|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() A smoczek wole sobie spakowac ![]() monka321 tez nie mam robala ![]()
![]() |
#3872 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- kate1623. obsmaruj babę w internecie na znanylekarz.pl i na wszelkich możliwych stronach, nie miej litości, ona nad Tobą nie miała ![]() ja bym chyba złożyła w szpitalu skargę na nią ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- w Biedronce będą naklejki dziecięce od 03.03 po 7 czy 8 zł. mam takie u Kuby i jestem bardzo zadowolona, polecam ![]() jak trafię dziewczyńskie to kupię mojej kruszynce Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-27 o 18:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
elunka ale ludzie ja pierdziele gdzie wyczucie
![]()
#3875 | |
Zakorzenienie
|
monkaa321 i frogutka
![]() Cytat:
![]() A ja nie spakowałam smoczka do szpitala, zapomniałam. Choć teraz po wizycie położnej, która mówiła, że dawanie dziecku smoka od razu nie jest dobrym pomysłem, zastanawiam się czy go brać ![]() Normalnie jestem z siebie dumna. Odwaliłam dziś robotę za cały nast. semestr z góry - programy, rozkłady materiału, materiały już pokserowałam na wszystkie lekcje z góry, więc potem złapię tylko teczkę i polecę na zajęcia, egzaminy też już wszystkie ułożyłam ![]() Spokojnej nocki (i Wam i sobie) ![]()
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
Virginia aleś Ty zorganizowana! Nie dajesz sobie taryfy ulgowej, podziwiam!
A co do odwiedzin w szpitalu to może jakaś dziwna jestem, ale ja bym nie miała nic przeciwko, nawet jakby koleżanka chciała przyjść. Sama do koleżanek latalam ![]() ![]() wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pieluchy i podklady sa, podpsaki tez chociaz ja mialam swoje, bo bardzije miekkie i wygodniejsze ![]()
![]() |
#3879 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To ja chyba w takim razie zapakuję sobie spodnie od piżamy jednak ![]() Po wizycie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale wiecie co, to tak jak z epokami ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- serio...? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Miałam dziś wizytę i lekarz zapytał czy przy porodzie nie chciałabym skorzystać z tych żeli poślizgowych, dziewczyny co myślicie na ten temat? zaczerpnę na pewno wiedzę z neta, ale najpierw pytam Was ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale kolega, którego lubię, ale jest tylko kolega, i to bardziej męża niz moim ![]() Castia, Frogutka jakbym nie zdążyła napisać zanim urodzicie - nie zaluje że wybrałam ten szpital. Położne mi sie trafiły super (wręcz czulam sie jakbym miala opłacona prywatną) panie od noworodków tez pomagają i tłumaczą, nie wchodzą w dupe ale są normalne. Jest ok ![]() Bez problemu dostałam gaz i jakis zastrzyk w dupsko. A teraz ide sie polozyc poki Miki spi. Boli go brzuszek i sobie poplakuje przez sen moje biedactwo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe co KTG Ci pokaze we wtorek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i kolejna dziewczynka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialas bardzo pracowity dzien ![]() wyspij sie dobrze Cytat:
mam nadzieje, ze ktg bedzie dobre i cisnienie ci nie podskoczy ![]() Cytat:
![]() mysle, ze szybko ja rozgryziesz ![]() to pierwsze mleko, ktore leci jest wodniste i do "napicia", dopiero to po kilku minutach tresciwe do "najedzenia" dlatego wazne jest, aby karmic dziecko dluzej, a nie tylko 5 minut, bo nie bedzie przybierac dobrze nie sadze, ze chcialoby sie jej pic, moze jej sie dobrze nie odbilo lub placze, bo chce sie poprzytulac? trudno powiedziec, jak sie nie jest z dzieckiem/nie widzi sie go Cytat:
![]() pamietajcie, ze ktg mowi tylko o tym co sie dzieje w danym momencie z dzieckiem i mozna ewentualnie przewidziec (ale i to nie zawsze, czy bedzie w dobrym stanie przez nastepne 24-48 godzin), jesli chodzi o skurcze, to wazniejsze jest to, zeby sie je czulo, a nie zapisywaly tylko. niektorym stawiania zapisuja sie od 7 miesiaca, a rodza po terminie zapis skurczy jest istotny podczas porodu, wtedy sie patrzy, jak sie zachowuje tetno dziecka podczas skurczu, przed i po. mysle, ze robia wam te ktg, aby miec papier, ze z dzieckiem wszystko bylo ok, a nie zeby ocenic, czy porod juz blisko u nas sie nie robi ktg, jesli ciaza jest normalna, niezagrozona. podczas porodu tez nie, jesli wszystko idzie ok, ewentualnie podczas przyjecia z tym ze u mnie pacjentki nie chca ktg nawet, bo to oznacza, ze maja wymuszona pozycje, a one wola byc bardziej aktywne, robic to, na co maja pochote podczas porodu ale co kraj to obyczaj w PL zarabiaja na czym moga
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-02-27 o 20:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
No ja też bym niechętnie widziała kolegę TŻta, ale on by raczej na to nie pozwolił tak mi się wydaje.
Generalnie wolałbym żeby ktoś tam wpadł do szpitala bardziej niż do domu zaraz po, bo trzeba by posprzątać cos przygotować i obsłużyć gościa. A w szpitalu nic mnie nie obchodzi :p wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Rozeznanie
|
popłakałam dzisiaj - stanęła mama i z takim srogim wyrazem twarzy warczy wręcz "o co ci chodzi?" - odpowiedziałam tym samym pytaniem, bo nie wiem
to się dowiedziałam, że się zmieniłam o 180stopni, bo nie zapytałam co przyszło z banku, a widziałam że z tego, gdzie brali kredyt na kolektory (obiecałam połowę dorzucić); albo że jej nic nie mówię (to zapytałam, czy choć raz o coś mnie zapytała np. w sprawie dziecka albo choćby z grzeczności czy w jakikolwiek pomóc przy tym cholernym remoncie - to teściowa dzwoni i pyta, czy czegoś nie potrzeba, a ona nic); o, i że tajemnice przed nią mam, to pytam jakie, a ta że o płeć dziecka chodzi - fakt, kiedyś tacie powiedziałam, że chyba chłopak, ale potem gim powiedział, że nie może potwierdzić, bo się wypięło, zresztą każdemu mówimy od tego czasu, że nie wiemy tak czy siak padło, że przecież jest matką i powinnam z nią o wszystkim rozmawiać to w końcu powiedziałam, że się boję odezwać, bo tylko przychodzi ze skwaszoną miną i jak już, to tylko na mnie/nas najeżdża i że o wiele sympatyczniej z tatą pogadać, bo przynajmniej zażartuje i nie zabija wzrokiem zapomniałam powiedzieć najważniejszego, że nie czuję żadnego wsparcia z jej strony.. nie spodziewałam się "ataku" i nie przygotowałam argumentów :P zapytam o coś, to odburkuje albo udaje, że nie do niej mówię, a mi zarzuca, że nie chcę rozmawiać - no nie chcę, bo nie mam o czym i nie wiem już jak się rozkleiłam przy mężu.. ale zabrał mnie na przejażdżkę, wytulił, pozwolił wypłakać i zabrał na pączki ![]() i życie zrobiło się jaśniejsze ![]() potem nawet teściowa przywiozła pączusie ![]() powerka małego dostałam i prawie spakowałam torbę - na razie tylko większość "moich rzeczy", dzieciowe się nie zmieszczą :P co prawda położna, z którą mailowałam pisała, że nic nie trzeba, ale od szwagierki, która rodziła tam, gdzie ja chcę dostałam listę co ona miała, to chyba nie zaszkodzi jednak coś ze sobą przytaszczyć ![]()
#3887 |
Zakorzenienie
|
#3888 |
Rozeznanie
|
nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć - tylko ludzie
cóż zrobić.. w godzinie W wylać z siebie żale, oczyścić nieco energii i... toczyć się dalej nie zwracałam wcześniej uwagi na wiele rzeczy - teraz, jako przyszła mama, ma oczy jak pieć złotych na szczęście mam Młodego, ukochanego męża i Was ![]() jutro nowy dzień ![]() a jak nas ktoś spróbuje zdemotywować, to... nie damy się ![]()
#3889 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- chyba sie lepiej odzywiamy ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3890 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie
![]() Przede wszystkim GiannaM GRATULACJE OGROMNE!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też przeszłam taki zabieg, ale mnie nie przedstawili takich czarnych scenariuszy, i może lepiej bo nie wiem czy bym się zdecydowała... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-02-27 o 22:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Wow, ale pracuś z ciebie. Cytat:
![]() jw. - 5 marca ![]() jak zwykle nigdzie im się nie spieszy ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
twojemu dziecku moze nie smakować piers bo w niej znajduja sie smaki które jesz , moze mu sie z tego powodu ulewać , ale nikt powtarzam nikt nie moze ci zabronic ani nakazać karmić piersią , to wyłacznie tylko twoja decyzja ... ja mysle ze albo kiedys nie było az takich madrych lekarzy , badz mało dzieci piło mm bo były inne czasy jedzenie przemysł itp ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- superrrrr wszystkiego Naj dla dziewczyn
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na podstawie miesiączki na kiedy masz TP? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak wizyta ? bo się stresowałaś, wszystko dobrze ? thidien - dobrze, że masz w mężu oparcie, że dał ci się wypłakać i umiał pocieszyć ![]() brałyście może coś na lepsze samopoczucie? Lekarz poradził melisę, a zabronił persenów itp. wpadam w dół i melisa mi chyba nie pomoże |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() waga bym sie nie przejmowala, tym bardziej, ze i lekarz nie widzi powodu Jak juz pisaly dziewczyny to moze byc blad pomiarowy Moja to znowu odrowotnie, podobno w ostatnie 2,5 tyg przybrala 800 gram, wiec jakos we wczesniejszych miesiacach ciazy za bardzo nie tyla Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uspokoiłam sie i daje na luz. Hanka mała nie jest, a z tymi pomiarami usg róznie bywa- macie rację ![]() Termin mam na 07.03 ale jak się nic nie ruszy to 11.03 mam się zgłosić do szpitala.
Żona od 23.07.2011 ![]() Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2014-02-27 o 23:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Czekoladę
![]() Cytat:
![]() Thidien dobrze ze masz mimo wszystko takie pozytywne podejście. Mię wiem jaki charakter ma Twoja mama, ale próbuj z nią gadac,zawsze to matka. Moze powiedz tacie ze ci przykro i tez jej szepnie slowo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obyczaj, a takze czesto czysta asekuracja i przediagnozowywanie i wysoki procent ciec, ale nie chce mi sie tematu rozwijac, bo pozno jest i spac ide ![]() poza tym mama teraz jestem i mam co innego na glowie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.