|  2013-11-17, 13:57 | #654 | 
	| Zakorzenienie 

| 

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat: 

| 
					Napisane przez iwantyou99  Aha zapomniałam. Dzisiaj wszystkie ciocie niech wypija lampeczke soczku za Dominika , Wiktora i Dorotke i inne wczesniaki.  
Dzisiaj obchodzimy Światowy Dzien Wczesniakow.    
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |  Zdróweczko!!!!!!!

Cytat: 

| 
					Napisane przez EVI07  Trzymam kciuki i czekamy na wieść jak cukier... I lepiej, żeby był dobry cholernik!   
No właśnie mnie wczoraj diabetolog powiedział, że dlatego dla niego są ważne przede wszystkim wyniki z labo...   A ja z nakłuwaczem nie mam jakichś problemów, ustawiłam na 3 i jest ok. A co do żółtego sera-u mnie zawsze wywali cukier w kosmos, ile bym go nie zjadła. A na czczo widzę mamy podobnie, ja jedynie w piątek miałam 77, nie wiem dlaczego. Ostatnio próbuję jeść samo białko przed snem, podobno nie podnosi cukru. G... prawda!  |  Żółty ser....rano
  ... spróbuj przed posiłkiem właściwym zacząć zagryzać surowe warzywo. Podobno pomaga. U mnie sprawdza się serek wiejski z pomidorem na śniadanie. Dawno nie jadłam ale było ok. Co do nocnych cukrów, nie jestem lekarzem, ale jeśli zjemy nieodpowidni posiłek rano skoczy cukier, efekt brzasku o którym któraś pisała. Ja przed spaniem cukier mam mieć nie mniej niż 90. Nie podano mi górnej granicy. Podobno dobrze zjeść coś tłustego, coś co wolno uwalnia węgle, żeby organizm nie świrował. Jeśli w nocy budzę się lekko głodna, to źle, rano mam wyższy cukier. Ja na kolację wczoraj jadłam 2 kromki pieczywa zapiekanego w tosterze plałam lekko oliwą, dałam mozzarellę i pomidora. Było tłusto. Kiedyś wciągnęłam kromkę... KIEŁBASĘ (tak kiełbasę swojską, po której cukier miałam wcześniej o dziwo dobry... i to bardzo :P) oscypka i ogórka konserwowego. Po takich kolacjach mam ok cukier.
  Nie mogę nie zjeść przed snem. Czasem jem w łóżku, idę tylko umyć zęby i kładę się spać. Musimy się dowiedzieć jaka kolacja ma być bo ja tez durnieję.

Cytat: 

| 
					Napisane przez Stokrotka18  Dziewczynki, napiszcie prosze czy kupilyscie juz wozki i foteliki do samochodu? Jesli tak, to jakie dokladne i gdzie? I jakie lozeczka  |  Mamy, ja mam używany komplet mutsy 4rider
  łóżeczko też ze spadku  
 ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Rosół i kapusta z majonezem ok
  wynik 103      Mam już w de te cukry, coraz lżej do tego podchodzę.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat: 

| 
					Napisane przez Hosenka*  Nadrobiłam i pisze co u mnie.

Po kilku rozmowach z moim lekarzem przekonałam się do wyjścia do domu.
 Będe miala detektor tętna, 2 razy w tygodniu robione ktg i badane przepływy w szpitalu.

We wtorek miałam usg (w 29 tyg) i dziecko ważyło 1360g, wymiary prawidlowe, przepływy w porządku.

Prawdopodobnie wyjde w tym tygodniu, czekam na wyniki wymazu, który robili mi w piatek (zlecil mój gin, czy nie podłapałam jakiegoś świństwa0.
 |  Jupiiiiii

Edytowane przez malaMigotkAaa
 Czas edycji: 2013-11-17 o 13:56
 | 
	|     |  |