Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-26, 10:50   #3610
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
zaraz Was nadrobie dziewczyny, ale zanim to mam pytanie/ prosbe o porade.
otoz mojemu Kubusiowi jakis czas temu (3, 4 tyg) wyskoczylo kilka malenkich krostek na policzkach, potem buzka zrobila sie jakby troszke szorstka, luskowata, a w ostatnich dniach zaczerwienila sie i jakby tych krosteczek jest troszke wiecej.
zastanawiam sie co to moze byc:
- skaza bialkowa (pije troszke mleka do kawy, stosuje maslo),
- reakcja na wprowadzone warzywka (ostatnio ziemniak z dynia),
- ekspozycja na gluten,
- plyn do plukania lenor sensitive, ktory zaczelam jakis czas temu stosowac?

nie podoba mi sie ta buzka coraz bardziej i zastanawiam sie co tu zrobic?
odstawic nabial calkowicie, wycofac warzywka i zaprzestac ekspozycji?
moze ktoras z was miala podobny problem?
bede baaardzo wdzieczna za jakies wskazowki

w zalaczeniu wstawiam zdjecia, ktore moze wspomoga moj opis, aczkolwiek chyba niewiele na nich widac
mi się wydaje skaza dajesz wogóle mm czy tylko KP? ma tylko na twarzy? dla porównania wstawiam fote Filipa, dziś byliśmy u lekarza i dal skierowanie do alergologa, recepte na bebilon pepti ...
ostatnio pochwaliłam ze po przejsciu z Hippa na Enfamil jest lepiej ale widać że to było chwilowe..
pytanie czy prywatny alergolog moze dac zaswiadczenie i recepte na refundowany bebilon pepti??

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci już serio po 10kg ważą mój 7,5kg a ja już wymiękam, tzn. on nie musi być noszony, ale jak już to
nom Filip z 10.5 ja zauważyłam że jak się urodził to nie byłam w stanie przenieść jego wanienki nawet z mała ilościa wody, a teraz leje do połowy i bez wysiłku przenosze

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja chciałam bliźniaki- miałam chyba szanse bo siostra mojego taty ma bliźniaczki
moja teściowa miala siostre bilźniaczke, a teść ma bratanków bliźniaków, niestety u mnie w rodzinie niema żadnych ale szanse są ...
w sumie chciałam ale trójki raczej nie planuje i teraz będę się dygać przy drugim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03087.jpg (55,5 KB, 31 załadowań)