|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
BAN stały
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
witam się
![]() u nas 1 karmienie w nocy o 4 a potem pobudka o 6 ![]() dziewczyny ktore karmia BEBILON PEPTI, wasze dzieci tez maja gazy??Bo Julka codziennie ma takie straszne caly dzien ze az nos urywa ![]() normalne to?![]() Cytat:
|
|
#3603 |
|
BAN stały
|
Pisalam wczoraj, ze zrobilam zamowienie z hippa i mi kasy z konta nie zdjeli.
Dzisiaj wrocil mi sie przelew za keratyne(placilam pay pal i ono nie zwracaja na konto bankowe tylko na konto pay palowe i mozna co najwyzej sobie przelac albo wykorzystac na nastepne zakupy), a keratyna przyszla.Nie wiem o co chodz, wygralam cos czy co ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Moje dziecko skacowane ostatnio.Myslalam, ze pije z lakomstwa bo dobre.Ale jak dalam zwykla wode to tez pil. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Czy sa foteliki ktore maja i izofixa i mozna je zapiac normalnie pasami Bo w sumie ten fotelik troche sluzy i moze sie dorobimy auta z izofixem, ale na razie nie mamy |
|
|
|
#3604 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój Kamil jak był mały, to dawałam mu Milumil, to takie bardziej zapychające mleczko, nie wiem czy jeszcze jest, bo to było prawie 14 lat temu
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brałam wszystko pod uwagę. Nawet na spacerze w foteliku był zły. Ubierałam go różnie i też nic nie dawało. Nie wiem co mu się nie podoba. Oo no pięknie
|
|
#3607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-02-26 o 10:43 |
|
|
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale i tak jestem pewna,że szybko zaciążysz
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tyłu jest na ogół jakaś gładka bawełna. Jak szyłam kocyk to tył patchworku był z polaru. Kot jest genialny! Dziś piękna pogoda, w miarę ciepło, bez wiatru - pierwszy raz spróbuję wsadzić Staśka do spacerówki ciekawe co będzie
|
|
|
|
|
#3610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio pochwaliłam ze po przejsciu z Hippa na Enfamil jest lepiej ale widać że to było chwilowe.. pytanie czy prywatny alergolog moze dac zaswiadczenie i recepte na refundowany bebilon pepti?? Cytat:
![]() Cytat:
w sumie chciałam ale trójki raczej nie planuje i teraz będę się dygać przy drugim
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
piekna pogoda
pocwiczylam wykapalam sie, macius wyspany czekam az zglodnieje, karmie i uciekamy szukac szczescia na swiezym.powietrzu nie mam zielonego.pojecia co mozna na tych spacerach robic mam dosc juz gadania przez telefon zabawa z psem znudzila mi sie, ale to w sumie ostatnie dni wiec ide nad wisle porzucac pilka, nuuuda na allegro znalazlam kasze jaglana z babydream i zastanawiam sie czy jest w rossmanie czy.np. jest to.prpdukt tylko z Niemiec anutka co do uczulebia to mleko albo gluten. moj ma takie cos od nabialu ktorego.ja i tak.nie.jem, ale nie siagam.pierwszego.mleka jak go.karmie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam wczoraj na spacerze ten wóz http://archiwum.allegro.pl/oferta/wo...332109997.html moze fajny ale śpiące dziecko miało wyzej nogi niż głowe?
to była dokładnie taka pozycja https://www.google.pl/search?q=W%C3%...81%3B208%3B300
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
aż weszłam na paździenrikowe. z tego co widzę to ta mama trojaczków w ogóle nie planowała ciąży, zabezpieczali się hormonalnie, także to zupełnie nieplanowane. Z tego co czytam to bidulka nigdy nie czuła jakiejś strasznej chęci bycia matką, no jeśli już, to jedno dziecko i tyle. Mąż też w szoku.A ona chodzi chyba do psychologa.
Rety ![]() Ale to zdjęcie jest emejzing https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=265
|
#3614 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3616 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nadrabiam więc napisze na razie tylko co u nas..a wiec wczoraj zaliczyliśmy wizyte u neurologa i jestem spokojna bo malutka rozwija się prawidłowo, nie ma zadnego napięcia wszystko jest dobrze, nawet usg nam pani doktor zrobiła i jest ekstra! wiec jestem zadowolona i spokojniejsza pokazala nam jak nosic malutką jak z nią ćwiczyć mamy jedno cwiczenie w sumie i to wsio za dwa miesiące ![]() trochę późno piszę ale moja malutka w poniedziałek skończyła 4 miesiące ![]()
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
o, matal - widze ze totoro rzadzi!!!
|
|
|
|
#3619 | |||
|
Rozeznanie
|
wow
chyba bym nie dala rady ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kama dziekuje za skladniki masci ![]() Karolson wydaje mi sie, ze jest troche podobnie u Kubusia, tylko mniejsze. karmie tylko kp i uczulenie jest tylko na twarzy. Tez wlasnie obstawiam nabial albo gluten. wczoraj przerwalam ekspozycje i zobaczymy przez kilka dni. wypralam tez wszystkie ciuszki w samej loveli. aktualnie jest to sporo bledsze i mniejsze niz wczoraj wieczorem, aczkolwiek zauwazylam, ze bardziej czerwone te policzki sa wieczorami... no nic sprobujemy. Motyl mi poki co nie przeszkadzaja komentarze Mel b ![]() dzis bede robila rogaliki z Twojego przepisu i faworki ![]() szkoda tylko ze jestem na diecie i pewnie tylko sprobuje po jednym Dzis moj tz idzie na pogrzeb corki swojego pracodawcy. Miala 31 lat, cztery tygodnie temu miala slub i dwa tygodnie pozniej wyjechala w podroz poslubna do afryki. zginela w zderzeniu dwoch miejscowych autobusow - spadl glaz z gory, pierwszy autobus zachamowal, ale drugi z tylu w niego przylozyl. wybuchl straszny pozar ;( maz przezyl.cialo bylo w tak zlym stanie, ze mieli ja tam skremowac i dopiero prochy przywiezc. ale trwaloby to ponad miesiac, wiec przywiezli ja tak. straszna tragedia ![]() znalam ta dziewczyne, zreszta chodzilam z jej bratem do jednej klasy w podstawowce :/
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała wczoraj cc planowaną,ciąża była wysokiego ryzyka ze względu na wiek (36 lat ma) i w niedzielę z nia pisałam i miała się odezwać jak się mała urodzi, a się nie odzywa
Martwię się, a z drugiej strony boję się do niej napisać nie wiem,czy pisać co tam u nich?
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spotkać się z Papuga no zawsze fajniej we dwie ![]() dziś mi pani tłumaczyla że uczulenie na białko mleka krowiego czyli tzw skaza a nietolerancja laktozy czyli wg niej cukru to dwie rózne rzeczy i przy pierwszej przy kp trzeba niejesc nabialu a przy drugiej sciągac mleko początkowe, przy mm przy pierwszym powinien pomóc Bebilon Pepti przy drugim Niutrigamem ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Anutka my tylko mm ale tez tylko na twarzy ;/ do tego szosrtkie kolana i łokcie ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- co do trojaczków to własnie hormony daja wyzsze pradopodobieństwo
|
|
|
#3622 |
|
BAN stały
|
Zaknebluje go
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Motyl napisz Wiecie co, wczoraj Janek jeczal, nie wiedzialam o co mu chodzi, wszystko zle i niedobrze, wiec zaczelam go przedrzezniac i jeczec jak on, pomoglo bo jak juz jeczalam za niego to mnie sluchal i sam byl cicho, ale po pieciu minutach zaczelo mnie w gardle drapac i sie zmeczylam, nie wiem jak te dzieci tak moga godzinami... |
|
|
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tz tez czasem robi jak ty i mala siedzi cicho. Oszaleje z nia ! Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-02-26 o 11:42 |
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladanku piękna
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
Humor z doopy Od kilku dni Julek budzi się o 5, zjada i rozpoczyna dzień. Już nie zasypia jak jeszcze całkiem niedawno. Dziś się rozpłakałam... Wiem, że inne dzieci budzą się w nocy co godzinę, są jeszcze gorsze problemy, ale dziś coś we mnie pękło... Nie mam żadnego żalu do mego dziecka, absolutnie, chyba jakiś dół mnie łapie ![]() Jeszcze TŻ się obraził dosłownie po dwóch zdaniach zamienionych ze mną dziś rano.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko o żubronie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasz kolega ma klienta, który ma firmę (wydobywają jakieś piachy, żwiry, nie wiem jaka to branża). Jego przyszły zięć był jego pracownikiem i dosłownie kilka dni przed ślubem z jego córką przewrócił się na budowie, praktycznie tuż pod koła cofającej ciężarówki. Kierowca go nie zauważył i zmiażdżył mu głowę. Cytat:
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2014-02-26 o 11:55 |
||||||
|
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3628 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
znam ten ból. Nie ma babci na miejscu która nawet raz w tygodniu porwała by malucha na spacer ![]() Cytat:
Mój ma 7,2kg i też ledwo daje rade Ekstra potrójne szczęście ale też potrójne urwanie głowy![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kbw638flh.png Wikusiowe ząbki http://s2.pierwszezabki.pl/054/054025980.png?1640 Edytowane przez nephelim89 Czas edycji: 2014-02-26 o 12:04 |
||||
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek w końcu Autor i Dzieło, to muszą być podobni
![]() Chociaż po urodzeniu Jaśko był cała mama - ciemne włoski, moje rysy bardziej, to teraz tata pełną gębą. tassia, nooo... ciacho i ciasteczko ![]() Składnię rozumiem Madziuchna Też będę ze spacerówka x latać ![]() rusałka, byliśmy raz w Aquaparku - stamtąd zdjęcia - ale nie na zajęciach, tylko ot tak, zobaczyć, czy się małemu woda spodoba. Na zajęcia na razie chodzę na AWF, bo w Aqua w jeden dzień się grupy zapełniły ![]() Nie ma na co czekać, ciepło już jest ![]() czaszka_ jakbym o swoim czytała Tylko, że ja nie noszę, nosi tata ![]() Mój ma wytarte podłączenie do Matrixa ![]() agutka, sny się na odwrót sprawdzają ![]() teacherka, super, że wyniki dobre kaska, ja nie mówię, że nie, bo i sama planuję kolejnego Malucha Ja tylko mówię, co mi mówiły inne doświadczone ![]() czarna motylku Susanna, nawet nie próbuje się wyrzekać - Tatuś zakochany tak mocno jak Synek w nim ![]() ja znam ten ból pełnych grup Dlatego stanęło na AWF... Doczytałam, że się udało z basenem Aha, mój drugiego nie zauważył prawie - po pierwszym przespał cały dzień - ale boję się trzeciego, teraz na początku marca... katarzyna agusiowa, Mój zgina sobie nogi i zarzuca na boki wózka rozkopując owiewkę Spadać nie spada, bo długość ma prawie na styk ![]() MsLullaby mój też jak nieszczęśliwy to takie mamamamamama... a normalnie mama nie chce powiedzieć ![]() jo_asiek, super, że z Młodym wszystko dobrze Larysa88 dzięki papalinka w "mądrej książce" jest, że rota powinna być podawana co 4-8tygodni. Bosz... Jasiek ma dzień buczka... leży i buczy... non stop... Nie wiem, może za tatą już tęskni, ale cokolwiek bym nie robiła to buczy - na macie buczy, na rekach buczy, w bujaku buczy... nawet z gryzakiem w dziobie buczy... buczy i się ślini... w nocy też buczał A mi do tego wszystkiego od uspokajania nocą coś w karku strzyknęło i mam głowę w jedną stronę bardziej |
|
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

mój 7,5kg a ja już wymiękam, tzn. on nie musi być noszony, ale jak już to