2014-08-17, 21:30
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Napisane przez ButterBear
No u mnie tak samo, chociaż moja Hania już sama się budzi na jedzenie
Twin, jak Szymek zareagował na siostrę?
Dziewczyny, jak u Was z krwawieniem? Ja 3 tygodnie po porodzie dalej krwawię 
|
Moja w dzień budzi się sama ale w nocy tak jej się dobrze śpi, ze muszę ustawiać budzik 
Szymek zareagował super. Ciągle mówi, że ją kocha, całuje w główkę. Pomaga przy każdej zmianie pieluszki i przygotowywaniu kąpieli 
Niestety w stosunku do nas jest trochę bardziej złośliwy i nieposłuszny. Nie wiem jednak na ile przyczyną jest nowa sytuacja a na ile ostatni czas spędzony z dziadkami, którzy ciągle zapewniają mu atrakcje i wymyślają nowe zajęcia
Jutro minie 2 tygodnie od mojego porodu i delikatnie krwawię.
Cytat:
Ja dalej tam mam, jak Hania dłużej śpi. Pojechałam kupić stanik do karmienia, to przy przymierzaniu zalałam podłogę w poczekalni 
|
Ja też zalewam się mlekiem jak tylko pomyślę o tym, że czas nakarmić moją Hanię 
Cytat:
Napisane przez mamuska11
Ja sie załamałam  dostałam wczoraj list ze szpitala-kopie listu gdzie lekarz z tej kliniki gdzie chodziłam cała ciaze pisze do lekarza do kliniki w centrum Londynu (prosiłam ich zeby cała korespondencję miedzy sobą mi tez przesylali).....ten lekarz sugeruje tym lekarzom w centrum przeprowadzenie badań endykrynologicznych u Natalki bo ze względu na to ze mała nie ma przegrody przezroczystej w mozgu to podejrzewa on dysplazje przegrodowo-oczną......po prostu zaje******!!!!! Fajne ze ktoś mi powiedział wcześniej o tej przegrodzie ze jej nie ma i o tych podejrzeniach ;( ale Natalka widzi i jestem tego pewna w 100% takze mam nadzieje ze to nie ta cała dysplazja (przy tej wadzie uszkodzony jest nerw wzrokowy) ale nigdy nie wiadomo bo to dopiero może wszystko wyjść pózniej.....
Przeraża mnie czasami to wszystko...mała ma tyle problemów w główce - cos z zylami, skrzepy krwi, te komory rozszerzone przez co wodoglowie no i teraz jeszcze wyszło ze nie ma jakiejs przegrody ;( Natalka wyglada i zachowuje sie jak normalne dziecko ale jak ja mam normalnie funkcjonować i cieszyć sie nią jak ciagle sie martwię ze cos nagle wyjdzie ze cos sie zacznie dziać...juz nie mam siły czasami naprawde...cieżko mi wierzyć ze cos jest nie tak jak widzę zdrowe jak dla mnie dziecko
Chyba łapie jakąś depresje....ciagle chodzę zamyślona nic mi sie nie chce i nie mam ochoty wogole wychodzić z domu ani z nikim gadać :/
|
Mamuska, musi być dobrze. Trzymam mocno za Natalkę
Cytat:
Napisane przez patrycja19894
A to zdjecia z pierwszej jeszcze "szpitalnej" sesji  Na zdjeciach logo firmy, dostane tylko 8 zdjec za free, a reszte trzeba kupic.. a te na ich stronce podpisane  Cwaniaczki 
|
śliczne
Cytat:
Napisane przez zuken
Co do odbijania to przy kp nie musi sie odbic, Mela rzadko kiedy odbija 
|
Hania też rzadko odbija gdy pije z piersi. Natomiast gdy dam jej swoje mleko z butelki, beka jak stary chłop 
Cytat:
Napisane przez Aisog1987
|
śliczności!
Cytat:
Napisane przez Morelka1988
Dziewczyny dziś u mnie 38 tc 1d szyjka prawie zgładzona, rozwarcie na 2,5 cm. Czy chodziłyście pod koniec na regularne ktg? ja miałam ostatnio przy wypisie ze szpitala tj 7.08 i się zastanawiam, czy powinnam niedługo iść.
|
Chodziłam raz w tygodniu, od 37tc.
Cytat:
Kurcze, dziewczyny, bolą mnie dalej biodra, jak więcej pochodzę  nieprzyjemne to jest. W ogóle - przymierzylam dziś spodnie sprzed ciąży...są ogólnie ok - ale biodra mi się rozlazły tak, że nie ma bata ich zapiąć... 
|
Daj czas swoim biodrom na powrót do wcześniejszych rozmiarów. W pierwszej ciąży moim zajęło to chyba z 3 tygodnie.
Teraz wchodzę w moje przedciążowe jeansy ale z zapiętym guzikiem czuję dyskomfort podczas siadania w ogóle to czuję się taka "chudziutka" i "drobniutka" bez ciążowego brzucha 
Cytat:
Napisane przez paulownia
Groszek dzisiaj  nareszcie zdjęcia sie ładują.
|

Cytat:
Mi też położna tak radziła. I wyczytałam, że dzieci nie lubią smyrania po stopach i faktycznie na Hanię to działa....
Ja za to zebrałam się na odwagę i potraktowałam krychę lusterkiem... no cóż - Chylińska miała rację co do tego, co się dzieje z krychą po porodzie 
|
Moja lubi smyranie po stopach 
Ja trochę zajrzałam na moją krychę po wyjściu ze szpitala i żałuję 
Cytat:
Napisane przez paulownia
Dziewczyny, przystawianie do piersi idzie nam ciezko  mam na razie niedużo mleka, używam laktatora do pobudzenia produkcji a mały dostaje mieszankę przez rurke co 3 godziny. Mały sie złości i płacze bo chwytanie piersi mu nie wychodzi, potem usypia. Ja cała zestresowana, bo wypuszcza nas dopiero jak sie upewnia, ze karmienie idzie dobrze. Załamuje sie powoli 
|
Ma Ci kto pomóc w szpitalu w dostawieniu maleństwa do piersi? Mnie przy pierwszym dziecku w szpitalu pomogły położne. Dzięki nim synek pięknie nauczył się ssać i łapać pierś.
|
|
|