Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 09:24   #1831
martyna141
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To ja zakladam klub widocznego owlosienia na nogach - zapraszam, nie czujmy sie gorsze
I ja i ja!

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-02-16, 09:31   #1832
kate1623
Zadomowienie

Hej
Oficjalnie uważam się za pogromce mitów. Pełnia tak jak napisała Trisdom nie działa dodatkowo by wzmozyc jej efekt moj maz zrobił mi polecany także przez Trisdom masaż palców u nóg no i efekt był taki że spalam jak zabita z przerwami na siku.

Przepraszam że się nie odniose cytatami, ale jakoś nie mam weny przez ten mój humor :-( chociaż dzisiaj niby lepiej.

Także gratuluje kazdej udanej wizyty i donoszonej ciąży

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 09:36   #1833
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej
Oficjalnie uważam się za pogromce mitów. Pełnia tak jak napisała Trisdom nie działa dodatkowo by wzmozyc jej efekt moj maz zrobił mi polecany także przez Trisdom masaż palców u nóg no i efekt był taki że spalam jak zabita z przerwami na siku.

Przepraszam że się nie odniose cytatami, ale jakoś nie mam weny przez ten mój humor :-( chociaż dzisiaj niby lepiej.

i dla Majeczki:

Stary 2014-02-16, 09:39   #1834
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
To ja zakladam klub widocznego owlosienia na nogach - zapraszam, nie czujmy sie gorsze
I ja też

Melduję od wczoraj kilogram mniej na wadze (przy zachowaniu tych samych warunków pomiarowych ), w 7.dobie po porodzie w stos.do wagi sprzed ciąży w sumie 9,8 kg mniej WOW ciekawe czemu nie leci tak szybko w normalnych warunkach
To jeszcze 7,7 plus nadprogramowe 2 sprzed ciąży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 09:49   #1835
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ja tez mam duzy, nawet mi maz wczoraj powiedzial,ze w pierwszej ciazy nie bylam taka gruba, swinia jedna ale w pierwszej ciazy mialam wage startowa 55 a teraz 65 i juz waze 81 Niech ta ciaza juz sie konczy... ale widze, ze z tym zakonczeniem, to nie taka prosta sparwa, a pelnia to sie wcale nie sprawdza u nas na watku
Ja też dobijam do 80 i pewnie przekroczę jak w pierwszej ciąży. Położyłam już na to lachę bo już i tak za późno żeby coś robić. Oby do końca ciąży, potem będziemy się martwić.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
To i ja chetnie sie przylacze do klubu z niewidzialnym owlosieniem nog
Też bym się chętnie do niego przyłączyła, ale kuźwa nie z takim buszem na nogach

Cytat:
No to jestem
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 09:50   #1836
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
I ja też

Melduję od wczoraj kilogram mniej na wadze (przy zachowaniu tych samych warunków pomiarowych ), w 7.dobie po porodzie w stos.do wagi sprzed ciąży w sumie 9,8 kg mniej WOW ciekawe czemu nie leci tak szybko w normalnych warunkach

zazdroszczę

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 09:52   #1837
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
zazdroszczę
Magdus czego? Że mam jeszcze prawie 10 kg do zrzucenia?

Liczę na kp, spacery z Julkiem w pierwszych 3 miesiącach. Dopiero później na basen z Julem i bieganie, chcialam też wrócić do tańca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 09:55   #1838
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
I ja też

Mi też pięknie leciało na początku, ostatnie 5 to już był wysiłek. A w ogóle trzymasz jakąś dietę?
Ja to weszłam na wagę już w klinice następnego dnia jak tylko wstać mogłam i doznałam szoku bo wychodziło na to, że nic mi nie ubyło na wadze po porodzie No chyba że tuż przed przytyłam nagle jakieś 5 kg
Stary 2014-02-16, 09:56   #1839
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No niestety podwozie muszę co 2-3 dni jak faceci twarz Ciągle zastanawiam się nad depilacją laserową, ale nie mam pojęcia ile to kosztuje...
Ja też bym musiała, ale mi się tak często nie chcę. A teraz to już w ogóle nawet z lusterkiem to nie lada wyczyn

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dlatego po dobroci piszę człowiekowi od 2 tygodni, że proszę o informacje dotyczące wysyłki, jakiekolwiek, czyli chcę na bieżąco wiedzieć co i dlaczego się dzieje i dodaję, żem w ciąży że śpimy na łóżku jednoosobowym, że termin dostawy z umowy minął z pierwszym dniem lutego, a mi bardzo zależy na czasie
najgorsze, że zawsze gość odpisuje "dam znać jutro", a wcale w tym "jutro" się nie odzywa :/
Wkurza mnie ten typ

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Masz rację Dlatego nie urodziłam jednak wczoraj, jak ja wytłumaczyłabym dziecku tę lafiryndę w życiorysie
Podobno jest nowe powiedzenie "bo ci zrobię dodę w toalecie"

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobry! Na razie nie nadrabiam. Sprawa jest
Próbowałam się przekrecic z boku na bok. Tak mnie zaklulo po lewej stronie w pachwinie az syknelam z bólu i się nie ruszalam pare sekund.
Chyba nie można dziecku w brzuszku złamać reki??
.
Ela
Ja też mam bóle w pachwinach, podobno to dziecko uciska na jakieś nerwy

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ja tez mam duzy, nawet mi maz wczoraj powiedzial,ze w pierwszej ciazy nie bylam taka gruba, swinia jedna ale w pierwszej ciazy mialam wage startowa 55 a teraz 65 i juz waze 81 Niech ta ciaza juz sie konczy... ale widze, ze z tym zakonczeniem, to nie taka prosta sparwa, a pelnia to sie wcale nie sprawdza u nas na watku
U nas na wątku nic się nie sprawdza. Nawet sprzątanie za lodówką

A mąż niech się odczepi od twojej wagi Myśli, że kobiety w ciąży tyją, bo lubią
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 10:13   #1840
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Też bym się chętnie do niego przyłączyła, ale kuźwa nie z takim buszem na nogach

No to jestem

Faktycznie ta pelnia jakas przereklamowana - chociaz mi na wczesno-porannym KTG zapisaly sie 3 skurcze, a ja ich nawet nie czulam
Stary 2014-02-16, 10:17   #1841
lutien
Wtajemniczenie

Kupony do rossmanna. Któraś chętna? Mogę wysłać w poniedziałek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0205.jpg (76,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0207.jpg (63,3 KB, 14 załadowań)
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 11:01   #1842
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Agubia- gratulacje za przeprowadzke ja po ostatniej mam dość, mimo że już trochę od niej minęło i podziwiam za to, że w tak wysokiej ciąży.
Już mnie zaczyna to irytować Zwłaszcza te stojące wszędzie pudła

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
AGUNIA gratuluję przeprowadzki. A gościa od mebli postrasz myszami

Im to już chyba pora szczury wysłać Ciężarną tak denerwować

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:02   #1843
(t)asia
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za rady co do gemini agunia
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
nie martw sie ja jeszcze nie zaamówiłam czeka sobie grzecznie w koszyku jutro rano tz mi to zapłaci b z moim szczesciem pewno internet wył w czasie płacenia
ja jutro chcę zamówić, po wizycie u gina. Dopytam co i jak z tymi witaminami. Nie ma już chyba na co czekać, tym bardziej jak mnie cayenne nastraszyła, że razem z nią rodziła dziewczyna z moim terminem. Powiedziałam to wczoraj mężowi, a ten do mnie- no nie rób sobie jaj!!!

Cytat:
Czekamy na pozostale czlonkinie
Ja się nie mogę zapisać. Co prawda jestem mega uradowana że podczas ciąży moje owłosienie na nogach prawie nie istnieje, ale za to w innych miejscach nie zauważyłam spowolnienia jego rośnięcia
Od zawsze miałam z tym problem, depilacja woskiem wystarcza mi na tydzień, dlatego zakupiłam podgrzewacz do wosku i depilację robię sama w domu. teraz odpuściłam bo jakieś takie niegramotne ruchy mam i pewnie wszystko w wosku byłoby poobklejane
Włosy na głowie też rosną mi baaardzo szybko, wszyscy mi ich zazdroszczą, szkoda, że depilacji już mniej.
Ja dzisiaj doprowadzam się do stany używalności przed jutrzejszą wizytą. Może sobie nawet hybrydki u stóp zrobię. Zobaczymy jak mi wyjdzie
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
(t)asia i co dotrwałaś do końca filmu? Ja beczałam jak bóbr :/ współczuję Ci Twoich "dolegliwości"
Dotrwałam, ale podczas oglądania czytałam wizaż i nie wciągnęłam się do końca, dzięki czemu udało się obejść bez łez. Za to oczywiście po naszych 2 złotych ryczałam jak bóbr. Napisałam mężowi najpierw o jednym medalu później o drugim i dostałam zwrotnego- "tylko nie rycz" Nie poskutkowało.

cayenne twój spadek wagi napawa mnie optymistycznie!!!
Ja się dzisiaj zważyłam w 31t5d mam +11kg...A miałam nadzieję, że uda się dużo mniej. Ostatnio pozwalam sobie na coraz większe ilości słodyczy i to mnie gubi. Od dzisiaj tylko czasami na pobudzenie Szymka!

Za sukces uznaje również zaprzestanie częstych wizyt w łazience w nocy! Dzisiaj nie byłam np ani razu!

Oglądam właśnie co za tydzień- kolecja butów kazar

I wrzucam swoje zdjęcie z rana 31t5d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Guciu.jpg (21,6 KB, 72 załadowań)
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:06   #1844
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Próbowałam się przekrecic z boku na bok. Tak mnie zaklulo po lewej stronie w pachwinie az syknelam z bólu i się nie ruszalam pare sekund.
Hehehe. Miałam tak jakiś miesiąc temu. Mały sobie kopał, ja leżałam i chciałam do TŻ się obrócić i nagle mega ból a mały przestał kopać więc ja już panika że mu coś złamałam. No więc zaczęłam go dźgać i zaczepiać a mały nic. Dopiero gdzieś po pół godziny zaczął się ruszać. Myślałam że oszaleje

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
I ja też

Dzięki Ci za te informacje. Jak mnie to napawa optymizmem

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:07   #1845
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Cayenne wiem od koleżanki że wlaśnie nie powinno się za dlugo leżeć z maleństwem bo się szybko przyzwyczaja ona tak miała i z biedą udało jej się przyzwyczaić córcię do spania samej. Mam nadzieje że u Ciebie tak nie będzie
Nie sluchaj koleżanki

Cytat:
On chętnie śpi w swojej kolysce, teraz to właściwie leży i mnie zaczepia z Kajetanem pilnie przestrzegalam zasad: nie nosić jak płacze, nie bujać, zamykalam w osobnym pokoju na noc, nigdy do wspólnego łóżka. No i? A kto mu zwróci te chwile bliskości? Mysle, że w żadną stronę nie powinno się przesadzać. Mam do Julka zupełnie inne emocje i podejscie i wcale nie żałuję
Zgadzam się w zupełności tyle, że ja zmądrzałam w trakcie niemowlęctwa Marcelka, a raczej on mnie zmusił, żebym nosiła, bujała i spała z nim. W końcu stwierdziłam, ze jestem na macierzyńskim więc jak sama nazwa wskazuje mam się dziecku poświęcić przez te kilka miesięcy kosztem sprzątania czy gotowania obiadów. Uważam, że taka bliskość z dzieckiem w przyszłości bardzo procentuje, wcale nie wyrósł na rozpieszczonego dzieciaka, jest czuły, wrażliwy i jest miedzy nami silna więź. A gdy skończyłam nocne karmienia to nie było potrzeby spania z nim i też jakoś nie protestował.
Takie moje zdanie. Amen

Cytat:
Proszę o dopisanie moje nogi do listy!

Cytat:
Hej

Majka wyłaź!!!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:08   #1846
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

ja jutro chcę zamówić, po wizycie u gina. Dopytam co i jak z tymi witaminami. Nie ma już chyba na co czekać, tym bardziej jak mnie cayenne nastraszyła, że razem z nią rodziła dziewczyna z moim terminem. Powiedziałam to wczoraj mężowi, a ten do mnie- no nie rób sobie jaj!!!

Ja się nie mogę zapisać. Co prawda jestem mega uradowana że podczas ciąży moje owłosienie na nogach prawie nie istnieje, ale za to w innych miejscach nie zauważyłam spowolnienia jego rośnięcia
Od zawsze miałam z tym problem, depilacja woskiem wystarcza mi na tydzień, dlatego zakupiłam podgrzewacz do wosku i depilację robię sama w domu. teraz odpuściłam bo jakieś takie niegramotne ruchy mam i pewnie wszystko w wosku byłoby poobklejane
Włosy na głowie też rosną mi baaardzo szybko, wszyscy mi ich zazdroszczą, szkoda, że depilacji już mniej.
Ja dzisiaj doprowadzam się do stany używalności przed jutrzejszą wizytą. Może sobie nawet hybrydki u stóp zrobię. Zobaczymy jak mi wyjdzie

Dotrwałam, ale podczas oglądania czytałam wizaż i nie wciągnęłam się do końca, dzięki czemu udało się obejść bez łez. Za to oczywiście po naszych 2 złotych ryczałam jak bóbr. Napisałam mężowi najpierw o jednym medalu później o drugim i dostałam zwrotnego- "tylko nie rycz" Nie poskutkowało.

Ja się dzisiaj zważyłam w 31t5d mam +11kg...A miałam nadzieję, że uda się dużo mniej. Ostatnio pozwalam sobie na coraz większe ilości słodyczy i to mnie gubi. Od dzisiaj tylko czasami na pobudzenie Szymka!

Za sukces uznaje również zaprzestanie częstych wizyt w łazience w nocy! Dzisiaj nie byłam np ani razu!

Oglądam właśnie co za tydzień- kolecja butów kazar

JAki ładny brzusio już nie mówię o bluzce bo jest mega fajna
to dobrze, że wizaż chociaż na filmie Cię uratował bo byś miała z rana bardzo spuchnięte oczy
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:10   #1847
cayenneOna
Zadomowienie

Jeszcze ktoras pytala o ta maść, nazywa się w DE Mirfulan, skład: 10 g Zinkoxid (cynk?), 1 g Harnstoff (Tris, Wiesz może co to?), poza tym witaminy A i D3, wazelina, reszta w małych ilościach.

Stary 2014-02-16, 11:13   #1848
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Już mnie zaczyna to irytować Zwłaszcza te stojące wszędzie pudła
juz niedlugo przynajmniej jesteście na swoim

Cytat:

O co chodzi w witaminami? bo chyba nie doczytałam

Ty z kolei masz malutki brzuszek niech ci Amelka odda kawałek swojego i będziecie miały po rowno
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:17   #1849
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Nie sluchaj koleżanki

Zgadzam się w zupełności tyle, że ja zmądrzałam w trakcie niemowlęctwa Marcelka, a raczej on mnie zmusił, żebym nosiła, bujała i spała z nim. W końcu stwierdziłam, ze jestem na macierzyńskim więc jak sama nazwa wskazuje mam się dziecku poświęcić przez te kilka miesięcy kosztem sprzątania czy gotowania obiadów. Uważam, że taka bliskość z dzieckiem w przyszłości bardzo procentuje, wcale nie wyrósł na rozpieszczonego dzieciaka, jest czuły, wrażliwy i jest miedzy nami silna więź. A gdy skończyłam nocne karmienia to nie było potrzeby spania z nim i też jakoś nie protestował.
No. Czyli dobrze wyczuwam. Czuję mi się po prostu, że tak ma być. Zresztą NAWET jakby się przyzwyczaił do bliskości, to co za problem? Po to jest w końcu niemowlectwo. Ten czas minie zanim się obejrzymy, dzieci będą miały kilka latek, inne potrzeby, a tego czasu nikt nie cofnie. Poza tym co to znowu za poświęcenie na macierzynskim, to właśnie czas dla dziecka... Ciekawe co Kajetanowi dało, że nie bujalam, mało nosilam, spał zawsze sam. No i? Co JA z tego mialam? Święty spokoj? To po to się dzieci na swiat powołuje, zeby miec swiety spokoj?
Kazdy zrobi tak jak uwaza za sluszne, ja tego czasu z Julkiem na pewno nie zmarnuje. Jesli to nie jest ok, to popelnie bledy wychowawcze, ale jakze slodkie

Stary 2014-02-16, 11:18   #1850
Lewek
Zakorzenienie

Tasia, pięknu brzusio! ja mam taki sam termin jak Ty I brzuch oraz przyrost masy ciała mam dużo większy Za to możemy sobie podać ręce co do owłosienia, i też używam wosku w sztyfcie z podgrzewaczem, i zauważyłam że na głowie rosną szybciej, ale z tego akurat się cieszę bo zapuszczam namiętnie i chcę żeby już wszystkie dały się złapać w kucyk.
Ja tam nie dopuszczam myśli o wcześniejszym porodzie. Choć dziś w nocy miałam dwa skurcze bolesne i już się wystraszyłam że to to
Stary 2014-02-16, 11:20   #1851
asienka213
Wtajemniczenie

beatifulle Twoja kolezanka plecie ☠☠☠☠☠☠☠y

Cytat:
ehh z ciezkim sercem ale tez sie musze zapisac

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię nie mogę sie doczekać aż urodzę i zacznę normalnie jak człowiek tylko raz w roku się rozkładać

Cytat:

pamietam, ze pierwsze co zrobilam po wejsciu do domu po prawie 3 dniach w szpitalu to wazenie i bylo 7,5 kg mniej to byl piekny widok

tasia malutki ten Twoj brzuszek

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:21   #1852
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97
Takie moje zdanie. Amen

Proszę o dopisanie moje nogi do listy!
Bardzo prosze - juz mamy spore grono nog

Dobrze ze o tym piszesz bo chcialabym sobie synka wychowac podobnie do Twojego Marcelka
Stary 2014-02-16, 11:24   #1853
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:

Ja się dzisiaj zważyłam w 31t5d mam +11kg...A miałam nadzieję, że uda się dużo mniej. Ostatnio pozwalam sobie na coraz większe ilości słodyczy i to mnie gubi.
Jak mozna latwo obliczyc, w ciazy przytylam 17,5 kg. Moim marzeniem bylo 12, dopuszczalne realne 15. Nie Udalo sie, najwiecej przytylam w koncowce, prawie 5 kg. I tez w koncowce bardzo mi sie chcialo slodyczy. Choc uwazam, ze tragicznie nie jest, w pierwszej ciazy przytylam prawie 32 kg
Teraz nie pilnowalam sie jakos, po prostu wtedy przeginalam
Wierze, ze to jest do zrzucenia, te 10 pozostale, zobaczymy jak to w nast dniach bedzie wygladalo. Nie stosuje zadnej diety matki karmiacej poki Co, wiec sadze, ze jesli ktos ma ochote na jedzenie zdrowe rodem z parowaru, pewnie moznaby tempo chudniecia podkrecic.

Stary 2014-02-16, 11:31   #1854
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze ktoras pytala o ta maść, nazywa się w DE Mirfulan, skład: 10 g Zinkoxid (cynk?), 1 g Harnstoff (Tris, Wiesz może co to?), poza tym witaminy A i D3, wazelina, reszta w małych ilościach.

Tlenek cynku, mocznik ( to ten Harnstoff- na nawilżanie działa). Te małe ilości czasem są decydujące- kwasu na przykład dużo do mazideł nie dajesz nigdy.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Nie sluchaj koleżanki
Takie moje zdanie. Amen

Majka wyłaź!!!
Dlatego cieszę się, że będę miała przystawiane łóżeczko- a dopiero potem zrobię ewentualną eksmisję do drugiego pokoju. Bliskosc jest ważna

Majka- wyłaź !!!!!

Myśmy byli już na spacerze i właśnie pochłonęłam kawałek mojego ciasta i tylko jeden skurczybyk od rana....
Stary 2014-02-16, 11:37   #1855
maggie123
Zakorzenienie

Witam sie i ja. 36tydzień skończony zabraniam małej nawet myśleć o wychodzenia przez najbliższe dwa tygodnie bo mam taki syf w domu i muszę mieć czas ogarniecię tego bałaganu. Wyć mi sie dziś generalnie chcę. Mąż dalej robi kuchnię. Wczoraj dorabiał szafki i je powiesił tylko za wysoko więc dziś znów trzeba wiercic i zmieniać. Już nawet nie patrzę że niedziela... Bo czasu nie mamy. Część szafek nie ma pleców bo zapomniał kupić nie mówiąc już o tym że fronty zamówimy dopiero w tym tygodniu. Duży pokój nie skończony... Ech.. Nie wiem kiedy to sie skończy.ostatnio tak na błysk rosprzątałam a teraz kurz i pył wszędzie. Mąż robi takie rzeczy pierwszy raz więc nie mam do niego pretensji bo i tak świetnie sobie radzi..
Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Hej,
Ja tak szybciutko dzisiaj bo mam zalatany ten weekend. Gratuluję tygodni, donoszonych ciąż i wieści z wizyt
Ja piszę do Was z nowego mieszkanka gdzie śpimy na materacu - czekamy na kanapę ciągle, rzeczy mamy w pudłach więc nim coś znajdę to już mam zadyszkę, i bez kuchni bo ekipa od kuchni ma opóźnienie Chcieliśmy dziś zamówić szafę i okazało się że dziś nieczynne. Ehhh. Kiepski dzień. Na szczęście mały dziś kopie więc przy najmniej on mamusi nie stresuje

Amelka dużawy brzusio. Ale mój też teraz strasznie urósł A co tam, po porodzie będę się martwić :P Mój TŻ stwierdził, że przy najmniej mam podstawkę na piwo - szkoda tylko że piwa pić nie mogę

trzymam mocno kciuki żeby kanapa szybko dojechała i za kuchnię też

Cytat:
Cayenne wiem od koleżanki że wlaśnie nie powinno się za dlugo leżeć z maleństwem bo się szybko przyzwyczaja ona tak miała i z biedą udało jej się przyzwyczaić córcię do spania samej. Mam nadzieje że u Ciebie tak nie będzie

Wysłane z telefonu...

oj tam oj tam. Dziecko musi mieć poczucie bliskości. Przynajmniej ja z takiego założenia wychodzę. Zuzia do 3-4tygodnia w nocy spala z nami między moja poduszka a ścianą a później nie bylo problemu z nestawieniem do łóżeczka. Przede wszystkim to chyba ja potrzebowałam mieć ba blisko i słyszeć że oddycha jak sie rusza

Cytat:
Dobry! Na razie nie nadrabiam. Sprawa jest

Chyba ze to są te sławne skurczybyki
Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

.

jestem pewną że dziecku w brzuchu nic nie mogło sie stać

Cytat:

muszę sie przyłączyć do Ciebie

Cytat:
Hej

Wysłane z mojego GT-I8190
Kate myślałam że Ty już na porodówce.. Majka wychodz już!!!

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:44   #1856
Trisdom
Zadomowienie

Maggie- gratulacje

Ciekawe co tam u Kolby i Justine. Odzywały się do którejś??
Stary 2014-02-16, 11:52   #1857
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Ja również w dwupaku- pełnia rzeczywiście jest przereklamowana tak mi się dziś dobrze spało, że szok

Gratki za rozpoczęte tygodnie

(t)asia
fajny brzuszek i bluzeczka

elunka mnie też coś dziś w pachwinie ciagnęło

Kate
na wypędzenie Majki

agunia i jak się spało w nowym miejscu?

Idę na obiad. Dziś mam brokuły
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 11:56   #1858
Ela87
Zakorzenienie

Pełnia przereklamowana. U mnie i tak za wcześnie na poród, ale dzisiaj pierwszy raz coś mnie zakuło w szyjce, aż się skuliłam

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja też bym musiała, ale mi się tak często nie chcę. A teraz to już w ogóle nawet z lusterkiem to nie lada wyczyn
No ja też nie robię teraz tego tak regularnie jak kiedyś, bo jest mi niewygodnie no, ale czasami muszę

Tasia Brzuszek malutki

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
pamietam, ze pierwsze co zrobilam po wejsciu do domu po prawie 3 dniach w szpitalu to wazenie i bylo 7,5 kg mniej to byl piekny widok
Ja mam zamiar dorwać jakąś położną, żeby mnie gdzies na wagę zabrała

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 12:05   #1859
nadzwyczajna
Rozeznanie

Czesc.
Ja wlasnie wrocilam ze spaceru. ledwo doszlam. Jezu jak ja sie czuje...ociezala jestem jak slon. Ale potrzebuje tlenu bo nie moge oddychac i wyciągnęłam TZta. Posiedzialam na lawce i powdychalam powietrze i jakos przyjemnie bylo.
TZ mi sie przyznal ze nie spi wcale w nocy bo ja tak straszliwie chrapie. Az sie poryczalam jakos mi sie przykro zrobilo. To przez ciążę i ucisk na pluca. Ale zaczęłam sie bac ze to nie minie po porodzie i tak bede chrapolic jak stary dziad.
I jak ja jeszcze spalam to on gdzies pojechal i przywiozl mi bukiet róż ze mnie tak bardzo kocha. To bylo urocze.

No i ja mam termin na 23.03 ale mam plan urodzic miedzy 10-12 marca przed zamknięciem oddzialu. Nie wiem jak ale to zrobie

Odnosnie golenia. Ja cala ciaze gole nogi, jak tylko sie kąpię, jak mam nieogolone czuję sie niemal gruba:p takie glupie uczucie. Macie tak? Teraz to golenie to juz prawie sztuczka cyrkowa. TZ sie oferuje ale ja puki co sobie jakos radzę. Troche na slepo heh.

Mam juz jakis ucisk na nerw i mam niedowlad dwoch palcow prawej reki. Zginaja sie z duzym bolem. Dobrze ze leworeczna jestem.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 12:12   #1860
czbasia
Zakorzenienie

chyba odchodzi mi czop...... w nocy wypadlo ze mnie cos gestego zoltawe dosc duzo, dzis rano delikatne brazowe plamienie a teraz znowu galaretka bezbarwna. czy to moze byc to?????? nie nakrecam sie bo nie wiem ale??? Może to po wieczonych przytulankach a nie czop??
ide chyba torbe pakowac na wszelki wypadek bo oczywiście lenistwo wrodzone wzielo gore i dalej w pudle wszystko.....
a mala szaleje ze hoho...

... ale poza tym nic sie nie dzieje wiec pewnie jeszcze potrwa.
cholera zalalam wczoraj klawiature na szczescie lapek dziala alee pisac musze z ekranowej. 1 zdanie pol godz,,,
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości