![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Paulina a ja tyle razy czytałam, że apteka wystrzałowa, ale zawsze myślałam, że chodzi Ci o Gemini....
![]() ![]() dziś chyba przedobrzyłam... albo odzwyczaiłam się.... przez ponad 2 tyg mialam tż, u teściów "pełna chata", więc Johny bawił się raz z tym, raz z tym, miałam luz... a dziś? od rana do po 17 byłam z nim sama, a to jeszcze odkurzyłam, posprzątałam, poprałam, potem jeszcze z kartonami ciuszków walczyłam.... no i mam... brzuch mnie boli i jestem wykończona.... jeszcze byliśmy u rodziców moich i mama coś zaczęła, że brzuch mam bardzo nisko, że znowu zmęczona jestem.... tak jakbym ja winna była.... masakra dzień zaliczam do kiepskich oby jutro było lepiej... te ciuszki przejrzałam i naprawdę mam malutko.... przeraziło mnie to trochę.... wiedziałam, że nie mam za dużo, ale żeby aż tak mało... ![]() także jutro w planach stworzenie sensownej listy wyprawkowej.... dzięki za przesłanie Waszych, będę jutro z nich korzystać i tworzyć ![]()
#902 |
Zakorzenienie
|
Witam się jak ta córka marnotrawna po kilku dniach nieobecności. Malowaliśmy mieszkanie i mąż mnie wywiózł do rodziców żebym nie spała w śmierdzącym farbą pokoju. Podczytywałam was trochę na telefonie ale i tak mam strasznie dużo do nadrobienia.
Sweet super te wzory na ścianie ![]() Byłam wczoraj na wizycie. Glukoza, toxo super. Morgologia nadal w normie. Lekarz pytał o ruchy to mówię, że czuję nadal bardzo nisko. Stwierdził, że zaintrygowałam go i odpalił na chwilę usg. Okazało się, że mała nadal siedzi głową do góry a nogi radośnie trzyma sobie na moim pęcherzu. Pośmiałam się, że jak biegłam w nocy do łazienki to właśnie o to ją podejrzewałam. Jednak matka to i bez usg wie jak dziecko ułożone ![]() Zrobiłam dziś sobie spacer po sklepach. Wybrałam fotelik (cybex aton q). Za to mam totalny mętlik w temacie wózka bo w każdym sklepie polecali co innego. W grze są Jedo Fyn, Maxi cosi mura, Bebetto Luca, Baby Design Lupo Comfort, Emmaljunga Nitro City. Za dużo tych wózków i głupieję. Przyszła mi przesyłka z gemini. Wszystko super więc zadowolona jestem. U mnie w gratisach próbka krochmalu i tabletek dla kobiet w ciąży. Pewnie jeszcze 1 zamówienie u nich zrobię bo jeszcze nie wszystko mam. No ale poczekam do SR to może będę bardziej zorientowana co kupować. Spadam spać więc wybaczcie ale nadrabiać będę jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Rozeznanie
|
Kurde, znowu mi nie zacytowało :-/
Po wizycie ok, Młoda pięknie rośnie, ma już 1100 g. Szyjka zamknięta nie skraca się ani nic, za to mam żylaka na bożence. Póki co nie boli ale trochę się najadlam strachu myśląc że to jakas zmiana nowotworowa :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu znalazlam aukcje juz za 48zł z przesylka http://allegro.pl/3el-komplet-poscie...454733934.html wiec nie oplaca sie szyc ![]() z kolei nie podoba mi sie ze na tym ochraniaczu wzor jest w poprzek, a w tym linku co wczesniej wstawialam to ochraniacz byl wyzszy troche i sowki pionowo no ale cena 70zł z przesylka.... http://allegro.pl/3el-zestaw-120x90-...444723561.html no to ktora brac?? ![]() Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-19 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Ela to sa dwie różne apteki
![]() Przegiełaś dziś jak nic. Za dużo jak na jeden dzień ! Ja jeszcze niedawno też tak robiłam. Ale dopadały mnie skurcze HB i lekarz pogroził mi palcem ! Musisz nauczyć się dzielić pracę na kilka dni, nie ma innego wyjścia! Ja dziś wyprałam kolejną partię ciuszków. Muszę w końcu usiąść i też zrobić remanent tak jak Ty dziś... I wtedy będę wiedziała czy cos jeszcze kupować czy nie. Aleksandretta współczuję Ci dylematu z wózkiem. Ja wczoraj zakończyłam przygodę w wybieraniem i jeżdżeniem po sklepach. Dla mnie najgorsze było właśnie to, że w każdym sklepie sprzedawcy mówili co innego i jedno wykluczało drugie ! Oni zaprzeczali sobie nawzajem... a Ty bądź człowieku mądry. Nie ma wozka idealnego... Ja wypisałam priorytety na jakich mi najbardziej zależało. Dopiero wtedy udało mi się dopasować wóżek do swoich potrzeb. Powodzenia. Dasz radę ![]() Czekoladko a może poszukaj stacjonarnie materiału. Może będzie taniej... Ale głupio wygladają te sówki na ochraniaczu... tak bokiem jakby pijane były ![]() ja jestem wzrokowcem, więc bezwzględnie bym wzięła tą gdzie sówki są prawidłowo ustawione... nawet za wyższą cenę. Ale to jedynie moja opinia... Zmykam spać bo zmeczona dziś jestem. Dobranoc.
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-19 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu maja tezfajne niektore posciele http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...495418426.html Ale te co chcesz tez sa chyba bokiem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Rozeznanie
|
kurde czekoladka dobrze, że zauważyłaś te pijane sówki bo brzydko to wygląda i teraz rozkminiam czy nie kupić ochraniacza np w szarego w białe kropki albo w tak drobniutki róż a pościel sówki..no i ten komplet pościeli to nam znów na podusie nie bedzie pasować na nasze kliny.
![]() ![]() ale mnie szczypie między łopatkami idę na podłogę robić koci grzbiet
#908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Eclaris wspolczuje zlego samopoczucia po glukozie. Gratuluje udanych wizyt. Ja tez mialam wczoraj. Wszystko ok. Za 3 tygodnie kolejna i bedzie to usg szczegółowe. Ja dzisiaj zaczynam III trymestr. Wczoraj spotkalam sie z kolezanka i jej prawie 5 miesiecznym synkiem. Jest suuper. W ogole sie nie bal i caly czas sie usmiechal. Jedynie to nie chce lezec w wozku tylko na rekach no i podobno zasypia i spi tylko przy cycku. Dostalam od niej porcje ciuszkow i teraz juz mam chyba wszystko i musze sie wstrzymac z kupowaniem. Jeszcze w ppniedzialek bylam w pepco i troche kupilam i boje sie ze nie bede miala gdzie tego trzymac. Teraz czas na reszte wyprawki. Powodzenia na ewentualnych wizytach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#909 |
Wtajemniczenie
|
witam się w 27 tc
![]() seria pytań z rana... NOSPA, niektóre z nas biorą regularnie prawda? nawet 3x1 tabl. ? bo mój brzuch jest niezbyt zadowalający... wczoraj łyknęłam 1 tabl i było lepiej i dziś chyba też zapodam.... nie bać się?? PODKŁADY DO ŁÓŻECZKA - gdzie je można kupić stacjonarnie? Rossmann, Tesco? za oknem słoneczko i mam nadzieję, że tak zostanie, bo wczoraj po południu to jesiennie się zrobiło, mgła i w ogóle...... Tż pojechał przed chwilą...... ![]()
#910 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#911 | |||
Zadomowienie
|
Witqm się z rana
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Aha a zapomniałam wam powiedzieć w zeszłym tygodniu była u mnie położna (!!!) byłam w szoku bo tak niespodziewanie i generalnie super kobietka dostałam próbki, pełno ciekawych wskazówek, posłuchaliśmy serducha małego...oczywiście trochę się buntował i całyczas uciekał ale i tak fajnie ![]() Za to powiedziała mi o jakimś kremie czy żelu przeciwbólowym do (jak to któraś napisała) Bożenki hihihi taki przed i w trakcie samego porodu który daje się położnej ale jest baardzo drogi bo kosztuje bagatela ok 300 zł...słyszałyście coś na ten temat?? Aaa i ponawiam zapytanko o te pieluchy wielorazowe....wiecie coś ...??? :/
![]() |
#912 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, które mają starszaka w domu: jaki następny rozmiar pościeli kupowałyście??? 100x135 cm to chyba bez sensu bo niewielka różnica... Cytat:
![]() Ja coś tam w sumie potrafię uszyć na maszynie ale nigdy nie wygląda to tak ładnie jak to, co kupuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam usg III trym. w piątek i kurka wodna wychodzi na to, że nie będę miała z kim dziecka zostawić, bo teściowa na badaniach w szpitalu... Próbowałam przełożyć usg ale ta ginka przyjmuje tylko 2 razy w miesiącu i nastepny termin jest odleegły... Wczoraj przyszły kołeczki do przewijaka ( od HW) i teraz nie wiem jak to niby mam zamontować, do czego przykręcić...? ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Do mnie też ma przyjść połozna |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to przybijamy piątkę wyprawkową ![]() ale wiesz.... teraz to już chyba ostatni dzwonek żeby w końcu to ruszyć, więc musimy się jakoś zmobilizować ![]() ja np może zahaczę dziś o tesco jak tam takie promocyje ![]() a ta położna to jak, skąd.... do domu Wam przyszła? ![]()
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#915 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ela, ![]() ![]() Ja mam ten klin dla dziecka, ale on nie jest taki stromy, w najgrubszym miejscu ma z 5cm (nie wiem gdzie leży teraz), a dosc długi, także nie leży na nim tylko głowa dziecka, ale też kawałek ciałka, dziecko nie jest skrzywione. Kupiłam go troszkę później, nie od początku. Można też podnieść całe łożeczko, pod nóżki coś podłożyć z jednej strony. Do wózka na dno nosidła kładłam zimą grubszy kocyk, żeby było ciepło i miękko.
#916 |
Zakorzenienie
|
No to mamy kolejny tydzien. A konca nadal nie widac ;/ III trym dopiero za tydzien. Jestem wykonczona psychicznie i fizycznie swoim stanem. W dodatku D. wyjezdza w sobote na miesiac i bede sama z małą w PL
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A położna tak przyszła do domu chyba z godzinę rozmawiałysmy dała telefon i powiedziała że jeszcze po 30 tygodniu przyjdzie..fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
wszyscy mówią powoli, ale mnie się wydaje, że jak na to co zrobiłam to nie powinno tak być.... już sama nie wiem.... pogadam z ginką.... muszą ją trochę docisnąć...
a co do pieluch wielorazowych, na pewno są prześliczne! ![]() ale mnie by się nie chciało tego prać... chociaż podobno, moja mama np tak twierdzi, dzięki temu, że jednak dziecko czuje bardziej to mokre niż z jednorazówek to szybciej ogarnie chodzenie bez pieluchy, taka teoria ja jednak stawiam na jednorazówki siuśki jak siuśki, ale te kupy...... o nie nie..... Johnemu zdarzyło się zrobić kupę w majtki (I raz w życiu) jak byliśmy u teściów, to nie dałam rady.... wyrzuciłam majtki.... ![]() jak wejdzie w kupę psią na przykład, to ja nie ogarniam, wolałabym buty wyrzucić niż to zeskrobywać... wiem, że to żałosne, ale tak mam, nie daję rady i już, także to działka tża.... dobrze, że to się zdarzyło może z raz do tej pory ![]()
#919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem zbyt leniwa na pieluchy wielorazowe. Na początku jak dziecko je tylko pokarm matki, to te kupy sa dość łatwe do ogarnięcia, nie wiem jak tylko z mm, nie śmierdzą tak, ale za to moze ich być sporo. Wszystko zależy od dziecka, mój syn robił kilka razy na dobę, potrafił walnąć drugą turę w czystą pieluchę. Potem jak się wprowadza pokarmy różne, to robi się normalna śmierdząca nieraz nieziemsko kupa i wolałam ją zwinąć i wywalic jak najszybciej. Nie wiem jak z tym oddychaniem, dobry pampers jednak tak nie kisi ciałka, a przecież z czasem dziecko zostawia się na dłużej z gołą pupą, już jak syn miał koło roczku, to puszczałam go po domu bez, najwyżej narobi. A te wielorazowe to baza plus wkład, więc pupa też zakryta. Ekologiczne to to nie jest, bo prad i woda idą równo, oczywiście pampers przegrywa, bo rozkłada się tysiac lat. Cenowo to chyba sporo tych wielorazowych trzeba kupić i rozmiar się zmienia dziecku. Nie wiem jak one trzymają, ale w pampersie syn potafił zrobić tak, zwłaszcza, jak go trzymałam na rękach za pupę, że kupa poszła po plecach aż po szyję, więc ta baza-majtki też może się wybrudzić. Sama jednak nie stosowałam i nie będę, więc to tylko moje przypuszczenia. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Begie, ja miałam od razu kołderkę 100x135, potem kupiłam taką jak dla dorosłych, 135x200 chyba, trochę długa, ale syn mógł się porządnie opatulić jak było zimno, a w te upały spał pod cienkim kocykiem, który i tak skopywał w nocy.
![]() |
#920 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten 3 trym to nie zaczyna się czasem 27 tc 1 d? czyli jutro? ![]() Cytat:
![]() tylko moja będzie okrojona, bo jakieś wanienki, łóżeczka to mam po Johnym kurde..... fajny ten żel z opisu ![]()
![]() |
#921 | ||
Rozeznanie
|
cześć lasencje!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja tez dziś juz 27 tydzień i 1 dzień mam, czyli to juz 3 "semestr"????? olaboga ![]() ja póki co żadnych nosp nie brałam, jedynie tarczycowe tabsy ale od tygodnia nie biorę nic ![]() nie wyspałam się dzisiaj potwornie;/a tu 8 h w pracy mnie czeka ble;p
![]() |
#922 | ||
Zadomowienie
|
ela i indra Hmmm no tak muszę poczytać i przemyśleć...ale z tego co już sie dowiadywałam to najlepiej zacząć z tymi pieluchami po jakichś 2-3 miesiącach
![]() ![]() Cytat:
![]() a żel też fajny ten wcześniejszy do masaży żeby nie trzeba było nic nacinać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci, że tego było mi trzeba, trafiłaś w dziesiątkę, aż się uśmiałam ![]() dzięki ![]()
![]() |
#924 |
Rozeznanie
|
ja też się machnęłam, za tydzień zaczynam 3 trymestr
![]() ![]() ![]() Ela to super, że chociaż minimalnie humor poprawiłam ![]()
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-08-20 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja biorę fotelik BeSafe IziGo, bo ma 5-punktowe pasy bezpieczeństwa, a Cabriofix tylko 3-punktowe ![]() ![]() Co do pieluszek wielorazowych to mi się nie chce w to bawić... Jakoś sobie tego nie wyobrażam, ale ja ekologiczna nie jestem, więc akurat ten argument mnie nie przekonuje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2014-08-20 o 07:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
to znalazłam na wizażu a propo tego żelu
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Mama-n...anie-do-porodu
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#928 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz myslalam czy nie kupic tylko 1m tego materialu i mama by obszyla mi ochraniacz(bo mam po corce tylko zielony caly a na srodku jest mis na chmurce) i starczyloby na poszewke do poduszki , moglabym kocyk minky miec w lozeczku zmiast koldry no tylko bez poszewki by byl, a kolderke do wozka bym wykorzystala , nie wiem..... po cholere mi nastepny ochraniacz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-20 o 07:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...a cabriofixa bierzmy bo mamy zamiar wziąśc tego isofixa http://www.pinkorblue.pl/Foteliki-sa...-IsoFix-1.html i ten pasuje ![]() ![]()
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-08-20 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.