|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Cytat:
Genialne. A z tematów okołowydalniczych mój mąż codziennie śpiewa dziecku o babie, co to sr*ła i trawy się trzymała.Perfuzja, super masz płąski brzuch. Mój jeszcze trochę odstaje. ![]() Tridentina, witaj. Moje dziecko dziś się obsr*ło po szyję, plecy musiałam mu myć. Zdecydowanie kończymy z pampersami nr 2. Mieliśmy dziś wizytę praktykantki na doradcę laktacyjnego. Zachwycała się, jak Adaś ładnie ssie i jaki grzeczny. Szkoda, że nie przyszła w poniedziałek, kiedy był dzień wściekłości.
|
||
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bliżej piątku dowiem się czy córeczka brata jest zdrowa![]() Cytat:
A co do położnych to widać każda robi jak chce... |
||
|
|
|
#3543 | |
|
Zadomowienie
|
tridentina witaj
Cytat:
Magnusia za te linki do zabawek, już mnie kusi zebra i charmsy na fotelik a moje dziecko ma już za dużo zabawek.Migotko uszy do góry!!! co do położnych- moja przychodziła jak chciała. chyba się muszę walnąć w łeb, od paru dni wymyslam mojej córce różne schorzenia- nie wiem co mi jest, ale to już chyba jakiś objaw świra...
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo Zaczęłam oglądać mu tą szyję (co nie jest łatwe przy fałdach) i żyła jest, owszem, no i być musi a to że sina to taka uroda żyły (tak jak na głowce są widoczne) zgrubienia nie wymacałam ponownie- ale co się zdenerwowałam to moje. No tylko się ☠☠☠** w łeb
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mój mąż mówi, że zwariuję od tego.
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
załapałaś się na ostatni wątek poczekalni, bo zaraz idziemy na odchowalnię
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiadam,
Moje dziecko dzis ma kolejny dzien ryku, noc srednia dzien nie lepszy. Co poloze spac to jest ryk :/ Poszlam biegac nie jestem w stanie biegac wiecej... dzis 4 km i wysiadlam, jestem oslabiona. Kiedys to byla pasja a teraz nie umiem wiecej, nie daje rady. Brakuje mi energii, chodze taka nijaka, biore witaminy, jem normalnie ale obstawiam wlasnie jakies niedobory nigdy taka nie bylam. Brakuje mi tez snu, nie tak jak kiedys ale jednak dalej. Nie pottafie wykrzesac z siebie energii na wiele rzeczy ktore kiedys sprawialy mi mnostwo frajdy kiedys, blog, bieganie, silownia, makeup. Czuje sie troche nieswojo przez to. Kiedys potrafilam wstac o 6 wyjsc, biegac ponad godzine, wracajac.kupowalam swieze pieczywo robilam pyszne sniadania jadlam z mezem bylam w stanie jeszcze posprzatac i isc na spacer niejednokrotnie po kilka dobrych kilometrow. Zrobic z mezem zakupy, upiec ciasto i zaprosic znajomych na wieczor. A teraz.... nie mam energii zeby sie zwlec. Nie mozliwosci tylko energii. Jestem szara heh nie blada tylko zszarzala na twarzy, o innych czesciach ciala nie wspomne.... kompletnie sie nie akcpetuje, a brak energii d dzialania zupelnie nie pomaga. Lela a tobie co dzis dolega? Nie znam siebie takiej i nie lubie.... Perfuzja niezly brzuch tesciowa swietna... hehhe.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
Tridentina, lepiej późno niż później!
Cytat:
Magnusia, chyba się skuszę na taki kocyk (ten milutki mikrofibra ), już dawno miałam do na oku Jak ci przyjdą daj znać jak z jakością. Ja też zrobiłam dziś małe zakupy. Tak mi się smutno zrobiło, że moja córcia ma tylko jedną zawieszkę z Lamaze i jedną czarno-białą książeczkę, że kupiłam jej: http://www.smyk.com/oball-kolorowa-g...y-dla-dzieci-p http://forbabies.pl/baby-mix-8021-ko...multifunkcyjna http://www.smyk.com/canpol-kolorowy-...y-dla-dzieci-p No i to by było na tyle, więcej walających się po domu zabawek nie zniosę W ogóle przeraziłam się będąc w sklepie, bo większość zabawek wydaje z siebie dziwaczne dźwięki Co to, to nie!
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka: ja dzisiaj też miałam dołam i beczałam
w sumie chyba sama nie wiem o co - o wszystko.Trochę mam stresa bo złożyliśmy aplikację o mieszkanie, no i dostaliśmy ocenę: silver - czyli pośrednią. Możemy zacząć aplikować na max 3 mieszkania/domy w tygodniu. No i jakoś taka przejęta tym jestem czy długo będziemy musieli czekać. Młody już śpi,a ja nie mam ani chęci ani siły ćwiczyć. Wyglądam jak trup a twarzy, sińce, policzki zapadnięte, kości na barkach wystają. Tylko brzuch nie chce się zapaść Marcel dzisiaj tak marudził, że myślałam że cholery dostanę. I znów włączył mi się tryb pt. chcę do domu. |
|
|
|
#3550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcę stawiać ci diagnozy, to może zrobić tylko lekarz. Może nawet ty sama, nie czujesz tego, że możesz być chora. Bo depresja to choroba, jak każda inna, jak cukrzyca, padaczka, czy nadciśnienie. I to się z powodzeniem leczy, wiem, bo kiedyś sama przez to przechodziłam. Naprawdę warto, byś się tym zajęła
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swiruje trochę z powodu znamion Emila. Duze na plecach, a teraz to nowe w pępku
Niedługo mamy wizytę u chirurga onkologa i poważnie obawiam się, ze każą to wyciąć na wczoraj. A to jak nic ładnych parę dni w szpitalu. I to pewnie dwa razy. Już nie mowiac o tym, ze nie mam pojęcia jak mieliby wyciąć to w pępku nie zostawiając bardzo brzydkiej blizny
|
#3552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jako dziecko (co prawda nie tak malutkie jak Emil ) miałam wycinane znamiona i blizny są kompletnie niewidoczne. A 20 lat temu pewnie nie przykładali wagi do tego, by blizna dobrze wyglądała. Nie to co teraz.
|
|
|
|
|
#3553 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie
![]() Perfuzja - super brzuch. U mnie jeszcze trochę nadmiar skóry jest. Ciekawe czy to się jakoś "rozejdzie". Cytat:
![]() Swoją drogą coś zacichły, pewnie układają sobie wszystko na nowo już z dzieciaczkami ![]() Cytat:
Świetna ta kostka edukacyjna Kurka - a obiecałam sobie nic już w tym miesiącu nie kupować. Obkupiłam małego w księgarni w czarno-białe książeczki, czarno-białe karty i "Brzechwa dzieciom" - będziemy Antosiowi czytać od najmłodszego ![]() Ma kilka zabawek z Lamaze, więc na razie sobie odpuszczę kolejne rzeczy. Na razie i tak głównie właśnie te czarno-białe obrazki go interesują i trochę mata edukacyjna. Mam do Was pytanie - czy któraś ma może taką zabawkę - termofor - Mr B ? Mały dostał go na prezent. Użyliśmy 1 na oryginalnym wkładzie ocieplającym. Potem wg instrukcji wkład wygotowałam i przestał działać ![]() Miała któraś z Was styczność z tym czymś? Nie mam jak reklamować, bo to prezent. Wydaje mi się, że daje małemu ulgę jak ma problem z bąkami, więc mi szkoda. Dobrze, że mam takie ogrzewacze do rąk , kupione kiedyś na grosze i je właśnie wkładam do tego jopka do środka. |
||
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Hehe Perfuzja może dla siebie kupiła inie trafiła w rozmiar i postanowiła tobie prezentować. A figurę masz super...u mnie meduza ...
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze bylam bardzo niezalezna, no a teraz to sie zmienilo i czasem mi sie tak zbiera na smutki.Potem sie dowiedzialam, ze w pracy chcieliby, zebym wrocila szybciej niz planowalam, a ja nie bardzo chce, a z drugiej strony zalezy mi na tej pracy bardzo, bo jest naorawde dobra i nie wiem co robic, bo pozniej moge juz nie miec do czego wracac [COLOR="Silver"][SIZE=1]---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 Dziewczyny a tak apropo wyszukiwania chorob...Alek jak lezy na macie na brzuszku to ma rączki zacisniete w piastki z kciukiem na zewnatrz. Czy to jest normalne u 2,5 miesiecznego dziecka, czy to jest jakas nieprawidlowosc Bo juz zaczelam sobie wkrecac, ze ma wzmozone napiecie miesniowe. A pare dni temu sie zastanawialam czy nie ma objawow autyzmu wczesnodzieciecego, bo wg mnie za malo sie usmiecha
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-03-05 o 20:44 |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Le la z jednej strony rozumiem, że chciałabyś być jak najdlużej z małym, ale z drugiej sama wiesz że w CK o pracę ciężko
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Konto usunięte
|
Teściowa super się zajęła Alicją
A ja wypoczęłam na super wygodnym fotelu u dentysty Na szczęście mam tylko kilka drobnych ubytków.A my zaliczyłyśmy level up - po ostatnim obsraniu po pachy Ala nosi pampki 2 ![]() Tridentina witaj Dziewczyny super te Wasze piosenki-rymowanki. Ja też tworzę swoje wierszyki, głównie do melodii z kolęd, albo weselnych - szła dzieweczka do laseczka albo sokoły. perfuzja co to za prezent. Zabiłabym za taki brzuch jaki Ty masz fantastik!!migotko zgadzam się z królową, może warto z kimś skonsultować Twoje problemy, żeby się to nie przerodziło w depresję amberella koniecznie skonsultuj to z innym lekarzem. Zaproponowana terapia brzmi jak koszmar
|
|
|
|
#3558 | |
|
Gang Iren
|
Migotko kochana martwię się o ciebie. To już dość długo trwa. Ja czasem mam chwilę,że mam wszystkiego dość,ale to są chwile właśnie i mijają. Na twoim miejscu poszłabym do psychologa czy nawet psychiatry. Zresztą kiedyś też byłam ze sobą i bardzo mi to pomogło.
Cytat:
Super zakupy! Kacper ma dużo zabawek po Eryku,ale ja zabawkomaniaczka jestem i wczoraj kupiłam mu to: http://image.ceneo.pl/data/products/...y-krokodyl.jpg
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Migotko a jak podział obowiązków? Nadal to funkcjonuje?
Mój mąż znowu powrócił do drugiej pracy, więc jak jest w domu to śpi. I już planuje gdzieś się wyrwać jak będzie miał luzniejszy dzień, wtedy wracam do domu z nową energią inaczej bym pewnie się czuła jak ty...zła i sfrustrowana A energi ci brak na bieganie bo się nabiegasz wokół malenstwa... |
|
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pracy, to wiem, ze u nas jest ciezko o dobra, ale ja nawet nie bede miala jak kolo maja wrocic A w ogole Alek ma mega chrype, na razie daje mu syrop , mam nadzieje, ze mu przejdzie
|
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Perfuzja facet z blizna jest sexy! Pozatym niektórych rzeczy sie nierusza. Badaliscie Emilowi hormony? Moja siostra tez miała ich mnóstwo co chwile nowe i okazało sie ze to hormony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Jeszcze normalne. Masuj mu rączki i nóżki naprzemiennie pisałam em emie jak to robic... Doris zdaje sie ze juz raczulki otworzyla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Le La ja też się zbieram, żeby poinformować moją przełożoną, że chcę mieć rok na wychowanie synka i też jakoś odkładam z dnia na dzień tą rozmowę. Bardzo lubię swoją pracę no ale teraz mam inne priorytety.
Dziewczyny, czy przyjmujecie kwasy DHA i suplementy dla karmiących? |
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=iwantyou99;45456741]Perfuzja facet z blizna jest sexy! Pozatym niektórych rzeczy sie nierusza. Badaliscie Emilowi hormony? Moja siostra tez miała ich mnóstwo co chwile nowe i okazało sie ze to hormony
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Jeszcze normalne. Masuj mu rączki i nóżki naprzemiennie pisałam em emie jak to robic... Doris zdaje sie ze juz raczulki otworzyla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE Dzieki dziewczyny za odp. Jestem spokojniejsza. |
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
A od kiedy to jest niepokojace? Bo Alek tylko przy lezeniu na brzuszku zaciska i czasem w kapieli u jednej raczki, a u drugiej ma rozprostowane. Jak spi albo je to ma rozlozone paluszki.
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Zostały mi witaminy dla kobiet w ciąży, myślisz, że mogę je teraz dokończyć ( przy kp)?
A możesz powiedzieć w jakim? |
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
Iwanty ty dużo czytasz o dzieciach, reakcjach czy z zawodu masz coś wspólnego z malenstwami bo masz ogromną wiedzę.
Perfuzja ty też szacun dla was Em ma też ma wiele cennych rad. Bardzo się cieszę że was "mam"
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Zacisnieta pięść jest z kciukiem do srodka, na zewnątrz to zamknieta dłoń - taka jest terminologia.
Myślę, że pediatra i neurolog wiedzą co mówią. Kacper ma czasem kciuk na zewnątrz, tak to otwarte dłonie i zarówno pediatra jak i neurolog kazali obserwować czy nie zaciska kciuka do srodka.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-05 o 21:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

Genialne. A z tematów okołowydalniczych mój mąż codziennie śpiewa dziecku o babie, co to sr*ła i trawy się trzymała.

za te linki do zabawek, już mnie kusi zebra i charmsy na fotelik
a moje dziecko ma już za dużo zabawek.
16.06.2012
. Mój mąż mówi, że zwariuję od tego.
tesciowa swietna... hehhe.

Jak ci przyjdą daj znać jak z jakością.

Zawsze bylam bardzo niezalezna, no a teraz to sie zmienilo i czasem mi sie tak zbiera na smutki.