|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |||
Wtajemniczenie
|
Eh, wczoraj jak się wzięłam to ogarnęłam zakupy apteczne i szpitalne. Niby nic konkretnego nie kupiłam, a kupa kasy poszła :/ Cieszę się że mam to już za sobą. Teraz brakuje mi dosłownie tylko kapci, podkładów poporodowych i pieluch, jak już je zdobędę to mogę iść rodzić
![]() Kurde, co noc to gorsza. Ale było mi dzisiaj strasznie ciężko się ułożyć, wszystko mnie uwierało/denerwowało/przeszkadzało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
MIlka Pilka co do słodyczy to jem ich za dużo też, tzn tylko czekolady, bo to jedyna słodycz jaką uznaję ( na ciepło, ciastko czekoladowe itd). Staram się ograniczyć, ale tak mnie ciągnie do niej, że nie mogę się powstrzymać. Zwalam to na bardzo niski cukier na czczo i po spożyciu glukozy.
Co do mojego byłego partnera, nie chcę, aby miał jakikolwiek kontakt z dzieckiem. Muszę myśleć tylko o swoim i Mikusia dobrze teraz. Jego odczucia i chęci mnie nie interesują. Podłość i bezduszność jaką okazał mi i małemu jest niewybaczalna. Nie robię tego z zemsty czy złości. Muszę martwić się żeby nie zwariować i nie załamać. Nie dać się skrzywdzić już więcej. Nie pozwolę mu się odwiedzić w szpitalu, nie powiem gdzie rodzę, nie pozwolę się zbliżyć do nas. Właśnie o takich wakacjach czy wyjazdach do babci w góry pomyślałam. Mały będzie tym zachwycony pewnie ![]() Mam tylko nadzieję, że pomoże trochę w zakupie wyprawki, bo mnie samej jest ciężko... No i dzień dobry wszystkim oczywiście ![]()
#634 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z was ćwiczy w ciąży?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Rozeznanie
|
Lusso ja ćwiczyłam do 5 miesiąca, potem lekarka mnie nastraszyła, że mam szyjkę 2,5 cm i mam przeważnie leżeć. Potem stwierdziła, że jednak jest 4 cm i wszystko w porządku. Nie mniej jednak po miesiącu nic nie robienia ciężko mi wrócić
![]()
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbieraj wszystkie rachunki za wydatki ciazowe i wyprawkę, "tatuś" ma obowiązek partycypować w kosztach. Robię wlasnie obiad, dzisiaj rodzice przyjeżdżają do nas, a nie tak jak zawsze my do nich ![]() Bedzie zupa dyniowa, poledwiczki w sosie miodowym i sernik ![]()
![]() |
#637 |
Gang Iren
|
Tak jakby... podnoszenie ciężarów (12 kg) kilkanaście razy dziennie,biegi często z przeszkodami za pewnym osobnikiem również do kilkunastu razy dziennie,najróżniejsze skłony i przysiady (po miliony rozrzuconych rzeczy które trzeba posprzątać) również w wyżej wymienionej częstotliwości,marszobieg po zakupy lub coś załatwić 1-2 godz dziennie (bo Eryk w wózku nie bardzo chce siedzieć,a biegać za nim przy ulicy z wózkiem obładowanym zakupami nie bardzo) ,bieg po schodach góra dół 5-10 razy dziennie (mieszkamy w piętrowym domku ). A i skłony przy codziennym wieszaniu prania (u mnie nawet w Święta pralka chodzi). I to by było tak z grubsza ![]()
#638 |
Zadomowienie
|
Ja kupię 62. Tylko jeden, bo skoro mała ma się urodzić na początku lutego to zacznę z nią wychodzić w połowie lutego. W marcu zima już się kończy więc moim zdaniem jeden wystarczy
![]() Słodkie mamy z moich wczorajszych doświadczeń wynika, że kasza manna i herbatniki są jak najbardziej zakazane. Za to w ramach posiłku przed snem skusiłam się na orzeszki ziemne (słone, tłuste, które pochłaniał tż ![]() ![]() ![]() Widzę, że dzisiaj jakaś ikeowa mania nastała ![]() ![]() ![]()
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
Jak pracowałam to tez mogłam nazwać to ćwiczeniami ale od 2 tygodni leze i mi z tym zle ale za cwiczenia jakos mi sie nie chce zabierać jak tak dalej pójdzie to do końca ciąży przytyje tyle co przez 7 miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
Ja się za to stresowałam jak dziecko uciekało spod głowicy i trzeba było go szukać.
#641 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam na śpiąco,
Jestem nieprzytomna, chociaż w nocy przespałam całe 5 godzin bez przerwy (od co najmniej 3 tygodni mi się to nie udało). A w ogóle jestem zła, bo mnie zgaga żre na maksa i cukier mi się wścieka! Na czczo znowu 96... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co jesz wieczorem, żeby rano opanować cukier? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A glukometr mam Optium Xido, podobno bardzo dobry, ale jakoś przestaję w to wierzyć... ![]() ![]() Cytat:
![]() Z tym bandażowaniem nóg to podobno chodzi o to, żeby się zakrzepica w żyłach nie zrobiła. Ale mnie nie bandażowali, kazali tylko jak najszybciej wstawać. A po cc najbardziej boję się bólu i kłopotów z pęcherzem po cewniku... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do porodu-ja zamówiłam 19 grudnia (powiedziała mi gin, że od 16 mogę rodzić). I tego tematu będę się trzymać!!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Evi, ja dostalam drugi glulometr wlasnie ten optium xido, wielki jest, i ma.okropny nakluwacz. Ten accu chec jest malenki przy nim. Ja ten drugi mam do ketonow z krwi i poki co super, ketonow brak.
Uwaga zjadlam rosol z makaronem, ale bardziej pilam rosol ![]() ![]() ![]() Polowa torby szptalnej spakowana, ciemne rzeczy dla dziecka schna ufffff.... Laktotor gotowy do umycia..... Wiecie co..... BOJE SIE!!!!! Jakos noe ogarniam. Moj tz jutro jedzie do Czech zostaje sama do pt i tak trzy koljene tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#643 |
Zakorzenienie
|
Szpinak
![]() Żeby żelazo dobrze sie z niego przyswajało, trzeba dodać źródło wapnia, np. ser żółty.
#644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam Optimum Xido, gdzieś na jakimś forum, pomiędzy wierszami wyczytałam, lubi trochę zawyżać wynik ![]() ![]() Cytat:
![]() Daj znać jak po rosole ![]() ![]() Właśnie po śniadaniu wywaliło mi 131 ![]() Chleb to zło!
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-17 o 12:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Wczoraj przez cały dzień na nogach, jeździliśmy oglądać płytki / panele, spotkaliśmy się z rodziną, + wujek męża będzie nam robić kuchnię więc omawialiśmy kuchnię. Musiałam wczoraj wstać o 8:30 ![]() ![]() Dzisiaj nadrobiłam i obudziłam się po 11, a z łóżka się zwlokłam po 12 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i pisze co u mnie.
Po kilku rozmowach z moim lekarzem przekonałam się do wyjścia do domu. Będe miala detektor tętna, 2 razy w tygodniu robione ktg i badane przepływy w szpitalu. We wtorek miałam usg (w 29 tyg) i dziecko ważyło 1360g, wymiary prawidlowe, przepływy w porządku. Prawdopodobnie wyjde w tym tygodniu, czekam na wyniki wymazu, który robili mi w piatek (zlecil mój gin, czy nie podłapałam jakiegoś świństwa0.
#648 |
Zadomowienie
|
Aha zapomniałam. Dzisiaj wszystkie ciocie niech wypija lampeczke soczku za Dominika , Wiktora i Dorotke i inne wczesniaki.
Dzisiaj obchodzimy Światowy Dzien Wczesniakow. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#650 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pocieszam się tylko tym, że oprócz sadła to na pewno się kości porozciągały i to głównie to poszło w szerz ![]() no bo tak sobie kombinuję, że skoro teraz ważę tyle, co kilkanaście lat temu, ale przed sobą "noszę" wielki brzuch (wtedy miałam mimo wszystko dość płaski) i piersi ciut większe, to jak wyciągnę z brzucha dziecko, nie to nie będzie najgorzej, nie? ![]() Cytat:
![]() nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale bardzo Cię podziwiam, że tak dobrze sobie radzisz ze starszą dwójką i w ciąży (wczoraj też, skoro nie doszło do synobójstwa ![]() a z tym płaczem to na pewno warto iść do lekarza, może też do psychologa, bo może czuje, że mu nie poświęcasz 100% uwagi i to dlatego, takie uwstecznienie (mój starszy brat np. zaczął robić w majtki, ostatnio się dowiedziałam, przez moje pieluszki, mimo że między nami była 2,5letnia różnica, więc to może coś podobnego? ) Cytat:
![]() i wciąż się zastanawiam, czemu mam w usg wpisane położenie główkowe, skoro dzieciak leży na poziomo (to poprzeczne chyba czy ukośne). chyba że to chodzi, że ogólnie głowa blisko "wyjścia"? a swoją drogą, to wczoraj miałam wrażenie, że chce sobie z boku brzucha zrobić wyjście awaryjne i się zmyć, bo tak mi się tam wpychał... Cytat:
![]() a liczy się pięć minut przy myciu zębów? bo jeśli tak to ja ![]() ![]() tak na poważnie, to polecam, bo ja mam podejrzenie, że jeśli nie jedyny, to był to powód mojego schudnięcia kiedyś- wyczytałam wtedy gdzieś, że więcej daje regularne 1-2 razy dziennie 10 minut niz raz w tygodniu godzina... teraz wychodzę z założenia, że robię to, co mogę i nic na siłę a ogólnie większość stojących ćwiczeń ze SR można przy zębach jak najbardziej wykonać (kręcenia biodrami normalne i na ugiętych nogach itp) po środzie, jak mi położna da spisane te ćwiczenia (a obiecała) to jeszcze będę chciała robić takie w siadzie na "rozruszanie" jelit, bo bardzo dobrze podziałały (a tam też zrobiliśmy tylko kilka powtórzeń), ale teraz nie pamiętam, co to było dokladnie Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, napiszcie prosze czy kupilyscie juz wozki i foteliki do samochodu? Jesli tak, to jakie dokladne i gdzie? I jakie lozeczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#654 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdróweczko!!!!!!! Cytat:
Żółty ser....rano ![]() Co do nocnych cukrów, nie jestem lekarzem, ale jeśli zjemy nieodpowidni posiłek rano skoczy cukier, efekt brzasku o którym któraś pisała. Ja przed spaniem cukier mam mieć nie mniej niż 90. Nie podano mi górnej granicy. Podobno dobrze zjeść coś tłustego, coś co wolno uwalnia węgle, żeby organizm nie świrował. Jeśli w nocy budzę się lekko głodna, to źle, rano mam wyższy cukier. Ja na kolację wczoraj jadłam 2 kromki pieczywa zapiekanego w tosterze plałam lekko oliwą, dałam mozzarellę i pomidora. Było tłusto. Kiedyś wciągnęłam kromkę... KIEŁBASĘ (tak kiełbasę swojską, po której cukier miałam wcześniej o dziwo dobry... i to bardzo :P) oscypka i ogórka konserwowego. Po takich kolacjach mam ok cukier. ![]() Musimy się dowiedzieć jaka kolacja ma być bo ja tez durnieję. Cytat:
Mamy, ja mam używany komplet mutsy 4rider ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Rosół i kapusta z majonezem ok ![]() ![]() ![]() ![]() Mam już w de te cukry, coraz lżej do tego podchodzę. ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Jupiiiiii
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-11-17 o 12:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#656 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z dołami my Cię będziemy wspierać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny patrzcie! http://bezuzyteczna.pl/jedzenie-czek...astek-na-66472 A ja się katuję dietą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#659 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Bo coś mi się majaczyło,że do 100 OK. Ale z tego co piszesz widać,że nie. Napisz bo jestem ciekawa... Cytat:
![]() W domku najlepiej ![]() Cytat:
A właśnie,czytałam że jest takowy dzień. To dla wszystkich naszych wcześniaczków: zdrówka przede wszystkim, niech szybko rosną i wychodzą do domu,a dla rodziców niech będą źródłem radości ![]() Ejani dziękuję ci bardzo za dobre słowa ![]() Co do psychologa to nie wiem jak tu sprawa wygląda,czy to też nie kieruje ogólny lekarz,bo raczej tak jest ze wszystkim... Poza tym z Erykiem by psycholog się nie dogadał,bo Eryk nie mówi po angielski... w zasadzie po polsku też nie,kilka słowek zaledwie,najbardziej to po eryczkowemu gada. No i tak myślę czy to nie trochę wcześniej dopadł nas słynny bunt dwulatka... Z Wiki tego nie przerabiałam,ona to całkiem inny charakter...
![]() |
#660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tym buntem to chyba całkiem możliwe... trzymam kciuki, żeby to tylko chwilowe było!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.