Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniowy shred językowy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 11:16   #434
Lillepige
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowy shred językowy

Cytat:
Napisane przez Marola Pokaż wiadomość
Z czasem dla siebie jest ciężko. Wstaję wcześniej niż domownicy i wtedy delektuję się ciszą i się uczę Jak zaśpię, to korzystam z pierwszej drzemki małego, gdy dziewczyny jeszcze są chętne do wspólnej zabawy i nie potrzebują towarzystwa mamy. Tu jednak nie ma reguły, bo są różne rzeczy do zrobienia - dużo rzeczy, za dużo... Mąż mnie w nauce francuskiego wspiera, motywuje i nie marudzi, że głodny, ale to ja potrzebuję porządku (przy dzieciach mało realne ), posiłków wartościowych i przede wszystkim czasu na bycie z rodziną. Przy dzieciach, mimo najlepszych planów organizacyjnych są sytuacje, których nie przewidzisz i tak to już po prostu jest...
U mnie trudno z tym wcześniejszym wstawaniem niż pozostali, bo najmłodszy budzi się koło 5 rano, więc wcześnie Fakt przy dzieciach co chwila coś wyskakuje, więc nawet najlepiej zaplanowany dzień bywa totalną porażką pod względem językowym
Udało mi się wczoraj trochę pouczyć idiomów i Phrasal Verbs z angielskiego oraz słownictwa niemieckiego i francuskiego na memrise
Lillepige jest offline Zgłoś do moderatora