladac przescieradlo z gumka , i dalej nie potrafie :P
to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witamy sie i my po wizycie......pocieszyłaś mnie bo zaczełam sie martwić bo gin powiedział, że mala jest tydzien mniejsza i waży 2100 g a ja oczywiście w googlach wyczytałam, że powinna dobrze ponad 2500g juz ważyć do tego Angie urodziła z naszego terminu i tez jej dzidzia duzo wiecej waży.......

no to teraz o mojej wizycie....ogólnie jest dobrze tylko to małe opóźnienie małej.....szyjka długa 38mm zamknięta......łożysko G1....przepływy dobre....wody 12 cm.....mam brać magnez 3x2 i nospe 3x1......wypisał mi juz w razie "wu" skierowanie do szpitala a jak nie urodze ( wszystko na to wskazuje) to wizyte mam na 6.11......niepokoją go moje napinanie sie macicy (to są skurcze czy nie bo juz zgłupiałam)......ja od ostatniej wizyty ( 4 tygodnie temu) przytyłam 1 kg niunia 500 g......a od początku ciąży +11 kg......to chyba by było na tyle.
za wizytę Nie martw się, jak przepływy dobre, to wszytko ok. Podrośnie niunia jeszcze

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wróciłam
Ale się objadłam w ogóle fajnie było. Ostatnio takie mam życie aktywne, że aż miło. Myślałam, że w 8 miesiącu to będę leżeć i kwiczeć a tu taki power
Tylko oczy mi aż łzawią, nie wiem czemu. Nie mogę w monitor patrzeć bo mnie razi. Odpisuję i zmykam.
Tak piszesz, że te skurcze odczuwałaś jak wypinanie malucha. Ostatnio na wizycie lekarka mi macała brzuch i stwierdziła, że mi się spina trochę. Mnie się wydawało, że to dzieciak się przeciąga i wypina ale jak się tak zaczęłam obserwować to faktycznie jest trochę inaczej i umiem rozróżnic moment kiedy Mikuś się przeciąga czy wypina a kiedy się spina jakby cała macica, zdarza mi się to raz czasu i to chyba te sławetne skurcze BH... ale ponoć mogą się pojawiać już po 20tc i to całkiem normalne więc się nie zamartwiam. Tym bardziej, że są pojedyncze i szybko mijają. No i nie jest to bolesne.
Macie też tak???
zazdroszczę powera, ja jakoś oklapłam w tym tygodniu Ja też rozróżniam kiedy Tomiś robi górki a kiedy macica się spina, i jestem tym typem co tak ma od 18 tygodnia bodajże. Lekarz żadnych nieprawidłowości nie widzi, szyjka długa i zamknięta cały czas, to spinanie trwa góra do minuty i nie jest regularne ani bolesne. Tylko magnez mam na to i nospę na gorsze dni.

domii super, że Jasiowi przeszło I za szybkie zakończenie remontu

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:04   #1983
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Tz przebiera ale kupy sie zlákoł - to ta pierwsza smolka , pelny pampers I to naprawde dziwnie wyglada. Dobrze ze mnie wczesniej uprzedzili.
Kapac bedziemy dzis, czekamy na mame zeby pomogla ten pierwszy raz bo to bedzie raczej szorowanie I jeszcze nie wiemy jak mała zareaguje na wode

A pieknie spi na lezaczku, ciocia sie szarpneła
Na SR położna mówiła, że smółkę można zmyć tylko i wyłącznie oliwką, bo jest jak smoła, żadne chusteczki nawilżane sobie z tym nie poradzą.
Malutka cudnie wygląda na tym leżaczku!
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jutro TŻ odbiera wózek
Oczywiście pochwal się jak wygląda na żywo, plis.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:05   #1984
24Kasiula24
Raczkowanie

Mozecie wpisac wage 37tydzien 2 dn waga 2760
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:07   #1985
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie wieczornie!
Wpadłam tylko na troszeczkę, zaraz poczytam co tam pisałyście po południu.
Tak mi się przypomniało, że miałam Was pytać o ubranka jakie przygotowujecie dla swoich dzieci, jakie rozmiarówki przygotowujecie tak na początek, a jakie zostawiacie na później?
Na sam początek 56,62 ale tak naprawdę jakie ubranka jeszcze nie myślałam.Na razie jestem na etapie prasowania i układania w szafie

Ktosiula Skoro skurcze niebolesne to norma .Nie masz się czym przejmować.

domi Dobrze że brzuszkowe problemy przeszły,po kropelkach?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:08   #1986
babku
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję, ale "język niemowląt" już mam w pdfie i nawet czytam od czasu do czasu, ale poszukuję właśnie tego "pierwszy rok życia dziecka".
Co prawda nie pomogę, bo mam w wersji papierowej, ale ciekawi mnie jak ten "język niemowląt"? Chwaliłam się już, że zakupiłam, ale nie zaczęłam jeszcze czytać.
Bo szczerze powiedziawszy "Pierwszy rok życia dziecka" czyta mi się dosyć ciężko

Cytat:
Kapac bedziemy dzis, czekamy na mame zeby pomogla ten pierwszy raz bo to bedzie raczej szorowanie I jeszcze nie wiemy jak mała zareaguje na wode
Z tych wszystkich czynności po powrocie do domu, to najbardziej nie mogę doczekać się właśnie kąpieli. Chciałbym żebyśmy tylko we dwoje wtedy byli, ale u mnie też pewnie wciśnie się mama.

Edit: We troje bym chciała. Nie policzyłam Fifiego

Kasiula za wizytę. Dobrze, że szpital Cie ominął.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-10-09 o 20:12
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:08   #1987
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że się pochwalę

aaaaa ja też nie potrafię składać prześcieradła z gumką
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 20:14   #1988
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
nooo Majeczka będzie śpiocehm i pewnie dlatego tak śpi

tak, mamy Jeepa Grand Cherooke Limited, silnik 4,0, rocznik 93, oczywiście że polecamy jest duży, przestronny, wpakujesz w niego naprawdę dużo (TŻ ma swoich gratów całkiem sporo a przeprowadził się z całym majdanem do mnie za jednym zamachem i wpakował wszytsko, od telewizora po komputer książki, kabelki i duże rzeczy) TŻ mówi że jeżeli chcelibyście kupić Jeepa i macie trochę kasy przeznaczonego na niego to poleca o raz nowszy ewentualnie powyżej rocznika '99. Mamy go przerobionego na LPG no bo jednak silnik duży więc i sporo benzyny pożera. Teraz powiem szczerze, że nie zamieniłabym go na żaden inny samochód no i nie ma problemu z odśnieżaniem podwórka żeby wjechać, bo jest oczywiście napęd 4x4 [dodam, że jak na wielkanoc spadło śniegu po kolana, nie było problemu z wjazdem na nieodśnieżone podwórko ]
jak będziesz chciałą coś wiedzieć to pisz

ano już niedługo jeszcze zależy w którym terminie będzie chciała wyjść

bo ja będę próbowała sama rozliczyć i chciałam dopytać jak to mniej więcej się robi, ale jutro podskoczę do US po książeczkę więc w razie co jak czegoś nie będę wiedziec to będę pisać

cudowna

jakbym mojego widziała z tym że on nie daje rady kociej kupy sprzątnąć

super że wszytsko w porządku

no i po co czytasz głupoty w internecie? widocznie mała będzie drobna i tyle
Zawsze mi się marzył jeep

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
mile odkrycie

rosyjski jest naprawde ladny,mi sie podoba,mialam przez dwa lata stycznosc w pracy,ale to raczej sluchanie innych...az mialam chec sie zaczac uczyc,ale jakos nie wyszlo..ale czlowiek uczy sie do konca zycia,moze kiedys starczy mi zapalu

lez sobie spokojnie i odpoczywaj,kciuki zeby jeszcze troche potrwac w dwupaku bez przygod

za wizyte

jaka kochana

supr wyglada ten dmuchawiec na lozeczkiem

za wizyte...moze Tymki to wstydziochy i nie chca pozowac,bo mi sie przez cala ciaze tylko raz ledwo udalo zobaczyc buziaka,bo wiecznie sie zaslanial

a gofra zazdrosze :P

nie martw sie, mala podgoni z waga pewnie,albo po prostu drobniutka jest...ja to na tych wagach tak dobrze to sie nie znam:/
Powiem Ci że coś w tym jest Bo zawsze dupką wypięty i pleckami,na 1 i 2 usg nie chciał się pokazać, jedynie troszkę nieśmiałego profilu.
Dopiero w 22 tyg na 3d pokazał buziaczka,ale też niezbyt chętnie współpracował.Trzeba było go "pobudzać"
Na ostatnim usg prywatnie u ginki nie ujawnił się i dzisiaj już tymbardziej.
Chyba ma na razie wszystko w nosie i stwierdził że w pełnej krasie zobaczy go mamusia i tatuś po porodzie

Po kim on taki wstydliwy ?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 20:15   #1989
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Zawsze mi się marzył jeep
za fajną cenę można kupić fajnego jeepa, tylko najlepiej najpierw poczytać na co zwrócić uwagę kupując go, bo sprzedawcy robią nieźle w h**a [za przeproszeniem] a niestety po użytkowaniu pare rzeczy się okazało ze było naprawianych i to jeszcze ie tak jak potrzeba, części nie są do nich drogie, znaczy no zależy jeszcze co.. mój TŻ teraz to już jest tak obcykany że z kolegami jeździ oglądać jak któyś chce kupić
jak będziemy mieć przypływ większej gotówki takiej całkiem sporej planujemy zmienić na raz nowszy, a ten by TŻ chciał przerobić na typowy w teren , bo ma świra na tym punkcie
a byłam z nim raz w takim terenie i podziękowałam bo miałam normalnie śmierć w oczach jak chciał podjechać pod baaaaaardzo stromą górę no i niestety koła się zakopały w piachu i sqamochód zaczął się przechylać na bok na moją stronę a ile razy jeździł po błocie takim konkretnym to już nie potrafię zliczyć no i oczywiście potem nie było widać koloru samochodu tylko wszędzie błotko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-09 o 20:17
Stary 2013-10-09, 20:17   #1990
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
My po wizycie..
Mały za dużo nie urósł, waży 2800, lekarz mówi że 3 kg z groszem będzie mial wiec bykiem nie bedzie Ogólnie ok, wody ok, główką jest na dole, i mówiłam, że się tak strasznie wypycha i akurat sprawdził i to były pośladki

Ciśnienie znów podwyższone, ale na szczescie nie wysłał mnie do szpitala:jupi :
Mam leżec w domu, dużo odpoczywać bo jak leżałam w szpitalu to ciśnienie bylo ok..
To powiem Wam, ze wole leżec w domu niż w szpitalu....

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

pokaż :P

Pewnie że tak

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Już mnie dziewczyny przekonały, ze jednak te podwójnie tkane są znacznie lepsze jakościowo niż te pojedyncze i takie właśnie kupię, Jeśli w mojej Biedronce będą jeszcze te tetry to kupię sobie jedno opakowanie, od przybytku głowa nie boli.
Bardzo dziękuję, ale "język niemowląt" już mam w pdfie i nawet czytam od czasu do czasu, ale poszukuję właśnie tego "pierwszy rok życia dziecka".

Wizażowe ciotki chcą go zobaczyć! Nie lubię tej facebookowej dyskryminacji.
Sorka to pomyliłam

Ja też

Niby konto mam ale nie używam.Chyba zajrzę z ciekawości.Tylko jakie ja mam hasło juz nawet nie pamiętam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 20:18   #1991
babku
Zadomowienie

Dziewczyny, bo mnie naszło na prasowanie i tak myślę ręczniki i prześcieradełka frotte, też wyprasować jak resztę, czyli na full mocy?
Stary 2013-10-09, 20:19   #1992
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Tz przebiera ale kupy sie zlákoł - to ta pierwsza smolka , pelny pampers I to naprawde dziwnie wyglada. Dobrze ze mnie wczesniej uprzedzili.

A pieknie spi na lezaczku, ciocia sie szarpneła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O pierwsze szuru buru będzie Majeczka miała

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
ja nie robiłam, moja mama robiła
ale ja nie napisałam ze wbija w fotel bo automat ale fakt od mocy silnika

za wizytę

jutro TŻ odbiera wózek
To w końcu jaki ten wózek,Passo tak?
Bom się pogubiła

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 20:20   #1993
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo mnie naszło na prasowanie i tak myślę ręczniki i prześcieradełka frotte, też wyprasować jak resztę, czyli na full mocy?
ja prześcieradełka prasowąłam na dwie kropki czyli średnią temperaturę, a ręczniki nie wiem czy prasować

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
To w końcu jaki ten wózek,Passo tak?
Bom się pogubiła
tak został Passo

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-09, 20:23   #1994
babku
Zadomowienie

Cytat:
ja prześcieradełka prasowąłam na dwie kropki czyli średnią temperaturę, a ręczniki nie wiem czy prasować [COLOR="Silver"]
Też własnie nie wiem, nigdy swoich nie prasowałam. No nic biorę się najpierw za pościel, w między czasie zajrzę, może ktoś podpowie
Stary 2013-10-09, 20:26   #1995
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
za fajną cenę można kupić fajnego jeepa, tylko najlepiej najpierw poczytać na co zwrócić uwagę kupując go, bo sprzedawcy robią nieźle w h**a [za przeproszeniem] a niestety po użytkowaniu pare rzeczy się okazało ze było naprawianych i to jeszcze ie tak jak potrzeba, części nie są do nich drogie, znaczy no zależy jeszcze co.. mój TŻ teraz to już jest tak obcykany że z kolegami jeździ oglądać jak któyś chce kupić
jak będziemy mieć przypływ większej gotówki takiej całkiem sporej planujemy zmienić na raz nowszy, a ten by TŻ chciał przerobić na typowy w teren , bo ma świra na tym punkcie
a byłam z nim raz w takim terenie i podziękowałam bo miałam normalnie śmierć w oczach jak chciał podjechać pod baaaaaardzo stromą górę no i niestety koła się zakopały w piachu i sqamochód zaczął się przechylać na bok na moją stronę a ile razy jeździł po błocie takim konkretnym to już nie potrafię zliczyć no i oczywiście potem nie było widać koloru samochodu tylko wszędzie błotko
Rajdowcy!!!!!!

Może kiedyś w przyszłości stać mnie będzie na jeepa.Na razie jestem zadowolona z mojej maździnki

Też nie umiem składać prześcieradła z gumką,a w ogóle ktoś potrafi?

Nie nadążam być na bieżąco Niemożliwe

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 20:27   #1996
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
ja prześcieradełka prasowąłam na dwie kropki czyli średnią temperaturę, a ręczniki nie wiem czy prasować

ja przeprasowałam i ręczniki na 2 kropkach

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:27   #1997
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Prasowałam z parą ,nawet nie na najwyższej temperaturze.Na takiej jak mi było wygodnie prasować.
A to trzeba na 3 kropkach?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 20:28   #1998
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka

Wyczytałam z pierwszej strony że Angie urodziła dzisiaj
Gratulacje
Kolejna dziewczynka

Miała taki sam termin na 14.11 pewnie zaraz doczytam jak akcja ruszyła.

Po wizycie w porządku na szczęście.W przychodni zestresowałam się nie mogłam sobie miejsca znaleźć.Bałam się że nic sie nie dowiem znowu i tylko się jeszcze bardziej zdenerwuję(byłam u lekarz mruka który robił mi nieszczęsne połówkowe)
Miał dzisiaj taki dobry dzień,żartował,mówił po kolei co i jak.Aż byłam w szoku.

Przepływy są dobre,ilość wód poprawiła się i jest jak najbardziej w porządku.Czyli picie dało i to dużo
Słyszałam pięknie bijące serducho Lekarz nie mógł za bardzo ocenić główki i zobaczyć buźki bo Tymek jest już bardzo nisko ,wstawił się do kanału.Nie wiem czy to dobrze czy źle lekarzowi trudno było powiedzieć czy porodzik już niedługo czy jeszcze sobie posiedzi
Powiedział że ginka oceni jak mnie zbada na fotelu.Zobaczymy w ten piątek.
Titek waży 2280 g więc średniaczek dalej mi się szykuje.Tak jak ginka przeczuwała że powinien przybrać około 500 g,a dokładnie przytyło mu się 530 g.

Cieszę się że wszystko ok,w nagrodę mąż zabrał mnie dzisiaj na mega dużego gofra z bita śmietaną.Miło spędziliśmy popołudnie.
Jak przyjechaliśmy z wizyty to padłam,emocje ze mnie zeszły i poszłam spać.Potem obiadzik i do mamy złożyć życzenia urodzinowe.
Teraz będę Was podczytywać
też się cieszymy że przynosisz nam dobre wieści
Cytat:
A mnie rozleniwiala zawsze .. myslalam - NIe ma tak zle , takiego syfu jescze nie mam
Zawsze sie chcialam nauczyc skladac przescieradlo z gumka , i dalej nie potrafie :P
Aaaa widzisz, a ja się z perfekcyjnej nauczyłam Ale prasować to dziadostwa nie lubię Dziś prasowałam dla malutkiej i tyle czasu mi to zaajęło..
Cytat:
Witamy sie i my po wizycie......pocieszyłaś mnie bo zaczełam sie martwić bo gin powiedział, że mala jest tydzien mniejsza i waży 2100 g a ja oczywiście w googlach wyczytałam, że powinna dobrze ponad 2500g juz ważyć do tego Angie urodziła z naszego terminu i tez jej dzidzia duzo wiecej waży.......

no to teraz o mojej wizycie....ogólnie jest dobrze tylko to małe opóźnienie małej.....szyjka długa 38mm zamknięta......łożysko G1....przepływy dobre....wody 12 cm.....mam brać magnez 3x2 i nospe 3x1......wypisał mi juz w razie "wu" skierowanie do szpitala a jak nie urodze ( wszystko na to wskazuje) to wizyte mam na 6.11......niepokoją go moje napinanie sie macicy (to są skurcze czy nie bo juz zgłupiałam)......ja od ostatniej wizyty ( 4 tygodnie temu) przytyłam 1 kg niunia 500 g......a od początku ciąży +11 kg......to chyba by było na tyle.
lepiej już nic na necie nie czytaj...Nie ma sensu, ważne że wszystko dobrze dzieciaczek zdrowy przepływy też, a waga jeszcze podskoczy
Cytat:
My po wizycie..
Mały za dużo nie urósł, waży 2800, lekarz mówi że 3 kg z groszem będzie mial wiec bykiem nie bedzie Ogólnie ok, wody ok, główką jest na dole, i mówiłam, że się tak strasznie wypycha i akurat sprawdził i to były pośladki

Mam leżec w domu, dużo odpoczywać bo jak leżałam w szpitalu to ciśnienie bylo ok..
To powiem Wam, ze wole leżec w domu niż w szpitalu....

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------
i kolejne dobre wieści A wiadomo wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:29   #1999
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
ja dawalam na maksa
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:29   #2000
nemosek
Zakorzenienie

Już wiem czemu mi się ostatnio chce ciągle siku,mały mi na pęcherz naciska skoro tak nisko jest.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 20:35   #2001
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U mnie na KTG spokojnie, zapis prawidłowy, miałam zapisany aż jeden skurcz, mała nie lubi KTG albo się go boi bo w przeciwieństwie do Waszych niektórych maluszków nie chce kopać, rusza się przed i po ale w trakcie nie następne KTG mam 14.10 g. 8:30 Anoula będę wdzięczna jak dopiszesz.
Dziękuję że o mnie pamiętałyście, ja dzisiaj spędziłam dzień poza domem i nie miałam dostępu do neta żeby napisać od razu po KTG
to następne KTG w dniu prognozowanego TP masz

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jestem i ja...prawie 1,5 h spędzilismy u lekarza więc zaraz się kładę odpocząć trochę...

U Nas ciśnienie ok,na wadze już +13 kg od początku ciąży...
Sprawdziła wyniki, na paciora wyszły ok ale mocz wyszedł źle,liczne bakterie i coś z śluzem więc jutro muszę powtórzyć mocz+posiew z moczu jak wyjdzie źle to mam już zapisany antybiotyk i witaminę C...
Badanie na samolocie też ok,mały póki co nigdzie się nie wybiera
Na koniec miałam KTG, przez 40 min zanotował się jeden slaby skurcz..., mały skopal maszynę i trzeba było ją poprawiać,wiercił się niemilosiernie lobuz jeden
I tyle... więc zapewne jeszcze trochę sobie posiedzimy w dwupaczku

Anoula wpisz mi proszę: 16.10 g.11.30 -KTG i
23.10 wizyta+KTG
(prawdopodobnie wtedy zważymy małego)
też mi powłaziły bakterie do moczu :x

Cytat:
Cioteczki Załącznik 5439887

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jest Majeczka, ślicznie śpi

Cytat:
Pokaże Wam jak mi się fajnie naklejka (która już od dawna tam była), wkomponowała w łóżeczko. Nie mam za bardzo podejścia, żeby lepsze zdjęcie zrobić. No i łóżeczko jeszcze nie ubrane i nie dopieszczone przeze mnie, ale nie chce mi się już dziś prasować
Ps. Jeszcze dorzucam ziółka, co miałam wrzucić z bliska, choć nie wiem czy o takie zdjęcie chodziło
faktycznie super z tym dmuchawcem wyszło

Cytat:
Miała taki sam termin na 14.11 pewnie zaraz doczytam jak akcja ruszyła.

Po wizycie w porządku na szczęście.W przychodni zestresowałam się nie mogłam sobie miejsca znaleźć.Bałam się że nic sie nie dowiem znowu i tylko się jeszcze bardziej zdenerwuję(byłam u lekarz mruka który robił mi nieszczęsne połówkowe)
Miał dzisiaj taki dobry dzień,żartował,mówił po kolei co i jak.Aż byłam w szoku.

Przepływy są dobre,ilość wód poprawiła się i jest jak najbardziej w porządku.Czyli picie dało i to dużo
Słyszałam pięknie bijące serducho Lekarz nie mógł za bardzo ocenić główki i zobaczyć buźki bo Tymek jest już bardzo nisko ,wstawił się do kanału.Nie wiem czy to dobrze czy źle lekarzowi trudno było powiedzieć czy porodzik już niedługo czy jeszcze sobie posiedzi
Powiedział że ginka oceni jak mnie zbada na fotelu.Zobaczymy w ten piątek.
Titek waży 2280 g więc średniaczek dalej mi się szykuje.Tak jak ginka przeczuwała że powinien przybrać około 500 g,a dokładnie przytyło mu się 530 g.

Cieszę się że wszystko ok,w nagrodę mąż zabrał mnie dzisiaj na mega dużego gofra z bita śmietaną.Miło spędziliśmy popołudnie.
Jak przyjechaliśmy z wizyty to padłam,emocje ze mnie zeszły i poszłam spać.Potem obiadzik i do mamy złożyć życzenia urodzinowe.
Teraz będę Was podczytywać
Cytat:
34 t 6 d
za wizytę, masz takiego samego wstydnisia jak ja

Cytat:
No przynajmniej bede wiecej na wizazu

A kolejna wizyta 23.10 na 17:30 , wiec wtedy moge juz pojsc do szpitala bo to praktycznie termin porodu

Trele Majka śliczna : love:
Cytat:
Mozecie wpisac wage 37tydzien 2 dn waga 2760
Cytat:
Też nie umiem składać prześcieradła z gumką,a w ogóle ktoś potrafi?

Nie nadążam być na bieżąco Niemożliwe
kiedyś się uczyłam z perfekcyjną panią domu, ale nie wychodzi mi to tak ładnie jak jej http://perfekcyjna.tvn.pl/wideo,769,...ka,704168.html
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:38   #2002
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Obudzilam Maje , przystawilam do cyca a ona dalej spi. Chyba powinnam sie cieszyc a mnie to martwi ze ona spi ok 4,5h ..

Co u Pauli > ? Jakies info ?
A zoltaczke ma wykluczona?Moj mial i dlugo spal a przy cycu nie moglam go dobudzic. Spal po 6 godzin albo i wiecej

Ja sie ciesze, ze musze prasowac tylko koszule meza i czasem swoje.Czy delikatniejsze spodnie.Rzeczy wyjete z suszarki sa miekkie, puszyste i nie trzeba ich prasowac.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:40   #2003
rinco
Wtajemniczenie

Ja tak śledzę Was pobieżnie, ale coś mi się obiło, że Trele wreszcie urodziła - gratulacje!!! Tylko pierwsza strona nie jest uaktualniona Zawsze tam sprawdzam która jeszcze urodziła, a tu zonk
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 20:45   #2004
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Na FB mąż Rybki zamieścił zdjęcie Kacperka!!!
Ja mam facebooka ale nie mam w kontaktach Rybki, ani jej męża tym bardziej A też chcę zobaczyć maluszka

Cytat:
My po wizycie..

za wizytę ! I odpoczywaj ładnie

Paulina co u Was??? Jak Majeczka??? Napisz coś bo wizażowe ciotki nie będą mogły po nocach spać

Mąż mi robi soczek jabłkowo-marchewkowo-kiwiowy

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja tak śledzę Was pobieżnie, ale coś mi się obiło, że Trele wreszcie urodziła - gratulacje!!! Tylko pierwsza strona nie jest uaktualniona Zawsze tam sprawdzam która jeszcze urodziła, a tu zonk
bo Rybka też urodziła I Angie dziś Teraz kukaj na post Anouli na 1 stronę(post nr 2), bo przejęła obowiązki
A co u Was? Napisaj coś

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:46   #2005
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Na SR położna mówiła, że smółkę można zmyć tylko i wyłącznie oliwką, bo jest jak smoła, żadne chusteczki nawilżane sobie z tym nie poradzą.

nieprawda ja w szpitalu normalnie chusteczkami nawilżanymi dupke wytarłam wiadomo, że poszło ich wiecej bo ciężka do wytarcia była ale bez przesady.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:46   #2006
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
bo Ryba też w szpitalu po porodzie, chwilowo aktualności porodowe z moim poście
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:53   #2007
ola_k11
Zadomowienie

Wybaczcie ale dziś nie nadrobię. Jak odebrałam synka z przedszkola to miał gorączkę 38,2 ale po podaniu Nurofenu zeszła i nie wróciła. W każdym razie kaszel się nasilił ale suchy a nie wykrztuśny. W przedszkolu zwymiotował aż z kaszlu. Jutro idziemy do pediatry bo to wszystko już za długo trwa...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 20:56   #2008
acelinka
Zakorzenienie

Normalnie już sobie wieczorem myślałam że Angie dziś nie zostanie sama z porodem ale na szczęście moje skurcze jak sobie przyszły, tak sobie poszły

ide poczytać coście naskrobały
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:02   #2009
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
bo Rybka też urodziła I Angie dziś Teraz kukaj na post Anouli na 1 stronę(post nr 2), bo przejęła obowiązki
A co u Was? Napisaj coś
Aaaaaaaa, to wszystko jasne, gratulacje dla dziewczyn!!!

A u nas nic nowego, ciąża przebiega spokojnie, u mnie dopiero 29 tydzień, synuś okropnie kopie (zwłaszcza wieczorami), ja czuję się dobrze, jestem bardzo aktywna (stąd też ten brak czasu) i ogólnie strasznie szybko leci mi czas, jak sobie pomyślę, że zostały mi jeszcze jakieś 2 miesiące w dwupaku to jestem lekko przerażona jak sobie dam radę z dwójką małych dzieci, ale może jakoś to będzie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:17   #2010
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie rozleniwiala zawsze .. myslalam - NIe ma tak zle , takiego syfu jescze nie mam
mi wyszło ... raz
Cytat:

czyli same dobre wieści

do tej wagi nie ma się co tak przywiązywać popierwsze usg nie określa wagi z 100% dokładności, po drugie każdy jest inny - jedne osoby są dobrze zbudowane inne filigranowe, z dzieciaczkami tak samo

Cytat:
Witajcie wieczornie!
Wpadłam tylko na troszeczkę, zaraz poczytam co tam pisałyście po południu.
Tak mi się przypomniało, że miałam Was pytać o ubranka jakie przygotowujecie dla swoich dzieci, jakie rozmiarówki przygotowujecie tak na początek, a jakie zostawiacie na później?
na wyjście ze szpitala raczej przygotuję te na 56 tylko kombinezonik większy na 62 bo mniejszego i tak nie mam i bezsensu kupować

jeśli chodzi o ubranka an później to w szafie mam do 68 ciuszki, od 74 pochowałam w wory próżniowe ze wzgledu an brak miejsca w szafie
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam po chwilowej nieobecności
Od wczoraj nie mieliśmy internetu, zaraz biorę się za nadrabianie. Zdąrzyłam wyłapać że Angie urodziła GRATULACJE !
U nas wszystko w porządku... Jaś póki co spokojny, bóle brzuszka przeszły
Remont idzie szybko i dość sprawnie, tyle że zostaliśmy aktualnie bez ogrzewania bo wymieniają nam grzejniki i coś tam jest nie tak
ciesze się że z brzusiem Jasia okeeej

za remont
dobrze że teraz ciepłe dni, oby szybko naprawili ogrzewanie
Cytat:
Na FB mąż Rybki zamieścił zdjęcie Kacperka!!!
widziałam
Cytat:
My po wizycie..

Ciśnienie znów podwyższone, ale na szczescie nie wysłał mnie do szpitala
To powiem Wam, ze wole leżec w domu niż w szpitalu....[COLOR="Silver"]
wiadomo że lepiej w domku niż w spzitalu

odpoczywajcie
Cytat:
Kapac bedziemy dzis, czekamy na mame zeby pomogla ten pierwszy raz bo to bedzie raczej szorowanie. I jeszcze nie wiemy jak mała zareaguje na wode
o jaaaa smółka
nati mi walnęła smółke zaraz jak mi ją położne przywiozły.Do tego do pieluchy tetrowej bo mi nie przyszło do głowy ze one mi ją w tetrze przywiozą i żeby ją od razu przebrać
Cytat:

e tam, pierdoły te położne czasem gadają może oliwka najlepiej zmywa, ale jak się bardzo chce to chusteczkami tez da rade. Sama tak myłam natalcie, teraz to bym pod wode dupcei dała ale wtedy się bałam
Cytat:
za fajną cenę można kupić fajnego jeepa, tylko najlepiej najpierw poczytać na co zwrócić uwagę kupując go, bo sprzedawcy robią nieźle w h**a [za przeproszeniem] a niestety po użytkowaniu pare rzeczy się okazało ze było naprawianych i to jeszcze ie tak jak potrzeba, części nie są do nich drogie, znaczy no zależy jeszcze co.. mój TŻ teraz to już jest tak obcykany że z kolegami jeździ oglądać jak któyś chce kupić.
marzy mi sie taki jeep
Cytat:
ja tam prasowałam jak wszystko i tylko przed porodem, potem to już takich rzeczy nie prasowałam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości