2014-03-06, 21:23
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Witam! Pisze tego posta od rana wiec nie wiem czy wszystko aktualne
U nas po szczepieniach dzień marudy...Doris śpi albo przy cycu albo płacze. Ech...mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Cytat:
Napisane przez Le La
A w ogole Alek ma mega chrype, na razie daje mu syrop , mam nadzieje, ze mu przejdzie 
|
Lela może to od płaczu? Doris też miewa chrypki przez zbyt długi płacz, a w ogóle jakoś między 2 a 3 miesiącem to głosik się jej zmieniał z takiego noworodkowego na niemowlęcy i też chrypka się pojawiała. Teraz znowu się jej głosik zmienia. Potrafi się już głośno rozryczeć
Cytat:
Napisane przez isia4891
Iwanty ty dużo czytasz o dzieciach, reakcjach czy z zawodu masz coś wspólnego z malenstwami bo masz ogromną wiedzę.
Perfuzja ty też szacun dla was
Em ma też ma wiele cennych rad.
Bardzo się cieszę że was "mam" 
|
Isia ja wychodzę z założenia że każda z nas zostaje specjalistką od swojego dzieciaczka
Cytat:
Napisane przez perfuzja
Pierwszy wieczór z Woombie był totalną klęską. Emil wpadał w histerię będąc w nim. Wyjęty i zamotany w kokon z chusty elastycznej zasnął od razu
Na razie mam dwie teorie: albo jednak rozmiar jest za duży (Emil wazy 6100, Woombie niby od 6300-6500) i jest mu zbyt luźno, albo jednak zapach plynu do płukania mimo prania i wietrzenia jest zbyt intensywny. No nic, spróbuje za tydzien. Szkoda, bo motanie w chuste jest dosyć uciążliwe.
wdziliśmy. Jakie hormony dokładnie? Zobaczymy do powie pediatra i chirurg.
|
Bardzo możliwe że jest za mało ciasno. Ile Emil wazy? Ja zauważyłam że im bardziej Dorotka ściśnięta tym szybciej się uspokaja i też się obawiam że woombie może być jeszcze za luźne, ale mniejszego w ogóle nie opłaca się kupować skoro ona już 5.800 waży.
Cytat:
Napisane przez iwantyou99
Apropo lini frontu : stoimy nad przewijakiem , moj maz zmienia pieluchę małemu , smaruje mu tyłek kremem i śmieje sie w głos bo opowiadałam mu ze Dominik mnie pięknie osikal. Spoglądam na Dominika i widze ze śmieje sie z nami ( maz zachwycony patrzy na Niego i nadal sie śmieje " bo dziecko sie cieszy ze mamę obsiurkało) ja jednak jestem czujna i wiem ze taki uśmiech na przewijaku oznacza tylko jedno - kupa! Wiec spoglądam uroczo na meza i mowie - teraz chyba śmieje sie bo od minuty wcierasz mu w tyłek jego własna kupę
|

Cytat:
Napisane przez AgatkaL
A to my z zeszłego tygodnia. I padnięta po spacerku Mycha.
|
pieknie wygladacie
Cytat:
Napisane przez Akkma
Bardzo się dzisiaj mile zaskoczyłam! Tż poszedł rano z małą do okulisty (zarejestrowałam ją prywatnie, bo na nfz nie było miejsc) i wychodząc mówi, że chce zapłacić, na co babka z recepcji ''aaa taki maluszek, to ja ją przepisałam na nfz, niech pan jej lepiej zabawkę kupi''  Tym sposobem 6 dyszek możemy przeznaczyć na coś dla małej 
|
faktycznie miłe zaskoczenie
Cytat:
Napisane przez perfuzja
Droga bez najmniejszych problemów. 300 km zrobiliśmy w 4 godziny, w tym polgodzinna przerwa. Emil obudził sie po jakiś 200 km, ale porozgladal przez 5 minut i spał dalej
Teraz leniuchuje u babci 
|
gratuluje dobrej podróży
Cytat:
Napisane przez Nemezis23
Wrzucam Wam zdjęcie mojej małej w woombie 
|
woombie i smoczek lovi slicznosci
Cytat:
Napisane przez vacuity
Aha, Emma, dziękuję za polecenie kitu pszczelego - moje gardło ma się zdecydowanie lepiej! 
|
ciesze sie-niedobre cholerstwo ale skuteczne
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa
Dziękuje jozefinko 
cholera dziecko mi się autentycznie popsuło. Teraz usypiam tak: biorę na ręce zawinięty (i tu się zaczyna jazda bo przy wiązaniu drze się jak dziki) daję smoczek, pieluszka na buzie szyszam do ucha. Ok czasem zaśnie a czasem tak się pręży, że nie ma mowy o tym, żeby swobodnie go trzymać,jak już zaśnie to budzi się 2-5 min po odłożeniu i znów wrzask i tak w kółko aż padnie, ale to czasem i 40 min trwa... Biorę na ręce ale dalej jest ryk, trudno go uspokoić ;( Już myślałam, że udało mi się jakoś ogarnąć temat spania i rytmu dnia ale wygląda na o, że g...o mi się udało. Gdzie popełniam błąd? Może to zawijanie nie zdaje już egzaminu? Z kolei bez zawijania zaśnie i za chwile się obudzi bo się kręci.
Ogólnie jak go odłoże strasznie się kręci, nie robił tak wcześniej wije się jak wąż...
|
Migotko mi sie tak Dorotka wije jak albo brzuch ja boli (gazy głównie) albo w ciagu dnia miała nadmiar bodzcow (po chrzcinach była tragedia).
Cytat:
Napisane przez punamama
Jakie macie sposoby na to, zeby maluch chcial lezec na brzuchu?
A może po prostu lubi?
Bo mój mały dłużej niz 2 minuty w ciaglym placzu nie wytrzymuje (wlasciwie ja...). Do tego w ogole nie podnosi glowki 
|
witaj. Dorotka lubi lezec na brzuchu na golasa (bez pieluchy) na przewijaku lub jak spi to ja przekrecam.
Cytat:
Napisane przez vacuity
Właśnie dziewczyny, jak śpicie z dziećmi na klacie to jak z nimi śpicie? Tzn główka dziecka jest pod Waszą głową - w zagłębieniu szyji czy na piersiach? Bo próbowałam Zuźkę tak ułożyć i albo robię coś źle, albo ona tego nie lubi - odbija się nogami od mojego brzucha, podnosi łepek i ogólnie nie chce współpracować.
|
Doris lubi tak spac tylko u meza. U mnie od razu szuka cycka
|
|
|