2007-05-22, 12:53 | #1 |
Zakorzenienie
|
Zabawki dla naszych milusińskich
Witam wszystkich użytkowników Wizaż.pl
Jestem tu od niedawna. Trafiłam tu poszukując pomysłów na kreacje dla lalek Barbie, ponieważ moja 3-letnia córeczka prosi mnie o ich szycie. Do tej pory szyłam je wg własnego pomysłu, bez jakichkolwiek wykrojów, ale w wątku Wykroje dla Barbie znalazłam wiele świetnych pomysłow, które od teraz będę wykorzystywała Chcialabym się pochwalić moimi pomysłami na ubranka i nie tylko, ponieważ lubię sobie umilać czas różnymi robótkami, które możemy z Nataleńką wykorzystać we wspólnej zabawie. Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie wesołe mamy, które tak jak ja lubią stworzyć coś samemu, a przy okazji zaoszczędzić kilka złotych Wieczorkiem zacznę wklejać zdjęcia. Zapraszam do współpracy przy wymienianiu się ciekawymi pomysłami. Ania |
2007-05-22, 13:22 | #2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabawki dla naszych milusińskich
Mam akurat w zanadrzu dwa zdjęcia ubranek, ktore niedawno uszyłam, więc je szybciutko wklejam.
Kostiumik: gorset i spodnie dzwony uszyłam wg wykroju, który znalazłam na tym forum. Mialam pewien problem ze sprzączką do paseczka, ale na szczęścia wpadłam na pomysł wykorzystania metalowej nakładki od śrubki połączonej ze zszywką od zszywacza Natomiast laleczka ze skrzydełakmi zrobiona została na prośbę córeczki, która bardzo chciała (zachęcana wszechobecnymi reklamami wrrr) mieć lalkę Fairytopia, która - nawiasem mówiąc kosztuje około 100 zł. To zbyt drogo, więc postanowiłam sama przeobrazić lalkę w motylka I taki oto efekt Wczoraj wymęczyłam suknię balową - wieczorem dodam jej zdjęcie, jak również innych wcześniejszych prac. |
2007-05-22, 14:22 | #3 |
Raczkowanie
|
bardzo pomysłowe ;-)
czekam na dalsze zdjęcia
2007-05-22, 14:38 | #4 |
CraftMod
|
Bardzo fajne!
|
2007-05-22, 15:44 | #5 |
Zakorzenienie
|
urocze
przenosze na forum druty igła szydełko
2007-05-22, 16:18 | #6 |
Zakorzenienie
|
A to wspomniana już wcześniej suknia, którą wczoraj wysmażyłam
Jak już wspominałam w innym wątku - przydały się tu koronkowe hafty z nieużywanego staniczka, który mial wylądować w koszu. Wyszło jednak inaczej - przysłużył sie do ozdoby kreacji. Różowa suknia jest już starszą kreacją, troszkę nieudaną, ale jest Paniom dziękuję za miłe słowa i zachęcam do dalszych uwag a także podzielenia się zdjęciami własnych wyrobów - chętnie je tu obejrzę. Ania |
2007-05-22, 16:40 | #7 |
Zakorzenienie
|
Przeglądałam Kobietki Wasze wątki i macie tam tyle świetnych rzeczy własnego pomysłu! Pozazdrościć!!!
No i pozazdrościłam i już przymierzam się do założenia drugiego wątku z moimi różnistymi różnościami Na razie fotografuję to, co udało mi się wcześniej wyprodukować i niedługo wkleję link. A to porcja moich starszych i nowszych kreacji. Na początek robótki szydełkowe (troszkę podpatrzone na allegro ) |
2007-05-22, 16:44 | #8 |
Zakorzenienie
|
Kolejna porcja
|
2007-05-22, 16:52 | #9 |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze te
|
2007-05-22, 17:03 | #10 |
Zakorzenienie
|
A tu przedstawiam domek dla lalek. Co prawda nie barbie, tylko dla malutkich, bo wcześniej bawiłyśmy sie z Natalią tylko takimi.
Domek dostałyśmy w spadku po siostrzenicy męża - dla niej zrobił go dziadziuś. Moim zadaniem było go umeblować, bo dostałyśmy go w stanie surowym Mebelki udało mi się kupić w kiosku za kilka złotych - całość może wyniosła 25 zł. Sama jednak zrobiłam różową kanapę - (styropian obciągnięty materiałem) i telewizor z pudełka po zapałkach. Prawie codziennie się bawimy laleczkami w tym domku - czasem już mnie kolana bolą od klęczenia przy nim |
2007-05-22, 17:04 | #11 |
Zakorzenienie
|
To ta kanapa i TV
Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2007-05-22 o 17:08 Powód: Dodanie zdjęć |
2007-05-22, 18:09 | #12 |
Zakorzenienie
|
Aniu
Śliczne kreacje - wspaniały domek
2007-05-22, 18:27 | #13 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci za słowa uznania
Wszystkie ubranka szyję ręcznie, więc są niedociągnięcia. Niestety, nie dysponuje maszyną. Korzystam z materiałków, które mam w domu, część przywiozłam od mamy, która jest zawodową krawcową i zawsze jakies skrawki jej zostają. Wkrótce kolejne ubranka, powoli sie do nich zabieram, żeby zabić czas. Siedzę w domu z córeczką, na razie nie pracuję, więc mam dużo wolnego czasu, który czasem trudno jakoś sensownie wykorzystać. Pozdrawiam |
2007-05-22, 18:32 | #14 |
Raczkowanie
|
Super wątek. Będę tu zaglądac. Pozdrawiam.
|
2007-05-22, 21:04 | #15 |
Rozeznanie
|
Super mama z Ciebie. Córeczka wyrośnie ma mądrą dziewczynkę mając taki wzór. Gratuluję Ci pomysłów, wszystko bardzo mi się podoba. Będę tu zaglądać!!!!
|
2007-05-22, 21:43 | #16 |
Zakorzenienie
|
Przepiekny watek, Aniu jesteś niesamowita - domek, ubranka, zabawki - skarbnica pomysłów
|
2007-05-23, 08:33 | #17 |
Zakorzenienie
|
Aniu mnostwo wspanialych prac, jestem pod ogromnym wrazeniem.
Przypomnialo mi sie moje dziecinstwo, kiedy dla swojej lalki szylam mnostwo ubranek - moja mama tez jest krawcowa, wiec jakies skrawki zawsze mialam, czasem i ona mi w czyms pomogla Moja coreczka ma 2 latka, jeszcze jej nie interesuja takie ubranka, ale jak juz zaczna to bede podpatrywac u Ciebie Piekne
2007-05-23, 08:55 | #18 |
Zakorzenienie
|
Kochane kobietki, nawet sobie nie wyobrażacie, w jaki dobry humor wpadłam czytając Wasze pochlebne słowa
Dzięki serdeczne! Wczoraj udało mi się zorganizować troszkę małych i dużych koralików, które leżały bezczynnie u mojej kochanej mamy. Teraz pewnie wpadnę w nowe szaleństwo - przecież laleczki muszą mieć biżuterię Jak tylko coś sklecę, to od razu tu pokażę. Na razie mam mniej czasu na robienie różnych bibelotków, ponieważ ciągle jest coś do zrobienia w ogródku. Warzywko pięknie rośnie, ale chwaściki jakoś piękniej |
2007-05-23, 11:57 | #19 |
Zadomowienie
|
masz złote rączki, kiedyś tez dużo szyłam dla córki, teraz już z tego wyrosła ale może niedługo będą wnuki buziaczki dla córeczki
|
2007-05-23, 12:10 | #20 |
Zakorzenienie
|
Chyba każda z nas ma złote rączki
Tylko czasem dowiadujemy się o tym przez przypadek, np gdy dziecko dosrasta i chce mieć różne zabawki, jak nas nie stać, produkujemy cos same. I talenty sie odkrywają Zapraszam do obejrzenia moich innych dzieł http://www.wizaz.pl/forum/showthread...97#post4406297 |
2007-05-24, 19:58 | #21 |
Zadomowienie
|
Okropnie podoba mi sie ta kanapo-sofa. Zastanawiam się jak ja wykonałaś.
2007-05-25, 09:57 | #22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kanapa powstała na bazie styropianu, takiego o małych kulkach. Wycinałam pojedyńcze elementy nożem z niedużej tafli, w miarę cienkiej, piłowałam pilniczkiem do paznokci, bo kulki ciągle sie odczepiały Wiwat kosmetyczka kobieca!!! Po co nam młotki i kombinerki Potem każdy element z osobna obszyłam materiałem i dopiero wtedy wszystko zszyłam. Podusie wypełniłam watą. Życzę powodzenia w wykonywaniu mebelków. Pozdrawiam |
|
2007-05-25, 10:06 | #23 |
Zakorzenienie
|
A to moje ostatnie dzieła
Niestety jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia Postaram się wymienic je wkrótce na lepszej jakości.
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2007-05-25 o 10:11 Powód: Dodanie zdjęć |
2007-05-25, 23:02 | #24 |
Zakorzenienie
|
Ania świetne biżu i extra ciuszki 9dlaczego nikt nie pokazuje tyłu, jak to zapinacie ?)
|
2007-05-25, 23:25 | #25 |
Zakorzenienie
|
Aniu ale ekstra - prawda - pokażcie tyły
2007-05-26, 11:12 | #26 |
Zakorzenienie
|
Witam
Jeśli chodzi o tyły ubranek to zazwyczaj używam rzepów, zatrzasków lub haftek, choć ostatnio większość tego co szyję nie wymaga zapięcia. Natomiast kreacje włóczkowe na szczęscie nie wymagaja zapięć. Jak tylko dorwę pstrykadlo to wrzucę jakiś tył |
2007-05-26, 15:50 | #27 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
|
2007-05-26, 16:23 | #28 |
Zakorzenienie
|
2007-05-26, 19:36 | #29 |
Zakorzenienie
|
|
2007-05-26, 21:10 | #30 |
Przyczajenie
|
witam
to ja też dołączę zdjęcia zrobionych przeze mnie ciuszków dla Barbie |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.