Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-20, 07:37   #925
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Mi też się te wózki podobaja... Mi osobiście bardziej podoba się ta Silvia ma większą gondolę i jakoś tak wpadł w oczyska Ja natomiast bedę miała albo Murę 4 albo właśnie bebetto Pascala Strasznie oba mi się podobają no i do tego fotelik carbofix i isofix doway czy jakoś tak Strasznie sie cieszę bo jedno juz z głowy

Aha dziołchy powiedzcie mi bo zaczynam się poważnie zastanawiać nad urzywaniem pieluszek wielorazowych kieszonek...macie jakieś zdanie na ten temat??mają parę plusów i parę minusów...mi się podoba że pupcia oddycha ( bo jak to dziewczyny pisały że wyobraźcie sobie zamknięcie przez 2 lata w podpasce heh) nie ma odparzeń i wysypek, no i raz kupione starczają do 2-3 roku zycia... no ale z drugiej strony trzeba na raz wydać z 600-700 zł żeby mieć zapas na około 3 dni prać i suszyć...kurcze...co o tym myslicie??
Silvia ma tą samą gondolę co Flavio, tzn taką samą wielkość Też mi się podoba bardziej, ale spacerówka jest jednak płytka i boję się, że na krótko starczy:/
Ja biorę fotelik BeSafe IziGo, bo ma 5-punktowe pasy bezpieczeństwa, a Cabriofix tylko 3-punktowe W dodatku mam go w fajnej cenie w zestawie z wózkiem

Co do pieluszek wielorazowych to mi się nie chce w to bawić... Jakoś sobie tego nie wyobrażam, ale ja ekologiczna nie jestem, więc akurat ten argument mnie nie przekonuje

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Aha a zapomniałam wam powiedzieć w zeszłym tygodniu była u mnie położna (!!!) byłam w szoku bo tak niespodziewanie i generalnie super kobietka dostałam próbki, pełno ciekawych wskazówek, posłuchaliśmy serducha małego...oczywiście trochę się buntował i całyczas uciekał ale i tak fajnie
Za to powiedziała mi o jakimś kremie czy żelu przeciwbólowym do (jak to któraś napisała) Bożenki hihihi taki przed i w trakcie samego porodu który daje się położnej ale jest baardzo drogi bo kosztuje bagatela ok 300 zł...słyszałyście coś na ten temat??
Aaa i ponawiam zapytanko o te pieluchy wielorazowe....wiecie coś ...??? :/
Ja coś słyszałam, ale sądzę, że to chwyt marketingowy... Położne też dostają kasę za promowanie produktów pewnych firm. W takie cuda to ja już nie wierzę, żeby mnie mniej bolało przez to

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś sobie spacer po sklepach. Wybrałam fotelik (cybex aton q). Za to mam totalny mętlik w temacie wózka bo w każdym sklepie polecali co innego. W grze są Jedo Fyn, Maxi cosi mura, Bebetto Luca, Baby Design Lupo Comfort, Emmaljunga Nitro City. Za dużo tych wózków i głupieję.
Jakbym miała duży budżet to bym brała którąś Emmaljungę Ale niestety budżet jest mniejszy, a ja sama mam opory przed wydaniem takiej kasy na wózek i przed kupnem używanego też mam jakieś głupie opory

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2014-08-20 o 07:40
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora