|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Migotka-- super że dziś lepszy humorek i postanowienia zrobione
![]()
#3632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że warto się przejść i pokazać komuś, kto ma gigantyczne doświadczenie i mieć pewność, że jest wszystko jak należy. Choć z tego co piszesz, tak się wydaje..
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Gang Iren
|
No ale wszędzie o tym mówią/piszą i lekarze,specjaliści tak samo... to ja juz nie wiem.
#3634 |
Zakorzenienie
|
Proszę jozefina: http://ithinkthatilovefashion.blogspot.com/
Cholera ja nie wiem, znów Borys spać nie chce odłożony zawinięty wije się jak wąż no i oczywiście rozbudza a mnie trafia szlag jasny. U mamy przyciśnięty do klaty to śpi jak suseł tylko lepiej nie oddychać ![]()
#3635 |
Gang Iren
|
Migotka no przecież wiadomo,że na mamie śpi się najlepiej.
Na mnie nawet 13-kilowy Eryk lubi spać ![]()
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3637 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie piszą o tym lekarze i specjaliści ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Ciarki przechodzą ze pediatrzy sa aż tak niedouczeni w dodatku pozbawieni jakiej kolwiek intuicji czy ambicji by wyjaśniać pewne kwestie!! Juz kiedyś pisałam ze dwu godzinny niczym nieukojony płacz po szczepieniu to przeciwskazanie do podania kolejnej dawki i wtedy mi ktos odpisał ze " przecież pediatrzy wiedza co robią".. No jednak nie wiedza! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3639 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie tak kazali sprawdzac w szpitalu ![]() U nas kolejna noc z bąkowymi atakami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Zaliczyłyśmy spacerek, słoneczka nie ma ale powietrze bardzo przyjemne
![]() Mała sobie śpi teraz a ja szukam jakieś sukienki na chrzest dla mnie ![]() Dla małej mam taki komplecik polarowy spodenki, żakiecik i kapelusik,pod to chcę jej ubrać białe śpioszki z kaftanikiem, mam też biały kombinezon i nie wiem co wybrać, czy po chrzcie przebieracie maluszki w restauracji w coś eleganckiego?
#3641 | |
Raczkowanie
|
.
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Na niektórych ulotkach szczepionek jest napisane, że przeciwskazaniem są również częstke kolki u niemowlaka tego tez nie mówią pediatrzy (kolka = osłabienie organizmu) Po drugie skład szczepionek i ilość szczepien (sa calkiem inne niż te które ja dostawałam jako dziecko) szkoda tylko ze większość szczepionek sprowadzamy z korei Ale jak widać coraz więcej pediatrów i innych lekarzy jest przeciw szczepionkom lub przeciw niektórym - http://www.youtube.com/watch?v=b3Wd2_vCOKU linkow mogę podawac od cholery, cos się dzieje w tym temacie ja ustaliłam z pediatra indywidualny program szczepien mojego dziecka, a szczepionke maja mi sprowadzić taka jak ja chce Edytowane przez Messsuah Czas edycji: 2014-03-06 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Witam porannie zaczne od tego co pamietam:
Le la ten syrop jest super, w dodatku od stycznia jest bez recepty, ma niestety jedna wadę, jak dziecko go wypluje to trzeba szybko ubranie prac bo nie puści. Agatko super fotki ![]() Moje dziecko charczy jak je, a wnosie czyściutko, kazałam mężowi wit C kupic bo juz sama nie wiem, i maść majerankowa poszla w ruch. Dziewczyny po cc brzuszki Wam zeszły? Bo mnie jeszcze nie ![]() Dziekuje w imieniu Miłosza za komplementy ![]() ![]()
#3643 | |
Zadomowienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Żebyśmy sie dobrze zrozumiały - absolutnie jestem zwolenniczka szczepien ale Pod okiem dobrego diagnosty- pediatry. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przed chwila dostalam ten link od kolegi lekarza http://www.prweb.com/releases/ASOT/T...eb11598819.htm "Jak podała prasa medyczna, po prawie 10 latach niezwykle upartych starań dr Briana Hookera, profesora na Uniwersytecie Simson, przy pomocy senatorów Stanów Zjednoczonych, słynne CDC (Centers for Disease Control and Prevention) musiało ujawnić dokumenty dotyczące badań nad wpływem szczepionek na dzieci. Dopiero oparcie się na ustawie o wolności informacji, słynnym Freedom Act – FOIA, pozwoliło na ujawnienie, że środek zwany tiomersalem, nadal używany np. w szczepionkach grypowych, ba, podawany nawet kobietom w ciąży i małym dzieciom, może spowodować autyzm i inne zaburzenia rozwojowe układu nerwowego. Dr Hooker, dzięki pomocy dwóch senatorów, otrzymał po 10 latach starań dane dotyczące 400 000 dzieci urodzonych pomiędzy 1991-1997 rokiem. Dane te były przeanalizowane przez epidemiologów z CDC, z dr Thomasem Verstraetenem na czele. Analiza tego materiału dowodzi jednoznacznie, że urzędnicy CDC wiedzieli o bardzo wysokim ryzyku zachorowań na autyzm, na zaburzenia snu, zaburzenia mowy i o innych poważnych uszkodzeniach Centralnego Układu Nerwowego, związanych z rtęcią, zawartą w preparacie zwanym tiomersal...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz podać więcej szczegółów na temat Waszego planu szczepień? Jakie rodzaje wybrałaś? My mamy mieć szczepienia 27 marca a ja się waham jakie szczepionki wybrać- refundowane/ 5w1/ 6w1/ pneumokoki? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
Ehhh.. była przed chwilą położna. Na bąki zaleciła jedynie masaż/ciepło/kładzenie na brzuszku/picie przeze mnie kopru. Szkoda tylko, że nic nie działa
![]() Na to wygląda, że moje spanie po 3 h na dobę będzie trwało jeszcze dłuuugo ![]() Mam serdecznie dość tych cholernych gazów ![]()
![]() |
#3647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiamy się z małżem nad zostawieniem dzisiaj Antka na noc w pozycji na brzuchu. Myślicie, że to dobry pomysł? Wreszcie zaczęłam robić zaproszenia na Chrzest ![]() ![]() ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2014-03-06 o 13:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Raczkowanie
|
Konsternacja wróce z wyjazdu bo w domu mam rozpiske to napisze jaki mam plan szczepien ulozony przez pediatrę i jakie sprowadzam szczepionki (większość szczepionek mały będzie miał jak będzie wieksza bariera krew-mózg)
pamiętaj tylko ze dziecko ma być zdrowe i czytaj ulotke ze szczepionki czy przypadkiem nie ma jakiegoś przeciwskazania o pneumokokach http://kefir2010.wordpress.com/2012/...przebicie-200/ prawda czy nie - nie wiem, ja raczej nie będę na to szczepic skoro moi znajomi lekarze swoich dzieci na to nie szczepią ale decyzja należy do Ciebie ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zadomowienie
|
No właśnie nie. Trochę się tego boję.
Jak często można to stosować żeby nie rozleniwić jelit? Bardzo się dzisiaj mile zaskoczyłam! Tż poszedł rano z małą do okulisty (zarejestrowałam ją prywatnie, bo na nfz nie było miejsc) i wychodząc mówi, że chce zapłacić, na co babka z recepcji ''aaa taki maluszek, to ja ją przepisałam na nfz, niech pan jej lepiej zabawkę kupi'' ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-03-06 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
Droga bez najmniejszych problemów. 300 km zrobiliśmy w 4 godziny, w tym polgodzinna przerwa. Emil obudził sie po jakiś 200 km, ale porozgladal przez 5 minut i spał dalej
![]() Teraz leniuchuje u babci ![]()
#3651 |
Zadomowienie
|
A kupowałaś może jakieś specjalne lusterko żeby widzieć Emila w foteliku?
![]() |
#3652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeszcze sobie cos przypomniałam co mowil mój pediatra, dzieci które maja alergie na białko nie powinny być szczepione szczepionkami które maja w sobie kwas kazeinowy i albuminę bydlęcą bo to tylko poglebi alergie (jeden producent szczepionki na tezec krztysiec..... ma to w składzie tylko nie pamiętam który ale podpytam jeszcze raz). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Rozeznanie
|
Dawno nie pisałam, ale mam nadzieję powrócić do forum jak tylko będę mogła. Wczoraj wróciliśmy do domu, i oswajamy się ze wszystkim.
W szpitalu nie miałam ani chwili czasu dla siebie, bo Beni jest duży a ja nie miałam za wiele mleka, czego skutkiem był płacz dzień i noc i jedynie cyckanie na okrągło i tulenie się trochę pomagało. Powiem szczerze,że zastanawiam się gdzie właściwie znajduje się siła. Kiedys po nieprzespanych dwóch nocach ledwo chodziłam.W szpitalu rekord to 2,5 godziny razem, a dzisiaj już 5 ![]() Mały jest przekochany, potrzebuje dużo tulenia, więc rąk wolnych długo nie ma.Ale cały tydzień jest TŻ w domu, a w sobote przyjeżdzają moi rodzice i mama też zostaje na tydzień. Od wczoraj praktycznie już nie płacze, bo mi mleko zaczęło się zbierać i Beni powoli przybiera. Ogólnie jestem w nim zakochana po uszy już od pierwszych minut. Dla mnie oczywiście jest najpiękniejszym i najcudowniejszym dzieckiem.
#3654 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawa za wizytę u okulisty, a tak swoją drogą co powiedział na to oczko? Perfuzja - ty dzielna kobieta jesteś i Emil też! Ja dziś się odważyłam na pierwszą podróż komunikacją miejską z wózkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Gang Iren
|
To akurat mi mówili,bo i lekarz kiedyś i położna też. Kiedyś też jakąś ulotkę miałam od lekarza i tam było też napisane,żeby tak sprawdzić. No i w internecie wszędzie też o tym jest (nie mówię,że przez lekarzy,ale na najróżniejszych stronach to samo)
Super!
#3656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeeej moje dziecko śpi już ponad godzinę na brzuszku! Przebudza się co 20 min na bąka, ale załączam jej suszarkę i zasypia dalej ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za rady co do windi ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-03-06 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
Wymontowalismy poduszkę powietrzna i Emil jeździ z przodu.
#3658 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pisząc pendzluje miałam na myśli takie przecieranie o którym piszesz, wkurzam sie bo zostało mi pół buteleczki tej nystatyny ale do kosza bo już minął tydzień i kolejne 18zł na to samo ![]() Pokaż zaproszenia ![]() Migotko super zdjęcia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zadomowienie
|
Hmm chyba tez tak zrobię
![]()
![]() |
#3660 | ||||
Zadomowienie
|
kefii trzymam za Was kciuki!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lela dzięki za nazwę syropu. Co do szczepień i pediatrów- szkoda, że w Małych miejscowościach ciężko o dobrych lekarzy. Moja pediatra jest głupsza niż ja, a podobno jest najlepsza, ze wszystkich. a jakoś mi się nie uśmiecha z takim Malutkim dzieckiem jeździć 30 km do lekarza. szkoda, że nie widziałyście min pielęgniarek jak przytargałam własną szczepionkę. widać, że jest to rzadkość. U nas noc ok, sen w standardowych godzinach, za to wczoraj wieczorem był za to koncert rockowy mojej córki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.