Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ZAFIOLIOWANE ,martwe prosięta w sklepowej lodówce
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-17, 19:28   #215
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: ZAFIOLIOWANE ,martwe prosięta w sklepowej lodówce

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Czworo dzieci? dzisiaj to niemożliwe nawet na wsi. Przeważnie jedno, rzadko dwójka.
Dorabiają na ten prąd i paliwo bo zawsze dorabiali. Mój teść był kolejarzem, przed pracą krowy oporządził, po pracy to samo. Gdy go nie było zwierząt doglądała niepracująca zawodowo teściowa. Albo mój mąż jeśli akurat nie był w szkole czy potem w pracy.
W innych gospodarstwach tak samo było. Współmałżonek, teściowie, dziadkowie, dzieci. Z głodu czy niewydojenia aż tak bardzo krowy nie ryczały.
Ale w dalszym ciągu udowadniasz mi, że to BYŁO, a ja w dalszym ciągu próbuję Ci wyjaśnić, że to iż tak BYŁO nie znaczy, że teraz tak jest. I nie znaczy, że ludzi należy zmusić do tego, żeby prowadzili nie dochodowe gospodarstwo dla fanaberii jakiejś 'paniusi z miasta'.
Tak, bo te 'szczęśliwe' krówki w wielopokoleniowej krówkowej rodzinie to fanaberia, a posiadanie 2 krów to zmuszenie rolnika do prowadzenia gospodarstwo czysto hobbystycznie. Ciekawe czy któaś z Was chciałaby wstawać rano, zajmowac się zwierzętami, iść do pracy, wracać, iść na pole, znowu do zwierząt, spać i rano od nowa.
To męczące i niedochodowe. Takie gospodarstwa nie mają przyszłości chyba, że stanowią część gospodarstwa agroturystycznego, bądź są własnością pasjonata z chłopomanią.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Stanowisko dla krowy.
Nie rozumiem po co to mi pokazujesz?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując