Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-16, 22:42   #1965
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Cayenne wiem od koleżanki że wlaśnie nie powinno się za dlugo leżeć z maleństwem bo się szybko przyzwyczaja ona tak miała i z biedą udało jej się przyzwyczaić córcię do spania samej. Mam nadzieje że u Ciebie tak nie będzie

Wysłane z telefonu...
powiem ci ze to sprawa indywidualna dziecia , moja ze mna pol roku spała potem sama spała w łózeczku i nie było problemów mało tego przy chorobie kiedy chcialam ja miec blisko , ie bylo mowy o spaniu z nami ... twierdziła ze ma swoje łózko i koniec rano jak wstanie przed 7 to sie do nas pcha zeby jak to mówi "przybiegłam ogrzac nogi " i sie przytulic

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Chcialam jesczcze powiedzieć, że mnóstwo dzieciaków wylo dziś, w pelnie, jak wilki do księżyca, a Julo wręcz przeciwnie
na moja pełnie tez nie działaja

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Oj dziołcha, dziołcha na Śląsku życia byś nie miała Ale spokojnie jak cię zaproszę zakotwiczysz u nas bo my nie tutejsi to będziesz miała azyl. Na obiad zrobię ci karminadle i modra kapusta
a na desyr szpajza

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej
Oficjalnie uważam się za pogromce mitów. Pełnia tak jak napisała Trisdom nie działa dodatkowo by wzmozyc jej efekt moj maz zrobił mi polecany także przez Trisdom masaż palców u nóg no i efekt był taki że spalam jak zabita z przerwami na siku.

Przepraszam że się nie odniose cytatami, ale jakoś nie mam weny przez ten mój humor :-( chociaż dzisiaj niby lepiej.

Także gratuluje kazdej udanej wizyty i donoszonej ciąży

Wysłane z mojego GT-I8190
uparciuszek no ... ale mam kolezanke która tez pod sercem nosiła maje i ta tez nie spieszyła sie wyjsc

ona chyba czeka az przestaniesz na nia czekac

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za rady co do gemini agunia

ja jutro chcę zamówić, po wizycie u gina. Dopytam co i jak z tymi witaminami. Nie ma już chyba na co czekać, tym bardziej jak mnie cayenne nastraszyła, że razem z nią rodziła dziewczyna z moim terminem. Powiedziałam to wczoraj mężowi, a ten do mnie- no nie rób sobie jaj!!!

I wrzucam swoje zdjęcie z rana 31t5d
no juz jaja sobie zrobiliscie w osobie szymka

a gdzie ty masz brzuszek

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wybaczcie, że nie odniosę sie do każdej osobiście. Za wszystkie trzymam kciuki i w końcu chcę zacząć czytać o porodach - Kate!!!!))))

U mnie 33t1d - dalej w dwupaku Szyjki brak, rozwarcie na 2,5cm, glowka mocno przyparta do kanału W pt na usg waga 2000g!
Istnieje cień szansy, że jak jutro na wizycie rozwarcie nie bedzie większe, to wyjdę do domu z ryzykiem szybkiego powrotu na porod.
Mam możliwość lezenia w domu z kroplowka z tym siarczanem magnezu, jeszcze kumpel gin, który tu pracuje, zadeklarował sie, że jak coś moze wpadac do domu w odwiedziny i badać czy coś sie nie pogarsza.
Rozmawiałam z neonatologiem i mówił, że dobrze bedzie jak Mała bedzie miała skończone 34tc - także byle do soboty

W ogóle mam metlik w głowie, bo każdy mnie tu straszy, że moge urodzić w 10min i nie zdążyć do szpitala. W porodzie najbardziej boli rozwieranie szyjki, a ja juz jej nie mam i rozwarcie do 10cm moge przejsc bezboleśnie - normalnie porod marzenie mnie czeka.

Szaleję z tęsknoty za córeczką!!! Mam chwile totalnego załamania, bo nie widzialysmy sie juz 9 dni!!! Takie maluchy nie mogą tu przychodzić (zreszta dla naszej psychiki nie byłoby to dobre).

W tym szpitalu pełnia zadziałała - jak przez cały tydzien były pustki, tak od piątku tłumy! Dzieciaczki rodzą sie na potęgę!

Sciskam Was ciepło i dziękuje za każde dobre słowo i za kciuki (tak bardzo potrzebne)!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biedactwo , szkoda mi ciebie i tej tesknoty za mała tego to i ja sie obawiam , na sama mysl az mnie ciarki przechodza ze nie bedzie koło mnie w nocy spac tye iles tam km

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to gdzie są oklaski, kwiatki, wiwaty?

Ja mam ciążę donoszoną
Pozostały mi 3 tygodnie

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
ja juz spakowana i gotowa do porodu
rano umyje wlosy,wrzucę ubranie i tz mnie zawiezie do szpitala a mamy do niego 3 minuty drogi autem
dzis ostatni raz byliśmy na pizzy i przechodząc przez pasy z córką i tz facet o maly wlos nas nie rozjechał:\ poprostu nas nie widzial chyba,.....echhh nie chce nawet o tym pisac

jakoś stres jeszcze mnie nigdy nie dopadl,w końcu to moja druga cc i wiem co mnie czeka

najbardziej szkoda mi starszej córci
dzis prawie plakala przed snem jak mowilam ze jutro juz jadę rodzic dzidziusia......mowi ale wrócisz z siostrzyczka w nocy mamusiu ;(
mam nadzieje ze wszystko będzie ok i szybko wyjdziemy

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

maleństwo w brzuchu tak daje czadu ze brzuch faluje ,chyba czuje ze to juz ostatki u mamusi w ciepełku
te rozstania z pierworodnymi sa najgorsze ech

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora