2014-08-14, 12:42
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: turbo nauka języka włoskiego :)
Cytat:
Napisane przez komicznie
Duoligo nie znam, dzisiaj wypróbuje  Mi pasuje busuu chociaż wkurza mnie, że gramatyczne rozdziały są płatne a liczą sobie dobrze za np. rok 300 zł  Niby za rok wydaje się mało ale jak znam siebie to wolę 500 dać w szkole językowej 
|
Właśnie plusem duolingo jest to, że jest całkowicie bezpłatne. Minusem jest to, że gramatyka nie jest tłumaczona, zazwyczaj więc trzeba samemu do wszystkiego dojść. Ale za to ludzie są strasznie pomocni, więc jak dla mnie fantastyczna strona i odkrycie roku .
Cytat:
Napisane przez Lizzie0
Tylko ta wymowa francuskiego i portugalskiego... Uhh  ale co tam, fajnie brzmią 
|
Właśnie obawiam się tego, że moja szczęka sporo by ucierpiała przy takim francuskim . Ale wszystkiego można się nauczyć .
Ja w sumie nie wiem, z czego będę korzystać przy nauce - na pewno musiałabym dorzucić jakiś porządny słownik, może rozmówki, żeby nabrać jeszcze większej swobody... i chyba tyle. Z resztą, ja akurat będę miała włoski na studiach - tylko nie wiem jeszcze w jakiej formie - więc na pewno jakaś motywacja u mnie będzie.
Co do rozmów; jest strona, którą wszyscy polecają, ja jeszcze jej wprawdzie nie przetestowałam, ale może ktoś z was się skusi?
italki. com
|
|
|