Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-13, 11:18   #479
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dobry wieczor
Dziewczyny dziękuję za kciuki. BYŁO DOBRZE
Dzidziuś zdrowy. Jest chłopcem, już nie na 70 ale na 100%
I wielki jest! Dziś 22 tydzień i 4 dzien, a on waży 759g, wszystkie wymiary ma jak w 24 tygodniu i 4 dniu - czyli jeśli utrzyma tempo to mam podobno rodzić chłopa 4600g
Basia miala 2500...
Super, obstawiałam u Ciebie chłopaka to świetna wiadomość, bo oprócz mnie i Castii tutaj same powtórki u podwójnych mam: drugi chłopak, druga dziewucha A chłopak jak to chłopak, musi być duży i silny, a nie 2500 Jednym słowem GRATULUJĘ

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No to chyba tradycji rodzinnej powinno stać się zadość mój straszak, bo mlodszak nie ma glosu, też głosuje za Iga - liczy się?
Iga jest oryginalnie, ale nie pretensjonalnie, cool ale nie durnie, no i pasuje w każdym wieku
Od Twojego przystojnego (jak pamiętam ze zdjęcia) syna przyjmuję propozycję (co do imienia oczywiście)

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie na IP
Zostałam przebadana od góry do dołu miałam KTG, morfologię, badanie na samolocie i USG. Wszystko pod kątem choleostazy ciążowej. Wszystko jest w porządku .Mała leży główką do dołu więc być może to ona mnie tak skopała w wątrobę. Powiem Wam, że taka fajna lekarz mi się trafiła, że chciałabym z nią rodzić .Byłam w szpitalu w którym chcę rodzić i jestem zadowolona. Personel fajny, sprzęt nowy wszystko po remoncie,a mój mąż oczekiwał na mnie oglądając telewizję w fotelu
Mam się nie przemęczać i brać nospę dwa razy dziennie.
Aaaaa i też widziałam oczka mojego maluszka (a nawet i dziurki w nosie mi doktorka pokazała ) tyle że z IP zdjęć nie ma, ale się napatrzyłam dokładnie
Same dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
bebe przypomnij mi czemu Marcel miał być Marceliną Lekarz się pomylił czy nie znaliście płci i obstawialiście dziewczynkę?

Dokładnie Tam gdzie zamierzam rodzic za darmo
Był "robiony" na Marcelinkę, a potem przy pierwszym możliwym usg wymogłam na lekarzu diagnozę płci. Bardzo niechętnie, z ociąganiem i na może/chyba potwierdził moje przypuszczenia zaznaczając, żeby się nie nastawiać bo to za wcześnie itd. Oczywiście miał rację że było za wcześnie, więc później Marcelinę zamieniliśmy na Marcela
I tak jak wtedy ja sie upierałam przy córce, tak teraz mój mąż upiera się przy synu, od początku był Igor. A teraz z Igora trzeba zrobić Igę
pod warunkiem, że go przekonam do tej wersji, ale spoko, jeszcze 4 miesiące na to mam

Kurcze myślałam, że w Polsce wszystkie publiczne szpitale dają zzo za opłatą jako fanaberie rodzących Fajnie, że znalazłaś szpital gdzie jest za darmo

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Przyznaję, że podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale ciężko mi się było "wbić" w taki rozkręcony wątek.
Może przy okazji nowej części wyjdzie mi to lepiej

Melduje się kolejna przyszła mama!

Na wstępie gratuluję wszystkim kobietkom i za wszystkie trzymam kciuki, żeby aż do końca ciąża przebiegała bez najmniejszych problemów, a maluszki rosły zdrowo.

Teraz może kilka słów o mua.
Jestem w 23 tygodniu. Termin porodu mam wyznaczony z pierwszego USG na 19 kwietnia, z drugiego na 9 kwietnia, więc nie wiadomo czego oczekiwać .
W brzucholandii mieszka dziewczynka, którą po burzliwych,ale to naprawdę burzliwych dyskusjach, zdecydowaliśmy z mężem nazwać Emilką
Córeczka trafiła nam się z temperamentem i ostatnio tak się rozbrykała, że najwyraźniej moja macica jest dla niej jednym wielkim placem zabaw
Zarówno Mała jak i ja czujemy się dobrze. 17 grudnia mam wizytę u gina, więc się upewnię, że nic się nie zmieniło w tej kwestii.

Cayenne-
czytałam Twój opis szpitala i miałam wrażenie, że czytam literaturę fantastyczną
Tekst o pochwie i twarzy rozwalił mnie na kawałeczki

Czytałam również o komentarzach Waszych lekarzy odnośnie wagi i jestem trochę w szoku. Tyle mówi się o tym, że każda kobieta tyje indywidualnie. Czy przez tyle lat uprawiania zawodu nie przyswoili sobie jeszcze tej informacji??? Najważniejsze, że maluszki są zdrowe, a Wy czujecie się dobrze. Kilogramy to sprawa drugorzędna. Z resztą i tak zrzucimy je po porodzie i będziemy sexy mamuśkami

A teraz dwa pytanka...
1. Pewnie już o tym pisałyście, ale ciężko będzie wychwycić tę informację ze wszystkich części wątku: macie już upatrzone/kupione wózki? Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat. Na razie bardzo mi się spodobał Xlander Xmove, ale cena mnie odstrasza (nawet używane są bardzo drogie), więc szukam alternatywy.
2. Ćwiczycie w ciąży? Ja przed zajściem prowadziłam dość aktywny tryb życia, więc teraz robię różne workouty dla ciężarnych, jeżdżę na rowerku stacjonarnym i staram się dużo spacerować. Ciekawa jestem jak to wygląda u Was.

Pozdrawiam ciepło!
Witaj u nas To juz będa dwie Emilki na naszym wątku
1. Co do wózków upatrzyłam sobie bebetto, ale kilka mamuś tutaj interesowało sie x-landerami, to może się wypowiedzą
2. W temacie ćwiczeń przed ciążą zima miałam siłownię, latem rower, teraz pozostały mi spacery z psem i jazda na rowerku stacjonarnym.

Spadam na umowną kawkę a w rzeczywistości na soczek z buraków do mojej Kamili, zaniosę jej kilka niebieskich ciuszków po moim synu
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora