Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-28, 12:15   #3967
JustiLbn
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Nadrobiłam
Gianna gratulacje
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Czasami po godzinie sie.budzi i daje jej cyca. Possie 5 minut i idzie dalej spac i tak sie zastanawiam czy moze chce jej sie pic. Niemowlaki czuja pragNienie? kazda godzina u nas wyglada inaczej i ciezko mi.okreslic jaki mamy rytm, bo go chyba nie mamy jeszcze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pić może nie koniecznie, ale pociumkać cyca, poczuć Twoje ciepło, że jesteś blisko, oraz uzależnić Ciebie od niej Spróbuj złapać ją wtedy za rączkę i włożyć paluszka, zobaczysz jak Cię złapie. Mam tak samo z cycem.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
aaaa..mamuśki.. jak jest z tym oczyszczaniem przed porodem?? Mialyscie te slynne biegunki??
Nic nie miałam z tych objawów, tylko czop odszedł i duża ilość krwi.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
To może ja do szpitala też wezmę coś innego niż tylko piżamy? Myślicie,że legginsy i tunika będą ok? Legginsy nie opinające za bardzo... Bo nie mam wyjściowych spodni dresowych.
Weź, ja nie miałam, a by się przydały. Miałam tylko koszule, a leżałam 7 dni i jak przestałam krwawić, to już chciałam normalnie się ubrać. Dresy lub legginsy będą idealne. Bluzka koniecznie rozpinana, lub łatwa w odsłonięciu na cycka.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Normalnie jestem z siebie dumna. Odwaliłam dziś robotę za cały nast. semestr z góry - programy, rozkłady materiału, materiały już pokserowałam na wszystkie lekcje z góry, więc potem złapię tylko teczkę i polecę na zajęcia, egzaminy też już wszystkie ułożyłam . Lecę na zasłużony wypoczynek bo ledwo zipię.

Spokojnej nocki (i Wam i sobie)
I ja jestem z Ciebie dumna Jesteś wspaniale zorganizowana, jako mamusia będziesz jeszcze bardziej

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A teraz ide sie polozyc poki Miki spi. Boli go brzuszek i sobie poplakuje przez sen moje biedactwo.

Na brzuszek polecam dla Ciebie herbatkę BabyDream z Rossmana z koperkiem za ok 7 zł. Jedną zaparzam i przez cały dzień popijam z tej szklanki, za radą położnej. Mała nie robiła kupy 4 dni, a odkąd piję ten napar robi codziennie i z wyraźną ulgą puszcza bączki.

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
popłakałam dzisiaj
Bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Kolejny post karmiącej...
Nie nadrabiam za dużo, bo w szpitalu o to ciężko.
Tak tylko krótko o KP. Mała wczoraj spadła wagowo fizjologicznie 300 gram, ale właśnie na ważeniu okazało się, że na piersi odrobiła już 100 i z powrotem waży ponad 3000
Dalysmy rade
Była przystawiona godzinę po porodzie.
Idziemy spać dalej .
Tak będzie z początku, ale w domu zacznie rosnąć, gdy oczyści się organizm .

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
My też karmimy znowu mała źle łapie i mnie sutki bolą :-( jeszcze o 6 rano zrobiła cyrk bo brzuch ja bolal a musialam wstac o 7 bo niedługo będzie położna

Wysłane z mojego GT-I8190
Spróbuj te nakładki z Aventu, ale najważniejsze byś co drugie karmienie smarowała Bepathenem/Mustelą/Maltanem , a co drugie własnym pokarmem i dużo wietrzyła cyce. Ja już karmię ponad tydzień i boli tylko gdy mała zasysa, a potem jestem w niebie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
thidien - ściskam Cię mocno

dziewczynki, dziś stawiam soczek, pikolo, czy co tam chcecie - piwniczka otwarta i torcik, może być brokułowy
proszę o zmianę wieku na pierwszej stronie

:p arty:

życzę sobie, żeby ktoś dziś urodził, ale nie ja
Wszystkiego Najlepszego, Spełnienia marzeń, a zwłaszcza jednego .

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Idziemy do domku dzisiaj! Pani pediatra powiedziala ze jedyny dzidzius z sali, który nie potrzebuje badan i przybral od wczoraj 30 g a inne dzieciaki spadły po 200

Szybciutko do domku .

Moje dziecko się zepsuło i jest teraz cyckomaniaczką. Ssała by całą dobę, ale staram się ją pomału ustawiać. Zeszła mi opuchlizna ze stóp i powoli z dłoni. Waga w miejscu czyli niecałe 60 kg, ale brzuch wygląda jak w 12 tygodniu. Niestety jest brzydki i pomarszczony. Piję dużo wody i smaruję balsamem z mocznikiem. Na dniach zacznę robić okłady z maści na rozstępy, bo jak spadł brzuch to ukazały się wszystkie i cały brzuch w nich mam. Bardzo boli mnie wagina, a dodatkowo mam uczucie wypadającej szyjki. Czyli jakbym cały czas miała coś w pochwie. Mam nadzieję, że to zniknie, bo nie widzi mi się płacić za plastykę pochwy

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora