|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Hej
zaginęłam na dzień cały, myślę sobie, wysłały dziewczyny psy gończe za mną, ale skąd, nikt nie zauważył![]() Spałam do 12. Kurde tak to chyba jeszcze nie było a i nie sama się zbudziłam tylko mąż zadzwonił. Wybrałam się do lumpa i wróciłam z siatami pełnymi ubrań dla moich dzieci. Najlepszy zakup to była nowiuśka kurtka cherokee za 8,5 dla Marcelka, a ile śliczności dla Małej + miękki przewijak za 5 zeta, ogólnie wydałam 35 zł ![]() Produkujecie masowo posty, ale jakoś przeleciałam Cytat:
Do Kariny można mówić Karo chyba![]() Potem stwierdziłam, że do naszego nazwiska imię musi być krótkie i tak się miotam pomiędzy Ewą, Leną a Igą. A które z tych 3 Wam się najbardziej podoba? Wiem, co to za uczucie, mnie tez często swędza sutki,a przy tym są tak wrażliwe, że podrapać sie nie da ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz kiedy Cię wypuszczą?Cytat:
Cytat:
takie doświadczenie mam juz za sobą... ale mąz póki co dobrze ja zabezpieczył na czas mojego wybierania i zastanawiania się co do kupna nowej![]() A przekłuwanie uszu maleństwom to dla mnie nierozważne jest. W ogóle jestem zdania, ze to dziewczynki powinny zdecydować, czy chcą mieć kolczyki czy nie a nie ich mamusie Moja panna fika coraz śmielej. Świetny miałam patent gdy poskarzyłam się na nia lekarzowi, od dnia wizyty daje znaki codziennie Mój mąż zazdrości mężowi Kamili, bo byli dziś na usg i okazało się, że ta dziewczynka wywróżona wcześniej zamieniła się w chłopczyka i to nie na podstawie antenki tylko worka mosznowego, więc chyba druga opcja bardziej prawdopodobna. Kumpela trochę zawiedziona, bo już przywykła do myśli o córce, za to jej mąż skacze z radości, wiadomo co syn to syn
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-12 o 21:48 |
||||||||||
|
|
|
#422 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i udane zakupy ![]() cayenneOna no rzeczywiście jakbyśmy żyły w innych stuleciach tekst o pochwie i twarzy Cytat:
Cytat:
Gratulacje za wizytę Cytat:
Na początek lepiej ograniczyć i powoli wprowadzać, bo noworodek i tak ma jeszcze niedojrzały układ trawienny. Ja myślę, że jakoś spróbuję wypośrodkować te dwa poglądy
|
|||||
|
|
|
#423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#424 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mysle, o czym Ty piszesz, ale doczytalam ze Ci sie pomylilo ![]() Cytat:
bedzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale zanim je dostalam to rozwarcie nie robilo sie przez kilka wczesniejszych godzin
|
|
|
#425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi się podoba ten wisniowo-mahoniowy wystrój ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() Jak ostatnio był dzień na Ige (nie Ewę i Lene) i tak powiedzialas na córeczkę, to tak świetnie to zabrzmiało, że miałam Ci nawet napisać, jakie świetne imię, ale nie chciałam wywierać presji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przekraczamy powoli granicę g / kg
![]() Też mi to zaświtało w główce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, a Ty tyle rzeczy nakupiłaś córci Kamili Dla mnie Lena numer 1
|
|
#427 |
|
Moderator
|
Bebe - dziekuje za pocieszenie
Jesli chodzi o imie to mi sie bardzo Lena podoba. |
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
. Jakiegoś dola dziś podłapałam … Tequila… miejmy lekarzy w nosie. Mnie pewnei też jutro opiep..rzy bo w 4 tyd przeszło 3 kg przybyło Justine gratuluję kilograma szczęścia.. Niezapominajka gratuluje:brawo: super, że Antek ma się dobrze.. CayenneOna pozazdrościć. Jak czytam i porównuję to my tutaj w ciemnej doopie jesteśmy Esterka… ściskam kciuki za jutrzejsze badanie!! Musi być dobrze Co do jedzenia w szpitalu, w moim nie było tak źle… Ale jadłam tam tylko kolację i śniadanie A prezentów sobie nie robimy.. Słodycze tylko pod choinkę wykładamy i tyle ) VAT tez rozliczałam w zeszłym tygodniu, 2 bite dni mi zeszło (prawie 100 faktur miałam ) Ale przeszło 2 tyś na remont pokoiku dla małej wpadnie |
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najbardziej podoba mi się Iga, Igusia tak , w weekend wróciłyśmy do domu... święta idą, w mężu widzę zmian, oboje się staramy... no i nie ma co ukrywać, że cały czas coś do siebie czujemy... szkoda to ot tak zmarnować. czas rozstania dał nam dużo, nabraliśmy dystansu, przerwartościowaliśmy wszystko... no i zapisaliśmy sie na terapię od stycznia. Trzymajcie kciuki!
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na naszej liscie narazie jest na 1 miejscu Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#432 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każda z nas miewa takie dni gdzie pisze mniej i jest to normalne, uszy do góry![]() no a jutro oczywiście trzymamy kciuki i będziemy czekać na same dobre wiadomości od Ciebie cayenneOna tylko pozazdrościć szpitala i nie chodzi mi tylko o to komfortowe wyposażenie ale przede wszystkim o możliwość rozmowy z lekarzem (ordynatorem! ), położną, u nas to nadal luksus dostępny chyba tylko dla tych którzy mogą pozwolić sobie na poród w prywatnej klinice świetnie się czytalo twój post, to spotkanie musialo być naprawdę fajne, a obietnica posiadania pochwy równie pięknej jak twarzy rewelacjaCytat:
czytałam, ze dużą wadą ZZO jest to że przenika ona przez łożysko i dziecko może być przytępione, mieć problemy z wzięciem pierwszego oddechu(?) i mieć ogólni,e sołabione napięcie mięśniowe. Ile w tym prawdy? Natomiast to PDA brzmi obiecująco, nie wiesz czy w Pl to jest dostępne? stosuje się to tylko przy naturalnym? czy przy CC też? Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-12-12 o 23:05 |
||||
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
No to póki co Iga wygrywa jednym głosem z Leną
gdybyśmy sie na Ige zdecydowali to historia by się powtórzyła jak z Marcelem, jego imię wzięło się od Marceliny którą miał planowo być, a teraz Iga od Igora Cuuudne foto, takie słodziaki, ze tylko je schrupać, jak tak leżą to samo szczęscie, gorzej, jak zaczną się rozłazić we wszystkich kierunkach ![]() http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...KA%2F131219953 |
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wózek ale nie mamy siły go złożyć, skusilam sie tylko na obejrzenie gondoli
![]() 1386885736474.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ile kosztuje ZZO?
|
||
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#439 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor
Dziewczyny dziękuję za kciuki. BYŁO DOBRZE ![]() Dzidziuś zdrowy. Jest chłopcem, już nie na 70 ale na 100% I wielki jest! Dziś 22 tydzień i 4 dzien, a on waży 759g, wszystkie wymiary ma jak w 24 tygodniu i 4 dniu - czyli jeśli utrzyma tempo to mam podobno rodzić chłopa 4600g ![]() Basia miala 2500... Cytat:
Cytat:
![]() Niestety Mikołaj mu nie pasuje z tego samego powodu, z którego Kornelia nie pasuje Twojemu - że niby nie ma fajnego zdrobnienia Powiedzcie teraz jak go przekonać? Cytat:
Cytat:
![]() monkaa321 Twój kocyk jest przecudny! Skąd masz wzór? sama wymyśliłaś? Baaardzo mi się podoba!! Cytat:
![]() cayenneOna no nie, po przeczytaniu opisu Twojego szpitala opadło mi wszystko, zaczynam kombinowac co zrobić, żeby się tam znaleźć w kwietniu zazdroszczę!! Bebe głosuję na Igusię. Potem Ewcia. Leny mi się strasznie osłuchały, w mojej okolicy jest ich chyba więcej nawet niż Kubusiów ![]() Cytat:
A w Medeorze na Ciesielskiej nie jest podobnie? Wiecie coś na ten temat Łodzianki kochane? Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2013-12-12 o 23:14 |
||||||
|
|
|
#440 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy jednym i drugim Cytat:
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), a do cesarki na zyczenie dają większą dawkę. Dlatego nawet przy cesarce jesteś świadoma i dostajesz dziecko po porodzie skin to skin. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
powiadasz, ze przewiduja 4600 wspolczuje ![]() co do ucha po wlaniu antybiotyku odczekaj chwile z przechylona glowa, wloz wate i po problemie
|
|
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój straszak, bo mlodszak nie ma glosu, też głosuje za Iga - liczy się? ![]() Iga jest oryginalnie, ale nie pretensjonalnie, cool ale nie durnie, no i pasuje w każdym wieku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mojej przebilam na roczek, nawet nie jeknela I dostala dyplom super odwaznej dziewczynki, ktory wisi do dzisiaj w jej pokoju A nieraz mi juz powiedziala, jak to ona sie cieszy, ze ma kolczyki a od niej kolezanki z p-kola tez chca ale sie boja uszka przebic Moja mama mi tez tak przebila i w zyciu bym nie miala o takie cos pretensji W kocnu to nic takiego, zeby mama nie mogla zadecydowac za dziecko
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-12 o 23:26 |
|
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się po wizycie na IP
![]() Zostałam przebadana od góry do dołu miałam KTG, morfologię, badanie na samolocie i USG. Wszystko pod kątem choleostazy ciążowej. Wszystko jest w porządku .Byłam w szpitalu w którym chcę rodzić i jestem zadowolona. Personel fajny, sprzęt nowy wszystko po remoncie,a mój mąż oczekiwał na mnie oglądając telewizję w fotelu Mam się nie przemęczać i brać nospę dwa razy dziennie. Aaaaa i też widziałam oczka mojego maluszka ) tyle że z IP zdjęć nie ma, ale się napatrzyłam dokładnie |
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, wciąż myślę o Marioli i się martwie. A może ujawniła sie w klubie, he? Przyznać się i to zaraz!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#448 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz się pomylił czy nie znaliście płci i obstawialiście dziewczynkę?Cytat:
![]() Cytat:
Tam gdzie zamierzam rodzic za darmo![]() Cytat:
Mikołaj tez ma fajne moim zdaniem zdrobnienie - Miki - może mężowi się spodoba![]() Cytat:
Cytat:
!Cytat:
kurde sory że ak dopytuję o wszystko, ale w tej kwestii to zielona jestem i mi wyłożyć wszystko trzeba jak krowie na rowie
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-12-13 o 00:19 |
|||||||
|
|
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój jest Mikusiem ![]() Cytat:
Dzień dobry!! NAJPIERWSZA Mam do pracy na 9 to mi starczyło parę minut rano na wizaż
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Przyznaję, że podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale ciężko mi się było "wbić" w taki rozkręcony wątek. Może przy okazji nowej części wyjdzie mi to lepiej ![]() Melduje się kolejna przyszła mama! Na wstępie gratuluję wszystkim kobietkom i za wszystkie trzymam kciuki, żeby aż do końca ciąża przebiegała bez najmniejszych problemów, a maluszki rosły zdrowo. Teraz może kilka słów o mua. Jestem w 23 tygodniu. Termin porodu mam wyznaczony z pierwszego USG na 19 kwietnia, z drugiego na 9 kwietnia, więc nie wiadomo czego oczekiwać . W brzucholandii mieszka dziewczynka, którą po burzliwych,ale to naprawdę burzliwych dyskusjach, zdecydowaliśmy z mężem nazwać Emilką Córeczka trafiła nam się z temperamentem i ostatnio tak się rozbrykała, że najwyraźniej moja macica jest dla niej jednym wielkim placem zabaw ![]() Zarówno Mała jak i ja czujemy się dobrze. 17 grudnia mam wizytę u gina, więc się upewnię, że nic się nie zmieniło w tej kwestii. Cayenne- czytałam Twój opis szpitala i miałam wrażenie, że czytam literaturę fantastyczną ![]() Tekst o pochwie i twarzy rozwalił mnie na kawałeczki Czytałam również o komentarzach Waszych lekarzy odnośnie wagi i jestem trochę w szoku. Tyle mówi się o tym, że każda kobieta tyje indywidualnie. Czy przez tyle lat uprawiania zawodu nie przyswoili sobie jeszcze tej informacji??? Najważniejsze, że maluszki są zdrowe, a Wy czujecie się dobrze. Kilogramy to sprawa drugorzędna. Z resztą i tak zrzucimy je po porodzie i będziemy sexy mamuśkami ![]() A teraz dwa pytanka... 1. Pewnie już o tym pisałyście, ale ciężko będzie wychwycić tę informację ze wszystkich części wątku: macie już upatrzone/kupione wózki? Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat. Na razie bardzo mi się spodobał Xlander Xmove, ale cena mnie odstrasza (nawet używane są bardzo drogie), więc szukam alternatywy. 2. Ćwiczycie w ciąży? Ja przed zajściem prowadziłam dość aktywny tryb życia, więc teraz robię różne workouty dla ciężarnych, jeżdżę na rowerku stacjonarnym i staram się dużo spacerować. Ciekawa jestem jak to wygląda u Was. Pozdrawiam ciepło!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

zaginęłam na dzień cały, myślę sobie, wysłały dziewczyny psy gończe za mną, ale skąd, nikt nie zauważył

może Tobie później kilogramy nie będą rosły
tak jak np nam na finiszu będą... Niech się buja facio! 

za wizytę i udane zakupy 
.

. Jakiegoś dola dziś podłapałam
) Ale przeszło 2 tyś na remont pokoiku dla małej wpadnie 
czytałam, ze dużą wadą ZZO jest to że przenika ona przez łożysko i dziecko może być przytępione, mieć problemy z wzięciem pierwszego oddechu(?) i mieć ogólni,e sołabione napięcie mięśniowe. Ile w tym prawdy?