Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 09:56   #3601
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no, wtedy się spotkamy na marcowo-kwietniowych 2016
Moze i ja niestety dolacze, niestety bo wolalabym wczesniej.Wczoraj mialam owulke a moj chlop wrocil z pracy padnietty, ze tylko jedzenie mycie i spanie i chyba in-vitro mnie czeka
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:59   #3602
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

witam się
u nas 1 karmienie w nocy o 4 a potem pobudka o 6

dziewczyny ktore karmia BEBILON PEPTI, wasze dzieci tez maja gazy??Bo Julka codziennie ma takie straszne caly dzien ze az nos urywa normalne to?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie, zaraz zrobie zdjecie i wam pokaze jak moj wygladal. na tym sie wzorowalam
o, mam stare zdjecie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1376389759
super ci to wyszlo!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:03   #3603
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Pisalam wczoraj, ze zrobilam zamowienie z hippa i mi kasy z konta nie zdjeli.
Dzisiaj wrocil mi sie przelew za keratyne(placilam pay pal i ono nie zwracaja na konto bankowe tylko na konto pay palowe i mozna co najwyzej sobie przelac albo wykorzystac na nastepne zakupy), a keratyna przyszla.Nie wiem o co chodz, wygralam cos czy co

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Moje dziecko skacowane ostatnio.Myslalam, ze pije z lakomstwa bo dobre.Ale jak dalam zwykla wode to tez pil.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Czy sa foteliki ktore maja i izofixa i mozna je zapiac normalnie pasami

Bo w sumie ten fotelik troche sluzy i moze sie dorobimy auta z izofixem, ale na razie nie mamy
Stary 2014-02-26, 10:10   #3604
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ale malemu to przeciez sloiczki mozesz dawac i juz Ci jeden obiad odpada.
Jasne, często podaję, mam sporo zachomikowane. Ale na dłuższą metę to szkoda mi forsy
Stary 2014-02-26, 10:24   #3605
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No to fajnie, trzeba dać malutkiej szansę na to żeby sama z powrotem zasnęła. Jak nie, to wtedy zachodzimy w głowę co robić dalej
A słuchaj, odkładasz do łóżeczka zawsze wtedy kiedy córcia już uśnie?
Bo ja od jakiegoś czasu zaczęłam odkładać jak Julek jest blisko zaśnięcia. Wtedy on sam przewróci się na boczek, na który ma ochotę, złapie wygodną pozycję i sam zaśnie. To bardzo pomaga, już nie ma tego rozbudzania po odłożeniu.
ona się nie budzi jak ją odkładam do łóżeczka, albo sama w nim zasypia, to pewnie wszystko przez te zęby
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Spróbuj dać,ja daję raz na noc koło północy np.i czasami śpi cztery godziny.Ja skolei myślę nad kupnem mleka dla glodniejszych dzieci

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
dziś podam wodę, tylko jaką mój Kamil jak był mały, to dawałam mu Milumil, to takie bardziej zapychające mleczko, nie wiem czy jeszcze jest, bo to było prawie 14 lat temu
Stary 2014-02-26, 10:30   #3606
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
A jak nie kaszke to moze kleik ?

A Lullaby wczoraj pisalas, ze Bartus konczy spacery zawsze na rekach, moze mu jest za goraca w wozku i dlatego tak marudzi? Moja jak marudzi to jej kocyk troche odkrywam i jest ok, czasem nawet lapki musi miec na wierzchu, a nie pod kocem.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No mój jakoś 9,5 kilo I KOCHA być noszony, ale ostatnio już mniej o to ciśnie

Jasne, np. kleik ryżowy też jak najbardziej

Lulla, niełatwa zagadka. Za ciasno/za gorąco/za mało widać/chce się jeść albo pić...

Brałam wszystko pod uwagę. Nawet na spacerze w foteliku był zły. Ubierałam go różnie i też nic nie dawało. Nie wiem co mu się nie podoba.

Cytat:
Wiecie, ze na pazdziernikowych 2014 sa trojaczki?
Oo no pięknie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:37   #3607
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ona się nie budzi jak ją odkładam do łóżeczka, albo sama w nim zasypia, to pewnie wszystko przez te zęby

dziś podam wodę, tylko jaką mój Kamil jak był mały, to dawałam mu Milumil, to takie bardziej zapychające mleczko, nie wiem czy jeszcze jest, bo to było prawie 14 lat temu
Ja mleko robię na wodzie z kranu,tylko przefiltrowanej.Do picia też pewnie taką podam.Może też spróbuję samą wodę dać hmm

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-02-26 o 10:43
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:38   #3608
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej

u nas wczoraj walka o lewą pierś ,ostatecznie prawa wygrała 7:3
7 karmien z prawej ,3 z lewej (gdy jest bardzo pełna czyli rano,po spacerze i po kąpieli), 10 karmień to dużo ? w nocy nie je, ma przerwę od około 23:30 do 7 rano
i wczoraj około 18 dostał mm ,wypił 60 ml
teraz się głowie czy nie zacząć rozszerzania diety i od czego
pozostac przy jednym mm, dac słoiczek,a może kasze?
w pon mamy wizytę u lekarza

ja tak planuje,życie pokaże czy się uda,ale już po nocach śni mi się córka więc musze wyluzowac bo to nie pomoże przy staraniach

a raczej za flaszkę

zrób jeszcze jeden test dla peweności ,czasem dzieci to małe kryjaki ,pokazują się po czasie ,było tu kilka takich przypadków

o wow,to dopiero wyzwanie,ale też ile szczęscia i radości
wg mnie jak ktos ma blizniaki to powinni oboje rodzice miec roczny macierzyński,a jak trojaczki to jeszcze babcia chyba musze iść porządzić do Tuska

Motyl pytałam ale pewnie nie zauważyłaś z racji zajętej głowy organizacją jak tam ekspozycja,ciekawa jestem w jakich proporcjach najlepiej Tusi się je ,karmisz łyżeczką ?
Nie podaję glutenu od kilku dni, bo ją w nocy brzuszek bolał kilka razy i chciałam sprawdzić. no i teraz jej nie boli...chyba od weekendu znowu zacznę i będę obserwować.Początkowo myślałam,żeby ze słoiczkami znowu zacząć, ale z kolei jak coś się będzie działo to nie będę wiedziała od czego.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl zrób kawiarnię dla mam z dziećmi- pewnie nie ma u Was jeszcze i zrobimy tam zlot
ja się w gastronomię nie pcham, za dużo roboty:P

Cytat:
Moze i ja niestety dolacze, niestety bo wolalabym wczesniej.Wczoraj mialam owulke a moj chlop wrocil z pracy padnietty, ze tylko jedzenie mycie i spanie i chyba in-vitro mnie czeka
oj tam, będzie fajnie Ale i tak jestem pewna,że szybko zaciążysz

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:38   #3609
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
zanim nadrobie...

suzana - szylas kiedys patchworkowe narzuty? bo chce sie takim http://jblasz.blogspot.com/2011/05/t...rcolor-cd.html czyms zajac ale nie wiem jednego: czy na lewej stronie tezjakis material/inny patchwork jest? bo przeciez nie zakrywa sie chyba lozka tymi szwami... odpowiedz mi tez na pw bo zalatana jestem a czasami przegapie to co sie tu pisze

ja lubie szyc. zaluje ze sobie jakiegos kursu ne zrobilam bo ani nie znam terminologii ani techniki ani jak poprawnie robic wykroje. ale staram sie. dzieciom zrobilam takie zabawki tylko kot pokracznie wyszedl
Patchwork szyłam ale ze zwykłych kwadratów. Podoba mi się to ale nie zdobyło mojego serca, zbyt pracochłonne.
Z tyłu jest na ogół jakaś gładka bawełna. Jak szyłam kocyk to tył patchworku był z polaru.

Kot jest genialny!

Dziś piękna pogoda, w miarę ciepło, bez wiatru - pierwszy raz spróbuję wsadzić Staśka do spacerówki ciekawe co będzie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:50   #3610
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
zaraz Was nadrobie dziewczyny, ale zanim to mam pytanie/ prosbe o porade.
otoz mojemu Kubusiowi jakis czas temu (3, 4 tyg) wyskoczylo kilka malenkich krostek na policzkach, potem buzka zrobila sie jakby troszke szorstka, luskowata, a w ostatnich dniach zaczerwienila sie i jakby tych krosteczek jest troszke wiecej.
zastanawiam sie co to moze byc:
- skaza bialkowa (pije troszke mleka do kawy, stosuje maslo),
- reakcja na wprowadzone warzywka (ostatnio ziemniak z dynia),
- ekspozycja na gluten,
- plyn do plukania lenor sensitive, ktory zaczelam jakis czas temu stosowac?

nie podoba mi sie ta buzka coraz bardziej i zastanawiam sie co tu zrobic?
odstawic nabial calkowicie, wycofac warzywka i zaprzestac ekspozycji?
moze ktoras z was miala podobny problem?
bede baaardzo wdzieczna za jakies wskazowki

w zalaczeniu wstawiam zdjecia, ktore moze wspomoga moj opis, aczkolwiek chyba niewiele na nich widac
mi się wydaje skaza dajesz wogóle mm czy tylko KP? ma tylko na twarzy? dla porównania wstawiam fote Filipa, dziś byliśmy u lekarza i dal skierowanie do alergologa, recepte na bebilon pepti ...
ostatnio pochwaliłam ze po przejsciu z Hippa na Enfamil jest lepiej ale widać że to było chwilowe..
pytanie czy prywatny alergolog moze dac zaswiadczenie i recepte na refundowany bebilon pepti??

Cytat:
Wasze dzieci już serio po 10kg ważą mój 7,5kg a ja już wymiękam, tzn. on nie musi być noszony, ale jak już to
nom Filip z 10.5 ja zauważyłam że jak się urodził to nie byłam w stanie przenieść jego wanienki nawet z mała ilościa wody, a teraz leje do połowy i bez wysiłku przenosze

Cytat:
a ja chciałam bliźniaki- miałam chyba szanse bo siostra mojego taty ma bliźniaczki
moja teściowa miala siostre bilźniaczke, a teść ma bratanków bliźniaków, niestety u mnie w rodzinie niema żadnych ale szanse są ...
w sumie chciałam ale trójki raczej nie planuje i teraz będę się dygać przy drugim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03087.jpg (55,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2014-02-26, 10:51   #3611
tassia
Zakorzenienie

piekna pogoda
pocwiczylam
wykapalam sie, macius wyspany
czekam az zglodnieje, karmie i uciekamy szukac szczescia na swiezym.powietrzu

nie mam zielonego.pojecia co mozna na tych spacerach robic
mam dosc juz gadania przez telefon
zabawa z psem znudzila mi sie, ale to w sumie ostatnie dni wiec ide nad wisle porzucac pilka, nuuuda

na allegro znalazlam kasze jaglana z babydream i zastanawiam sie czy jest w rossmanie czy.np. jest to.prpdukt tylko z Niemiec

anutka co do uczulebia to mleko albo gluten. moj ma takie cos od nabialu ktorego.ja i tak.nie.jem, ale nie siagam.pierwszego.mleka jak go.karmie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:59   #3612
karolson
Zakorzenienie

widziałam wczoraj na spacerze ten wóz http://archiwum.allegro.pl/oferta/wo...332109997.html moze fajny ale śpiące dziecko miało wyzej nogi niż głowe?
to była dokładnie taka pozycja https://www.google.pl/search?q=W%C3%...81%3B208%3B300
Stary 2014-02-26, 10:59   #3613
butterfly20
Zakorzenienie

aż weszłam na paździenrikowe. z tego co widzę to ta mama trojaczków w ogóle nie planowała ciąży, zabezpieczali się hormonalnie, także to zupełnie nieplanowane. Z tego co czytam to bidulka nigdy nie czuła jakiejś strasznej chęci bycia matką, no jeśli już, to jedno dziecko i tyle. Mąż też w szoku.A ona chodzi chyba do psychologa.
Rety

Ale to zdjęcie jest emejzing https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=265

Stary 2014-02-26, 10:59   #3614
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

mam dosc juz gadania przez telefon
z Forum.
Spacerowac
Stary 2014-02-26, 11:05   #3615
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
zanim nadrobie...

suzana - szylas kiedys patchworkowe narzuty? bo chce sie takim http://jblasz.blogspot.com/2011/05/t...rcolor-cd.html czyms zajac ale nie wiem jednego: czy na lewej stronie tezjakis material/inny patchwork jest? bo przeciez nie zakrywa sie chyba lozka tymi szwami... odpowiedz mi tez na pw bo zalatana jestem a czasami przegapie to co sie tu pisze

ja lubie szyc. zaluje ze sobie jakiegos kursu ne zrobilam bo ani nie znam terminologii ani techniki ani jak poprawnie robic wykroje. ale staram sie. dzieciom zrobilam takie zabawki tylko kot pokracznie wyszedl
Kotobus

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:08   #3616
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
aż weszłam na paździenrikowe. z tego co widzę to ta mama trojaczków w ogóle nie planowała ciąży, zabezpieczali się hormonalnie, także to zupełnie nieplanowane. Z tego co czytam to bidulka nigdy nie czuła jakiejś strasznej chęci bycia matką, no jeśli już, to jedno dziecko i tyle. Mąż też w szoku.A ona chodzi chyba do psychologa.
Rety

Ale to zdjęcie jest emejzing https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=265
Ja ja tam rozumiem, kiedys tez nie czulam checi bycia matka i jedno dziecko bylo dla nas wielkim szokiem
Stary 2014-02-26, 11:16   #3617
angelikada
Wtajemniczenie

hej

nadrabiam więc napisze na razie tylko co u nas..a wiec wczoraj zaliczyliśmy wizyte u neurologa i jestem spokojna bo malutka rozwija się prawidłowo, nie ma zadnego napięcia wszystko jest dobrze, nawet usg nam pani doktor zrobiła i jest ekstra! wiec jestem zadowolona i spokojniejsza pokazala nam jak nosic malutką jak z nią ćwiczyć mamy jedno cwiczenie w sumie i to wsio za dwa miesiące

trochę późno piszę ale moja malutka w poniedziałek skończyła 4 miesiące rośnie jak na drożdżach ale mało coś przybrała przez 5 tygodni 500 gram...ostatnio to po 200 gram na tydzień no ale zobaczymy co za tydzień powie mi pediatra na szczepieniu... uciekam konczyc śniadanko nakarmić malutką i postarać się was nadrobić choć na telefonie nie jest łatwo
Stary 2014-02-26, 11:16   #3618
83monia
Zakorzenienie

o, matal - widze ze totoro rzadzi!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:19   #3619
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
wow chyba bym nie dala rady

Cytat:
zanim nadrobie...

super kociak

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
mi się wydaje skaza dajesz wogóle mm czy tylko KP? ma tylko na twarzy? dla porównania wstawiam fote Filipa, dziś byliśmy u lekarza i dal skierowanie do alergologa, recepte na bebilon pepti ...
ostatnio pochwaliłam ze po przejsciu z Hippa na Enfamil jest lepiej ale widać że to było chwilowe..
pytanie czy prywatny alergolog moze dac zaswiadczenie i recepte na refundowany bebilon pepti??
Cytat:
anutka co do uczulebia to mleko albo gluten. moj ma takie cos od nabialu ktorego.ja i tak.nie.jem, ale nie siagam.pierwszego.mleka jak go.karmie

Dziekuje bardzo za odpowiedzi w sprawie tego uczulenia

Kama dziekuje za skladniki masci

Karolson wydaje mi sie, ze jest troche podobnie u Kubusia, tylko mniejsze. karmie tylko kp i uczulenie jest tylko na twarzy.

Tez wlasnie obstawiam nabial albo gluten.
wczoraj przerwalam ekspozycje i zobaczymy przez kilka dni.
wypralam tez wszystkie ciuszki w samej loveli.

aktualnie jest to sporo bledsze i mniejsze niz wczoraj wieczorem, aczkolwiek zauwazylam, ze bardziej czerwone te policzki sa wieczorami...
no nic sprobujemy.

Motyl mi poki co nie przeszkadzaja komentarze Mel b
dzis bede robila rogaliki z Twojego przepisu i faworki
szkoda tylko ze jestem na diecie i pewnie tylko sprobuje po jednym

Dzis moj tz idzie na pogrzeb corki swojego pracodawcy.
Miala 31 lat, cztery tygodnie temu miala slub i dwa tygodnie pozniej wyjechala w podroz poslubna do afryki. zginela w zderzeniu dwoch miejscowych autobusow - spadl glaz z gory, pierwszy autobus zachamowal, ale drugi z tylu w niego przylozyl. wybuchl straszny pozar ;( maz przezyl.
cialo bylo w tak zlym stanie, ze mieli ja tam skremowac i dopiero prochy przywiezc. ale trwaloby to ponad miesiac, wiec przywiezli ja tak.
straszna tragedia
znalam ta dziewczyne, zreszta chodzilam z jej bratem do jednej klasy w podstawowce :/
Stary 2014-02-26, 11:23   #3620
butterfly20
Zakorzenienie

Moja koleżanka miała wczoraj cc planowaną,ciąża była wysokiego ryzyka ze względu na wiek (36 lat ma) i w niedzielę z nia pisałam i miała się odezwać jak się mała urodzi, a się nie odzywa Martwię się, a z drugiej strony boję się do niej napisać nie wiem,czy pisać co tam u nich?

Stary 2014-02-26, 11:28   #3621
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

spotkać się z Papuga no zawsze fajniej we dwie

dziś mi pani tłumaczyla że uczulenie na białko mleka krowiego czyli tzw skaza a nietolerancja laktozy czyli wg niej cukru to dwie rózne rzeczy i przy pierwszej przy kp trzeba niejesc nabialu a przy drugiej sciągac mleko początkowe, przy mm przy pierwszym powinien pomóc Bebilon Pepti przy drugim Niutrigamem

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Anutka my tylko mm ale tez tylko na twarzy ;/ do tego szosrtkie kolana i łokcie

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

co do trojaczków to własnie hormony daja wyzsze pradopodobieństwo
Stary 2014-02-26, 11:38   #3622
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Zaknebluje go

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Motyl napisz

Wiecie co, wczoraj Janek jeczal, nie wiedzialam o co mu chodzi, wszystko zle i niedobrze, wiec zaczelam go przedrzezniac i jeczec jak on, pomoglo bo jak juz jeczalam za niego to mnie sluchal i sam byl cicho, ale po pieciu minutach zaczelo mnie w gardle drapac i sie zmeczylam, nie wiem jak te dzieci tak moga godzinami...
Stary 2014-02-26, 11:41   #3623
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Zaknebluje go

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Motyl napisz

Wiecie co, wczoraj Janek jeczal, nie wiedzialam o co mu chodzi, wszystko zle i niedobrze, wiec zaczelam go przedrzezniac i jeczec jak on, pomoglo bo jak juz jeczalam za niego to mnie sluchal i sam byl cicho, ale po pieciu minutach zaczelo mnie w gardle drapac i sie zmeczylam, nie wiem jak te dzieci tak moga godzinami...
Ja swoja tez, chce wyjsc na miasto i nie moge jej ubrac tak sie nadziera.
Moj tz tez czasem robi jak ty i mala siedzi cicho.
Oszaleje z nia !

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-02-26 o 11:42
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:46   #3624
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

wylicytowałam za 18 zł
Ladanku piękna ja właśnie szukam czegoś dla małej i znaleźć nie mogę :-(ale dzisiaj idę na spacer z sióstra to wejdę do sklepów może coś znajdę
Stary 2014-02-26, 11:51   #3625
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
o, matal - widze ze totoro rzadzi!!!
A jakże

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:53   #3626
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Humor z doopy Od kilku dni Julek budzi się o 5, zjada i rozpoczyna dzień. Już nie zasypia jak jeszcze całkiem niedawno. Dziś się rozpłakałam... Wiem, że inne dzieci budzą się w nocy co godzinę, są jeszcze gorsze problemy, ale dziś coś we mnie pękło... Nie mam żadnego żalu do mego dziecka, absolutnie, chyba jakiś dół mnie łapie

Jeszcze TŻ się obraził dosłownie po dwóch zdaniach zamienionych ze mną dziś rano....

Cytat:
Maciek od dwoch dni wydaje straszne dzwieki, wczesniej piszczal i wydawalo mi sie to normalne.
ale teraz wydziera sie przez gardlo jakby stary dziad po 90 charczal
i odkad to odkryl robi to prawie bez przerwy
MASAKRA
Mój też tak ma
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej

u nas wczoraj walka o lewą pierś ,ostatecznie prawa wygrała 7:3
7 karmien z prawej ,3 z lewej (gdy jest bardzo pełna czyli rano,po spacerze i po kąpieli), 10 karmień to dużo ? w nocy nie je, ma przerwę od około 23:30 do 7 rano
i wczoraj około 18 dostał mm ,wypił 60 ml
teraz się głowie czy nie zacząć rozszerzania diety i od czego
pozostac przy jednym mm, dac słoiczek,a może kasze?
w pon mamy wizytę u lekarza
ja zaczęłam od marchewki, bo tak poleciła moja lekarka

Cytat:
ano, byłam tam już kilka razy. Żubry są ok, ale my też mamy w naszych stronach, w Pszczynie
ale ja o żubry nie pytałam tylko o żubronie?

Cytat:
Rety

niesamowite!

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dzis moj tz idzie na pogrzeb corki swojego pracodawcy.
Miala 31 lat, cztery tygodnie temu miala slub i dwa tygodnie pozniej wyjechala w podroz poslubna do afryki. zginela w zderzeniu dwoch miejscowych autobusow - spadl glaz z gory, pierwszy autobus zachamowal, ale drugi z tylu w niego przylozyl. wybuchl straszny pozar ;( maz przezyl.
cialo bylo w tak zlym stanie, ze mieli ja tam skremowac i dopiero prochy przywiezc. ale trwaloby to ponad miesiac, wiec przywiezli ja tak.
straszna tragedia
znalam ta dziewczyne, zreszta chodzilam z jej bratem do jednej klasy w podstawowce :/
Boże, jaka straszna historia

Nasz kolega ma klienta, który ma firmę (wydobywają jakieś piachy, żwiry, nie wiem jaka to branża). Jego przyszły zięć był jego pracownikiem i dosłownie kilka dni przed ślubem z jego córką przewrócił się na budowie, praktycznie tuż pod koła cofającej ciężarówki. Kierowca go nie zauważył i zmiażdżył mu głowę.

Cytat:
Moja koleżanka miała wczoraj cc planowaną,ciąża była wysokiego ryzyka ze względu na wiek (36 lat ma) i w niedzielę z nia pisałam i miała się odezwać jak się mała urodzi, a się nie odzywa Martwię się, a z drugiej strony boję się do niej napisać nie wiem,czy pisać co tam u nich?
Pisz

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2014-02-26 o 11:55
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:00   #3627
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaknebluje go

Motyl napisz

Też się czasami dziwię,cały dzień jeczenia,darcia,a spać nie chce i wieczorem chętna do zabawy

Stary 2014-02-26, 12:02   #3628
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Chyba się przekwalifikuję. Gościu za otwarcie auta, czyli dwie minuty roboty skasował 150 zł. Ale najważniejsze że szybki i skuteczny.

Kaśka ja i tak i wróżę córę
Współczuję stresu... Dobrze ze wszystko pozytywnie się skończyło.

Cytat:
Ja chcę wrócić w lipcu,Ale szczerze powiem,że jestem przerażona,bo ceny za opiekę powalają,a niestety nie mam jej z kim zostawić,mam na myśli rodzinę.To jest chyba największy minus emigracji,brak rodziny obok

znam ten ból. Nie ma babci na miejscu która nawet raz w tygodniu porwała by malucha na spacer

Cytat:
Wasze dzieci już serio po 10kg ważą mój 7,5kg a ja już wymiękam, tzn. on nie musi być noszony, ale jak już to

Mój ma 7,2kg i też ledwo daje rade

Cytat:
Ekstra potrójne szczęście ale też potrójne urwanie głowy

Cytat:
Spróbuj dać,ja daję raz na noc koło północy np.i czasami śpi cztery godziny.Ja skolei myślę nad kupnem mleka dla glodniejszych dzieci

Po hungry milk Wikuś dostał wysypki także uważaj.

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2014-02-26 o 12:04
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:06   #3629
vea7
Zakorzenienie

Asiek w końcu Autor i Dzieło, to muszą być podobni
Chociaż po urodzeniu Jaśko był cała mama - ciemne włoski, moje rysy bardziej, to teraz tata pełną gębą.

tassia, nooo... ciacho i ciasteczko
Składnię rozumiem

Madziuchna
Też będę ze spacerówka x latać

rusałka, byliśmy raz w Aquaparku - stamtąd zdjęcia - ale nie na zajęciach, tylko ot tak, zobaczyć, czy się małemu woda spodoba. Na zajęcia na razie chodzę na AWF, bo w Aqua w jeden dzień się grupy zapełniły
Nie ma na co czekać, ciepło już jest

czaszka_ jakbym o swoim czytała Tylko, że ja nie noszę, nosi tata
Mój ma wytarte podłączenie do Matrixa

agutka, sny się na odwrót sprawdzają

teacherka, super, że wyniki dobre

kaska, ja nie mówię, że nie, bo i sama planuję kolejnego Malucha Ja tylko mówię, co mi mówiły inne doświadczone

czarna

motylku

Susanna, nawet nie próbuje się wyrzekać - Tatuś zakochany tak mocno jak Synek w nim

ja znam ten ból pełnych grup Dlatego stanęło na AWF... Doczytałam, że się udało z basenem
Aha, mój drugiego nie zauważył prawie - po pierwszym przespał cały dzień - ale boję się trzeciego, teraz na początku marca...

katarzyna Na szczęście Maluch szybko zapomina

agusiowa, Mój zgina sobie nogi i zarzuca na boki wózka rozkopując owiewkę Spadać nie spada, bo długość ma prawie na styk

MsLullaby mój też jak nieszczęśliwy to takie mamamamamama... a normalnie mama nie chce powiedzieć

jo_asiek, super, że z Młodym wszystko dobrze

Larysa88 dzięki

papalinka w "mądrej książce" jest, że rota powinna być podawana co 4-8tygodni.

Bosz... Jasiek ma dzień buczka... leży i buczy... non stop...
Nie wiem, może za tatą już tęskni, ale cokolwiek bym nie robiła to buczy - na macie buczy, na rekach buczy, w bujaku buczy... nawet z gryzakiem w dziobie buczy... buczy i się ślini... w nocy też buczał
A mi do tego wszystkiego od uspokajania nocą coś w karku strzyknęło i mam głowę w jedną stronę bardziej

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:14   #3630
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Moja pierwsza sówka
P.s. wiem,wiem.. są małe niedociągnięcia,ale to wszystko przez ten materiał... strasznie mi się pruł
Przepiękna!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości