2014-02-17, 09:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy szprotka czy walen - kazda z nas ma talent - cz.23 dopingu
A to masz inny rodzaj bólu niż mój. Mnie migrenowo boli prawa skroń łącznie z okiem, tak w nim wzrasta ciśnienie. Ma się wtedy ochotę je wydłubać. Do tego okropne mdłości i totalny brak siły na podniesienie się z łóżka. Każde poruszenie głową sprawia ból, a jeszcze i światło jakiekolwiek dokłada bólu. Nikomu nie życzę, nawet wrogom.
Ja ketonal miałam zapisany na nerwobóle międzyżebrowe po zapaleniu płuc, które przeszłam w ostatnich miesiącach ciąży, pamiętacie... Ale nic mi nie pomagał, choc był zapisany jako ostateczny jak na ciążę.
Tak na dobrą sprawę to nie bardzo jakiekolwiek moje bóle, czy to przy okresie, czy migrenowe, czy cokolwiek - dają się leczyć tabletkami. Ja mam bardzo wysoki próg bólu i tak naprawdę czuję go już wtedy, gdy jest strasznie silny i nie daje żyć, a wtedy już za późno na zbicie lekami.
Wczoraj oglądałam Wstydliwe choroby, lubię to oglądać na TLC. Było o silnych bólach miesiączkowych. I najczęściej okazuje się, że są one wynikiem torbielowatości jajników. To tak dla Waszej wiadomości, gdyby któraś miała z tym duży problem, a nie ma diagnozy konkretnej. Bo ja zawsze miałam silne, prawie do utraty przytomności, ale po ciążach trochę to się zmieniło. Zawsze mi lekarze kazali brać no-spę i won do domu, a żaden się nie starał o diagnozę, bo po co sobie zawracać głowe przyczyna, jak można na odwal leczyć skutki.
Nie twierdzę, że moge mieć tą torbielowatość, nie, pewnie by to wyszło na usg w ciążach, ale sam fakt się liczy - nikt na to nie zwraca uwagi u młodych dziewczyn.
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------
A ja dobrze gdzieś wyłapałam? Asia skończyła swojego najszyjniciora? Było jakieś zdjęcie?
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------
Widzę, że i Kamcia wróciła 
Kończę ostatni rząd sukienki anioła z tego beżowego kordonka od Ciebie. Ale się super z tego robi Jest fajny lejący, śliski, nie plącze się, nie kłaczy. Rewelacja.
I taki błyszczący 
Chyba sobie wezme jeszcze u Ciebie biały i ecru, nie wiem, jeszcze na co, ale na pewno się przyda
|
|
|