Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 20:23   #3886
wisienka1000
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
wisienka spokojnie. Nawet jeśli nie załatwisz tego przed porodem to też świat się nie zawali. Chodzi o to że: przed porodem idziesz ze swoim facetem do Urzędu Stanu Cywilnego (zabierasz kartę ciąży i Wasze dowody). I tam tatuś mówi, że chce uznać ojcostwo przed porodem. Jest to potrzebne po to, żeby w szpitalu po urodzeniu dziecka można nadać nazwisko taty. Nie wiem czy tak jest wszędzie (chociaż podejrzewam, że tak), ale u nas jeśli nie masz tego "aktu" to szpital musi wpisać nazwisko matki i choćbyście deklarowali to ojcostwo to nie wolno im zrobić inaczej. Ponadto jeśli załatwisz przed porodem ten dokument, to wtedy akt urodzenia załatwi sam tatuś, a Ty nie będziesz musiała taka wymęczona zasuwać do USC. Jeśli nie załatwicie tego przed porodem- do załatwienia aktu urodzenia będziecie musieli być obecni oboje.
No i jeszcze 3 sytuacja, która mam nadzieję żadnej z nas nie spotka, ale też jest taka ewentualność: jeśli z jakiś powodów/komplikacji Ty musiałabyś zostać w szpitalu, albo przewieźliby Cię do innego szpitala i dziecko nie mogłoby być z Tobą to: jeśli nie załatwisz tego dokumentu Twojemu facetowi nie będzie wolno zabrać dziecka ze szpitala. No i sytuacja patowa, bo nie wiadomo co wtedy zrobić.

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
U nas wystarcza dowody rodziców i pisemna zgoda jesli tylko jeden rodzic rejestruje
Własnego mieszkania gratuluje
to ja już nie wiem chyba najlepiej zadzwonić do USC w poniedziałek i dopytać
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
wisienka gratuluje umowy, fajnie mieć coś swojego

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wisienka - za kredyt, mniej $ ale na swoim najlepiej.

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Brzuch twardy od pol godziny. Magnez w kroplowce, a jutro do wizyty na czczo, bo nie wiadomo, co zadecyduja ja pierdziuuuu... Boje sie

Wisienka - gratuluje kredytu co swoje, to swoje

Kochana trzymaj się tam, może nawet lepiej żeby już maluszek przyszedł na świat ciąża donoszona, jemu nic nie będzie a Ty przestaniesz się męczyć
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora